km/óra
  2022.05.22., vasárnap  •  Júlia, Rita napja
Hajtós meccsen szenvedett egygólos vereséget a Haladás a St. Pöltentől

Hajtós meccsen szenvedett egygólos vereséget a Haladás a St. Pöltentől

A mérkőzésen több fiatal is lehetőséget kapott Németh Szabolcs vezetőedzőtől a bizonyításra.

 

Szombathelyi Haladás–SKN St. Pölten 0-1 (0-1) – Szombathely, zárt kapus felkészülési labdarúgó-mérkőzés

Haladás: Verpecz – Dezamits, Romic (Tarján, 40.), Guzmics, Devecseri (Simut, 46.) – Doktorics, Tóth Máté, Szekér, Debreceni – Monori, Rácz (Szijjártó, 62.)

Edző: Németh Szabolcs

 

A magyar nemzeti együttes világbajnoki selejtezői miatt ezúttal nem rendeznek fordulót sem az OTP Bank Ligában, sem a Merkantil Bank Ligában, a Szombathelyi Haladás azonban nem tétlenkedett, pénteken délután zárt kapus edzőmérkőzésen fogadta az osztrák St. Pölten együttesét. 

 

A szombathelyieknél nem volt ott az U21-es válogatottnál készülő Mocsi Attila és Tóth-Gábor Kristóf, valamint hiányzott az U19-es nemzeti csapatba meghívót kapó Horváth Rajmund is. A vasiaknál ezúttal elsősorban azok játszottak, akik eddig kevesebb lehetőséget kaptak. Kezdőként lépett pályára például Guzmics Richárd, valamint a sérüléséből nemrég visszatérő Devecseri Szilárd is. Guzmics Richárdnak hazatérése óta ez volt az első meccse zöld-fehérben. A vasiak ellenfele, a St. Pölten a 16 csapatos osztrák másodosztály 13. helyét foglalja el. 

 

A hazai együttes kezdte lendületesebben a mérkőzést, a Haladás szinte letáborozott az osztrákok térfelén. A vasiak azonban hiába futballoztak fölényben, helyzeteket nem sikerült kidolgozniuk Stolz kapuja előtt. A 17. percben aztán Kleiblinger jobb oldali szögletét Ramsebner 11 méterről a jobb sarokba fejelte (0-1), ezzel pedig a vendégek kerültek előnybe. A gól után kiegyenlítettebb lett a mérkőzés, valamivel az osztrákok játszottak veszélyesebben.Pörgős kis meccset vívott a két csapat. Félóra elteltével Szekér 21 méteres lövése ment el a bal sarok mellett. A 40. percben Romic és Messerer ütközött a levegőben, az osztrák oda is csapott, a szombathelyi játékost le kellett cserélni. A szünetben Devecseri helyett egy akadémista, Mario Lucas Simut állt be.

 

Fordulás után Debreceni Zalán előtt adódott lehetősége, balról, 12 méterről a léc fölé bombázott, ezt követően pedig Tóth Máté labdáját lőtte Stolz kezébe Monori. A Haladás irányította a játékot, de nem forgott komoly veszélyben az osztrák kapu. A mezőnyben gyűrték egymást a csapatok, de jónéhány kemény belépő, ütközés mutatta, hogy mindkét csapat nyerni akar. A hajrában Dezamits két szép csel után 20 méterről alig lőtt a kapu fölé. A másik oldalon Alar lőtt zúgó felső kapufát,majd Dezamits jobb oldali beadását követően Guzmics fejese kerülte el centikkel a bal sarkot. 

 

Az eredmény maradt 0-1, a két csapat egy pörgős, fordulatos, jó iramú felkészülési mérkőzést játszott egymással. A zöld-fehérek szeptember 12-én Tatabányán csapnak össze a közvetlenül előttük álló Doroggal 16 órakor.

