km/óra
  2023.06.04., vasárnap  •  Bulcsú napja
Haladás: gól nélküli döntetlen Csákváron

Haladás: gól nélküli döntetlen Csákváron

A szombathelyiek lesgólig jutottak, végül egy ponttal térhettek haza.

 

MERKANTIL BANK LIGA, 34. FORDULÓ

AQVITAL FC CSÁKVÁR - SZOMBATHELYI HALADÁS 0-0 (0-0)

Csákvár: Auerbach – Dulló, Vaskó, Karacs, László N. – Derekas, Ominger – Tamás N. (Molnár, 56.), Kártik (Takács T., 80.), Torvund – Makrai (Körmendi, 71.)

Edző: Tóth Balázs

Haladás: Verpecz – Kállai, Csató, Németh M., Bosnjak – Kiss B., Holdampf (Szekér. 57.), Csilus, Doktorics (Stieber, 77.) – Tóth Milán (Tóth-Gábor, 77.), Horváth R. (Lencse, 46.) 

Edző: Németh Szabolcs

 

A Merkantil Bank Liga 34. fordulójában idegenben lépett pályára a Szombathelyi Haladás, Németh Szabolcs együttese a Csákvár otthonába látogatott.

 

A kezdést követően a kieséstől veszélyeztett hazaiak ragadták magukhoz a kezdeményezést, de semmi veszélyt sem jelentettek Verpecz kapujára. Aztán kiegyenlítődött a mérkőzés, a vasiak is elkapták a fonalat, de főként mezőnyben folyt a játék - olvasható a klub honlapján. A vendégek voltak aktívabbak, a hazaiak ekkor inkább kontrákkal próbálkoztak. Látszott, hogy a Haladás jobb csapat, de ez gólban nem mutatkozott meg. Szűk harmint perc elteltével Kállai Kevin szép egyéni akciója kecsegtetett góllal, de a hazaiak kapusa hárított. A másik oldalon Makrai került ziccerbe, de Verpecz védett nagyot.

 

A fordulás után Tóth Milán fejelte a hálóba, de mivel lesről tette, érvénytelen volt a találat.  Változatos volt a játék, hol a csákvári, hol a szombathelyi kapu előtt folyt a küzdelem – igaz, komoly helyzet nélkül. A tempóra nem lehetett panasz, mindkét csapat játékosai csipkedték magukat. A hajrában mindkét csapat többet kockáztatott, Németh Szabolcs kettőt is cserélt: Tóth-Gábor Kristófot és Stieber Andrást is a pályára küldte. Gólt mégis kis híján Lencse László szerzett, de Auerbach óriásit védett. Nagy fölényben futballozott, egykapuzott a Haladás, a Csákvár már csak a kontrában bízhatott. Egy ilyen után aztán Molnár lövését védte magabiztosan Verpecz. A vasiak mentek előre, míg a hazaiak őrizték a számukra a bentmatadáshoz fontos pontot. Végül utóbbiak jártak sikerrel.

 

A szombathelyiek a következő fordulóban május 2-án, hétfőn lépnek pályára, a Vasas érkezik a Haladás Sportkomplexumba.

 

Fotó: Nagy Jácint

 

Malomsoki Cintia

címkék
Savaria Fórum 32. évfolyam 20. szám - 2023.06.02
Savaria Fórum 32. évfolyam 20. szám - 2023.06.02
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Dr. Perger Gyula atya visszatér Szombathelyre
A székesegyház plébánosa lesz. Több személyi változás is történt.
Megyei I. osztály: drámai végjáték után bajnok a Haladás, a Király SE az ezüstérmes, a harmadik helyet a Répcelak szerezte meg
A Szarvaskend és a Rábapaty is idegenbeli sikerrel zárta a szezont, a Vasvár, a Celldömölk, valamint a Szentgotthárd pedig hazai környezetben diadalmaskodott.
Megyei II. osztály, északi csoport: bajnok lett az Újperint, döntetlennel zárult a Lukácsháza-Gencsapáti rangadó, zsinórban harmadszor nyert a Kemenesalja
A Szeleste a mérkőzést keretbe foglalva győzte le a Bozsokot, de az Uraiújfalu, a Sé, valamint a Spari is hazai környezetben gyűjtötte be a három bajnoki pontot.
Megyei II. osztály, déli csoport: nyolcig jutott a Nádasd, ötöt rúgott a Telekes
A Vasszécseny kilenc emberrel is végigküzdötte a Rum elleni mérkőzést, a Rábatótfalu és Csákánydoroszló idegenben tudott nyerni. Az Őriszentpéter és a Szentpéterfa összecsapása is döntetlennel zárult.
Kosárlabda: az aranycsata ötödik mérkőzésén is hazai győzelem született, zsinórban negyedszer bajnok a Falco!
A szombathelyiek végig koncentráltan, magabiztosan, magas színvonalon kosárlabdázva 84-68-ra verték az Albát, így 2008, 2019, 2021 és 2022 után újabb bajnoki címet ünnepelhetnek.
legfrissebbek
Csapadékosabbá válik az időjárás a hét elején
Csapadékosabbá válik az időjárás a hét elején: többfelé kell esőre, záporra, zivatarra számítani, emellett élénk, olykor erős szél valószínű. A hét második fele szárazabbnak ígérkezik, csak elszórtan lehet zápor, zivatar, és a hőmérséklet csúcsértéke az átmeneti visszaesést követően a hét végére ismét megközelíti a 30 Celsius-fokot - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet eljuttattak az MTI-hez.
Egygólos győzelmet aratott és lépéselőnybe került a Haladás VSE az NB III-as osztályozón
A szombathelyiek Ferencz Zoltán és Tóth Márton találataival 2-1-es idegenbeli sikert arattak Orosházán az osztályozó első találkozóján.
Elektromos zárlat okozhatott tüzet egy szombathelyi konyhában
A Március 15. térre riasztották a szombathelyi tűzoltókat és a mentőket, ahol egy második emeleti lakásból dőlt ki a füst. A házigazda nem volt otthon.
„Legyen közös a történelmi Magyarország, mert akkor a miénk is”
Megemlékezés a nemzeti összetartozás napján
Vádat emeltek a lánnyal szemben, aki felgyújtott egy seprűt egy szombathelyi szupermarketben
A Szombathelyi Járási Ügyészség most közveszélyokozás bűntette miatt emelt vádat a fiatalkorú lánnyal szemben, olvasható a Vas Vármegyei Főügyészség közleményében.