km/óra
  2023.02.03., péntek  •  Balázs napja
Haladás: a szakmai stábbal és négy játékossal is hosszabbított a klub

Haladás: a szakmai stábbal és négy játékossal is hosszabbított a klub

Négy játékossal (Verpecz, Tóth Dávid, Devecseri, Farkas Balázs) valamint a szakmai stáb tagjaival is szerződést hosszabbított a Szombathelyi Haladás NB/II-es labdarúgócsapata. A kontraktusokat sajtótájékoztató keretén belül írták alá a felek pénteken délelőtt a stadionban. 

Séllei Árpád, a Haladás ügyvezetője bevezetőjében kiemelte: a mai esemény egy sorozat kezdete, reményei szerint hetente tud beszámolni új igazolásokról, illetve szerződéshosszabbításokról. 


– Örülök, hogy eddig valamennyi játékossal dűlőre jutottunk, akikkel tárgyaltam, mind pozitívan álltak ajánlatunkhoz, és el is kötelezték magukat a Halihoz. A télen nagyon nehéz helyzetben vettük át a klubot, ám a szakmai stábnak és az új játékosoknak köszönhetően sikerült kivívnunk a bennmaradást. Továbbra is keret izmosításán dolgozunk, minden erőnkkel azon leszünk, hogy elérjük a kitűzött célt – fogalmazott az ügyvezető, aki kérdésünkre elmondta: célként a biztos bennmaradást nevezték meg, szeretnének minél több meccset megnyerni, és stabil középcsapattá válni a minden bizonnyal augusztusban induló NB/II-es bajnokságban. 


Mátyus János a tavalyi esztendő utolsó napjaiban egyezett meg a Haladással. A tréner az akkori tapasztalatairól beszélt elsőként. 


– Amikor bemutattak a sajtó képviselőinek, illetve amikor beléptem először az öltözőbe, finoman fogalmazva is hitehagyott, rossz hangulat övezte a klubot. Aztán eltelt néhány hónap, hét bajnoki és két kupameccs, és szinte megváltozott minden. Le a kalappal a srácok előtt, akikre büszke vagyok, hiszen irtózatosan nehéz helyzetből sikerült közösen kilábalnunk, és teljesíteni a minimális elvárást. Viszont a munka java része most következik. Télen jószerivel rendes alapozást sem tudtunk végezni, így most nyáron rendesen belevetjük magunkat a melóba. Nyolchetes felkészülést tervezek, abban bízom, hogy a végleges játékoskerettel kezdhetünk majd el dolgozni. Továbbra is számítok a fiatalokra, szerencsére az Illés Akadémián olyan focistákat nevelnek, akiket bátran szerepeltethetek a nagycsapatban – húzta alá Mátyus János, aki hároméves szerződést írt alá a szombathelyi klubbal. 


Felipe Matos másodedző megköszönte a bizalmat, s mint kiemelte, Séllei Árpád neve garancia számára, hiszen több, mint tíz esztendeje barátok. 


A focisták közül elsőként Farkas Balázs szólt a sajtó képviselőihez. A középpályás arról beszélt, hogy télen az utolsó utáni pillanatban érkezett meg a vasi megyeszékhelyre.


– A beilleszkedésem a vártnál is gyorsabban ment, remek közösségbe kerültem. Bizalmat szavazott nekem a tulajdonos és a szakmai stáb is, amellyel igyekeztem élni. Nagyszerű szériában voltunk, sajnáltuk, hogy véget ért a bajnokság – mondta Farkas Balázs. 


Verpecz István rutinos kapusként érkezett a fiatal csapatba, szintén télen. 


– Miután a Hali segítő kezet nyújtott nekem januárban, amikor nem volt csapatom, most egy pillanatig sem gondolkodtam, nyomban elfogadtam a szerződéshosszabbítást. Korábban sok játékostól hallottam, hogy parádés érzés a Haladásban futballozni, és ezt bizony a saját bőrömön is tapasztaltam. A szurkolóink NB/I-es atmoszférát teremtenek minden hazai meccsen, alig várom, hogy újra védhessek e pazar publikum előtt – szólt elismerően a drukkerekről a Haladás 1-ese.


Tóth Dávid jobboldali védőként és középpályásként is egyaránt hasznos tagja volt a Halinak tavasszal. A fiatal focista hálás volt, amiért megkapta a bizalmat, hozzátette: abban bízik, hogy nyártól még eredményesebb lehet majd az együttes. 


Devecseri Szilárd is hosszabbított, a rutinos bekk arról szólt, hogy noha korábban kétszer is elhagyta a Haladást, egyik alkalommal sem önszántából tette. 

