km/óra
  2022.08.13., szombat  •  Ipoly napja
Hazai környezetben szenvedett vereséget a Haladás a III.kerületi TVE csapatától

Hazai környezetben szenvedett vereséget a Haladás a III.kerületi TVE csapatától

A szombathelyiek veszélyesebben futballoztak ellenfelüknél, a helyzetkihasználás azonban a budapestiek felé billentette a mérleget.

 

MERKANTIL BANK LIGA, 24. FORDULÓ

SZOMBATHELYI HALADÁS - III. KERÜLETI TVE 0-1 (0-0)

HALADÁS:  Rózsa – Kállai, Guzmics, Németh Milán (Csató 74.) , Bosnjak – Kiss B., Holdampf, Horváth R. (Devecseri 74.) , Doktorics (Tóth Mi. 60.)  – Lencse (Szekér 85.), Tóth-Gábor

Vezetőedző: Németh Szabolcs

III.KERÜLETI TVE: Balázs –  Kulcsár D., Köböl, Bekker, Fejes –  Egerszegi, Rabatin, Barczi, Sili (Schuszter 65.) – Horváth O. (Erdei 80.) , Borvető

Vezetőedző: Kemenes Szabolcs

Gólszerző: Borvető (70.)

 

Fővárosi vendégek érkeztek vasárnap délután a vasi megyeszékhelyre, a Szombathelyi Haladás a III.kerületi TVE együttesét fogadta. A vasiak a Békéscsaba elleni 1-1-es döntetlennel, míg a vendégek egy Tiszakécske elleni vereséggel hangoltak a találkozóra. A mérkőzés előtt a Haladás ügyvezető-igazgatója Séllei Árpád köszöntötte Ekler Luca paralimpiai bajnok atlétát a klub nevében.

 

Meglehetősen csendes percekkel vette kezdetét a találkozó, és bár jobbára a hazaiak támadtak, igazán komoly helyzetet nem sikerült kialakítaniuk. Szűk negyed óra elteltével Horváth Rajmund esett el gyanús körülmények között a tizenhatoson belül, a játékvezető sípja azonban néma maradt. Nem sokkal később Predrag Bosnjak lövésénél kellett hárítania Balázsnak, többet tettek a vezetés megszerzéséért a vasiak. A kilátogató szurkolók ezúttal is megtették a magukét, szinte megállás nélkül buzdították a csapatot. A játékrész utolsó harmada is a szombathelyieké volt, Lencse László, Tóth-Gábor Kristódf, valamint Horváth Rajmund nagyon közel járt ahhoz, hogy betaláljon. A mezőnyfölény végül nem érett góllá az első negyvenöt percben, így 0-0-ás állással mehettek pihenőre a csapatok.

 

A második játékrészben csaknem tíz percet kellett várni az első nagy lehetőségre, a meglóduló Németh Milán jobblábas lövését kellett védenie a vendégek hálóőrének. Továbbra is többet birtokolta a labdát a Haladás, veszélyesebben játszott, Predrag Bosnjak valamint Németh Milán távolról is bátran próbálkozott. Időközben Tóth Milán is pályára lépett, a hazaiak célja továbbra is a három pont megszerzése volt. Zöld-fehér oldalon kimaradtak a helyzetek, ezt pedig a vendégek kíméletlenül megbüntették: Borvető Áron kapunak háttal állva vette be Rózsa Dániel kapuját, megszerezve ezzel a vezetést az óbudaiaknak (0-1). Németh Szabolcs csapata nehéz helyzetbe került, mindent egy lapra feltéve támadott az egyenlítésért, friss emberek is érkeztek a pályára. Holdampf Gergő sarokkal próbálkozott, Tóth Milán is akrobatikus mozdulattal próbálta kapura húzni a labdát, gól azonban egyik kisérletből sem lett. A hosszabbításban Tóth-Gábor Kristóf lövése nem sokkal kerülte el a bal sarkot, ez volt az utolsó lehetősége a szombathelyieknek, akik 1-0-ás vereséget szenvedtek hazai környezetben.

 

A Haladásra a következő fordulóban idegenbeli találkozó vár, a csapat a Szeged Csanád-Grosics Akadémia othonába látogat.

 

Fotó: Nagy Jácint

 

Malomsoki Cintia

 

 

címkék
Savaria Fórum 31. évfolyam 28.szám - 2022.08.12.
Savaria Fórum 31. évfolyam 28.szám - 2022.08.12.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
legfrissebbek
Kapus, edző, példakép: felavatták Szarka Zoltán emléktábláját
Emléktáblát állítottak a Haladás és a magyar olimpiai válogatott egykori kapusának, Szarka Zoltánnak a Haladás Sportkomplexumnál. Az avatást pénteken tartották a 2016-ban elhunyt kiváló sportoló 80. születésnapján.
Joskar-Ola Napok 2022: koncertek, gyermekprogramok, bemutatók a hétvégén
Pénteken kezdődött a Joskar-Ola Napok programsorozata koncertekkel, bemutatókkal, vidámparkkal és gasztrotérrel. 
Megerősítik Toronyban a lignitbányászatot tiltó helyi rendeletet
Nincs folyamatban bányászati koncessziós pályázat, ami érintené Torony község körzetét - ezt a választ adta a Technológiai és Ipari Minisztérium Balassa Péter országgyűlési képviselő kérdésére, kell-e attól tartani, hogy lignitbánya nyílik Vas megyében. A toronyiak szerint azonban ez semmire sem biztosíték. A következő testületi ülésen megerősítik a bányászatot tiltó helyi rendeletet.
Olaszországban a nyári szezon csúcsnapjait élik a mostani hétvégén
Alig maradt üres szoba a szállodákban és bérelhető napernyő a strandokon Olaszországban az augusztus 15-i Nagyboldogasszony ünnepe előtti hétvégén, amely a pandémia előtti idegenforgalmi adatokat idézi a CNA kereskedelmi szövetség adatai szerint.
Kiadták a figyelmeztetést: zápor, zivatar, jégeső is lehet
Szombaton Magyarország egész területén elsőfokú, citromsárga figyelmeztetés van érvényben, írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.