km/óra
  2022.11.28., hétfő  •  Stefánia napja
Haladás-Viktória: Bíró Barbara büntetőt védett, a szombathelyiek döntetlennel hangoltak a Soroksár elleni kupaelődöntőre

Haladás-Viktória: Bíró Barbara büntetőt védett, a szombathelyiek döntetlennel hangoltak a Soroksár elleni kupaelődöntőre

A zöld-fehér együttes 0-0-ás döntetlent játszott a Puskás Akadémia ellen.

 

SIMPLE NŐI LIGA 14. FORDULÓ

HALADÁS-VIKTÓRIA FC - PUSKÁS AKADÉMIA FC 0-0 (0-0)

Haladás-Viktória: Bíró – Németh A. (Nagy D., 86.), Urbán V., Gődér, Kovács V. – Feketevíziová (Németh M., 76.), Sweatman, Varró (Kováts A., 62.), Vladulescu – Szil, Koprena (Kiss-Lantos, 62.)

Edző: Székely Tibor

Puskás Akadémia: Pongrácz – Bokor, Szemán-Tóth, Kovács A., Tuza – Mayer, Sinka (Krascsenics P., 46.), Nagy L. (Lovász, 84.), Kovács E. – Shurina, Diószegi (Németh V., 78.)

Edző: Halászi Kinga

 

A tavaszi idény első hazai bajnoki mérkőzése várt szombaton délután a Haladás-Viktóriára, az ellenfél pedig a Puskás Akadémia gárdája volt. A két együttes felcsúti összecsapásán 2-1-es hazai győzelem született, a zöld-fehéreknek tehát volt miért revansot venniük. Székely Tibor vezetőedző Balogh Henrietta, valamint Horti Boglárka játékára továbbra sem számíthatott, a helyzetet azonban tovább nehezítette, hogy Nagy Vanessza a mérkőzés napján belázasodott, míg Herczeg Andrea a bemelegítés során dőlt ki rosszullét miatt. 

 

A találkozó meglehetősen óvatos játékkal kezdődött, egyik csapat sem akart igazán nagy kockázatot vállalni, kinyílni. Főként a mezőnyjáték dominált, a felek nem tudták ráerőltetni akaratukat a másikra és fölényt kialakítani. A helyzeteket tekintve a hazaiak álltak jobban, Gődér Brigitta fejjel veszélyeztett, Szil Tünde pedig Marlo Sweatman remek átadása után került helyzetbe.

 

A szünetre 0-0-ás állással mentek a felek, és a fordulás után sem igazán változott a játék képe: a küzdelemé volt a főszerep, ziccerek egyik csapat előtt sem adódtak, mondhatni, csendesen csordogált a mérkőzés. Mindkét oldalon érkeztek a cserék, Kiss-Lantos Hanna pedig akár vezetést is megszerezhette volna, Pongrácz azonban bravúrral védte közeli próbálkozását. A 70. percben aztán Mayer Zsófia robogott végig a bal oldalon, lövése szombathelyi kezet érintett, büntetőhöz jutott a Puskás Akadémia. A felcsútiak legnagyobb lehetősége nyílt arra, hogy előnybe kerüljenek, Bíró Barbara azonban másképp gondolta, s bravúrral hárította a tizenegyest. A hátralévő időben többet veszélyeztettek a hazaiak, újfent Kiss-Lantos tudott kilépni, de Pongrácz eszén másodszorra sem sikerült túljárnia. A találkozó 0-0-ás eredménnyel ért véget, így mindkét együttes egy ponttal gazdagodott.

 

A szombathelyiek szerdán a Soroksár ellen a Simple Női Magyar Kupa fináléjáért lépnek pályára hazai környezetben 17 órától, míg szombaton szintén a Haladás Sportkomplexumban fogadják az ETO FC Győr együttesét.

