km/óra
  2024.07.21., vasárnap  •  Dániel, Daniella napja
Futsal: drámai végjátékban diadalmaskodott Kecskeméten, zsinórban negyedszer bajnok a Haladás! - nyilatkozatokkal frissítve!

Futsal: drámai végjátékban diadalmaskodott Kecskeméten, zsinórban negyedszer bajnok a Haladás! - nyilatkozatokkal frissítve!

A szombathelyi zöld-fehérek elképesztő küzdelemben, 5-4-re nyerték meg a döntő negyedik felvonását így 2021, 2022 és 2023 után ezúttal is elhódították a magyar bajnoki címet.

 

FÉRFI FUTSAL NB I. DÖNTŐ 4. MÉRKŐZÉS

SG KECSKEMÉT FUTSAL - HALADÁS VSE 4-5 (0-2)

Kecskemét: Rigó László - Bencsik Roland, Kajtár Mátyás, Haász Benjámin, Fekete Márk, Krajcsi Bence, Lehotai Ákos, Hajnal Norbert, Bíró Attila, Gondi Károly, Pál Patrik, Nádudvari Bence, Aleksandar Tomic, Szabó János Ábel

Edző: Koós Károly

Haladás: Alasztics Marcell - Dróth Zoltán, Henrique Diniz, Vatamaniuc-Bartha Dávid, Hadházi Sándor, Homlok Levente, Kovács Máté, Szalmás Zoltán, Luiggi Longo, Hajmási Milán, Sipos Gergő, Körmendy Gábor, Vas Ádám, Rutai Balázs

Edző: Felipe Conde

Gólszerzők: Fekete Márk 2 (22., 33.), Bíró Attila 28., Kajtár, Mátyás 31.,  ill. Dróth Zoltán 1., Rutai Balázs 13., Hajmási Milán 21., Pál Patrik 28.(öngól), Henrique Diniz 38.

Kiállítva: Hadházi Sándor 30.

 

Kecskeméten folytatódott az élvonalbeli férfi futsalbajnokság fináléja, a negyedik összecsapást a Haladás várhatta összesítésben 2-1-es előnyből. Így a szombathelyiek számára a párharc lezárása volt a tét, míg a hazaiak számára az, hogy a két csapat még egyszer visszatérjen Szombathelyre és rendezzenek egy ötödik találkozót.

 

Ez a cél már az első percben távolabb került a vendéglátó számára, ugyanis egy Vatamaniuc-Bartha Dávid-Dróth Zoltán kooperáció után utóbbi szerezte meg a vezetést a HVSE-nek, villámgyorsan 0-1 állt az eredményjelző táblán. Hatalmas elánnal, akarattal vetette bele magát a küzdelembe a vendég alakulat, aki nem tudta az előzményeket, akár azt is gondolhatta volna, hogy éppen 0-0 az állás összesítésben, vagy éppen a kecskemétiek vannak előnyben. Henrique Diniz is megtornáztatta Rigót, Luiggi Longo alig tévesztett célt, majd szépen lassan magukhoz tértek a hazaiak is. Vas Ádámnak kritikus helyzetben kellett nagyot tisztáznia, Krajcsi rendszerint a félpályán segítette a hírösvárosiak támadásait, ami azért nem kis rizikóvállalás volt Koós Károly együttesétől. Ezt több alkalommal is kihasználhattuk volna, míg a ScoreGoal öt a négy elleni játékában nem igazán volt átütő erő, nem találták a rést a pajzson. Időt is kért Koós Károly, ám a játékmegszakítás után nem a Kecskemét szája íze szerint alakultak a dolgok: egy eladott labdát kíméletlenül kihasznált és megbüntetett a címvédő, amely így már kétgólos előnyre tett szert (0-2). Nehéz helyzetbe került a házigazda, de Pál és Bíró révén jelezte, hogy szó sincs arról, hogy feladná a küzdelmet és az utolsó pillanatig harcolni fog. A folytatásban aztán az indulatoké, a szabálytalanságoké volt a főszerep, nem egyszer elő is került a sárga kártya a játékvezető zsebéből. A játékrész végén Fekete Márk próbálkozása ment mellé, végül 2-0-s vasi vezetéssel mehettek pihenőre a csapatok. 

