km/óra
  2022.11.28., hétfő  •  Stefánia napja
Haladás-Viktória: vereség a Győrtől a Magyar Kupa döntőjében

Haladás-Viktória: vereség a Győrtől a Magyar Kupa döntőjében

Egy gól döntött a zöld-fehér összecsapáson, Nagy Fanni találatának köszönhetően végül a győriek örülhettek.

 

SIMPLE NŐI MAGYAR KUPA DÖNTŐ

HALADÁS-VIKTÓRIA FC - ETO FC GYŐR 0-1 (0-0)

HALADÁS-VIKTÓRIA FC: Bíró - Novák, Gődér, Szil (Nagy V. 64.),Urbán, Feketevíziová (Németh M. 75.), Hercezg (Kopren. 64.),Vladulescu (Nagy D 87.)  Balogh , Németh A , Sweatman

Edző: Székely Tibor

ETO FC GYŐR: Samson - Luijks, Savanya, Süle, Cameron, Németh ( Fél A. 93.), Vida ( Sali 66. ),Öreg (Korsun 64.), Nagy (Fél P. 93.) , Rácz, Kovács 

Edző: Dörnyei Balázs

Gólszerzők: Nagy 60.

 

Tíz év után ismét a Magyar Kupa fináléjára készülhetett a Haladás-Viktória együttese, amely háromszoros győztesként az ETO FC Győr ellen készülhetett a trófea újbóli elhódítására. A döntőre Budapesten, az Új Hidegkúti Nándor Stadionban került sor, az időjárás pedig finoman szólva sem volt kegyes a résztvevőkhöz, szakadó esőben kezdődött el az összecsapás. 

 

Jeletős mértékben egyik csapat sem tudott ellenfele fölé kerekedni, labdabirtoklásban valamelyest a győriek voltak fölényben, de ők is csak kisebb helyzetekig jutottak. A vasiak stabil védekezése jól működött, a gyors támadóknak köszönhetően pedig a rendre ott volt a kontrákban a veszély, ami zavart is keltett több alkalommal a Rába-partiak hátsó alakzatában. A játékrész legnagyobb lehetősége a fehérmezesek előtt adódott, Cameron lövését azonban szépen védte a magabiztos teljesítményt nyújtó Bíró Barbara.

 

A szünet után egy szögletet követően győri kezet érintett a labda, a játékvezető büntetőt ítélt, amit viszont nem sikerült gólra váltani, így aztán maradt a 0-0-ás döntetlen állás. Eseménydúsabb lett a találkozó, egy kapu előtti kavarodás után Nagy Fanni emelése ment nem sokkal a kapu fölé, majd éppen ő volt az, aki nem sokkal később, a 60. percben egy hasonló szituáció után már gólnak örülhetett, megszerezte a vezetést az ETO. Székely Tibor vezetőedző próbált frissíteni, Nagy Vanessza, Jelena Koprena, valamint Németh Mirtill is érkezett, ebben a periódusban a Győr volt az, amely inkább kontrákból próbálta lezárni a mérkőzést. A hajrában aztán újabb csapás érte a Haladás-Vikóriát, Ana-Maria Vladulescu ugyanis combsérülést szenvedett, őt Nagy Dorottya váltotta. A szombathelyiek hiába támadtak mindent egy lapra feltéve, nem sikerült kiegyenlíteniük, ez pedig azt jelentette, hogy az ETO FC Győr hódította el 2022-ben a Simple Női Magyar Kupát.

 

Az ezüstérmes csapat névsora: Manganelli-Balogh Henrietta, Ana-Maria Vladulescu, Bíró Barbara, Csizmadia Zsófia, Feketevízi Tímea, Gődér Brigitta, Herczeg Andrea, Horti Boglárka, Jelena Koprena, Kiss-Lantos Hanna, Kollár Panna, Kovács Virág, Kováts Anna, Marlo Sweatman, Nagy Dorottya, Nagy Vanessza, Németh Adél, Németh Mirtill, Novák Luca, Rugovics Boglárka, Szil Tünde, Urbán Viktória, Varró Veronika   

