km/óra
  2021.06.25., péntek  •  Vilmos napja
Gól nélküli döntetlent játszott a Haladás a Nyíregyházával

Gól nélküli döntetlent játszott a Haladás a Nyíregyházával

A győzelemhez a szombathelyiek álltak közelebb, végül be kellett érniük az egy ponttal.

 

MERKANTIL BANK LIGA, 30. FORDULÓ

SZOMBATHELYI HALADÁS - NYÍREGYHÁZA SPARTACUS 0-0 (0-0)

Haladás: Verpecz  - Schimmer, Németh Milán, Debreceni, Bosnjak - Holdampf, Kiss B. - Kállai (Jancsó 61.) , Németh Márió (Tóth 69.) , Rácz (Dragoner 61.)  -  Medgyes

Vezetőedző:  Mátyus János.

Nyíregyháza: Fejér  - Szokol, Szabó B. (Végső 79.) , Papucsek, Jánvári  - Paku, Márkus - Galambos, Gresó (Kalocsai 70.) , Yasin (Svedyuk 62.)  - Hornyák (Zamostny 79.)

Vezetőedző: Gálhidi György

 

Három hetes szünet után a Nyíregyháza ellen folytatódott a Szombathelyi Haladás számára a Merkantil Bank Liga. A szombathelyiek bizakodva várták a közvetlen rivális elleni találkozót, amelyet a Nyírségben Medgyes Zoltán találatával győzött le. Mátyus János Rózsa Dánielre beteség - helyette a mindössze 16 esztendős Szekeres Enzo ült a kispadon -, Mocsi Attilára eltiltás, Devecseri Szilárdra, valamint Csilus Tamásra pedig sérülés miatt nem számíthatott.

 

Nem kezdték túl nagy iramban a találkozót a felek, inkább csak kóstolgatták egymást, és keresték a fogást a másik védelmén. A játék a Nyíregyháza térfelén zajlott, a Haladás többet birtokolta a labdát és támadóbb szellemben is futballozott ellenfelénél. Tetszetős támadásokat szinte csak a szombathelyiek vezettek, a vendégek előtt pedig csupán egy-egy rögzített szituáció után adódott apróbb lehetőség. Hazai részről Németh Milán és Medgyes Zoltán is távoli lövéssel próbálkozott, de egyik kísérlet sem talált utat a kapuba. Küzdelmet, mezőnyjátékot, valamint hazai fölényt igen, gólt viszont nem hozott az első játékrész, így 0-0-ról várhatták a folytatást a csapatok. 

 

A fordulás után sem igazán változott a játék képe, a Haladás futballozott kezdeményezőbben, a Nyíregyháza pedig a stabil védekezésből próbált néhány ellentámadást vezetni, másra nem igazán futotta a vendégek erejéből. A szombathelyiek ugyan rendre eljutottak a nyírségiek kapujáig, az utolsó passzokba, mozdulatokba azonban hiba csúszott, így csak nem akart összejönni a vezető találat. A játékrész derekán a meglehetősen eseménytelen perceket Holdampf és Dragoner összjátéka törte meg, ami után utóbbi lőhetett kapura, szöglet lett az akció vége. Jöttek a frissítő cserék, a vasiak pedig megpróbálták még nagyobb nyomás alá helyezni ellenfelük védelmét. Dragóner előtt adódott a félidő legnagyobb lehetősége, szépen fordult le a védőjéről, lövésébe azonban bele tudtak lépni a nyíregyházi védők. Mátyus János együttese hiába tett többet a győzelemért, a találkozó végül 0-0-s pontosztozkodással ért véget.

 

A pontvadászat hétközi fordulóval folytatódik, a Haladásra nyugati rangadó vár szerdán a Győri ETO otthonában.

 

Fotó: Nagy Jácint

 

Malomsoki Cintia

 

 

 

címkék
Savaria Fórum 30. évfolyam 23. szám - 2021.06.18.
Savaria Fórum 30. évfolyam 23. szám - 2021.06.18.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
16 éves lányt követett a szombathelyi vasútállomástól azért, hogy megerőszakolja
A Szombathelyi Járási Ügyészség szexuális erőszak bűntette miatt emelt vádat azzal az erőszakos többszörös visszaeső, letartóztatásban lévő férfival szemben, aki azért követte a kiskorú sértettet Szombathelyen, 2020 szeptemberének egyik estéjén, hogy erőszakkal szexuális cselekményt végezzen vele, közölte a Vas Megyei Főügyészség.
Nem kell maszk a belső terekben
A kormányinfón újabb járványszabályok lazítását jelentették be.
Időjárás: két zivatarcella is mozog a nyugati határszélen, Ausztriában többféle leszakadt az ég
Steiermark és Alsó-Ausztria keleti részén alakultak zivatarok hétfő délután, írják osztrák meteorológiai híroldalak. A felhők Magyarország felé tartanak, az még kérdéses, hoznak-e csapadékot.
Futsal: esélyt sem adott a Berettyóújfalunak, bajnok a Haladás
A szombathelyi alakulat története első bajnoki címét szerezte, emellett pedig első csapatként tudott bajnokságot nyerni a Haladás 102 éves fennállása óta.
11. alkalommal düböröghet az AlteRába
Idén – egy év kihagyás után – ismét megrendezik az ország legnagyobb kerti partiját, az AlteRába Fesztivált július 13-tól 17-ig Körmenden, a Rába Szabadidőközpontban. Hegedüs Lászlóval, Hegével a szervezés nehézségeiről, az érvényes jogszabályokról és a bizakodásról beszélgettünk.
legfrissebbek
OKF: figyeljék a meteorológiai szolgálat riasztásait!
A katasztrófavédelem arra kér mindenkit, hogy figyelje a meteorológiai szolgálat riasztásait, viharjelzéseit. Többfelé 100 kilométer/órás szél is lehet.
Több helyen csaptak fel a lángok Rábapaty határában
Maradandó fogyatékossággal járó balesetet okozott Szentgotthárdon, felfüggesztett fogházat kapott
A Körmendi Járásbíróság maradandó fogyatékosságot eredményező közúti baleset okozásának vétsége miatt 8 hónap – végrehajtásában 1 év próbaidőre felfüggesztett- fogházra, 300.000 forint pénzbüntetésre és 1 év 1 hónap közúti járművek vezetésétől eltiltásra ítélte a büntetlen előéletű vádlottat, közölte az ügyészség.
Patakmederben ragadt egy Jeep Balogunyomnál
Nem közlekedési baleset történt. A Jeep vezetője az offroad élmény kedvéért hajtott bele a Perint patakba, kihajtani azonban már nem tudott belőle.
Már Horvátországban is jelen van a fertőzőbb delta variáns
Szlovénia után Horvátország is bejelentette, hogy az országban jelen van az először Indiában azonosított, a korábbiaknál fertőzőbb delta variáns.