km/óra
  2022.05.27., péntek  •  Hella napja
Gól a Lövölde térről a mennyei megyeiben: kezdőrúgásból talált be a bucsui játékos

Gól a Lövölde térről a mennyei megyeiben: kezdőrúgásból talált be a bucsui játékos

A második félidő elején elvégzett kezdőrúgásból talált be a hazai kapuba Podani Gábor, a vendégek játékosa a Balogunyom-Bucsu (4-2) megyei III. osztályú meccsen.

A felvétel tanulsága szerint a 2-0-ra vezető vendéglátó nem vette komolyan a Figyelj! csatakiáltást, a bucsui futballista pedig azonnal ráküldte a kapura a kezdőrúgást. A balogunyomi kapus - ahogy a nagy szakírók fogalmaznak - nem igazán élt együtt az el sem indult játékkal, majd úgy ítélte meg, hogy a labda nagyjából Ják belterületén ér majd földet. Az igazsághoz hozzátartozik, a rendkívül magas ív alatt nagyjából akkor lett volna esélye hárítani, ha ott áll a bal kapufa mellett, és nem jóval a gólvonal előtt helyezkedik. 


A jelenet erőssége és egyben jellegzetessége a mindenre is alkalmas magyar kötőszó, ami jelen esetben egyértelműen hozza ország-világ tudomására, hogy a hulló falevélként viselkedő labda bizony benn van.

 

A meccset egyébként 4-2-re nyerte a Balogunyom, Podani a lövéssel 2-1-re zárkóztatta fel a Bucsut, de hazaiak bő tíz perc után visszaállították a kétgólos különbséget, majd az újabb bucsui találatra is rárúgtak egyet, így alakult a végeredmény.

 

 

Savaria Fórum 31. évfolyam 19.szám - 2022.05.20.
Savaria Fórum 31. évfolyam 19.szám - 2022.05.20.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Megyei I. osztály: magabiztosan nyert és bajnok lett a Sárvár
Hat találkozóból négyen gólképtelenek maradtak a hazai csapatok, a Sárváron kívül a Haladás-Zanat tudta otthon tartani mindhárom bajnoki pontot.
Csaknem 400 fiatal táncolt együtt a Fő téren (képgaléria)
Csaknem 400 fiatal táncolta el Johann Strauss Denevér című operettjéből a négytételes francia négyest ma a Fő téren. Két év kihagyás után ismét megrendezte az AGORA a Quadrille Európai Táncfesztivált, melynek kizárólagos hazai helyszíne Szombathely.
Ne hívj rendőrt, sokat ittam! – kérte a BMW sérült sofőrje, majd elmenekült a helyszínről
Nagy csattanásra ébredtek több háznál az acsádi Béke utcában és többen azonnal kiszaladtak az utcába megnézni, hogy mi történt. Addigra egy vérző fejű ember szállt ki a betonáteresznek ütközött roncsból.
A nagy halászléharc – Szegedi kontra bajai
A hal ősi ókeresztény szimbólum. Krisztus és a megtért ember jelképe, ünnepnapokon pedig Jézus csodatetteit és a belé vetett hitet jelenti. Szenteste számos országban kerül hal az asztalra a legkülönbözőbb formában, nálunk a halászlé vált hagyománnyá. Hogy a bajai vagy a szegedi a jobb, ízlés dolga, lényeg, hogy jól elkészítve mindkettő finom.
Megyei I. osztály: mindkét vasárnapi mérkőzésen döntetlen született
A Vép pontvesztésével biztossá vált a Celldömölk harmadik helye, a Bük nehéz helyzetből mentett pontot a Táplán otthonában.
legfrissebbek
Már 6,2 millióan használnak okostelefont Magyarországon
A válaszadók nagyjából kétharmada szintén maximum 10 alkalmazást használt nagyobb gyakorisággal.
Egy apa ölhette meg lányait Aszódon
A 46 éves férfi - nagy valószínűséggel május 20-áról 21-ére virradóra - álmukban megölte lányait, majd a Heves megyei Adács közelében egy mozdony elé lépve öngyilkosságot kísérelt meg.
 Mintegy tízezren érkeztek Ukrajnából csütörtökön 
A beléptetettek közül a rendőrség 305 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást.
Hamis pozitív Covid-teszttel akarta elkerülni a börtönt egy tolvaj
A hamis teszt beszerzésében a férfi egy 28 éves ismerősének segítségét kérte, akinek édesanyja egy konténeres szűrőponton dolgozott. Az első mintavételkor, tavaly decemberben százezer forintot adott át a 48 éves nőnek.
Ötkilónyi heroint akart Magyarországra csempészni egy német férfi
A dupla falú kofferben a férfi tizenhárom, fóliába tekert csomagban heroint rejtett el.