km/óra
  2022.05.23., hétfő  •  Dezső napja
Hajrában szerzett góllal hazai környezetben is legyőzte a tavalyi bronzérmest a Haladás-Viktória

Hajrában szerzett góllal hazai környezetben is legyőzte a tavalyi bronzérmest a Haladás-Viktória

A nyáron Debrecenből érkező Urbán Viktória első zöld-fehér színekben szerzett találata rögtön három pontot ért.

 

SIMPLE NŐI LIGA 10. FORDULÓ

HALADÁS-VIKTÓRIA FC - ASTRA-ACTIVTEK HFC ÜLLŐ 2-1 (1-1)

Haladás-Viktória: Bíró – Németh A., Balogh, Gődér, Kovács V. – Urbán, Szil, Nagy D. (Kiss-Lantos, 63.), Vladulescu – Bódai (Varró, 92.), Koprena

Edző: Székely Tibor

Astra: Török – Rozmis, Gelb (Szennai, 74.), Vicsek (Dencz, 84.), Király – Szakonyi, Véninger, Vidács, Árvay – Erdész, Nádudvari (Kós, 60.)

Edző: ifj. Bene Ferenc

Gólszerzők: Vladulescu 10., Urbán 86., ill. Árvay 20.

 

Az MTK után ezúttal egy másik fővárosi csapat, az Astra látogatott a Haladás Sportkomplexumba a Simple Női Liga 10. fordulójában. A vendégek előző három mérkőzésükön öt pontot gyűjtöttek, így jó formában várhatták az összecsapást, míg a szombathelyieknél ugyan voltak visszatérők, de több alapemberre így sem számíthatott Székely Tibor.

 

Jól indult a mérkőzés a Haladás-Viktória számára, mezőnyfölényben futballoztak, a 10. percben pedig Vladulescu kapott remek kiugratást, amit gólra is váltott (1-0). A folytatásban inkább mezőnyben gyűrték egymást a csapatok, a küzdelem dominált, a 20. percben azonban Árvay góljával egyenlíteni tudott az üllői alakulat. Mindkét csapat próbált ellenfele fölé kerekedni, inkább kevesebb, mint több sikerrel. A félidő már nem is hozott újabb találatot, 1-1-es döntetlennel vonultak pihenőre a csapatok.

 

A második játékrészben sok hibával játszottak a csapatok, kiegyenlített játék folyt, a kapuk nem igazán forogtak veszélyben. A találkozó utolsó szakaszához közeledve aztán mindkét gárda utolsó erőtartalékait mozgósította: a vasiak próbáltak gyors kontrákat vezetni, illetve veszélyes pontrúgásokkal operáltak. Egy ilyen szituáció után Gődér életerős lövése nem sokkal ment a kapu fölé. A másik oldalon Vidács kínálta meg Bírót, a válogatott hálóőr azonban remekül tette a dolgát. A slusszpoén a 86. percre maradt: Koprena felívelését Szil fejelte Urbán elé, aki higgadtan gurította a kapu bal alsó sarkába. A hosszabbításban aztán a csereként beálló korosztályos válogatott játékos, Kiss-Lantos Hanna ugorhatott ki a jobb oldalon, lövése azonban nem talált kaput. A szombathelyiek így is megőrizték előnyüket, az augusztusi 0-3-as győzelem után ezúttal 2-1-re múlták felül ifj. Bene Ferenc együttesét. 

 

A szombathelyiek a pontvadászat következő fordulójában a Diósgyőr vendégei lesznek, az összecsapás november 13-án szombaton 13:30 perckor kezdődik.

 

Fotó: Nagy Jácint

 

Malomsoki Cintia

 

 

Savaria Fórum 31. évfolyam 19.szám - 2022.05.20.
Savaria Fórum 31. évfolyam 19.szám - 2022.05.20.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Megyei I. osztály: magabiztosan nyert és bajnok lett a Sárvár
Hat találkozóból négyen gólképtelenek maradtak a hazai csapatok, a Sárváron kívül a Haladás-Zanat tudta otthon tartani mindhárom bajnoki pontot.
Hét bemutatót tervez az évadban a Weöres Sándor Színház
Sirály, Koldusopera, Bolha a fülbe. Hét bemutatóval és további három bérleten kívüli produkcióval jelentkezik a 2022/23-as évadban a Weöres Sándor Színház. Megemlékeznek névadójuk születésének 110. évfordulójáról, lesz karneválszínház nagy nevekkel, és változik a társulat összetétele - erről is szó esett a következő évadot beharangozó sajtótájékoztatón, ahol a választható bérlettípusokat is ismertették.
Megyei II. osztály, északi csoport: potyogtak a gólok a 26. fordulóban
A Mersevát tízszer, a Csepreg hétszer, míg az Uraiújfalu hatszor vette be ellenfele kapuját, de a Gencsapáti is gólzáporos mérkőzésen győzte le a Kemenesalját. A Gérce, valamint a Sé is otthon tartotta a három pontot, a Bozsok pedig a Söpte ellen nyert rangadót.
Csaknem 400 fiatal táncolt együtt a Fő téren (képgaléria)
Csaknem 400 fiatal táncolta el Johann Strauss Denevér című operettjéből a négytételes francia négyest ma a Fő téren. Két év kihagyás után ismét megrendezte az AGORA a Quadrille Európai Táncfesztivált, melynek kizárólagos hazai helyszíne Szombathely.
Megyei II. osztály déli csoport: a Csákánydoroszló nyolcig, a Körmend és a Telekes hétig jutott, a Tanakajdé az egyetlen hazai győzelem
Az Őriszentpéter a Gyöngyöshermán-Szentkirállyal, míg a Szentpéterfa a Rábatótfaluval osztozott meg a pontokon.
legfrissebbek
Meteorológiai szolgálat: az ország nagyobb részén továbbra sem enyhül az aszály
A csapadék egyenlőtlen eloszlása miatt az országban többfelé száraz a talaj, országos, áztató eső pedig továbbra sem érkezik, így az ország nagyobb részén nem enyhül az aszály - írta hétfői bejegyzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat.
Mintegy kilenc tonna ólomakkumulátort értékesített
A Sárvári Járásbíróság előkészítő ülésen hulladékgazdálkodás rendje megsértésének bűntette miatt 1 év, végrehajtásában 3 év próbaidőre felfüggesztett börtönre ítélt egy büntetlen előéletű férfit. A vádlottal szemben 1.911.244 forint erejéig vagyonelkobzást rendelt el.
Első alkalommal rendezett a város Takács József emlékére versenyt
Május 21-én tartották a Takács József Tenisz Emlékversenyt a Késmárk utcai teniszpályán, melyen Szombathely Megyei Jogú Városa képviseletében dr. László Győző, sportért is felelős alpolgármester vett részt és köszöntötte a résztvevőket. A torna első alkalommal, de hagyományteremtő céllal került megrendezésre Szombathely Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala, Sport és Ifjúsági Iroda szervezésében, olvasható a város honlapján.
Árokba sodródott egy autó Szentgotthárdon
Több helyen nem lesz melegvíz szerdán Szombathelyen
A felhasználói rendszer karbantartása miatt május 25-én, szerdán 8-tól 18 óráig Szombathely egyes részein a használati melegvíz-szolgáltatás szünetelni fog, olvahsató a Szombathelyi Távhőszolgáltató Kft. közleményében.