km/óra
  2022.08.13., szombat  •  Ipoly napja
Haladás-Viktória: remek győzelem a Diósgyőr ellen, nagy lépést tett a csapat a bronzcsata felé

Haladás-Viktória: remek győzelem a Diósgyőr ellen, nagy lépést tett a csapat a bronzcsata felé

A szombathelyiek 18 esztendős támadója, Kiss-Lantos Hanna először talált be nevelőegyesülete színeiben az NB I.-ben, ez pedig 1-0-s győzelmet és három pontot ért.

 

SIMPLE NŐI LIGA 18. FORDULÓ

HALADÁS-VIKTÓRIA FC - DIÓSGYŐRI VTK 1-0 (0-0)

Haladás-Viktória: Bíró – Németh A., Balogh, Gődér, Novák – Németh M. (Kovács V., 91.), Sweatman, Urbán, Varró (Kiss-Lantos, 76.) – Szil (Feketevízi, 59.), Nagy V.

Edző: Székely Tibor

Diósgyőri VTK: Schildkraut – Somogyi, Sandu (Sára, 76.), Geréd, Boros – Jáhn, Vígh, Sain, Balázs (Voila, 86.) – Bradics, Barker

Edző: Bém Gábor

Gólszerző: Kiss-Lantos 84.

 

Nem egészen 72 órával az ETO FC Győr elleni Magyar Kupa-döntő után újabb nehéz feladat várt a Haladás-Viktóriára, ugyanis Székely Tibor együttese az üldöző Diósgyőr gárdáját fogadta a Haladás Sportkomplexumban. A zöld-fehérek ezúttal nem számíthattak a gólerős, villámléptű támadó, Ana-Maria Vladulescu játékára, aki szerdán combsérülést szenvedett a Győr elleni összecsapáson.

 

Nem voltak könnyű helyzetben a hazaiak, hiszen mérkőzés, valamint utazás is volt bőven a lábakban, ennek ellenére rendkívül fegyelmezetten, koncentráltan védekeztek, stabilak voltak, ezzel szemben pedig nem igazán találta az ellenszert a miskolci alakulat - olvasható a klub összefoglalójában. Komoly helyzet egyik együttes előtt sem adódott, a vendég beíveléseknél Bíró Barbara nagyon magabiztos volt, összességében kiegyenlített játékkal és 0-0-val ért véget az első játékrész.

 

A szünet után is szervezett tudott maradni a vasi gárda, ekkor azonban már mezőnyfölényt tudott kialakítani a DVTK, amely a találkozó utolsó szakaszához érkezve igyekezett fokozni a nyomást a hazai kapun. Nagy helyzet ekkor sem adódott előttük, sőt mi több, Feketevízi Tímea labdájával Kiss Lantos-Hanna tudott kilépni a bal szélen a 84. percben, majd lőtt a kapu bal sarkába, eldöntve ezzel a három pont sorsát (1-0). A szombathelyiek győzelmükkel megszilárdították negyedik helyüket a tabellán, bajnoki szereplésüket pedig május 7-én szombaton a címvédő, listavezető FTC otthonában folytatják.

 

Fotó: Nagy Jácint

 

Malomsoki Cintia

 

 

Savaria Fórum 31. évfolyam 28.szám - 2022.08.12.
Savaria Fórum 31. évfolyam 28.szám - 2022.08.12.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
legfrissebbek
Megerősítik Toronyban a lignitbányászatot tiltó helyi rendeletet
Nincs folyamatban bányászati koncessziós pályázat, ami érintené Torony község körzetét - ezt a választ adta a Technológiai és Ipari Minisztérium Balassa Péter országgyűlési képviselő kérdésére, kell-e attól tartani, hogy lignitbánya nyílik Vas megyében. A toronyiak szerint azonban ez semmire sem biztosíték. A következő testületi ülésen megerősítik a bányászatot tiltó helyi rendeletet.
Olaszországban a nyári szezon csúcsnapjait élik a mostani hétvégén
Alig maradt üres szoba a szállodákban és bérelhető napernyő a strandokon Olaszországban az augusztus 15-i Nagyboldogasszony ünnepe előtti hétvégén, amely a pandémia előtti idegenforgalmi adatokat idézi a CNA kereskedelmi szövetség adatai szerint.
Kiadták a figyelmeztetést: zápor, zivatar, jégeső is lehet
Szombaton Magyarország egész területén elsőfokú, citromsárga figyelmeztetés van érvényben, írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.
Szünetel hétfőn a melegvíz-szolgáltatás a Váci Mihály utcában és környékén
Bécsben spórolnak a díszkivilágítással karácsonykor
Az energiatakarékosság érdekében Bécsben a Ring az idei karácsonyi szezonban sötétben marad. A város és a kereskedelmi kamara is egyetértett ebben. Emellett a Rathausplatzon is korlátozásokat terveznek az ünnepi vásárkor. A spórolás, önkéntes alapon a kirakatok kivilágítását is érintheti, olvasható az orf.at-n.