 

Fotó: Nagy Jácint

címkék
Savaria Fórum 31. évfolyam 18. szám - 2022.05.13.
Savaria Fórum 31. évfolyam 18. szám - 2022.05.13.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Megyei II. osztály déli csoport: a Csákánydoroszló nyolcig, a Körmend és a Telekes hétig jutott, a Tanakajdé az egyetlen hazai győzelem
Az Őriszentpéter a Gyöngyöshermán-Szentkirállyal, míg a Szentpéterfa a Rábatótfaluval osztozott meg a pontokon.
Hét bemutatót tervez az évadban a Weöres Sándor Színház
Sirály, Koldusopera, Bolha a fülbe. Hét bemutatóval és további három bérleten kívüli produkcióval jelentkezik a 2022/23-as évadban a Weöres Sándor Színház. Megemlékeznek névadójuk születésének 110. évfordulójáról, lesz karneválszínház nagy nevekkel, és változik a társulat összetétele - erről is szó esett a következő évadot beharangozó sajtótájékoztatón, ahol a választható bérlettípusokat is ismertették.
Megyei II. osztály, északi csoport: potyogtak a gólok a 26. fordulóban
A Mersevát tízszer, a Csepreg hétszer, míg az Uraiújfalu hatszor vette be ellenfele kapuját, de a Gencsapáti is gólzáporos mérkőzésen győzte le a Kemenesalját. A Gérce, valamint a Sé is otthon tartotta a három pontot, a Bozsok pedig a Söpte ellen nyert rangadót.
Halálos közlekedési baleset történt Csepregen
Halálos közlekedési balesetet szenvedett az a férfi, aki szombat délután a Vas megyei Csepregen a Kossuth Lajos utcában autójával egy vízelvezető árokba hajtott - közölte a honlapján a rendőrség.
Hétfőtől megszűnik az osztrák határon az oltottság ellenőrzése
A jövő héttől Ausztriában is feloldják az országba való belépéskor eddig érvényes 3G szabályozást. Ez azt jelenti, hogy már nem csak az ingázók léphetnek be az országba anélkül, hogy igazolást mutatnának fel az oltottságról, a betegségből való felgyógyulásról, vagy egy érvényes, negatív PCR tesztről, olvasható az orf.at-n.
legfrissebbek
Falco: vereség a negyeddöntő második mérkőzésén, egyenlíteni tudott hazai pályán a Szeged
A Tisza-partiak 80-74 arányban tudtak nyerni, így mindenképpen lesz negyedik felvonás.
Dr. Nemény András: itt lenne az ideje a konszolidációnak
Szinte (köz)médiacsoda történt az elmúlt héten: dr. Nemény András, Szombathely polgármestere előbb az M1, majd a Kossuth Rádió stúdiójába kapott meghívást. A városvezetőt az MSZP átalakulása mellett helyi ügyekről is faggatták, a kérdésekre pedig nem lehet azt mondani, hogy hardcore propaganda-elemeket tartalmaztak volna. Összefoglalónk.
Megyei I. osztály: magabiztosan nyert és bajnok lett a Sárvár
Hat találkozóból négyen gólképtelenek maradtak a hazai csapatok, a Sárváron kívül a Haladás-Zanat tudta otthon tartani mindhárom bajnoki pontot.
Tóth Veronikán az extrém magaslatok, helyzetek sem fognak ki
Mászott már az egri vár falán, de az Aggteleki Cseppkőbarlang felett tornyosuló sziklára is felkapaszkodott, pedig még csak 14 esztendős. Tóth Veronika hét évvel ezelőtt szeretett bele a falmászásba, azóta pedig egyre szebb sikereket ér el, tavaly például Magyar Kupa-győztes lett nehézségi mászásban a serdülők között. A fiatal tehetségre már a MOL Alapítvány is felfigyelt, mi pedig a kezdetekről, motivációról, célokról beszélgettünk vele.
Kanyar után csapódott árokba a Volkswagen Sorokpolány közelében
A mentők kórházba szállították a személyautó vezetőjét. A jármű egy jobbra ívelő kanyar után megcsúszott, áttért a szemközti sávba és árokba csapódva felborult.