 

A második felvonás elején igazi deja vu érzésünk lehetett, hiszen ugyancsak másodpercekre volt szükség ahhoz, hogy megzörrenjen a kecskeméti háló: ezúttal Sipos Gergő tartotta meg remekül a labdát, majd tálalt Hajmási Milán elé, aki tovább nyitotta azt a bizonyos ollót (0-3). A szombathelyiek egyáltalán nem foglalkoztak az eredménnyel, ugyanúgy rendületlenül mentek előre, ám egy lecsorgó labda után Fekete Márk ezen a találkozón is eredményes tudott lenni és 1-3-ra módosította az állást. Kisvártatva Henrique Diniz emelt a kapu tetéjére, s az azért világosan látható volt, hogy rengeteg mérkőzés van már a lábakban. Foggal-körömmel küzdött a Kecskemét, megint Fekete veszélyeztetett, ám ezután jött Luiggi Longo erőből középre lőtt labdája, amely Pál támaszkodó lábáról pattant saját kapujába. Ezzel ismét visszaállt a háromgólos differencia (1-4). Az eredmény ellenére a vendégek egyáltalán nem ülhettek a babérjaikon, merthogy Haász lövése Bíró elé került, aki kipókhálózta a bal felső sarkot (2-4). Ezt a momentumot aztán egy szombathelyi kiállítás követte, Hadházi Sándor számára fejeződött be idő előtt a mérkőzés, az alföldiek pedig így emberelőnyben támadhattak. Hatalmasat kellett védekeznie a Haladásnak, maximális koncentrációra volt szükség tőlük, ami meg is volt, ám Kajtár révén így is be tudott találni a Kecskemét, amely így egy gólra zárkózott. Tapintani lehetett a feszültséget, a hazaiak vérszemet kaptak, ennek pedig egyenlítés lett az eredménye: Fekete Márk tudott duplázni, a 33. percben 4-4 volt az állás. Természetesen nem hagyta annyiban a dolgot a Conde-legénység, Hajmási Milán tekerésénél Rigó-védett óriásit, majd Dróth Zoltán és Pál Patrik veszélyeztetett. A másodpercek peregtek, hosszabbításra állt a találkozó, Luiggi Longo egy az egyes szituációi pedig életveszélyesek voltak. Egy ilyen helyzetben aztán nem lőtt, hanem továbbtolta a labdát honfitársához, Henrique Dinizhez, aki egy lapos lövéssel a 38. percben ismét vezetéshez juttatta a vasiakat (4-5). A hazaiak innentől már mindent egy lapra feltéve, vészkapussal rohamoztak, ám az ötödik zöld-fehér gólja már nem volt válaszuk. A Haladás heroikus küzdelemben húzta be a második kecskeméti összecsapást, amely azt jelentette, hogy a klub története során, s egyben zsinórban negyedszer szerezte meg a magyar bajnoki aranyérmet.

 

A találkozó után következhetett az ünneplés, éremátadás, melynek végén az immáron tízszeres magyar bajnok Dróth Zoltán vezetésével emelhették a magasba a szombathelyiek a trófeát.

 

Dróth Zoltán:

-Azt gondolom, hogy a rutinnak nagyon nagy szerepe volt abban, hogy meg tudtuk nyerni ezt a bajnoki döntőt, mi azért több ilyen párharcot átéltünk már, mint ellenfelünk. A Kecskemét egy rendkívül fiatal, jó csapat, mindenképpen jár nekik a gratuláció, szépen küzdöttek, de továbbra is mi vagyunk Magyarország legjobb csapata. Paprikás hangulatú meccset vívtunk, jöttek a sárga lapok is, ám szerencsére le tudtuk zárni a párharcot, így ezek már semmit sem számítanak. Amikor elkezdtem ezt a sportágat, nem gondoltam volna, hogy egyszer ilyen szép jubileumot, tíz bajnoki címet ünnepelhetek. Köszönöm a csapataimnak, csapattársaimnak, hogy ehhez hozzásegítettek, nélkülük nem sikerült volna ezt elérnem.

 

Vas Ádám:

-Nagyon nehéz év van mögöttünk, rengeteg munkát tettünk abba bele, hogy most mi örülhessünk a végén. Tudtuk, hogy nagyon kemény mérkőzés lesz, és hogy a Kecskemét mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy kiharcolja az ötödik mérkőzést. Úgy gondolom, megérdemelten szereztük meg a klub negyedik bajnoki címét, nagyon sok mindenen mentünk keresztül, amíg végül sikerült ezt véghezvinnünk.

