km/óra
  2023.09.27., szerda  •  Adalbert napja
Haladás VSE - Király SZE: a zöld-fehérek nyerték a megyei rangadót

Haladás VSE - Király SZE: a zöld-fehérek nyerték a megyei rangadót

A megyei I. osztályú bajnokság két éllovasa, az egyforma mutatókkal álló Haladás VSE és a Király SZE csapott össze a Haladás Sportkomplexumban. A nagy taktikai csatát a hazaiak nyerték 2-1-re.

Szombathelyi Haladás VSE - Király SZE 2-1 (1-1)

Haladás VSE: Horváth B. - Búzás (Simon), Kovács B., Varga Cs, Tarján - SZŐTS, Tóth M. PÉTER Á. (Hende) - PAP (Sály), TÓTH B.., SZENCZI (Iván). Edző: Szenczi Imre.

Király: HORVÁTH A. - Takács D., Schimmer Sz., Kiss K. (Rózsás), VÍGH - Csákvári (Fábián), Reseterics, POTYI. Kovács A. (Velekei), Németh G. - HALMOSI P.. Edző: Hegyi László

 

A Haladás volt aktívabb az első percekben, aztán Németh G. buktatták a bal oldalon az ötössel egy magasságban. A kapura csavart szabadrúgás komoly kalamajkát okozott a hazai kapu előtt, a Horváth kapusról  felpörgő labdát sikerült még ráfejelni, de az egyik védőről kivágódott a bólintás - a vendégek hiába reklamáltak kezezést Boda játékvezetőnél.

Gyenge 10 perc elteltével mezőnyben gyűrik egymást a csapatok, komolyabb lehetőség nélkül. A Rohonci út felőli lelátók szépen megteltek nézőkkel, de sokan vannak a másik oldalon is.

A 12. percben Pap játszotta meg jól a bal oldalon felfutó Pétert, akinek az ötösre lőtt labdáját szögletre mentették a védők.

Negyedóra elteltével sem változott sokat a játék képe: a Haladás igyekszik kezdeményezni, a Király a biztonságos védekezésből próbál építkezni.

A 20. percben Pap a jobb oldalon két emberen átbirkózta magát, a harmadik szögletre mentett előle. A Haladás-támadó egy perc múlva a bal oldalon indult el befelé, amikor felborították a kaputól úgy 22-24 méterre. Szőts erőteljes, a bal sarok felé tartó lövését szépen védte Horváth A.

A 29. percben a Haladás-támadások közepette Vígh löbbölt a védők mögé egy labdát a bal oldalon, Halmosi pedig egy pattanás után 15 méterről a hosszú sarokba zúdította a labdát (0-1)

A góltól harapósabbak lettek a csapatok, meg is érkezett az első sárga lap (Kovács B.), majd a 33. percben egy Pap-lövés jelezte, a Haladás nem akarja annyiban hagyni a dolgot. 

A 36. percben aztán összejött az egyenlítés a hazaiaknak: Tóth B. birkózott hosszasan a jobb oldalon, középere ívelt, Szenczi fejesét bravúrral védte a Király kapusa, de Péter a kipattanót bebólintotta és jöhetett a Haladás-induló a sínautóbusszal (1-1).  A kezdés után viszont labdát veszítettek a zöld-fehérek, aminek az lett a vége, hogy Csákvári 20 méterről fölé lőtt.  A Király szerkezetváltással reagált, Csálkvári feljebb lépett, így Halmosi mellé még egy rutinos támadó került.

A Király kezdte a második félidőt.

A 49. percben Szenczi futotta meg a bal oldalt egy kirúgással, beadását azonban Horváth A.lekapta -  ennél azért több volt az akcióban. 

Három perc múlva Tóth Bencével gyűlt meg a baja a védőknek, a center passzát Szőts lőtte rá 18 méterről, Horváth védett. Az 54. percben Szenczi lépett meg ismét, a tizenhatoson belül felborították, de Boda játékvezető szerint mindez szabályos keretek között történt. 

A Haladás volt agilisabb ezekben a percekben, a Király viszont több szögletet is elvégezhetett - eredménytelenül. Mindkét oldalon a kontrák voltak veszélyesebbek, de az utolsó passzok rendre pontatlannak bizonyultak.

A 75. percben is lassan épült a Haladás támadása, aminek a végén Szőts beadását Tóth visszakanalazta,  Péter a kaputól 12 méterre maga elé tette a labdát és kissé balról a kapu bal oldalába bombázott. (2-1).

A Király edzője cserével reagált: középpályás helyett támadót  küldött a pályára Velekei személyében.

A 82. percben lezárhatta volna a meccset a Haladás: Pap lőhetett tiszta helyzetből 16 méterrő laposan, nagy erővel a kapu mellé küldte a labdát.. 

