km/óra
  2022.11.28., hétfő  •  Stefánia napja
Gyémántoklevelet vett át Beliczky Tibor nyugalmazott főiskolai docens

Gyémántoklevelet vett át Beliczky Tibor nyugalmazott főiskolai docens

Gyémántoklevelet vett át Beliczky Tibor, az Eötvös Loránd Tudományegyetem Savaria Egyetemi Központ jogelőd intézményének nyugalmazott főiskolai docense, olvasható az intézmény közösségi oldalán.

 

1982-ben végzett matematika–rajz szakos öregdiákok gyűltek össze a Tanácsteremben augusztus 27-én, hogy diplomájuk 40 évvel ezelőtti megszerzését, valamint hajdani oktatójuk 60 éves jubileumi oklevélátadóját megünnepeljék. 


A program nyitójaként a vendégeket az alma mater nevében Lenkai Nóra rektori biztos köszöntötte, aki elmondta, hogy az egyetem kapui mindig nyitva állnak az egykori hallgatók és oktatók előtt.


Beliczky Tibor 1962-ben szerzett matematika–fizika szakos középiskolai tanár diplomát az Eötvös Loránd Tudományegyetem Természettudományi Karán. A tanítás első éveit követően 1972-ben a Pécsi Tanárképző Főiskola szombathelyi kihelyezett tagozatán adjunktusként, majd 1997-től a Berzsenyi Dániel Tanárképző Főiskolán docensi beosztásban oktatott.


A tanítás mellett Beliczky Tibor 1974-től részt vett a matematika–fizika szakos általános iskolai tanárok továbbképzésében, valamint segítette a Bolyai János Matematikai Társulat helyi és országos munkáját. 1982-ben Miniszteri dicséretet, majd 2000-ben Arany katedra díjat és Magyar felsőoktatásért emlékplakettet kapott.


Fotó: ELTE Savaria Egyetemi Központ

Savaria Fórum 31. évfolyam 43.szám - 2022.11.25.
Savaria Fórum 31. évfolyam 43.szám - 2022.11.25.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Busszal ütközött össze egy személyautó Szombathelyen, teljes útzár a Szelestey utcában
Tanár-diák demonstráció Szombathelyen: oktatás nélkül nincsen jövő
Hetek óta tartanak a tanár- és diákdemonstrációk szerte az országban, pénteken délután Szombathelyen rendeztek tanár-diák tüntetést a diákszervezetek. A Városháza előtt előbb több százan - zömében diákok - gyűltek össze, meghallgatták a felszólalókat, tanulókat, tanárokat, a szülők képviselőjét.
Most ezt kell tennünk – Jótékonysági bográcsozás egy tűzoltó gyógyulásáért
Jótékonysági bográcsozást tartottak szombaton azért, hogy támogatást gyűjtsenek a leukémiával küzdő szombathelyi tűzoltónak, Rimányi Márknak és családjának. Kollégái, barátai fogtak össze, hogy adományokkal segítsék a család megélhetését és bajtársuk gyógyulását. A rendezvény teljes sikerrel zárult, milliós nagyságrendű támogatás gyűlt össze a csapatok, a támogatók és az ételeket megvásárlók révén.
Megyei II. osztály, északi csoport: az Alsóújlak elvette az Uraiújfalu veretlenségét, első ízben nyert a Kemenesalja
A Gérce hat, az Újperint öt gólt szerezve nyert hazai környezetben az őszi szezonzárón, a Gencsapáti pedig a Spari ellen tartotta otthon a három pontot. A Kemenesmagasi a Szeleste ellen aratott egygólos győzelmet, a Bozsok a Bobát múlta felül.
A portékák mögött az ember – a Csoki-, gasztro- és kézműves napokra látogatók nemes ügyeket is támogattak
Erdélyi Rolikát, a Hátrányos Helyzetű Sportolókért Alapítványt és a Mák Dóri – DKM Alapítványt is támogatták azok, akik betértek a hétvégén a csoki-, gasztro- és kézműves vásárba. A Haladás Sportcsarnok VIP-termében 41 standon kínáltak kézműves termékeket  az alkotók az advent, a karácsony ihletésében.
legfrissebbek
Háztűz egy állatkegyeleti parknál, Szombathelyen
Jelenleg utómunkálatokat végeznek.
Futsal: hátrányból fordítva nyert rangadót Kecskeméten a Haladás
Vas Ádám a Rubeola elleni találata után ezúttal duplázni tudott, de Luiggi Longo is góllal vette ki a részét a zöld-fehérek 3-1-es sikeréből.
Elindult a Magyar Katolikus Egyház Instagram- és TikTok-oldala
A közösségi oldalakon az egyház híreit, eseményeit, közleményeit találják meg az odalátogatók.
Kétszer is a levegőbe lőttek Keszthelyen
Több bűncselekmény miatt is felelnie kell a szlovák állampolgárságú férfinak, akit a rendőrök őrizetbe vettek.
Átnevezte a majomhimlőt a WHO, mert az eredeti elnevezés rasszista
Az Egészségügyi Világszervezet mpoxot csinált a monkeypoxból, mert azt minden nyelven könnyen meg lehet jegyezni.