km/óra
  2023.09.22., péntek  •  Móric napja
Haladás-Viktória: hatgólos döntetlen a Puskás Akadémia ellen

Haladás-Viktória: hatgólos döntetlen a Puskás Akadémia ellen

A szombathelyiek háromszor is tudtak egyenlíteni és egy jó iramú, eseménydús mérkőzésen osztoztak meg a pontokon a felcsútiakkal.

 

SIMPLE NŐI LIGA 4. FORDULÓ

HALADÁS-VIKTÓRIA FC - PUSKÁS AKADÉMIA FC 3-3 (1-2)

Haladás-Viktória: Dobó-Nagy – Németh A., Horti, Gődér, Baccaro – Feketevízi, Varró (Kis, 52.), Urbán (Csizmadia, 86.), Sweatman – Kiss-Lantos (Kovács V., 80.), Vladulescu.

Edző: Székely Tibor.

Puskás Akadémia: Kispetik – Tuza (Harvey, 46.), Szemán-Tóth, Palakovics, Bokor – Diószegi (Tamók, 55.), Nagy L., Mayer, Sinka (Harmat, 86.) – Grönberg (Zán-Fábián, 60.), Kovács E.

Edző: Halászi Kinga

 

Válogatott szünet után folytatódott a Simple Női Liga, a Haladás-Viktória pedig a Puskás Akadémia ellen szállt harcba a bajnoki pontokért péntek délután a Haladás Sportkomplexumban.

 

A szombathelyi csapatból többen is hiányoztak sérülést miatt, Schildkraut Fruzsina, Balogh Henrietta, Jelena Koprena, valamint Szil Tünde sem volt bevethető, az összeállítás  a nyáron éppen a Puskás Akadémiától igazolt Dobó-Nagy Boglárka nevével kezdődött. A vendégek kezdték aktívabban a mérkőzést, mezőnyfölényben játszottak, a vasiak védelme azonban jól állta a sarat. A 17. percben aztán megszerezték a vezetést a sötétmezesek, Nagy Lili lőtt 25 méterről, balról kapura, a labda pedig a bal felső sarokba vágódott (0-1). Kiegyenlített volt a játék, a kapuk hosszú ideig nem forogtak veszélyben, a 34. percben viszont egy szép vasi akció végén Urbán Feketevízihez passzolt, a támadó 11 méterről a léc alá lőtt (1-1). Két perc múlva Grönberg bombáját védte hatalmas bravúrral Dobó-Nagy, a kipattanót Mayer öt méterről a kapu fölé vágta, óriási ziccer maradt ki. A 43. percben már nem hibáztak a vendégek, Nagy távoli lövése kipattant a felső kapufáról, Grönberg öt méterről a hálóba fejelt, a szünetben 1-2 állt az eredményjelzőn.

 

A fordulást követően a 48. percben Vladulescu lőtt nyolc méterről a bal felső sarok mellé, ám még ennél is nagyobb helyzetet puskázott el a házigazda az 57. percben, amikor Kis jobb oldali szögletét Gődér bólintotta nem sokkal a bal sarok mellé. A 60. percben viszont már gólnak örülhettek a szombathelyiek:  Vladulescu jobbról adott be, a hosszún érkező Baccaro pedig állítgatás nélkül, 15 méterről, éles szögből úgy lőtt a bal felső sarokba, hogy a labda a lécről vágódott a hálóba (2-2). A találkozó utolsó periódusában aztán igencsak felpörögtek az események: a 75. percben Zán-Fábián 11 méterről volt eredményes egy védők mögé belőtt labda után (2-3), majd a 88. percben egy felívelést követően Marlo Sweatman hat méterről csúsztatott a jobb sarokba, kialakítva ezzel a 3-3-as végeredményt.

 

Székely Tibor együttese a következő fordulóban, szeptember 18-án az Astra otthonába látogat majd.

 

Fotó: Nagy Jácint

 

Malomsoki Cintia

Savaria Fórum 32. évfolyam 33. szám - 2023.09.22.
Savaria Fórum 32. évfolyam 33. szám - 2023.09.22.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Így juthat el hétfőtől InterCityvel Budapestre
A MÁV közzétette a Biatorbágy-Szárliget vasúti fővonal felújítása miatt hétfőtől (09.18.) október 26-ig érvényes vágányzári menetrendet. Spoiler: vonat, busz Kelenföldig. Ez a három hónaposra tervezett vágányzár első üteme.
Jégesővel vonult át a vihar délután Vas vármegyén (fotók, videó)
Söpte-Vép-Táplán-Vasszécseny kapta a legtöbb jeget, a borsó nagyságútól a 2-3 centisig volt minden.
Zsoldos Báró Zoltán: Én zenéből vagyok
Ha Szombathely és blues, akkor Zsoldos Zoltán, közismert (a fehér garbóról ráragadt) nevén: Báró. Ha Báró, akkor egy zseniális zenész szinte transzállapotban a színpadon, lázba hozva közönségét. Papíron nyugdíjas hegedű- és gitártanár, a Szombathelyi Szimfonikus Zenekar, a Capella Savaria egykori tagja. Most, 75. születésnapjára Bartók termi koncerttel készül barátaival. Az egykori Kőszegi utcai srácot otthonában, a Kőszegi-hegység lábánál látogattuk meg.
Vármegyei I. osztály: gólgazdag mérkőzésen nyerte a dobogósok csatáját Vasváron a Haladás, a Szarvaskend és a Rábapaty is idegenben tudott nyerni
A Király SE és a Szentgotthárd egyaránt egygólos hazai sikernek örülhetett a pontvadászat 5. fordulójában.
Sírós-nevetős születésnap: 15 éves a Fekete István Állatvédő Egyesület
Egész napos kutyabulival ünnepelte a Fekete István Állatvédő Egyesület 15. születésnapját: a Történelmi Témaparkban tartott szombati esemény minden programja az egyesület támogatását szolgálta – hiszen az állatmenhely hétköznapjai nem mindig vidámak.
legfrissebbek
XIV. Horváth Zoltán Emléktorna: magabiztos, húszpontos győzelemmel jutott döntőbe a Falco
A házigazda szombathelyiek 101-81-re verték a horvát Zabok gárdáját, a fináléban pedig az Eisenstadtot legyőző Sencur együttesével találkoznak.
Koncert lesz a református templomban
A Reformáció ünnepe alkalmából már huszadik éve rendeznek jótékonysági koncertet október végén. Idén a Szekeres Tamás - 25 év az Omegában című, klasszikus elemekkel ötvözött, nagyrészt Omega-dalokból álló koncertnek ad otthont a Szombathelyi Református Templom – hangzott el az október 28-ai eseményt beharangozó sajtótájékoztatón csütörtökön.
Teljes útzár lesz a Rohoncin!
Szeptember 26-28. között rendezi meg a XII. Szakmai Közlekedési Verseny országos döntőjét, ennek helyszíne a forgalmas útszakasz, erről posztolt dr. Czeglédy Csaba (független) önkormányzati képviselő.
Speciális Nézőpont - Fogyatékkal élő alkotók filmjeit vetítették a könyvtárban
Hetedik alkalommal rendezte meg a Speciális Nézőpont című esélyegyenlőségi filmes találkozót a Speciális Mozgókép Egyesület és a Berzsenyi Dániel Könyvtár.
Folytatná sorozatát az SZKKA
A PC Trade Szeged NKE érkezik szombaton a Rohonci úti sportcsarnokba. A találkozó esélyese a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia (SZKKA) alakulata, amely eddig mindhárom bajnokiját megnyerte.