km/óra
  2022.11.28., hétfő  •  Stefánia napja
Haladás-Viktória: döntetlen a Puskás Akadémia otthonában az alapszakasz utolsó mérkőzésén

Haladás-Viktória: döntetlen a Puskás Akadémia otthonában az alapszakasz utolsó mérkőzésén

A szombathelyiek 1-1-es pontosztozkodással hangoltak az MTK elleni bronzcsatára.

 

SIMPLE NŐI LIGA 21. FORDULÓ

PUSKÁS AKADÉMIA FC - HALADÁS-VIKTÓRIA FC 1-1 (1-1)

Puskás Akadémia: Pongrácz – Bokor, Harmat, Tatiely, Szemán-Tóth – Diószegi (Tamók, 71.), Kovács E., Kovács A., Sinka – Mayer, Tuza (Palakovics, 61.)

Edző: Halászi Kinga

Haladás-Viktória: Bíró – Horti, Balogh, Gődér, Novák (Feketevízi, 67.), Kovács V. – Koprena (Csáki, 84.), Urbán, Sweatman (Szil, 46.) – Nagy V., Vladulescu (Kováts, 93.)

Edző: Székely Tibor

Gólszerzők: Kovács 27., ill. Nagy V. 4.

 

Utolsó fordulójához érkezett a Simple Női Liga alapszakasza, a Haladás-Viktória pedig Puskás Akadémia otthonában lépett pályára. A szombathelyiek a Soroksár elleni győzelmükkel már bebiztosították negyedik helyüket a tabellán, a kérdés az volt, hogy a felcsútiak hányadik pozícióban fejezik be a bajnokságot. 

 

A találkozó remekül indult a zöld-fehérek számára, Nagy Vanessza ugyanis már a 4. percben vezetéshez juttatta csapatát. A folytatásban jó iramú mérkőzést játszottak a csapatok, felváltva forogtak veszélyben a kapuk, mezőnyfölényt viszont Székely Tibor együttese tudott kialakítani. A 27. percben aztán a Puskás Akadémia örülhetett gólnak, egy kipattanó labdát Kovács Eszter lőtt a kapuba, 1-1 állt az eredményjelzőn, ami egyben a félidei eredményt is jelentette.

 

A fordulást követően is magas fordulatszámon pörgött mindkét gárda, vendég oldalon nagy ziccer maradt ki, míg a házigazda a kapufát találta el. A kilátogató nézők egy jó színvonalú mérkőzést láthattak, újabb gól már nem esett, a játék képe alapján igazságos döntetlen született. A szombathelyieknél a 17 esztendős Csáki Eszter élete első NB I.-es mérkőzésén léphetett pályára.

 

Mivel az ETO FC Győr 1-0-s győzelmet aratott az MTK ellen a bajnoki fináléről döntő mérkőzésen, így biztossá vált, hogy a Haladás-Viktória a fővárosiakkal küzd majd meg a bronzéremét. A párharc az egyik csapat második győzelméig tart, az első felvonásra május 28-án, szombaton kerül sor.

 

Fotó: Nagy Jácint

 

Malomsoki Cintia

Savaria Fórum 31. évfolyam 43.szám - 2022.11.25.
Savaria Fórum 31. évfolyam 43.szám - 2022.11.25.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Busszal ütközött össze egy személyautó Szombathelyen, teljes útzár a Szelestey utcában
Tanár-diák demonstráció Szombathelyen: oktatás nélkül nincsen jövő
Hetek óta tartanak a tanár- és diákdemonstrációk szerte az országban, pénteken délután Szombathelyen rendeztek tanár-diák tüntetést a diákszervezetek. A Városháza előtt előbb több százan - zömében diákok - gyűltek össze, meghallgatták a felszólalókat, tanulókat, tanárokat, a szülők képviselőjét.
Most ezt kell tennünk – Jótékonysági bográcsozás egy tűzoltó gyógyulásáért
Jótékonysági bográcsozást tartottak szombaton azért, hogy támogatást gyűjtsenek a leukémiával küzdő szombathelyi tűzoltónak, Rimányi Márknak és családjának. Kollégái, barátai fogtak össze, hogy adományokkal segítsék a család megélhetését és bajtársuk gyógyulását. A rendezvény teljes sikerrel zárult, milliós nagyságrendű támogatás gyűlt össze a csapatok, a támogatók és az ételeket megvásárlók révén.
Megyei II. osztály, északi csoport: az Alsóújlak elvette az Uraiújfalu veretlenségét, első ízben nyert a Kemenesalja
A Gérce hat, az Újperint öt gólt szerezve nyert hazai környezetben az őszi szezonzárón, a Gencsapáti pedig a Spari ellen tartotta otthon a három pontot. A Kemenesmagasi a Szeleste ellen aratott egygólos győzelmet, a Bozsok a Bobát múlta felül.
A portékák mögött az ember – a Csoki-, gasztro- és kézműves napokra látogatók nemes ügyeket is támogattak
Erdélyi Rolikát, a Hátrányos Helyzetű Sportolókért Alapítványt és a Mák Dóri – DKM Alapítványt is támogatták azok, akik betértek a hétvégén a csoki-, gasztro- és kézműves vásárba. A Haladás Sportcsarnok VIP-termében 41 standon kínáltak kézműves termékeket  az alkotók az advent, a karácsony ihletésében.
legfrissebbek
Több mint 15 ezren látták a Sisi kiállítást
Rendkívüli sikerrel zárult a Sisi - Királyné feketén fehéren című kiállítás a Savaria Múzeumban. Márciusban rendezték be a dísztermet Erzsébet személyes tárgyaival, naplóbejegyzéseivel, ruháinak rekonstrukcióival, több mint 70 eredeti műtárgyat lehetett megtekinteni. A kiállításban pénteken délután tartottak záró tárlatvezetést.
Decembertől zárva lesz a Víztorony
Megállt a kereszteződésben, majd megütötte a másik autóban ülő férfit Bükön
Meteorológiai szolgálat: közelítjük a 100 Celsius-fokos különbséget
Megközelíti a 100 Celsius-fokot a hőmérséklet-különbség Argentína és Oroszország között - írta az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfőn a Facebook-oldalán.
Három baleset egy nap alatt a vasi utakon
A Vas Megyei Rendőr-főkapitányságra a 2022. november 27-én 5 óra és 2022. november 28-án 5 óra közötti időben egy könnyű sérüléssel járó közúti közlekedési balesetről érkezett bejelentés. Munkatársaik kettő, anyagi kárral végződött közlekedési baleset helyszínén is intézkedtek, olvasható a police.hu-n.