A Király a 84. percben szabadrúgással veszélyeztetett, Schimmer tekert a kapu elé a bal oldalról, Halmosi fölé csúsztatott. Öt perc múlva Velekei tett rá egy kifejelt labdát, de Horváth B. biztosan védett. 

A négy percig tartó ráadásban a Király próbálta feljuttatni a labdát a Haladás kapuja elé, de az akciók rendre elakadta a kettős védővonalon, vagy a beívelések nem voltak elég pontosak, így a szervezetten védekező Haladás nem engedte ki a győzelmet a kezéből.

Komoly taktkai csatát és nagy küzdelmet hozott a megyei rangadó, a csapatok láthatóan jól felkészültek egymásból. A HVSE igyekezett a kezdéstől dominálni, a Király viszont számított a rohamokra, és jól szűrte a támadásokat, sőt, amikor Halmosi egyedül maradt, a vezetést is megszerezték a vendégek. Gyorsan rárúgta az egyenlítést a gólra a Haladás, így kezdődhetett minden előről. A második félidőben jó darabig nem bírtak egymással a csapatok, de a Haladás klasszikus támadóalakzata (erős center gyors szélsők) összehozta a második gólt is, amire már nem volt válasza a vendégeknek.

 

 

 

 

címkék
Savaria Fórum 32. évfolyam 33. szám - 2023.09.22.
Savaria Fórum 32. évfolyam 33. szám - 2023.09.22.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Teljes útzár lesz a Rohoncin!
Szeptember 26-28. között rendezi meg a XII. Szakmai Közlekedési Verseny országos döntőjét, ennek helyszíne a forgalmas útszakasz, erről posztolt dr. Czeglédy Csaba (független) önkormányzati képviselő.
Szívfacsaró történetek: két előadást hoz Szombathelyre Pintér Béla és Társulata
Az ország legrangosabb, legnépszerűbb független színházi csapata, Pintér Béla és Társulata kétszer is vendégszerepel az ősszel az AGORA Művelődési és Sportházban. Megrendítőek s egyben felemelőek, erőt is adóak a produkcióik.
Értelemmel épül a világ: 50 éves a Pedagógus Kórus
Baráti énekkarokkal, a Bartók Termet betöltő közönséggel és persze sok-sok muzsikával ünnepelte fennállásának ötvenedik évfordulóját a Szombathelyi Pedagógus Kórus.
Jégesővel vonult át a vihar délután Vas vármegyén (fotók, videó)
Söpte-Vép-Táplán-Vasszécseny kapta a legtöbb jeget, a borsó nagyságútól a 2-3 centisig volt minden.
Vármegyei I. osztály: gólzáporos döntetlen Bükön, magabiztos hazai győzelem Sárváron
A Celldömölk is otthon tudott nyerni, a Csepreget múlta felül, a Csákánydoroszló viszont egyedüliként idegenbeli sikert aratott. Pontosztozkodással zárult a Söpte és a Rábapaty összecsapása.
legfrissebbek
Műanyag hulladék füstölt egy betonfalú tárolóban Vasváron
Egy tűzesethez vonultak a Vas vármegyei tűzoltók kedden, egy vasvári hulladékgazdálkodási cég betonfalú tárolójához, olvasható a vasi katasztrófavédők honlapján.
Lengyelország megpályázza a 2036-os nyári olimpia megrendezését
Ezt Andrzej Duda államfő szerdán jelentette be.
Csütörtökön ismét összeülnek a képviselők
A takarékossági intézkedések felülvizsgálata, az út- és járdafelújítási program eddigi eredményei és az autizmussal élők nappali ellátásának megoldása - többek között ezeket a témákat vitatják meg a nyári szünetet követő első testületi ülésen a képviselők. A csütörtöki közgyűlésen 19 napirendi pontot nyilvánosan, kettőt zárt ajtók mögött tárgyalnak. Az ülést 9 órától élőben követhetik honlapunkon a folyamatosan frissülő cikkünkben, valamint a Szombathelyi Televízió műsorán és Facebook-oldalán.
Árvízi védekezés: jutalom a helytállásért
51 szervezet több száz önkéntese vett részt az árvízi védekezésben augusztus elején. A Rábán és a kisebb vízfolyásokon levonuló jelentős árhullám jó néhány vasi településen gondot okozott, embereket is kellett menteni. A hivatásosok munkáját nagyban segítették a mentőcsoportok, önkéntes tűzoltók, polgárőrök a vészhelyzetben.
A szombathelyi piacon dolgozók és bérlők helyzetén javítana az önkormányzat
A Szombathely Városi Vásárcsarnok igazgatója az intézmény működtetése kapcsán felmerülő nehézségek miatt két kérelemmel fordult az önkormányzathoz, erről is tárgyalnak a képviselők a csütörtöki közgyűlésen. Szeretnék megemelni a dolgozók bérét, illetve segítséget nyújtani a bérlők energiaköltségeihez.