km/óra
  2024.07.25., csütörtök  •  Kristóf, Jakab napja
Gyulai Memorial - Halász Bence negyedik, Bánhidi-Farkas Petra nyolcadik helyen végzett

Gyulai Memorial - Halász Bence negyedik, Bánhidi-Farkas Petra nyolcadik helyen végzett

A magyar olimpikonok közül a kalapácsvető Halász Bence negyedik, a távolugró Bánhidi-Farkas Petra nyolcadik helyen végzett kedden Székesfehérváron a XIV. Gyulai István Memorial - Atlétikai Magyar Nagydíj kora délutáni programjában.

A férfi kalapácsvetők versengését a tavaly világbajnok, kanadai Ethan Katzberg magabiztosan nyerte a második helyen végző ukrán Mihajlo Kohan és a harmadikként záró lengyel Wojciech Nowicki előtt. Halász fokozatosan, dobásról dobásra javított, de a dobogóra ezúttal nem volt esélye.

A további magyar olimpiai résztvevők közül Rába Dániel döntőbe került és 73,20 m-es eredménnyel hetedikként zárt, míg Varga Donát 69,33 m-rel 11. lett.

A női távolugrók izgalmas és kiélezett versenyt vívtak egymással. Végül az utolsó sorozatban elért egyéni legjobbjával a kolumbiai Natalia Linares diadalmaskodott, megelőzve az jamaicai Ackelia Smith-t és az amerikai Quanesha Burksöt.

Bánhidi-Farkas Petra egyenletes teljesítményt nyújtott, mindössze az első ugrása volt 6 méter alatti, az is egyetlen centiméterrel.

A további magyar résztvevők közül Lesti Diána 9. helyen végzett 6,22 m-rel, míg Nguyen Anasztázia három érvénytelen kísérlettel tizedikként zárt.

Eredmények:
férfi kalapács: 1. Ethan Katzberg (kanadai) 81,87 m 2. Mihajlo Kohan (ukrán) 80,50 3. Wojciech Nowicki (lengyel) 79,36 4. Halász Bence 78,81

női távol: 1. Natalia Linares (kolumbiai) 6,87 m 2. Ackelia Smith (jamaicai) 6,83 3. Quanesha Burks (amerikai) 6,76

(Fotó: MTI/Vasvári Tamás)

Savaria Fórum 33. évfolyam különszám - 2024.07.12.
Savaria Fórum 33. évfolyam különszám - 2024.07.12.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Embert gázolt a celldömölki vonat
Gázolás miatt szünetel a vonatforgalom Zalaegerszeg és Zalaszentiván között, a Celldömölk-Ukk-Zalaegerszeg vonalon késésekre kell számítani – közölte a Mávinform kedd reggel Facebook-oldalán.
Hámori Luca: Akárhogy is alakul az olimpia, az már mindig ott lesz nekem, hogy én vagyok az első magyar női bokszoló
A fiatal kőszegi bokszoló valóra váltotta gyerekkori álmát és ezzel sporttörténelmet is írt. Ennek apropóján készített interjút a Telex a 23 éves kőszegi ökölvívóval, aki 10 éves korában kezdett bokszolni bátyja és édesapja hatására, akik már akkor látták, hogy van hozzá érzéke.
Nem tudták újraéleszteni a hőségben a Rohonci úton összeesett asszonyt
A szombathelyi Rohonci út egyik tízemeletes társasháza előtt esett össze egy asszony pénteken nem sokkal dél előtt. A nő keringése leállt, 50 percig küzdöttek a mentők az életéért, sikertelenül.
A Szeged igazolta le az Illés Akadémia tehetségét
Takács-Földes Olivér alapembere volt a Vas vármegyei bajnokságot nyert csapatnak, próbajátékon győzte meg az NB II-es Tisza-partiak stábját, hogy érdemes szerződtetni.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
legfrissebbek
Közadakozást vár a mérnöki kamara Hollán Ernő első szombathelyi köztéri szobrára
Kétszáz éve Szombathelyen született a nagyszerű mérnök, Hollán Ernő. A jeles évforduló alkalmából a Vas Vármegyei Mérnöki Kamara alapítójának tiszteletére a testület kezdeményezi, hogy a reformkor kiemelkedő mérnök egyéniségének legyen köztéri szobra szülővárosában.
Nem lesz többé Volánbusz, beolvad a MÁV-ba
A MÁV-Volán csoport felett az államot megillető tulajdonosi jogokat és kötelezettségeket gyakorló építési és közlekedési miniszter hivatalosan is elrendelte a két állami tulajdonú személyszállító nagyvállalat, a MÁV-START Zrt. és a Volánbusz Zrt. egyesülését, írta a Magyarbusz.info. A fúziónak év végéig meg kell történnie.
Újabb szombathelyi akadémista szerződött Szegedre
Takács-Földes Olivér után az Illés Akadémia tavalyi megyei I-es bajnokcsapatának házi gólkirálya, Pruska Dániel is az NB II-es Szeged-Csanád Grosics Akadéminál folytatja.
Gyalogjárda épülhet a Jászai Mari utca 1/D kaputól a Krúdy utcai járdáig
Ez a Mira Garden lakóit érintő gyalogos közlekedés problémáit oldhatja meg, derül ki Németh Ákos önkormányzati képviselő (KISZ/SZázhold városrész) posztjából.
Szuverenitásvédelem: hatalmas kínai devizahitelt vett fel a magyar állam, nem verte nagy dobra
Egymilliárd eurónyi (392 milliárd forintnyi) hitelt vett fel kínai bankoktól a kormány idén tavasszal, és ezt egy összegben le is hívta április 19-én, írja a Portfolio az Államadósság-kezelő Központ ÁKK statisztikái alapján. A kötvénytartozásokat nem számolva ez az összeg a legmagasabb a magyar állam fennálló hiteltartozásai közül.