km/óra
  2022.12.02., péntek  •  Melinda, Vivien napja
Gól nélküli döntetlent játszott a Haladás a listavezetővel

Gól nélküli döntetlent játszott a Haladás a listavezetővel

A szombathelyiek bátor támadójátéka és szervezett, fegyelmezett védekezése egy pontot ért a feljutásra egyik legesélyesebbnek tartott DVSC ellen.

 

MERKANTIL BANK LIGA, 19. FORDULÓ

SZOMBATHELYI HALADÁS - DEBRECENI VSC 0-0

Haladás: Verpecz - Mocsi, Devecseri, Bosnjak – Csilus – Tóth D. (Kállai 67.), Medgyes (Szalay 92.), Németh Márió (Schuszter 83.), Debreceni – Doktorics, Rácz (Tóth B. 83.)

Vezetőedző: Mátyus János

DVSC: Gróf - Kinyik, Szatmári, Pávkovics, Ferenczi (Korhut 72.) – Sós (Tischler 46.), Bódi, Varga J., Bévárdi (Dzsudzsák 72.) – Baráth, Szécsi

Vezetőedző: Kondás Elemér

 

A Budaörs elleni négygólos vereség után a listavezető Debrecen együttesét fogadta a Szombathelyi Haladás a Merkantil Bank Liga 19. fordulójában. A vendégek 13 mérkőzés óta veretlenek, Kondás Elemér irányításával pedig mindössze egy alkalommal szenvedtek vereséget. A szombathelyiek kapusának, Verpecznek nem volt ismeretlen a mostani ellenfél, 2007 és 2017 között ugyanis a cívisvárosiak csapatát erősítette.

 

A mérkőzés első perceiben a piros mezben játszó hajdúságiak birtokolták többet a labdát, de a mezőnyfölény ellenére nem jelentettek veszélyt Verpecz kapujára. Ahogy teltek a percek, a Haladás úgy vette fel egyre inkább a mérkőzés ritmusát, és az első negyed óra végéhez közeledve többször is ígéretes helyzet alakult ki a debreceni kapu előtt. Előbb Rácz iramodott meg, majd választott rossz megoldást a kapu előtt, majd nem sokkal később ismét az utolsó átadásaba csúszott hiba hazai oldalon. A legközelebb Németh Márió járt a gólszerzéshez, lövését azonban védte Gróf Dávid. Nem sokkal később, a 18. percben Rácz végezhetett el ígéretes helyről szabadrúgást, kísérlete pedig a kapufát is érintve ment fölé. A Haladás egyáltalán nem játszott alárendelt szerepet, szép támadásokkal próbáltak zavart kelteni a vendégek védelmében, és abszolút nem védekezésre rendezkedett be. A Loki előtt is adódtak azért lehetőségek, Ferenczi lövése nem sokkal ment kapu mellé. A 28. percben ismét egy szabadrúgás után veszélyeztettek a szombathelyiek. Ezúttal Németh Márió végezte el, Gróf pedig szögletre tolta a lövést. A játékrész hátralévő perceiben főként mezőnyben gyűrték egymást a csapatok, gól nem esett, így döntetlennel mehettek a csapatok az öltözőbe.

 

A fordulás után mindkét csapat nagy elánnal vetette bele magát a küzdelmekbe. Előbb Szécsi Márk lövésénél kellett nagyot védenie Verpecznek, majd a következő támadásnál Rácz középre lőtt labdájáról maradt le centikkel Medgyes. A lendületes kezdés után némileg visszaesett a játék irama, ennek ellenére látszódott, hogy mindkét csapat szeretné megszerezni a három pontot. A következő veszélyes helyzet a Debrecen előtt adódott, Ferenczi beadásánál kellett óriásit mentenie Devecserinek. A folytatásban meglehetősen eseménytelen percek következtek, a mérkőzésnek ezen szakaszában nem igazán forogtak veszélyben a kapuk. Az utolsó húsz perchez érkezve aztán erősítettek a zöld-fehérek és ők mozgósítottak nagyobb erőket a győzelem megszerzéséért. Több alkalommal is sikerült gyorsan átmennie Mátyus János együttesének védekezésből támadásba, a kapu előtt azonban nem jöttek a jó megoldások, a pontos befejezések. A hajrában a vendégeknél pályára lépett a két korábbi válogatott játékos, Dzsudzsák és Korhut is, ám nagyot lendíteni ők sem tudtak a Loki játékán. A mérkőzés végül gól nélküli pontosztozkodással ért véget. A játék képe alapján akár a győzelem is meg lehetett volna a Haladásnak, de a csapat jelenlegi helyzetében ez ez egy pont is rendkívül értékes. 

