km/óra
  2021.10.24., vasárnap  •  Salamon napja
Gól a Lövölde térről a mennyei megyeiben: kezdőrúgásból talált be a bucsui játékos

Gól a Lövölde térről a mennyei megyeiben: kezdőrúgásból talált be a bucsui játékos

A második félidő elején elvégzett kezdőrúgásból talált be a hazai kapuba Podani Gábor, a vendégek játékosa a Balogunyom-Bucsu (4-2) megyei III. osztályú meccsen.

A felvétel tanulsága szerint a 2-0-ra vezető vendéglátó nem vette komolyan a Figyelj! csatakiáltást, a bucsui futballista pedig azonnal ráküldte a kapura a kezdőrúgást. A balogunyomi kapus - ahogy a nagy szakírók fogalmaznak - nem igazán élt együtt az el sem indult játékkal, majd úgy ítélte meg, hogy a labda nagyjából Ják belterületén ér majd földet. Az igazsághoz hozzátartozik, a rendkívül magas ív alatt nagyjából akkor lett volna esélye hárítani, ha ott áll a bal kapufa mellett, és nem jóval a gólvonal előtt helyezkedik. 


A jelenet erőssége és egyben jellegzetessége a mindenre is alkalmas magyar kötőszó, ami jelen esetben egyértelműen hozza ország-világ tudomására, hogy a hulló falevélként viselkedő labda bizony benn van.

 

A meccset egyébként 4-2-re nyerte a Balogunyom, Podani a lövéssel 2-1-re zárkóztatta fel a Bucsut, de hazaiak bő tíz perc után visszaállították a kétgólos különbséget, majd az újabb bucsui találatra is rárúgtak egyet, így alakult a végeredmény.

 

 

Savaria Fórum 30. évfolyam 38. szám - 2021.10.22.
Savaria Fórum 30. évfolyam 38. szám - 2021.10.22.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Ruha nélkül vezetett a kamion elé hajtó sofőr, halottat találtak a férfi lakóhelyén
Egyelőre nem tudni, van-e összefüggés egy délelőtt felfedezett Veszprém megyei haláleset és a reggeli, nemeskeresztúri halálos közlekedési baleset között, de az eset furcsaságai miatt valószínűsíthető, hogy nem véletlen egybeesésről van szó.
Márki-Zay Péter: „Még Dobrev Klárának is rám kell szavaznia, hogyha kormányzati pozíciót szeretne jövőre”
A miniszterelnök-jelölt sajtótájékoztatót tartott Szombathelyen.
Szeptemberi közgyűlés: ingatlanügyek és orvosi ügyelet
Módosítják az idei költségvetést, döntenek az önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságok aktuális ügyeiről, és több rendeletet módosítanak a képviselők a ma 9 órakor kezdődő közgyűlésen. 15 napirendi pontot nyilvánosan, kettőt zárt ülésen tárgyalnak.
Torony: „a plébánosnak az egységet kell képviselnie”
Haller László augusztus 1-től vezeti a toronyi plébániát – elődje, dr. Perger Gyula Kőszegre távozott. Az 55 esztendős pappal, aki nem mellesleg nyugalmazott honvéd őrnagy – a Jóistenhez vezető útjáról, a pristinai kiküldetésről, humorról, és egy XXI. századi plébános küldetéséről is beszélgettünk.
Hétfőtől lezárják a szőlősi átjárót
Lezárják jövő hétfő (október 25.) reggel fél kilenctől kedd este nyolcig (október 26.) a Rumi úton található szőlősi vasúti átjárót pályakarbantartási munkálatok miatt, közölte Rázó László, a GYSEV sajtószóvivője.
legfrissebbek
Hayden Christensen visszatér a Star Wars világába
Hayden Christensen egy Ahsoka-sorozattal tér vissza a Csillagok háborúja világába - értesült a The Hollywood Reporter.
Meleg idő várható a jövő héten
Hajnalonként még mínuszokra is számítani kell a jövő héten, de erősödik a nappali felmelegedés: jövő vasárnap néhol akár 20 fok is lehet.
A legszigorúbb karanténra készülnek a szomszédban
Ukrajna vörös zónában, azaz a legszigorúbb korlátozások között ünnepelheti majd az újévet, legalábbis ezt jósolta egy járványügyi szakértő.
Megkönnyíti a bringások dolgát a MÁV
Számos, kerékpárszállításra alkalmas vasúti kocsi indításával készül a hétfőn kezdődő őszi szünetre a MÁV-Start.
Rusvai: csökken a fertőzöttek átlagéletkora
Csökken a koronavírus-betegek átlagéletkora, a jelenség mögött az állhat, hogy a fiatalabbak közül kevesebben vették fel az oltást - mondta Rusvai Miklós virológus az M1 műsorában.