 

Fotó: Nagy Jácint

 

Malomsoki Cintia

Savaria Fórum 31. évfolyam 43.szám - 2022.11.25.
Savaria Fórum 31. évfolyam 43.szám - 2022.11.25.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Busszal ütközött össze egy személyautó Szombathelyen, teljes útzár a Szelestey utcában
Tanár-diák demonstráció Szombathelyen: oktatás nélkül nincsen jövő
Hetek óta tartanak a tanár- és diákdemonstrációk szerte az országban, pénteken délután Szombathelyen rendeztek tanár-diák tüntetést a diákszervezetek. A Városháza előtt előbb több százan - zömében diákok - gyűltek össze, meghallgatták a felszólalókat, tanulókat, tanárokat, a szülők képviselőjét.
Most ezt kell tennünk – Jótékonysági bográcsozás egy tűzoltó gyógyulásáért
Jótékonysági bográcsozást tartottak szombaton azért, hogy támogatást gyűjtsenek a leukémiával küzdő szombathelyi tűzoltónak, Rimányi Márknak és családjának. Kollégái, barátai fogtak össze, hogy adományokkal segítsék a család megélhetését és bajtársuk gyógyulását. A rendezvény teljes sikerrel zárult, milliós nagyságrendű támogatás gyűlt össze a csapatok, a támogatók és az ételeket megvásárlók révén.
A portékák mögött az ember – a Csoki-, gasztro- és kézműves napokra látogatók nemes ügyeket is támogattak
Erdélyi Rolikát, a Hátrányos Helyzetű Sportolókért Alapítványt és a Mák Dóri – DKM Alapítványt is támogatták azok, akik betértek a hétvégén a csoki-, gasztro- és kézműves vásárba. A Haladás Sportcsarnok VIP-termében 41 standon kínáltak kézműves termékeket  az alkotók az advent, a karácsony ihletésében.
Megyei II. osztály, északi csoport: az Alsóújlak elvette az Uraiújfalu veretlenségét, első ízben nyert a Kemenesalja
A Gérce hat, az Újperint öt gólt szerezve nyert hazai környezetben az őszi szezonzárón, a Gencsapáti pedig a Spari ellen tartotta otthon a három pontot. A Kemenesmagasi a Szeleste ellen aratott egygólos győzelmet, a Bozsok a Bobát múlta felül.
legfrissebbek
Graffitis vandálkodott a Fő téren - az adventi bódékat és a kirakatokat sem kímélte
Szeretnénk megérteni a firkák értelmét és hogy mennyivel több ez annál, mint amikor egy kutya a vizeletével megjelöli a fát? (Azon kívül, hogy tartósabb.) Talán valaki segít elmagyarázni.Festékszóróval érkezett a Fő térre egy ismeretlen. Szombaton reggel fedezték fel, hogy több helyen is otthagyta az aláírását, azaz tagelte a falakat, kirakatokat - írja a 112press.
Gólzáporos Haladás-győzelem
Teljesen megérdemelten nyerte meg a vasárnap délutáni bajnokit a Haladás a Kozármisleny ellen: a zöld-fehérek parádés támadójátékkal rukkoltak elő, és meg sem álltak hat találatig, igaz, közben kaptak négyet... A végeredmény: Haladás-Kozármisleny 6-4
Jótékonysági disznóvágást tartottak
Idén öt, 120-130 kg körüli sertést dolgoztak fel, a korábbi évekhez hasonlóan idén is városi támogatásból - olvasható Szombathely város honlapján.
Meghalt Csapó Gábor olimpiai bajnok vízilabdázó
Hetvenkét éves korában meghalt Csapó Gábor olimpiai világ- és Európa-bajnok vízilabdázó, aki 272-szer játszott a válogatottban – írja az MTI. Csapót november elején szállították kórházba, és helyezték lélegeztőgépre, gyógyíthatatlan betegségben szenvedett.
Peugeot kanyarodott Chrysler elé– ketten kerültek kórházba
Szombat este két autó ütközött a Vásárcsarnok közelében. Ketten kórházba kerültek - írja a 112press.