Stábtagok: Székely Tibor, Biró Bence, Barabás Marcell, Bérczi György, Kiss Tamás, Klis Gábor, Kovács Bálint, Kutasi Csaba

 

Fotó: Nagy Jácint

 

Malomsoki Cintia

Savaria Fórum 31. évfolyam 43.szám - 2022.11.25.
Savaria Fórum 31. évfolyam 43.szám - 2022.11.25.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Busszal ütközött össze egy személyautó Szombathelyen, teljes útzár a Szelestey utcában
Tanár-diák demonstráció Szombathelyen: oktatás nélkül nincsen jövő
Hetek óta tartanak a tanár- és diákdemonstrációk szerte az országban, pénteken délután Szombathelyen rendeztek tanár-diák tüntetést a diákszervezetek. A Városháza előtt előbb több százan - zömében diákok - gyűltek össze, meghallgatták a felszólalókat, tanulókat, tanárokat, a szülők képviselőjét.
Most ezt kell tennünk – Jótékonysági bográcsozás egy tűzoltó gyógyulásáért
Jótékonysági bográcsozást tartottak szombaton azért, hogy támogatást gyűjtsenek a leukémiával küzdő szombathelyi tűzoltónak, Rimányi Márknak és családjának. Kollégái, barátai fogtak össze, hogy adományokkal segítsék a család megélhetését és bajtársuk gyógyulását. A rendezvény teljes sikerrel zárult, milliós nagyságrendű támogatás gyűlt össze a csapatok, a támogatók és az ételeket megvásárlók révén.
Megyei II. osztály, északi csoport: az Alsóújlak elvette az Uraiújfalu veretlenségét, első ízben nyert a Kemenesalja
A Gérce hat, az Újperint öt gólt szerezve nyert hazai környezetben az őszi szezonzárón, a Gencsapáti pedig a Spari ellen tartotta otthon a három pontot. A Kemenesmagasi a Szeleste ellen aratott egygólos győzelmet, a Bozsok a Bobát múlta felül.
A portékák mögött az ember – a Csoki-, gasztro- és kézműves napokra látogatók nemes ügyeket is támogattak
Erdélyi Rolikát, a Hátrányos Helyzetű Sportolókért Alapítványt és a Mák Dóri – DKM Alapítványt is támogatták azok, akik betértek a hétvégén a csoki-, gasztro- és kézműves vásárba. A Haladás Sportcsarnok VIP-termében 41 standon kínáltak kézműves termékeket  az alkotók az advent, a karácsony ihletésében.
legfrissebbek
Graffitis vandálkodott a Fő téren - az adventi bódékat és a kirakatokat sem kímélte
Szeretnénk megérteni a firkák értelmét és hogy mennyivel több ez annál, mint amikor egy kutya a vizeletével megjelöli a fát? (Azon kívül, hogy tartósabb.) Talán valaki segít elmagyarázni.Festékszóróval érkezett a Fő térre egy ismeretlen. Szombaton reggel fedezték fel, hogy több helyen is otthagyta az aláírását, azaz tagelte a falakat, kirakatokat - írja a 112press.
Gólzáporos Haladás-győzelem
Teljesen megérdemelten nyerte meg a vasárnap délutáni bajnokit a Haladás a Kozármisleny ellen: a zöld-fehérek parádés támadójátékkal rukkoltak elő, és meg sem álltak hat találatig, igaz, közben kaptak négyet... A végeredmény: Haladás-Kozármisleny 6-4
Jótékonysági disznóvágást tartottak
Idén öt, 120-130 kg körüli sertést dolgoztak fel, a korábbi évekhez hasonlóan idén is városi támogatásból - olvasható Szombathely város honlapján.
Meghalt Csapó Gábor olimpiai bajnok vízilabdázó
Hetvenkét éves korában meghalt Csapó Gábor olimpiai világ- és Európa-bajnok vízilabdázó, aki 272-szer játszott a válogatottban – írja az MTI. Csapót november elején szállították kórházba, és helyezték lélegeztőgépre, gyógyíthatatlan betegségben szenvedett.
Peugeot kanyarodott Chrysler elé– ketten kerültek kórházba
Szombat este két autó ütközött a Vásárcsarnok közelében. Ketten kórházba kerültek - írja a 112press.