A sajtótájékoztató a szerződések aláírásával zárult.  

 


Balról: Felipe Matos, Mátyus János, Séllei Árpád, Devecseri, Farkas, Tóth, Verpecz Fotó: SZTV 


 

Savaria Fórum 32. évfolyam 2.szám - 2023.01.28.
Savaria Fórum 32. évfolyam 2.szám - 2023.01.28.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Ismét sok újszülöttet köszönthetünk Szombathelyen
Íme, a legfrissebb anyakönyvi hírek városunkból.
Évnyitó nyugdíjas összejövetelt tartottak a déli városrészen
A déli várorész nyugdíjas klubja összeállította a következő hónapok eseménynaptárát is, írják közösségi oldalukon.
Életveszélyesen megsérült egy gyalogos Táplánszentkeresztnél - KIA ütötte el a 87-esen
A munkából hazatérő asszonyt a 87-es főút szélén tette ki a dolgozókat szállító taxi. A nő át akart kelni a túloldalra, de egy Szombathely felé tartó KIA elütötte. Életveszélyes sérüléseket szenvedett, írja a 112press.hu.
Az elbocsátások ellen demonstráltak a tanárok Szombathelyen
Ismét demonstráltak a tanárok Szombathelyen: ezúttal a Paragvári Iskola előtt azért emelték fel a szavukat, mert az iskola egyik oktatója, Szecsődi Tímea fenyegető hangvételű levelet kapott a tankerülettől amiatt, hogy részt vett a polgári engedetlenségi akcióban.
Talányos értekezletre hívott szombathelyi pedagógusokat is a Belügyminisztérium
Az oktatás ügyét érintő kérdések megtárgyalására konzultációt hív össze a Belügyminisztérium - áll azokban a Fodor István tankerületi igazgató által aláírt levelekben, melyeket több szombathelyi, az oktatás ügyéért nyilvánosan is kiálló szombathelyi pedagógus is megkapott.
legfrissebbek
Már esik a hó Szombathelyen is!
Egyre többfelé havazik a melegfront felhőzetéből, a Dunántúlon többfelé már kifehéredett a táj - adja hírül az Időkép.
Mi mennyivel drágul a dohányboltokban?
Megosztotta a dohányosokat az elmúlt napokban a jövedékiadó-változás kérdése, ám az Index érdeklődésére a NAV egyértelművé tette: 2023. február 1-jével azok a hevített termékek kerültek a jövedéki adó hatálya alá, amelyek nem tartalmaznak dohányt. A mostani módosítás elsősorban olyan növény- vagy gyümölcsalapú termékeket érint, amelyeket eddig kiskereskedelmi láncok polcairól vagy webáruházakból lehetett beszerezni - írja az Index.
Melletted a mindennapokban: személyi asszisztenseket toboroznak a mozgáskorlátozottak mellé
Pályázati támogatásnak köszönhetően Melletted a mindennapokban címmel új szolgáltatást indít a Fogyatékkal Élőket és Hajléktalanokat Ellátó Nonprofit Kft. Mozgáskorlátozott ellátottjaik mellé toboroznak személyi asszisztenseket, akik meghosszabbított kézként, lábként működve támogatják őket a napi tevékenységükben, higiéniai szükségleteikben, ügyintézésben. Jelentkezőket várnak, akik szívesen bekapcsolódnának segítőként a programba.
„Gyere velünk, csináld velünk: a Derkovits iskola csapata megnyerte a területi elődöntőt
Szombathelyen rendezték a Játékos Sportvetélkedő területi elődöntőjét. Ma délelőtt az ELTE Savaria Egyetemi Központ sportcsarnokában csaptak össze Vas, Zala és Somogy vármegye legjobb alsó tagozatosai. A Magyar Diáksport Szövetség rendezvényén az országos bajnoki döntőbe jutás volt a tét. A hazai színeket a Derkovits Gyula és a Gothard Jenő Általános Iskola csapata képviselte.
Dr. Györke Eszter: „Szeretettel, odafigyeléssel fordulok a betegeim felé”
Vérképzési és daganatos betegségben szenvedő gyerekeket gyógyít mindennap, ami az orvoslás egy különösen nehéz, lelkileg is megterhelő szakterülete, miközben maga is kétgyermekes édesanya. Ha épp nem a kórházi ambulancián vagy az osztályon dolgozik, családjának és a hobbijának él: szenvedélyes néptáncos. Dr. Györke Eszterrel, a Markusovszky Egyetemi Oktatókórház gyermek-onkohaematológusával beszélgettünk, aki toronymagasan megnyerte az Év Vasi Embere 2022 közönségszavazását.