 

Ezzel a mérkőzéssel lezárult a Merkantil Bank Liga első szakasza, a következő mérkőzésen, az első tavaszról előrehozott fordulóban a Siófok együttesét fogadják a szombathelyiek december 7-én, hétfőn 20 órakor.

 

Fotó: haladas.hu

Savaria Fórum 31. évfolyam 43.szám - 2022.11.25.
Savaria Fórum 31. évfolyam 43.szám - 2022.11.25.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Gyermekszemekben ragyogó karácsonyi fények: látogatás a balogunyomi mesekertben
Szombathelyről érkezve már a 86-os útról szemünkbe tűnik Kurucz József karácsonyi fényekben pompázó balogunyomi portája, mely harmadik éve várja tárt kapukkal a látogatókat advent idején – mesekertnek nevezik a csillogó-villogó ragyogó udvart, s valóban: aki ide betér, akár egy órácskára is, maga mögött hagyhatja a hétköznapi valóságot.
Végrehajtást indított a NAV a Haladás futballcsapatát működtető cég ellen
Végrehajtást indított a NAV a Haladás NB II-es csapatát működtető gazdasági társaság, a Szombathelyi Haladás Kft. ellen, írja az mfor.hu
A Bolyai nyerte a Gólyaavatót
A szombathelyi Városi Diákönkormányzat (VDÖK) kedden rendezte meg a városi Gólyaavatót: az Agora Művelődési és Sportházban kilenc iskola diákjai vetélkedtek egymással. A jó hangulatú programot Horváth Soma (Éljen Szombathely!) alpolgármester nyitotta meg. A versenyen végül a Bolyai csapata végzett az első helyen.
Európa tetején a felnőttek között - interjú Szmolek Emánuel Kick-box versenyzővel
Szmolek Emánuel junior Európa-bajnokként, junior világbajnokként, valamint felnőtt világbajnokként utazhatott Törökországba a Felnőtt és Master Class Kick-box Európa-bajnokságra. A Controll SE kiválósága fantasztikusan versenyzett a kontinensviadalon, mindkét szabályrendszerben a döntőbe jutott és light-contact kategóriában arany, míg a kick-light mezőnyében ezüstérmet szerzett.
Tanár-diák demonstráció Szombathelyen: oktatás nélkül nincsen jövő
Hetek óta tartanak a tanár- és diákdemonstrációk szerte az országban, pénteken délután Szombathelyen rendeztek tanár-diák tüntetést a diákszervezetek. A Városháza előtt előbb több százan - zömében diákok - gyűltek össze, meghallgatták a felszólalókat, tanulókat, tanárokat, a szülők képviselőjét.
legfrissebbek
Több mint hetven iskola, majdnem hétszáz tanár tiltakozik a tanárkirúgások ellen
Pénteken délben megközelítőleg ezren, diákok és szülők vegyesen gyülekeztek a budapesti Karinthy Frigyes Gimnázium előtt, hogy így tiltakozzanak az iskola tanárainak kirúgása ellen.
Kevesebb paradicsom termett Magyarországon és globálisan is
Az unió első számú termelője Olaszország, ahol 10 százalékkal csökkenhet a termés.
Vádat emeltek egy öltözőkre szakosodott tolvaj ellen
Az ügynek 25 sértettje van, akik többnyire iskolás gyerekek.
Fizetős lesz a szombathelyi Hunyadi úti Lidl parkolója
Egy óra várakozás után 1500, két óra után 2500 forintot fizettet az áruház, de ezzel az összeggel már egész napra itt maradhat az autó.
22 évvel ezelőtti emberölés gyanúsítottjait fogták el - Diszkóban megvert fiatal került a sínekre
Az esetet 2000-ben balesetként kezelték és az ügyet lezárták. 22 évvel később azonban hangos dörömbölésre ébredt két olyan férfi, akiket azzal gyanúsítanak, hogy egy diszkó biztonsági őreként megverték és megölték a síneken megtalált fiatalt.