km/óra
  2022.06.25., szombat  •  Vilmos napja
Haladás-Viktória: vereség a címvédő FTC otthonában

Haladás-Viktória: vereség a címvédő FTC otthonában

Székely Tibor együttese 4-1 arányban maradt alul a listavezető fővárosiakkal szemben.

 

SIMPLE NŐI LIGA 19. FORDULÓ

FTC - HALADÁS-VIKTORIA FC 4-1 (3-0)

FTC: Barti – Zlidnis, Demeter (Murár, 68.), Ivanusa (Nagy V., 46.), Pusztai – Szabó V., Csányi, Fenyvesi (NémethD., 46.), Csigi – Siklér, Vágó

Játékos-edző: Vágó Fanny

Haladás-Viktória: Bíró – Németh A., Balogh, Gődér, Novák (Feketevízi, 27.) – Németh M. (Horti, 84.), Sweatman, Urbán (Kovács V., 46.), Németh M., Varró (Herczeg, 71.) – Szil (Koprena, 71.), Nagy V.

Edző: Székely Tibor

Gólszerzők: Csányi 2., Siklér 11., Pusztai 39., Csigi 63., ill. Kovács 65.

 

Budapesti túra várt a Magyar Kupa-ezüstérmes, az előző fordulóban a Diósgyőrt legyőző Haladás-Viktóriára. A szombathelyiek az FTC otthonába látogattak, amely az ETO FC Győr elleni rangadón begyűjtött három ponttal hangolt az összecsapásra.

 

Az alapszakasz első helyét már biztosan magáénak tudható Ferencváros nagy elánnal vetette bele magát a mérkőzésbe, Csányi Diána, valamint a korábban Szombathelyen is megforduló Siklér Kinga találataival már a 11. percben 2-0-ára vezettek - olvasható a klub összefoglalójában. Az összeszedett hátrány rányomta a bélyegét a vasiak játékára, a házigazda fölényben futballozott, több alkalommal is Bíró Barbarának kellett megmentenie csapatát az újabb bekapott góltól. A szünet előtt Pusztai Sára növelte még a fővárosiak előnyét, 3-0-ás állásról várták a folytatást a felek.

 

A pihenő alatt aztán rendezni tudta a sorokat a vendég együttes, egy más felfogásban játszó Haladás-Viktória volt a pályán. Csigi Eszter góljával ugyan 4-0-ra módosult az állás a 63. percben, két minutummal később azonban a szombathelyiek is betaláltak: Kovács Virág kapott egy labdát a jobb oldalon, majd egy átvételt követően a léc alá lőtt (4-1). A folytatásban még mindkét együttes szerezhetett volna újabb gólt, gólokat, az eredmény viszont már nem változott. Székely Tibor lányai a második játékrészben egyenrangú partnerei voltak a komoly játékerőt képviselő FTC-nek.

 

A Haladás-Viktória számára hazai mérkőzéssel folytatódik a pontvadászat, a vasiak május 13-án pénteken a Soroksár együttesét fogadják 15 órától a Haladás Sportkomplexumban.

 

Fotó: Nagy Jácint

 

Malomsoki Cintia

Savaria Fórum 31. évfolyam 23.szám - 2022.06.17.
Savaria Fórum 31. évfolyam 23.szám - 2022.06.17.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Fergeteges koncertet adott a Kugler zenekar (képgaléria)
100 éve jelent meg James Joyce Ulysses című regénye, Szombathely kétnapos Bloomsday-jel ünnepelte az évfordulót június 16-án és 17-én. A kortárs képzőművészeti kavalkád bővelkedett koncertekben, kiállításokban, alkotói performanszokban és gasztro-élményekben.
Szikora Róbert és az R-Go adott koncertet Szombathelyen (képgaléria)
A rajongók megtöltötték a Fő teret.
TFA-FCC Hungary-Szombathely tűzoltóverseny és koncertek a Fő téren
Szombathely Fő terén rendezik meg a TFA-FCC Hungary-Szombathely, az ország legerősebb tűzoltója nemzetközi tűzoltóversenyt a mai napon.
Felfüggesztették a Gothard iskola egyik tanárát
Ne öntse ki, inkább dobja a kontérbe!
Városszerte kilenc helyszínre helyeztek ki használt sütőolaj begyűjtésére szolgáló konténert. Szombathely 2021 márciusában csatlakozott a Cseppetsem! Programhoz. Akkor a város 18 óvodájába került gyűjtőedény, tavaly októberben pedig a Vásárcsarnok oldalához tették ki a vakítósárga konténert.
legfrissebbek
Montenegrói győzelem a magyar csoportban a férfi vízilabdatornán
A csoportgyőztesek a szerdai negyeddöntőbe jutottak, a második és harmadik helyezettek a nyolc közé kerülésért játszanak hétfőn, míg a negyedikek - Kanada visszalépése nyomán hárman - az alsóházban (13-15. hely) folytatják.
Hosszú: nagyon kedves volt nekem ez a világbajnokság
Szombati egyéni számban címvédőként negyedik lett 400 méter vegyesen. 
Meteorológiai szolgálat figyelmeztetéseket adott ki vasárnapra
A jövő héten már 38 fokos maximumokat is mérhetnek.
Rapport a hetedik meccsén kikapott 
Rapport Richárd hat döntetlen után hetedik mérkőzésén kikapott a sakkvilágbajnok-jelöltek nyolcfős madridi tornáján.
Franciaországban alkotmányba foglalnák a terhességmegszakítás jogát
A kormányszövetség és a NUPES együtt 296 képviselővel rendelkezik. A javaslat elfogadásához 289 szavazat szükséges, ami az abszolút többség.