km/óra
  2023.09.21., csütörtök  •  Máté, Mirella napja
Haladás-Szentlőrinc: A baranyaiak hajtanak a bennmaradásért

Haladás-Szentlőrinc: A baranyaiak hajtanak a bennmaradásért

A hozzánk hasonlóan legutóbb csütörtökön meccselő Szentlőrinc SE érkezik Szombathelyre.

Rendkívüli harc zajlik a Merkantil Bank Liga utolsó harmadában. A kiírás szerint az utolsó kettő esik ki a bajnokságból, míg a 16-18. helyen végzettek osztályozót fognak játszani az NB III csoportelsőivel. A Szentlőrinc SE azért harcol, hogy elérje a „sima” bennmaradást. A 2023/2024-es idénytől 18 csapat alkotja az NB II mezőnyét.

22 ponttal és a 16. hellyel mentek karácsonyozni a baranyaiak, így ennek megfelelően szerették volna megerősíteni a csapatot. A Haladásból Alban Taipi és Hursán György érkezett kölcsönbe, míg Újpestről Radosevics Ognjen, Zalaegerszegről pedig Török Kevin. Leigazolták Novák Zsombort és Kesztyűs Mátét Dunaújvárosból, Mahler Gergőt és Pintér Ádámot Szegedről, Múcska Viktort pedig Mosonmagyaróvárról. Németh Erik Soroksárra, Szabó Máté Pécsre, Török László pedig a III. Kerülethez szerződött tőlük.

Az MTK elleni 0–2-vel indították a 2023-as évet, aztán Szegeden győztek 4–2-re (Daróczi Zoltán, Keresztes Bence, Rétyi Róbert és Taipi), ami a mai napig az utolsó idegenbeli sikerük. A Doroggal nem bírtak (0–0), Békéscsabán kikaptak (0–2), ahogy hazai környezetben a Budafoktól is (1–2, Rétyi). Egy pontot hoztak el Mosonmagyaróvárról (1–1, Farkas Marcell), és a Kozármislennyel is ikszeltek (1–1, Pintér). Diósgyőrben elvéreztek (1–5, László Dávid), majd a Csákvárt megverték (1–0, Kiss-Szemán Péter). A múlt hétvégén vereséget szenvedtek a Nyíregyházától (1–2, László Dávid), míg legutóbb a Győr ellen hazai pályán nem született gól (0–0).

Ősszel 2–0-ra győztek a Haladás ellen, így van miért visszavágni…

 

Savaria Fórum 32. évfolyam 32. szám - 2023.09.15.
Savaria Fórum 32. évfolyam 32. szám - 2023.09.15.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Így juthat el hétfőtől InterCityvel Budapestre
A MÁV közzétette a Biatorbágy-Szárliget vasúti fővonal felújítása miatt hétfőtől (09.18.) október 26-ig érvényes vágányzári menetrendet. Spoiler: vonat, busz Kelenföldig. Ez a három hónaposra tervezett vágányzár első üteme.
Jégesővel vonult át a vihar délután Vas vármegyén (fotók, videó)
Söpte-Vép-Táplán-Vasszécseny kapta a legtöbb jeget, a borsó nagyságútól a 2-3 centisig volt minden.
Zsoldos Báró Zoltán: Én zenéből vagyok
Ha Szombathely és blues, akkor Zsoldos Zoltán, közismert (a fehér garbóról ráragadt) nevén: Báró. Ha Báró, akkor egy zseniális zenész szinte transzállapotban a színpadon, lázba hozva közönségét. Papíron nyugdíjas hegedű- és gitártanár, a Szombathelyi Szimfonikus Zenekar, a Capella Savaria egykori tagja. Most, 75. születésnapjára Bartók termi koncerttel készül barátaival. Az egykori Kőszegi utcai srácot otthonában, a Kőszegi-hegység lábánál látogattuk meg.
Vármegyei I. osztály: gólgazdag mérkőzésen nyerte a dobogósok csatáját Vasváron a Haladás, a Szarvaskend és a Rábapaty is idegenben tudott nyerni
A Király SE és a Szentgotthárd egyaránt egygólos hazai sikernek örülhetett a pontvadászat 5. fordulójában.
Ma indul a városi nagytakarítás!
Még 2020 júniusában fogadta el egyhangúlag Szombathely MJV képviselő-testülete a "Vigyázzunk együtt Szombathelyre!" szemléletformáló programot, mely 2023-ban is folytatódik. Szombathely MJV Önkormányzatának szervezésében a tavalyi év sikeres lebonyolításának folytatásaként idén ismét városi nagytakarítást tartanak a Vigyázzunk együtt Szombathelyre! program keretein belül.
legfrissebbek
Az élelmiszer-mentési akció több száz családnak nyújt segítséget Szombathelyen
A Magyar Élelmiszerbank Egyesületnek és partnereinek köszönhetően évről évre egyre többen jutnak hozzá a kereskedelmi szektorban feleslegessé vált ételekhez. Városunkban több segélyszervezet is együttműködik az élelmiszerbankkal. A Szombathelyi Egyházmegyei Karitász munkatársai a RÉV Szenvedélybeteg-segítő Szolgálatnál, a Hársfa Háznál és a Szikla Szociális Központban több száz családnak nyújtanak segítséget - heti rendszerességgel.
Közel 300 millió forintból korszerűsödött a Markusovszky kórházban a járóbeteg-ellátás
291,37 millió forint összegű vissza nem térítendő európai uniós támogatásnak köszönhetően korszerű, orvostechnikai műszerek beszerzése történt meg a Vas Vármegyei Markusovszky Egyetemi Oktatókórházban, melyek eredményeként tovább emelkedik a járóbeteg-ellátás színvonala, olvasható a lapunkhoz is eljuttatott sajtóközleményben.
Bemutatták dr. Czetter Ibolya könyvét
Leaszfaltozták a Hadnagy utcai járdát
A Szent Jobb országjárása: könyvbemutató volt a Smidt Múzeumban