km/óra
  2023.03.25., szombat  •  Irén, Irisz napja
Gyémántoklevelet vett át Beliczky Tibor nyugalmazott főiskolai docens

Gyémántoklevelet vett át Beliczky Tibor nyugalmazott főiskolai docens

Gyémántoklevelet vett át Beliczky Tibor, az Eötvös Loránd Tudományegyetem Savaria Egyetemi Központ jogelőd intézményének nyugalmazott főiskolai docense, olvasható az intézmény közösségi oldalán.

 

1982-ben végzett matematika–rajz szakos öregdiákok gyűltek össze a Tanácsteremben augusztus 27-én, hogy diplomájuk 40 évvel ezelőtti megszerzését, valamint hajdani oktatójuk 60 éves jubileumi oklevélátadóját megünnepeljék. 


A program nyitójaként a vendégeket az alma mater nevében Lenkai Nóra rektori biztos köszöntötte, aki elmondta, hogy az egyetem kapui mindig nyitva állnak az egykori hallgatók és oktatók előtt.


Beliczky Tibor 1962-ben szerzett matematika–fizika szakos középiskolai tanár diplomát az Eötvös Loránd Tudományegyetem Természettudományi Karán. A tanítás első éveit követően 1972-ben a Pécsi Tanárképző Főiskola szombathelyi kihelyezett tagozatán adjunktusként, majd 1997-től a Berzsenyi Dániel Tanárképző Főiskolán docensi beosztásban oktatott.


A tanítás mellett Beliczky Tibor 1974-től részt vett a matematika–fizika szakos általános iskolai tanárok továbbképzésében, valamint segítette a Bolyai János Matematikai Társulat helyi és országos munkáját. 1982-ben Miniszteri dicséretet, majd 2000-ben Arany katedra díjat és Magyar felsőoktatásért emlékplakettet kapott.


Fotó: ELTE Savaria Egyetemi Központ

Savaria Fórum 32. évfolyam 9. szám - 2023.03.17.
Savaria Fórum 32. évfolyam 9. szám - 2023.03.17.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Lomtalanítási időpontok Szombathelyen
A Szomhull közzétette, hogy városunkban mikor és hol lesz lomtalanítás, írja a cég honlapja.
Megyei I. osztály: idegenben nyert a Haladás és a Király SE, hetet rúgott a Sárvár, hatot a Körmend
A Söpte a Táplán, a Jánosháza a Szentgotthárd ellen tartotta otthon mindhárom bajnoki pontot.
Balhé a meccs előtt - Fellöktek egy rendőrt, erősítés érkezett
A hazai másodosztályú labdarúgó mérkőzés előtt támadt rendőrökre egy maréknyi pécsi szurkoló Szombathelyen. Olvasónk szerint egy rendőr földre került, ezután már a rendőrök is rendezték a soraikat, írja a 112press.hu.
Jövő péntektől Húsvéti vásár a Fő téren - sok meglepetéssel
Március 31-étől április 10-éig ismét húsvéti vásár lesz Szombathely Fő terén. A részletekről pénteken délelőtt sajtótájékoztatón számolt be a városvezetés és a szervezők. Minden korosztály megtalálja majd a számára kedves szórakozási lehetőséget: a kicsiket játszópark várja, de lesz sok koncert, emellett főszerepet kap a gasztronómia is.
Megyei I. osztály: a Rábapaty és a Répcelak örülhetett a két vasárnapi mérkőzésen
Előbbi a Vépet, utóbbi a Csepreget győzte le a bajnokság 19. játéknapján.
legfrissebbek
Válik Reese Witherspoon és magyar származású férje
11 év után hozták meg a közös döntést.
Leborotválta a kamion a sávjába átsodródó személyautó oldalát a 86-oson
Az idős gépkocsivezető nem sérült meg.
Vemhes kocát ütött el egy Toyota Rábahídvég közelében
A sofőr egy szemből reflektorral érkező autó miatt lassított, majd nem sokkal ezután egy vaddisznó ugrott az autója elé, amit elütött.
Pár hónapja pótolt betonoszlopot tört egy Seat Balogunyomban, a 86-os főúton
A jármű vezetője későn észlelte, hogy az előtte haladó Ford furgon forgalmi okból lassít. A sofőr jobbra húzta a kormányt, de ütközött a Ford sarkával, majd egy betonoszlopnak ütközött, ami a műszaki mentés ideje alatt eldőlt.
Porviharokra figyelmeztet a meteorológiai szolgálat
A két héttel ezelőtti tömegbalesetet is porvihar okozta.