km/óra
  2022.11.28., hétfő  •  Stefánia napja
Haladás-Viktória: hajrában szerzett góllal nyert az MTK a bronzcsata első felvonásán

Haladás-Viktória: hajrában szerzett góllal nyert az MTK a bronzcsata első felvonásán

A szombathelyiek számára az egyenlítés lesz a tét a szerdai, hazai mérkőzésen.

 

SIMPLE NŐI LIGA 3. HELYÉRT 1. MÉRKŐZÉS

MTK BUDAPEST–HALADÁS-VIKTÓRIA FC 1-0 (0-0)

MTK: Varga – Vas (Stefán 81.), Vajda, Pinczi – Nagy Virág, Taylor (Legendás 81.), Palkovics (Boyle 88.), Bokor, Podolska – Vachter, Milunovic (Magyarics 65.)

Edző: Farkas Attila

Haladás-Viktória: Bíró – Németh A., Balogh, Gődér, Horti (Feketevízi 46.), Kovács (Novák 65.) – Koprena, Urbán, Sweatman – Vladulescu, Nagy Vanessza (Kiss-Lantos 70.)

Edző: Székely Tibor

 

Fővárosi túra várt a Haladás-VIktória együttesére szombat délután, a zöld-fehérek az MTK otthonába utaztak a harmadik helyért folyó párharc első mérkőzésére. Székely Tibor keretében ezúttal két újonc is helyet kapott Csejtei Emília, valamint Pintér Tekla személyében. 

 

A hazaiak jobban kezdték a mérkőzést, a szombathelyiek meglehetősen idegesen futballoztak, elsősorban felívelésekkel próbálkoztak - olvasható a klub beszámolójában. Nem tudták a saját játékukat játszani, ráadásul a 21. percben büntetőhöz jutottak a hazaiak. Vachter Fanni eltolta a labdát Bíró mellett, majd rálépett a játékszerre, a bíró pedig – meglepetésre – büntetőt ítélt. A tizenegyest Nagy Virág végezte el, de Bíró bravúrral hárította a lövést. A folytatásban is a kék-fehérek domináltak, a vendégek védekeztek és kontrákkal próbálkoztak – ám ezek veszélytelenek voltak.

 

A szünetben szerkezetet váltott Székely Tibor vezetőedző – ezután valamelyest feljavult a Haladás-Viktória játéka. Az első félidőhöz képest többet volt a labda a vendégeknél és ekkor már sikerült helyzeteket is kidolgozniuk. Az 52. percben Vladulescu húzott el a bal szélen, de középre passzolt labdáját lefülelték a hazaiak. Majd beállt Kiss-Lantos Hanna és villámléptű támadó kis híján ismét nyerőember lett. A 71. percben egyedül ugrott ki, de lövését bravúrral védte Varga. Aztán a hajrában eldőlt a mérkőzés. A 86. percben egy sarokrúgást követően a második szándékból középre ívelt labdát Pinczi öt méterről úgy fejelte a hálóba, hogy a labda a kapufát is érintette (1-0). A hátralévő pár percben már nem tudott újítani a szombathelyi együttes, a budapesti alakulat 1-0-s győzelmet aratott.

 

A párharc második felvonására június 1-én, szerdán kerül a sor a Haladás Sportkomplexumban.

 

Fotó: Nagy Jácint

 

Malomsoki Cintia

Savaria Fórum 31. évfolyam 43.szám - 2022.11.25.
Savaria Fórum 31. évfolyam 43.szám - 2022.11.25.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Busszal ütközött össze egy személyautó Szombathelyen, teljes útzár a Szelestey utcában
Tanár-diák demonstráció Szombathelyen: oktatás nélkül nincsen jövő
Hetek óta tartanak a tanár- és diákdemonstrációk szerte az országban, pénteken délután Szombathelyen rendeztek tanár-diák tüntetést a diákszervezetek. A Városháza előtt előbb több százan - zömében diákok - gyűltek össze, meghallgatták a felszólalókat, tanulókat, tanárokat, a szülők képviselőjét.
Most ezt kell tennünk – Jótékonysági bográcsozás egy tűzoltó gyógyulásáért
Jótékonysági bográcsozást tartottak szombaton azért, hogy támogatást gyűjtsenek a leukémiával küzdő szombathelyi tűzoltónak, Rimányi Márknak és családjának. Kollégái, barátai fogtak össze, hogy adományokkal segítsék a család megélhetését és bajtársuk gyógyulását. A rendezvény teljes sikerrel zárult, milliós nagyságrendű támogatás gyűlt össze a csapatok, a támogatók és az ételeket megvásárlók révén.
A portékák mögött az ember – a Csoki-, gasztro- és kézműves napokra látogatók nemes ügyeket is támogattak
Erdélyi Rolikát, a Hátrányos Helyzetű Sportolókért Alapítványt és a Mák Dóri – DKM Alapítványt is támogatták azok, akik betértek a hétvégén a csoki-, gasztro- és kézműves vásárba. A Haladás Sportcsarnok VIP-termében 41 standon kínáltak kézműves termékeket  az alkotók az advent, a karácsony ihletésében.
Megyei II. osztály, északi csoport: az Alsóújlak elvette az Uraiújfalu veretlenségét, első ízben nyert a Kemenesalja
A Gérce hat, az Újperint öt gólt szerezve nyert hazai környezetben az őszi szezonzárón, a Gencsapáti pedig a Spari ellen tartotta otthon a három pontot. A Kemenesmagasi a Szeleste ellen aratott egygólos győzelmet, a Bozsok a Bobát múlta felül.
legfrissebbek
Graffitis vandálkodott a Fő téren - az adventi bódékat és a kirakatokat sem kímélte
Szeretnénk megérteni a firkák értelmét és hogy mennyivel több ez annál, mint amikor egy kutya a vizeletével megjelöli a fát? (Azon kívül, hogy tartósabb.) Talán valaki segít elmagyarázni.Festékszóróval érkezett a Fő térre egy ismeretlen. Szombaton reggel fedezték fel, hogy több helyen is otthagyta az aláírását, azaz tagelte a falakat, kirakatokat - írja a 112press.
Gólzáporos Haladás-győzelem
Teljesen megérdemelten nyerte meg a vasárnap délutáni bajnokit a Haladás a Kozármisleny ellen: a zöld-fehérek parádés támadójátékkal rukkoltak elő, és meg sem álltak hat találatig, igaz, közben kaptak négyet... A végeredmény: Haladás-Kozármisleny 6-4
Jótékonysági disznóvágást tartottak
Idén öt, 120-130 kg körüli sertést dolgoztak fel, a korábbi évekhez hasonlóan idén is városi támogatásból - olvasható Szombathely város honlapján.
Meghalt Csapó Gábor olimpiai bajnok vízilabdázó
Hetvenkét éves korában meghalt Csapó Gábor olimpiai világ- és Európa-bajnok vízilabdázó, aki 272-szer játszott a válogatottban – írja az MTI. Csapót november elején szállították kórházba, és helyezték lélegeztőgépre, gyógyíthatatlan betegségben szenvedett.
Peugeot kanyarodott Chrysler elé– ketten kerültek kórházba
Szombat este két autó ütközött a Vásárcsarnok közelében. Ketten kórházba kerültek - írja a 112press.