km/óra
  2022.08.13., szombat  •  Ipoly napja
Haladás-vereség hazai környezetben, elvitte a Dorog a pontokat a vasi megyeszékhelyről

Haladás-vereség hazai környezetben, elvitte a Dorog a pontokat a vasi megyeszékhelyről

A szombathelyiek sorozatban öt mérkőzés óta nyeretlenek, legutóbbi sikerüket Győrben aratták, méghozzá a tavaszi idény nyitányán.

 

MERKANTIL BANK LIGA 26. FORDULÓ

SZOMBATHELYI HALADÁS - DOROGI FC 0-1 (0-1)

Haladás: Rózsa – Simut, Guzmics, Németh Milán, Bosnjak (Doktorics, 80.) – Stieber A. (Monori, 45.), Csilus, Holdampf (Szekér, 52.) – Tóth Milán, Tóth-Gábor, Horváth R. (Szijjártó, 45.)

Edző: Németh Szabolcs.

Dorog: Mursits – Tóth B., Dlusztus, Ízing, Szerencsi – Nyíri, Rácz (Girsik, 56., Kárász, 90.), Szedlár (Nagyházi, 80.), Barna (Hajdú, 80.) – Szabó Lukas (Vígh, 90.), Berkó

Edző: Fenyvesi László

Gólszerző: Dlusztus (34.)

 

Németh Szabolcs számára igencsak különleges összecsapás következett a Szombathelyi Haladás kispadján, ugyanis korábbi együttese, a Dorog érkezett a Haladás Sportkomplexumba, de Csató Martin, valamint Délczeg Gergely is volt csapata ellen készülhetett. A vendégeknél is találhattunk bőven szombathelyi kötődést, Rácz Ferenc, Mursits Roland, Nyíri Vince, valamint Keresztes Krisztián is sok szállal kötődik a vasi megyeszékhelyhez.

 

A találkozót a hazaiak kezdték lendületesebben, a dorogiak főként a védekezéssel voltak elfoglalva. A zöld-fehérek fölénye helyzetekben is megmutatkozott, előbb a 7. percben Csilus, majd a 16. minutumban egy hatalmas kavarodás után Bosnjak járt közel ahhoz, hogy megszerezze a vezetést a Haladásnak. Nagy nyomás nehezedett Fenyvesi László együttesének kapujára, Tóth Milán, majd Tóth-Gábor Kristóf is veszélyeztetett, majd ezt követően, ahogyan az ilyenkor lenni szokott, a kimaradt lehetőségek megbosszulták magukat: a 34. percben egy jobb oldali szabadrúgás után Dlusztus Tamás tudott eredményes lenni, előnybe került a Dorog. 

 

A szünetben kettős cserét hajtott végre Németh Szabolcs, Szijártó Ármin, valamint Monori Norbert érkezett a pályára, nem sokkal később pedig Szekér Ádám is lehetőséget kapott. Csendesen, eseménytelenül csordogált a találkozó, az 58. percben Artner Dávid személyében újoncot avatott a Haladás, amely számára egyre sietősebbé vált a dolog, ha pontot, pontokat akart szerezni. Egyre feszültebbé vált a hangulat, a 67. percben Tóth Milán és Barna akaszkodott egymásnak, amiből aztán kisebb dulakodás alakult ki, végül mind a ketten sárga lapos figyelmeztetésben részesültek. A hátralévő időszakban hiába támadott rendületlenül a vasi gárda és tett sokat az egyenlítésért, nem sikerült feltörnie a dorogi védelmet, a vendégek így megszerezték első tavaszi győzelmüket.

 

A Merkantil Bank Ligában szerdán hétközi fordulót rendeznek, Németh Szabolcs együttese a Tiszakécske otthonába látogat 18 órás kezdettel.

 

Fotó: Nagy Jácint

 

Malomsoki Cintia

 

címkék
Savaria Fórum 31. évfolyam 28.szám - 2022.08.12.
Savaria Fórum 31. évfolyam 28.szám - 2022.08.12.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
legfrissebbek
Kapus, edző, példakép: felavatták Szarka Zoltán emléktábláját
Emléktáblát állítottak a Haladás és a magyar olimpiai válogatott egykori kapusának, Szarka Zoltánnak a Haladás Sportkomplexumnál. Az avatást pénteken tartották a 2016-ban elhunyt kiváló sportoló 80. születésnapján.
Joskar-Ola Napok 2022: koncertek, gyermekprogramok, bemutatók a hétvégén
Pénteken kezdődött a Joskar-Ola Napok programsorozata koncertekkel, bemutatókkal, vidámparkkal és gasztrotérrel. 
Megerősítik Toronyban a lignitbányászatot tiltó helyi rendeletet
Nincs folyamatban bányászati koncessziós pályázat, ami érintené Torony község körzetét - ezt a választ adta a Technológiai és Ipari Minisztérium Balassa Péter országgyűlési képviselő kérdésére, kell-e attól tartani, hogy lignitbánya nyílik Vas megyében. A toronyiak szerint azonban ez semmire sem biztosíték. A következő testületi ülésen megerősítik a bányászatot tiltó helyi rendeletet.
Olaszországban a nyári szezon csúcsnapjait élik a mostani hétvégén
Alig maradt üres szoba a szállodákban és bérelhető napernyő a strandokon Olaszországban az augusztus 15-i Nagyboldogasszony ünnepe előtti hétvégén, amely a pandémia előtti idegenforgalmi adatokat idézi a CNA kereskedelmi szövetség adatai szerint.
Kiadták a figyelmeztetést: zápor, zivatar, jégeső is lehet
Szombaton Magyarország egész területén elsőfokú, citromsárga figyelmeztetés van érvényben, írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.