km/óra
  2022.08.13., szombat  •  Ipoly napja
Haladás-Viktória: döntetlen a Puskás Akadémia otthonában az alapszakasz utolsó mérkőzésén

Haladás-Viktória: döntetlen a Puskás Akadémia otthonában az alapszakasz utolsó mérkőzésén

A szombathelyiek 1-1-es pontosztozkodással hangoltak az MTK elleni bronzcsatára.

 

SIMPLE NŐI LIGA 21. FORDULÓ

PUSKÁS AKADÉMIA FC - HALADÁS-VIKTÓRIA FC 1-1 (1-1)

Puskás Akadémia: Pongrácz – Bokor, Harmat, Tatiely, Szemán-Tóth – Diószegi (Tamók, 71.), Kovács E., Kovács A., Sinka – Mayer, Tuza (Palakovics, 61.)

Edző: Halászi Kinga

Haladás-Viktória: Bíró – Horti, Balogh, Gődér, Novák (Feketevízi, 67.), Kovács V. – Koprena (Csáki, 84.), Urbán, Sweatman (Szil, 46.) – Nagy V., Vladulescu (Kováts, 93.)

Edző: Székely Tibor

Gólszerzők: Kovács 27., ill. Nagy V. 4.

 

Utolsó fordulójához érkezett a Simple Női Liga alapszakasza, a Haladás-Viktória pedig Puskás Akadémia otthonában lépett pályára. A szombathelyiek a Soroksár elleni győzelmükkel már bebiztosították negyedik helyüket a tabellán, a kérdés az volt, hogy a felcsútiak hányadik pozícióban fejezik be a bajnokságot. 

 

A találkozó remekül indult a zöld-fehérek számára, Nagy Vanessza ugyanis már a 4. percben vezetéshez juttatta csapatát. A folytatásban jó iramú mérkőzést játszottak a csapatok, felváltva forogtak veszélyben a kapuk, mezőnyfölényt viszont Székely Tibor együttese tudott kialakítani. A 27. percben aztán a Puskás Akadémia örülhetett gólnak, egy kipattanó labdát Kovács Eszter lőtt a kapuba, 1-1 állt az eredményjelzőn, ami egyben a félidei eredményt is jelentette.

 

A fordulást követően is magas fordulatszámon pörgött mindkét gárda, vendég oldalon nagy ziccer maradt ki, míg a házigazda a kapufát találta el. A kilátogató nézők egy jó színvonalú mérkőzést láthattak, újabb gól már nem esett, a játék képe alapján igazságos döntetlen született. A szombathelyieknél a 17 esztendős Csáki Eszter élete első NB I.-es mérkőzésén léphetett pályára.

 

Mivel az ETO FC Győr 1-0-s győzelmet aratott az MTK ellen a bajnoki fináléről döntő mérkőzésen, így biztossá vált, hogy a Haladás-Viktória a fővárosiakkal küzd majd meg a bronzéremét. A párharc az egyik csapat második győzelméig tart, az első felvonásra május 28-án, szombaton kerül sor.

 

Fotó: Nagy Jácint

 

Malomsoki Cintia

Savaria Fórum 31. évfolyam 28.szám - 2022.08.12.
Savaria Fórum 31. évfolyam 28.szám - 2022.08.12.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
legfrissebbek
Kapus, edző, példakép: felavatták Szarka Zoltán emléktábláját
Emléktáblát állítottak a Haladás és a magyar olimpiai válogatott egykori kapusának, Szarka Zoltánnak a Haladás Sportkomplexumnál. Az avatást pénteken tartották a 2016-ban elhunyt kiváló sportoló 80. születésnapján.
Joskar-Ola Napok 2022: koncertek, gyermekprogramok, bemutatók a hétvégén
Pénteken kezdődött a Joskar-Ola Napok programsorozata koncertekkel, bemutatókkal, vidámparkkal és gasztrotérrel. 
Megerősítik Toronyban a lignitbányászatot tiltó helyi rendeletet
Nincs folyamatban bányászati koncessziós pályázat, ami érintené Torony község körzetét - ezt a választ adta a Technológiai és Ipari Minisztérium Balassa Péter országgyűlési képviselő kérdésére, kell-e attól tartani, hogy lignitbánya nyílik Vas megyében. A toronyiak szerint azonban ez semmire sem biztosíték. A következő testületi ülésen megerősítik a bányászatot tiltó helyi rendeletet.
Olaszországban a nyári szezon csúcsnapjait élik a mostani hétvégén
Alig maradt üres szoba a szállodákban és bérelhető napernyő a strandokon Olaszországban az augusztus 15-i Nagyboldogasszony ünnepe előtti hétvégén, amely a pandémia előtti idegenforgalmi adatokat idézi a CNA kereskedelmi szövetség adatai szerint.
Kiadták a figyelmeztetést: zápor, zivatar, jégeső is lehet
Szombaton Magyarország egész területén elsőfokú, citromsárga figyelmeztetés van érvényben, írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.