km/óra
  2023.12.03., vasárnap  •  Ferenc napja
Újévi Operettgála
Vackor karácsonya
Haladás: a szakmai stábbal és négy játékossal is hosszabbított a klub

Haladás: a szakmai stábbal és négy játékossal is hosszabbított a klub

Négy játékossal (Verpecz, Tóth Dávid, Devecseri, Farkas Balázs) valamint a szakmai stáb tagjaival is szerződést hosszabbított a Szombathelyi Haladás NB/II-es labdarúgócsapata. A kontraktusokat sajtótájékoztató keretén belül írták alá a felek pénteken délelőtt a stadionban. 

Séllei Árpád, a Haladás ügyvezetője bevezetőjében kiemelte: a mai esemény egy sorozat kezdete, reményei szerint hetente tud beszámolni új igazolásokról, illetve szerződéshosszabbításokról. 


– Örülök, hogy eddig valamennyi játékossal dűlőre jutottunk, akikkel tárgyaltam, mind pozitívan álltak ajánlatunkhoz, és el is kötelezték magukat a Halihoz. A télen nagyon nehéz helyzetben vettük át a klubot, ám a szakmai stábnak és az új játékosoknak köszönhetően sikerült kivívnunk a bennmaradást. Továbbra is keret izmosításán dolgozunk, minden erőnkkel azon leszünk, hogy elérjük a kitűzött célt – fogalmazott az ügyvezető, aki kérdésünkre elmondta: célként a biztos bennmaradást nevezték meg, szeretnének minél több meccset megnyerni, és stabil középcsapattá válni a minden bizonnyal augusztusban induló NB/II-es bajnokságban. 


Mátyus János a tavalyi esztendő utolsó napjaiban egyezett meg a Haladással. A tréner az akkori tapasztalatairól beszélt elsőként. 


– Amikor bemutattak a sajtó képviselőinek, illetve amikor beléptem először az öltözőbe, finoman fogalmazva is hitehagyott, rossz hangulat övezte a klubot. Aztán eltelt néhány hónap, hét bajnoki és két kupameccs, és szinte megváltozott minden. Le a kalappal a srácok előtt, akikre büszke vagyok, hiszen irtózatosan nehéz helyzetből sikerült közösen kilábalnunk, és teljesíteni a minimális elvárást. Viszont a munka java része most következik. Télen jószerivel rendes alapozást sem tudtunk végezni, így most nyáron rendesen belevetjük magunkat a melóba. Nyolchetes felkészülést tervezek, abban bízom, hogy a végleges játékoskerettel kezdhetünk majd el dolgozni. Továbbra is számítok a fiatalokra, szerencsére az Illés Akadémián olyan focistákat nevelnek, akiket bátran szerepeltethetek a nagycsapatban – húzta alá Mátyus János, aki hároméves szerződést írt alá a szombathelyi klubbal. 


Felipe Matos másodedző megköszönte a bizalmat, s mint kiemelte, Séllei Árpád neve garancia számára, hiszen több, mint tíz esztendeje barátok. 


A focisták közül elsőként Farkas Balázs szólt a sajtó képviselőihez. A középpályás arról beszélt, hogy télen az utolsó utáni pillanatban érkezett meg a vasi megyeszékhelyre.


– A beilleszkedésem a vártnál is gyorsabban ment, remek közösségbe kerültem. Bizalmat szavazott nekem a tulajdonos és a szakmai stáb is, amellyel igyekeztem élni. Nagyszerű szériában voltunk, sajnáltuk, hogy véget ért a bajnokság – mondta Farkas Balázs. 


Verpecz István rutinos kapusként érkezett a fiatal csapatba, szintén télen. 


– Miután a Hali segítő kezet nyújtott nekem januárban, amikor nem volt csapatom, most egy pillanatig sem gondolkodtam, nyomban elfogadtam a szerződéshosszabbítást. Korábban sok játékostól hallottam, hogy parádés érzés a Haladásban futballozni, és ezt bizony a saját bőrömön is tapasztaltam. A szurkolóink NB/I-es atmoszférát teremtenek minden hazai meccsen, alig várom, hogy újra védhessek e pazar publikum előtt – szólt elismerően a drukkerekről a Haladás 1-ese.


Tóth Dávid jobboldali védőként és középpályásként is egyaránt hasznos tagja volt a Halinak tavasszal. A fiatal focista hálás volt, amiért megkapta a bizalmat, hozzátette: abban bízik, hogy nyártól még eredményesebb lehet majd az együttes. 


Devecseri Szilárd is hosszabbított, a rutinos bekk arról szólt, hogy noha korábban kétszer is elhagyta a Haladást, egyik alkalommal sem önszántából tette. 

A sajtótájékoztató a szerződések aláírásával zárult.  

 


Balról: Felipe Matos, Mátyus János, Séllei Árpád, Devecseri, Farkas, Tóth, Verpecz Fotó: SZTV 


 

Savaria Fórum 32. évfolyam 43. szám - 2023.12.01.
Savaria Fórum 32. évfolyam 43. szám - 2023.12.01.
tematikus oldalak