km/óra
  2022.08.13., szombat  •  Ipoly napja
Haladás-Viktória: remek győzelem a tavalyi ezüstérmes MTK otthonában

Haladás-Viktória: remek győzelem a tavalyi ezüstérmes MTK otthonában

A szombathelyiek Feketevízi Tímea, valamint Herczeg Andrea góljaival nyertek 2-0 arányban a fővárosban.

 

SIMPLE NŐI LIGA 16. FORDULÓ

MTK BUDAPEST - HALADÁS-VIKTÓRIA FC 0-2 (0-1)

MTK: Erős – Taylor, Vajda, Milunovic, Boyle (Vas, 63.) – Vachter, Haraszti (Csuhai, 55.), Nagy V., Palkovics (Stefán, 83.) – Podolska, Bokor (Farádi-Szabó, 63.)

Edző: Farkas Attila

Haladás-Viktória: Bíró – Németh A., Gődér, Balogh (Németh M., 58.), Novák – Herczeg (Koprena, 87.), Sweatman, Urbán – Vladulescu, Szil (Nagy V., 46.), Feketevíziová (Kiss-Lantos, 77.)

Edző: Székely Tibor

Gólszerzők: Feketevíziová 13., Herczeg 53.

 

Felső-házi rangadóval folytatódott a válogatott szünet után a Simple Női Liga a Haladás-Viktória számára, a zöld-fehérek a tabella harmadik helyén álló MTK otthonába látogattak. 

 

Az összecsapást a vendégek kezdték lendületesebben, ez pedig szűk negyedóra elteltével gólban is megmutatkozott: egy jobb oldali akciót követően Feketevízi Tímea lába sült el, a téli szerzemény első bajnoki találatát jegyezte szombathelyi színekben. Székely Tibor együttese szervezetten, taktikusan futballozott, ez pedig nem igazán ízlett a hazaiaknak, akik egyszerűen nem találták a rést a pajzson, ráadásul Bíró Barbara is stabilan állt a lábán - olvasható a klubhonlap beszámolójában.

 

A szünet után aztán még nehezebb helyzetbe került a budapesti alakulat, miután az 53. percben kezezés miatt büntetőhöz jutott a Haladás-Viktória. A labda mögé a korábbi MTK-játékos, Herczeg Andrea állt, aki biztos lábban értékesítette a tizenegyest, megduplázva ezzel csapata előnyét. A folytatásban mindkét oldalon alakultak ki helyzetek, jó iramot diktáltak a csapatok, a vendégeknél pedig a betegség után visszatérő Nagy Vanessza is lehetőséget kapott. Újabb gól már nem született, Székely Tibor lányai megérdemelt győzelmet arattak egy jó erőkből álló élcsapat ellen. 

 

A Haladás-Viktória a bajnokság 17. fordulójában az Astra együtteséhez látogat április 24-én 17 órás kezdettel.

 

Fotó: Nagy Jácint

 

Malomsoki Cintia

Savaria Fórum 31. évfolyam 28.szám - 2022.08.12.
Savaria Fórum 31. évfolyam 28.szám - 2022.08.12.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
legfrissebbek
Joskar-Ola Napok 2022: koncertek, gyermekprogramok, bemutatók a hétvégén
Pénteken kezdődött a Joskar-Ola Napok programsorozata koncertekkel, bemutatókkal, vidámparkkal és gasztrotérrel. 
Megerősítik Toronyban a lignitbányászatot tiltó helyi rendeletet
Nincs folyamatban bányászati koncessziós pályázat, ami érintené Torony község körzetét - ezt a választ adta a Technológiai és Ipari Minisztérium Balassa Péter országgyűlési képviselő kérdésére, kell-e attól tartani, hogy lignitbánya nyílik Vas megyében. A toronyiak szerint azonban ez semmire sem biztosíték. A következő testületi ülésen megerősítik a bányászatot tiltó helyi rendeletet.
Olaszországban a nyári szezon csúcsnapjait élik a mostani hétvégén
Alig maradt üres szoba a szállodákban és bérelhető napernyő a strandokon Olaszországban az augusztus 15-i Nagyboldogasszony ünnepe előtti hétvégén, amely a pandémia előtti idegenforgalmi adatokat idézi a CNA kereskedelmi szövetség adatai szerint.
Kiadták a figyelmeztetést: zápor, zivatar, jégeső is lehet
Szombaton Magyarország egész területén elsőfokú, citromsárga figyelmeztetés van érvényben, írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.
Szünetel hétfőn a melegvíz-szolgáltatás a Váci Mihály utcában és környékén