km/óra
  2022.08.13., szombat  •  Ipoly napja
Haladás: gól nélküli döntetlen Csákváron

Haladás: gól nélküli döntetlen Csákváron

A szombathelyiek lesgólig jutottak, végül egy ponttal térhettek haza.

 

MERKANTIL BANK LIGA, 34. FORDULÓ

AQVITAL FC CSÁKVÁR - SZOMBATHELYI HALADÁS 0-0 (0-0)

Csákvár: Auerbach – Dulló, Vaskó, Karacs, László N. – Derekas, Ominger – Tamás N. (Molnár, 56.), Kártik (Takács T., 80.), Torvund – Makrai (Körmendi, 71.)

Edző: Tóth Balázs

Haladás: Verpecz – Kállai, Csató, Németh M., Bosnjak – Kiss B., Holdampf (Szekér. 57.), Csilus, Doktorics (Stieber, 77.) – Tóth Milán (Tóth-Gábor, 77.), Horváth R. (Lencse, 46.) 

Edző: Németh Szabolcs

 

A Merkantil Bank Liga 34. fordulójában idegenben lépett pályára a Szombathelyi Haladás, Németh Szabolcs együttese a Csákvár otthonába látogatott.

 

A kezdést követően a kieséstől veszélyeztett hazaiak ragadták magukhoz a kezdeményezést, de semmi veszélyt sem jelentettek Verpecz kapujára. Aztán kiegyenlítődött a mérkőzés, a vasiak is elkapták a fonalat, de főként mezőnyben folyt a játék - olvasható a klub honlapján. A vendégek voltak aktívabbak, a hazaiak ekkor inkább kontrákkal próbálkoztak. Látszott, hogy a Haladás jobb csapat, de ez gólban nem mutatkozott meg. Szűk harmint perc elteltével Kállai Kevin szép egyéni akciója kecsegtetett góllal, de a hazaiak kapusa hárított. A másik oldalon Makrai került ziccerbe, de Verpecz védett nagyot.

 

A fordulás után Tóth Milán fejelte a hálóba, de mivel lesről tette, érvénytelen volt a találat.  Változatos volt a játék, hol a csákvári, hol a szombathelyi kapu előtt folyt a küzdelem – igaz, komoly helyzet nélkül. A tempóra nem lehetett panasz, mindkét csapat játékosai csipkedték magukat. A hajrában mindkét csapat többet kockáztatott, Németh Szabolcs kettőt is cserélt: Tóth-Gábor Kristófot és Stieber Andrást is a pályára küldte. Gólt mégis kis híján Lencse László szerzett, de Auerbach óriásit védett. Nagy fölényben futballozott, egykapuzott a Haladás, a Csákvár már csak a kontrában bízhatott. Egy ilyen után aztán Molnár lövését védte magabiztosan Verpecz. A vasiak mentek előre, míg a hazaiak őrizték a számukra a bentmatadáshoz fontos pontot. Végül utóbbiak jártak sikerrel.

 

A szombathelyiek a következő fordulóban május 2-án, hétfőn lépnek pályára, a Vasas érkezik a Haladás Sportkomplexumba.

 

Fotó: Nagy Jácint

 

Malomsoki Cintia

címkék
Savaria Fórum 31. évfolyam 28.szám - 2022.08.12.
Savaria Fórum 31. évfolyam 28.szám - 2022.08.12.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
legfrissebbek
Kapus, edző, példakép: felavatták Szarka Zoltán emléktábláját
Emléktáblát állítottak a Haladás és a magyar olimpiai válogatott egykori kapusának, Szarka Zoltánnak a Haladás Sportkomplexumnál. Az avatást pénteken tartották a 2016-ban elhunyt kiváló sportoló 80. születésnapján.
Joskar-Ola Napok 2022: koncertek, gyermekprogramok, bemutatók a hétvégén
Pénteken kezdődött a Joskar-Ola Napok programsorozata koncertekkel, bemutatókkal, vidámparkkal és gasztrotérrel. 
Megerősítik Toronyban a lignitbányászatot tiltó helyi rendeletet
Nincs folyamatban bányászati koncessziós pályázat, ami érintené Torony község körzetét - ezt a választ adta a Technológiai és Ipari Minisztérium Balassa Péter országgyűlési képviselő kérdésére, kell-e attól tartani, hogy lignitbánya nyílik Vas megyében. A toronyiak szerint azonban ez semmire sem biztosíték. A következő testületi ülésen megerősítik a bányászatot tiltó helyi rendeletet.
Olaszországban a nyári szezon csúcsnapjait élik a mostani hétvégén
Alig maradt üres szoba a szállodákban és bérelhető napernyő a strandokon Olaszországban az augusztus 15-i Nagyboldogasszony ünnepe előtti hétvégén, amely a pandémia előtti idegenforgalmi adatokat idézi a CNA kereskedelmi szövetség adatai szerint.
Kiadták a figyelmeztetést: zápor, zivatar, jégeső is lehet
Szombaton Magyarország egész területén elsőfokú, citromsárga figyelmeztetés van érvényben, írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.