km/óra
  2024.07.12., péntek  •  Izabella, Dalma napja
Haladás-Szentlőrinc: A baranyaiak hajtanak a bennmaradásért

Haladás-Szentlőrinc: A baranyaiak hajtanak a bennmaradásért

A hozzánk hasonlóan legutóbb csütörtökön meccselő Szentlőrinc SE érkezik Szombathelyre.

Rendkívüli harc zajlik a Merkantil Bank Liga utolsó harmadában. A kiírás szerint az utolsó kettő esik ki a bajnokságból, míg a 16-18. helyen végzettek osztályozót fognak játszani az NB III csoportelsőivel. A Szentlőrinc SE azért harcol, hogy elérje a „sima” bennmaradást. A 2023/2024-es idénytől 18 csapat alkotja az NB II mezőnyét.

22 ponttal és a 16. hellyel mentek karácsonyozni a baranyaiak, így ennek megfelelően szerették volna megerősíteni a csapatot. A Haladásból Alban Taipi és Hursán György érkezett kölcsönbe, míg Újpestről Radosevics Ognjen, Zalaegerszegről pedig Török Kevin. Leigazolták Novák Zsombort és Kesztyűs Mátét Dunaújvárosból, Mahler Gergőt és Pintér Ádámot Szegedről, Múcska Viktort pedig Mosonmagyaróvárról. Németh Erik Soroksárra, Szabó Máté Pécsre, Török László pedig a III. Kerülethez szerződött tőlük.

Az MTK elleni 0–2-vel indították a 2023-as évet, aztán Szegeden győztek 4–2-re (Daróczi Zoltán, Keresztes Bence, Rétyi Róbert és Taipi), ami a mai napig az utolsó idegenbeli sikerük. A Doroggal nem bírtak (0–0), Békéscsabán kikaptak (0–2), ahogy hazai környezetben a Budafoktól is (1–2, Rétyi). Egy pontot hoztak el Mosonmagyaróvárról (1–1, Farkas Marcell), és a Kozármislennyel is ikszeltek (1–1, Pintér). Diósgyőrben elvéreztek (1–5, László Dávid), majd a Csákvárt megverték (1–0, Kiss-Szemán Péter). A múlt hétvégén vereséget szenvedtek a Nyíregyházától (1–2, László Dávid), míg legutóbb a Győr ellen hazai pályán nem született gól (0–0).

Ősszel 2–0-ra győztek a Haladás ellen, így van miért visszavágni…

 

Savaria Fórum 33. évfolyam 26. szám - 2024.07.05.
Savaria Fórum 33. évfolyam 26. szám - 2024.07.05.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Augusztusban folytatódik a lomtalanítás Szombathelyen
A SZOVA Nonprofit Zrt. idén is meghirdette a lomtalanítást, amely a lakosságra és lakóingatlanokra vonatkozik, így a garázstulajdonosok, illetve intézmények, vállalkozások, kereskedelmi egységek nem vehetik igénybe a szolgáltatást.
Augusztusi időutazásra hív a XXIII. Savaria Történelmi Karnevál
Augusztus 22. és 25. között ismét megelevenedik Szombathely ókori története: a nyolc kiemelt és 20 kísérőhelyszín 388 programmal várja Savaria lakóit és a vendégeket, hogy időutazással ünnepeljük a város 2000 éves múltját, jelenét és jövőjét. A XXIII. Savaria Történelmi Karneválról kedden tartottak sajtótájékoztatót a Történelmi Témaparkban.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
Edzésbe állt a Haladás VSE
Hétfőn délután 21 mezőnyjátékosnak, valamint két kapusnak tartotta meg az első edzést a Szenczi Imre vezette szakmai stáb, írja az egyesület honlapja.
Jövő hétvégén ismét Szombathely utcáira viszik a művészetet
Tovább dübörög az Érezd Szombathelyt! programsorozat: július 13-án jön az Utcaművészeti nap, melynek keretében zenészek, képzőművészek, táncosok, kézművesek lepik el Szombathely belvárosát. De ezen kívül is sok izgalmas program vár ránk még júliusban, ennek részleteiről tartottak sajtótájékoztatót pénteken délelőtt a szervezők.
legfrissebbek
Készüljön: nagy dugók várhatók ezen a szombathelyi bevezető úton
A GYSEV Zrt. a lakosság türelmét kéri, mert július 15-től a hónap végéig ismét karbantartási munkát végez a Zanati úti aluljáró feletti vasúti hídon, ezért két héten át a Zanati úti aluljáró közúti forgalmát két belső sávra fogják szűkíteni.
Kánikula: szünetelnek az őrségi túrák
Az Őrségi Nemzeti Park a nagy hőségre tekintettel határozatlan időre felfüggeszti garantált túráit, tájékoztatott a szervezet Környezeti Nevelési és Ökoturisztikai Osztálya.
NVB: Karácsony Gergely nyerte a főpolgármester-választást
Karácsony Gergely nyerte a főpolgármester-választást, jelentette be a szavazatok újraszámlálása után Sasvári Róbert, a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) elnöke a testület pénteki ülésén.
Ausztria, Olaszország és Magyaroszág nyugdíjas szervezetei találkoztak Szombathelyen
Ausztriából, Olaszországból és több magyar vármegyéből is érkeztek nyugdíjas szervezeti vezetők az első alkalommal megrendezett Nemzetközi Regionális Idősügyi Fórumra, Szombathelyre. Az eseményen elhangzott: országhatárokon belül és kívül ugyanazok a problémák, ezekre igyekeztek megoldást találni a résztvevők.
Bezárt a debreceni repülőtér a nagy meleg miatt
A kifutón észleltek csütörtökön egy olyan hibát, ami a nagy hőség hatására alakult ki, és amelynek kijavításáig, a repülésbiztonsági előírások szerint, nem fogadhatnak és nem indíthatnak járatokat.