 

Alasztics Marcell:

-Nagyon büszke vagyok a srácokra, az egész csapatra azért, amit ezen a négy mérkőzésen, valamint az egész szezonban hoztunk. Természetesen minden elismerésem a Kecskemété, sokan azt gondolhatták, hogy már lefutott ez a találkozó, ők azonban mégis erőt merítettek és egyenlítettek. Ezután végül mi szereztük meg az ötödik gólt, amivel be is tudtuk húzni a klub negyedik bajnoki címét. Évek óta a tudatos, határozott, kemény munkában hiszünk és minden egyes meccsre úgy készülünk, mintha a Bajnokok Ligájában játszanánk. Nagyon jó erőben vagyunk, remek kvalitású játékosok alkotják a csapatot, és van egy olyan fantasztikus szurkolótáborunk, amely ide is elkísért minket és olyan hangulatot teremtett, mintha otthon játszottunk volna. Köszönet nekik ezért!

 

Fotó: Pataki Gergő

 

Malomsoki Cintia

Savaria Fórum 33. évfolyam 26. szám - 2024.07.05.
Savaria Fórum 33. évfolyam 26. szám - 2024.07.05.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Pontosítás: nem az Illés Akadémia lett a Körösladány tulajdonosa, hanem fordítva, a Békés vármegyei szervezet szerzett tulajdonrészt az ISA-Haladás Kft-ben
Pénteki cikkünkben azt írtuk, a felszámolás előtt álló Szombathelyi Haladás Sportszolgáltató kft-től kapott jogon pár hete alakult ISA-Haladás Kft. a június végén bevásárolta magát az önkormányzati választások másnapján az NB III-ból való visszalépését bejelentő Körösladányi MEDOSZ Sportkörbe. Valójában pont fordítva történt: a Körösladányi MSK szerzett tulajdonrészt a ISA-Haladás Kft-ben. Mindenesetre a jogi csavar célja feltehetően az, hogy a Illés Akadémia a körösladányiak jogán, segítségével indulhasson a harmadosztályban.
Hámori Luca: Akárhogy is alakul az olimpia, az már mindig ott lesz nekem, hogy én vagyok az első magyar női bokszoló
A fiatal kőszegi bokszoló valóra váltotta gyerekkori álmát és ezzel sporttörténelmet is írt. Ennek apropóján készített interjút a Telex a 23 éves kőszegi ökölvívóval, aki 10 éves korában kezdett bokszolni bátyja és édesapja hatására, akik már akkor látták, hogy van hozzá érzéke.
Nem tudták újraéleszteni a hőségben a Rohonci úton összeesett asszonyt
A szombathelyi Rohonci út egyik tízemeletes társasháza előtt esett össze egy asszony pénteken nem sokkal dél előtt. A nő keringése leállt, 50 percig küzdöttek a mentők az életéért, sikertelenül.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
A Körösladányi MEDOSZ Sportkör szerzett foci tulajdonrészt Szombathelyen (javítva)
Abban az ISA-Haladás Kft-ben lett egyszázalékos tulajdonos az NB III-as visszalépését az önkormányzati választások másnapján bejelentő Körös-parti egyesület, amely a csődben lévő Szombathelyi Haladásból vált ki, és az Illés Akadémia felnőtt csapatának versenyeztetéséért jött létre.
legfrissebbek
A jövő héten kissé mérséklődik a hőség
A jövő héten kissé mérséklődik a hőség, kedden-szerdán felhősebb, a hét végére naposabb idő várható - derül ki a HungaroMet Zrt. országos, középtávú előrejelzéséből.
Magyar Nagydíj: Piastri karrierje első sikerét aratta a Hungaroringen
Oscar Piastri, a McLaren ausztrál versenyzője nyerte a 39. Forma-1-es Magyar Nagydíjat vasárnap a Hungaroringen, ezzel pályafutása első sikerét aratta az elitkategóriában.
A nyári betegségek egy része megelőzhető
Napszúrással, felfázással és a kánikula idején nem megfelelően használt légkondicionáló készülékek okozta megbetegedéssel keresik fel leginkább a betegek az orvosi rendelőket a napokban. A legtöbb bajt ugyanakkor a szakértők szerint meg lehet előzni kis elővigyázatossággal és odafigyeléssel.
Lovaglás, népzene és tánc a Vasi Skanzenben
Játékos természetismereti programok, nemezelés, agyagformázás, csuhézás, fafaragás, íjászkodás, lovaglás, népzene és tánc várta a gyerekeket a 27. alkalommal szervezett Pajta Táborban. Szabad levegőn, a Vasi Skanzen területén tartják a foglalkozásokat.
Újabb fejlesztés indult el a Gondosóra programban
Ingyenesen hívható zöldszámot hozott létre a kormány azok számára, akik még nem regisztráltak a Gondosórára, és az internet helyett inkább telefonon intéznék a regisztrációt - közölte a miniszterelnök főtanácsadója vasárnap a Facebookon.