km/óra
  2023.06.02., péntek  •  Kármen, Anita napja
Sárga Zebra
Hagyományőrző versenyek a Derkóban

Hagyományőrző versenyek a Derkóban

A múlt pénteken rendezte meg a Derkovits Gyula Általános Iskola a Komm, wir hören dich német nyelvi versmondó és a Gyermekszemmel rajzoló versenyt, írja az iskola honlapja.

Mint olvasható: "A két verseny közös megnyitóján elsőként a 2.b osztályosok adtak elő táncot, majd Kerecsényi Gábor mesét olvasott. Ezután a 2. 3. és 4. osztályos németes diákok zenés, táncos produkciója következett. A megyei németverseny megmérettetésén iskolánk 2 tanulója is részt vett a 17 induló között. A résztvevők szabadon választhatták ki versüket. A szakmai zsűri a versválasztásnál a kiejtést, nyelvhelyességet és az előadás módját egyaránt értékelte a helyezések odaítélésekor.

Hallhattunk tavaszváró, állatokról szóló, vagy éppen tanulságos verseket is. A gyerekek közül senki sem távozott üres kézzel, minden résztvevő díjazásban részesült. Mindkét másodikos diákunk eredményesen zárta a versenyt: Kiss Kevin 2.a osztályos tanulónk arany minősítést, Szép Hanna 2.b osztályos tanulónk pedig ezüst minősítét kapott. A rajzoló verseny témáját idén Kormos István 100. születésnapja alkalmából az ő művei ihlették. A mindenki által jól ismert kölyökmackó Vackor történetéről rajzoltak az 1-2. osztályosok és Zöldbajusz Marci királysága című mese adta a témát a 3-4. osztályosok számára.

A megmérettetésen 15 iskola 23 versenyzője vett részt, így a zsűrinek nehéz dolga volt az elkészült alkotások értékelése során. A csodás munkákból a Derkovits tavasz alkalmából nyílik majd kiállítás. Iskolánkból Sütő Emese az 1-2. osztályos kategóriában 1. helyezett, Pölhös Levente 3-4. osztályos kategóriában különdíjas lett.
A résztvevő gyerekeknek szívből gratulálunk! Jövőre újra várunk benneteket!"

Savaria Fórum 32. évfolyam 19. szám - 2023.05.26.
Savaria Fórum 32. évfolyam 19. szám - 2023.05.26.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Megyei I. osztály: drámai végjáték után bajnok a Haladás, a Király SE az ezüstérmes, a harmadik helyet a Répcelak szerezte meg
A Szarvaskend és a Rábapaty is idegenbeli sikerrel zárta a szezont, a Vasvár, a Celldömölk, valamint a Szentgotthárd pedig hazai környezetben diadalmaskodott.
Relax az arborétumban: ÖkoPlusz Fesztivál másodszor
Második alkalommal rendezték meg a Kámoni Arborétum Látogatóközpontjában és a Kámoni Fiókkönyvtárban az ÖkoPlusz Fesztivált: a pénteken kezdődő fesztivál kiemelt napján, szombaton látogattunk ki az arborétumba – a környezettudatosság, a testi-lelki egészség köré épülő programok tartalmas kikapcsolódást nyújtottak a növénykert harmonikus környezetében.
Megyei II. osztály, északi csoport: bajnok lett az Újperint, döntetlennel zárult a Lukácsháza-Gencsapáti rangadó, zsinórban harmadszor nyert a Kemenesalja
A Szeleste a mérkőzést keretbe foglalva győzte le a Bozsokot, de az Uraiújfalu, a Sé, valamint a Spari is hazai környezetben gyűjtötte be a három bajnoki pontot.
Kosárlabda: az aranycsata ötödik mérkőzésén is hazai győzelem született, zsinórban negyedszer bajnok a Falco!
A szombathelyiek végig koncentráltan, magabiztosan, magas színvonalon kosárlabdázva 84-68-ra verték az Albát, így 2008, 2019, 2021 és 2022 után újabb bajnoki címet ünnepelhetnek.
Nem látta a szemből érkező Volvót a Suzuki vezetője
Pillanatnyi figyelmetlenség vezetett balesethez Szombathelyen. Az okozó nem tudja megmagyarázni magának sem, hogy mi történt az ütközés előtti másodpercben - írja a 112press.
legfrissebbek
Folytatódik a Szent Márton utcai csomópont teljes körű felújítása
Menetrend szerint folytatódik a Szent Márton utcai csomópont teljes körű felújítása. A gázművek június 5. hétfőtől várhatóan június 20-ig a Vörösmarty utca északi végén található gázvezeték rekonstrukcióját végzik.
Három autó ütközött össze Szombathely és Ják között
Egy balra kanyarodni szándékozó jármű vezetője erősen fékezett, emiatt a mögötte érkezőknek is bele kellett taposnia a fékbe. Először a sorban harmadik autónak koccant egy jármű, amibe ezután belehajtott egy másik - írja a 112press.
Gyerekeket kényszerített szexuális cselekményekre egy 43 éves férfi
"Intézetis" kisfiúkat csalt otthonába, majd pizzával, cigarettával, játékokkal és pénzzel honorálta szexuális igényeinek kielégítését a gyanú szerint a 43 éves férfi, akit a Pest vármegyei rendőrök fogtak el az Érdi Rendőrkapitányság munkatársainak segítségével.
Civil összefogásból valósul meg a belvárosi levendulás
A Szombathelyi Belvárosért Egyesület június 2-án és 3-án levendulatelepítést végez a Mártírok terén. A civil kezdeményezés magánadakozásokból gyűjtötte össze a szükséges összeget ahhoz, hogy a Fő tértől alig pár méterre lévő tér megszépüljön, és újabb turistalátványosságot kínáljon a városba érkezőknek.
Szexet ajánlott egy apácának és egy kiskorúnak Budaörsön
Vádat emelt a Budaörsi Járási Ügyészség egy férfi ellen, aki tavaly májusban szexet ajánlott egy apácának, novemberben pedig egy kiskorút próbált rávenni közösülésre Budaörsön - tudatta a Pest Vármegyei Főügyészség pénteken az MTI-vel.