km/óra
  2022.05.23., hétfő  •  Dezső napja
Futsal: vereséget szenvedett Újpesten a tartalékos Haladás

Futsal: vereséget szenvedett Újpesten a tartalékos Haladás

A szombathelyiek kétgólos hátrányból is visszajöttek, az utolsó szó azonban a fővárosiaké volt.

 

FÉRFI FUTSAL NB I. 14. FORDULÓ

ÚJPEST FC-200VOLT – HALADÁS VSE 3-2 (2-0)

ÚJPEST: Tyukász Péter – Lucas Moreira Alves, Szeghy Szabolcs, Suscsák Máté, Harnisch Ákos, Vámosi Marcell, Németh Péter, Balogh Levente, Sánta János, Horváth Benedek, Ricardo Sobral, Östör Martin, Béres Roland

Játékos-edző: Németh Péter

HALADÁS VSE: Alasztics Marcell – Kovács Máté, Vidák Balázs, Sipos Gergő, Vas Ádám, Homlok Levente, Knizs Olivér, Kárász Noel, Papp Zsombor, Volner Bence

Edző: Juan Ramon Calvo Rodriguez

Gólszerzők: Horváth Benedek (4’), Suscsák Máté (8’), Sánta János (26’), ill. Vidák Balázs (21’), Vas Ádám (26’)

 

A Miskolcon aratott kupasiker után ezúttal már bajnoki mérkőzés várt a HVSE futsalcsapatára, méghozzá a remek formában lévő Újpest otthonában. A zöld-fehéreknél Henrique Diniz sérülés, Dávid Richárd és Hajmási Milán eltiltás miatt nem léphetett pályára, ráadásul a mérkőzést megelőző napon heten is pozitív koronavírus-tesztet produkáltak a csapatból, hárman pedig a stábtagok közül. Az együttes így NB II-es játékosokkal kiegészülve utazott el a fővárosba.

 

A hazaiak kezdték aktívabban a mérkőzést, ami a 4. percben góllá is érett, Horváth Benedek szerezte meg a vezetést számukra (1-0). A címvédő ezt követően próbálta rendezni a sorokat, helyzeteket is ki tudott alakítani, de Kárász Noel, valamint Vas Ádám helyzeténél sem ünnepelhetett. Ebben a periódusban egyik csapat sem tudott igazán a másik fölé kerekedni, mezőnyben gyürték egymást a felek, egy védelmi kihagyás után azonban Suscsák Máté révén megduplázta előnyét a házigazda (2-0). Nem sokkal újabb lehetőség nyílt a Pest megyeiek előtt a gólszerzésre, kisbüntetőjüket azonban Alasztics Marcell hárította. A vasiak nagy erőket mozgósítottak, hogy még a szünet előtt szépítsenek, vészkapus játékra váltottak, ám újabb gól már így sem esett a játékrészben.

 

Nem úgy a második félidő elején, amikor egy szép kombináció után Vidák Balázs vette be az újpesti kaput. Ez lendületet adott a Juanra-legénységnek, amely szemmel láthatóan megpróbálta nyomás alá helyezni ellenfele kapuját. A hazaiak ekkor kontrákra rendezkedtek be, ám nem tudták kihúzni újabb kapott gól nélkül, Volner Bence remek átadása után Vas Ádám egalizált (2-2). Úgy tűnt, akár meg is fordíthatja a mérkőzést a fehérmezes szombathelyi gárda, ehelyett azonban újabb újpesti találat érkezett, Sánta Jánosról feledkeztek meg a vendégek (3-2). Nagy csata, feszült hangulat jellemezte az összecsapást, a HVSE-nek meglehetősen sietős volt, fogyott az idő, az Újpest pedig érthető módon kényelmesebb helyzetben volt. Mindkét oldalon adódtak helyzetek, a Haladás ismét megpróbálkozott az öt a négy elleni formációval, azonban ez sem volt elég az újabb egyenlítéshez, az Újpest 3-2-es győzelmet aratott.

 

Fotó: Nagy Jácint

 

Malomsoki Cintia

Savaria Fórum 31. évfolyam 19.szám - 2022.05.20.
Savaria Fórum 31. évfolyam 19.szám - 2022.05.20.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Megyei I. osztály: magabiztosan nyert és bajnok lett a Sárvár
Hat találkozóból négyen gólképtelenek maradtak a hazai csapatok, a Sárváron kívül a Haladás-Zanat tudta otthon tartani mindhárom bajnoki pontot.
Hét bemutatót tervez az évadban a Weöres Sándor Színház
Sirály, Koldusopera, Bolha a fülbe. Hét bemutatóval és további három bérleten kívüli produkcióval jelentkezik a 2022/23-as évadban a Weöres Sándor Színház. Megemlékeznek névadójuk születésének 110. évfordulójáról, lesz karneválszínház nagy nevekkel, és változik a társulat összetétele - erről is szó esett a következő évadot beharangozó sajtótájékoztatón, ahol a választható bérlettípusokat is ismertették.
Megyei II. osztály, északi csoport: potyogtak a gólok a 26. fordulóban
A Mersevát tízszer, a Csepreg hétszer, míg az Uraiújfalu hatszor vette be ellenfele kapuját, de a Gencsapáti is gólzáporos mérkőzésen győzte le a Kemenesalját. A Gérce, valamint a Sé is otthon tartotta a három pontot, a Bozsok pedig a Söpte ellen nyert rangadót.
Csaknem 400 fiatal táncolt együtt a Fő téren (képgaléria)
Csaknem 400 fiatal táncolta el Johann Strauss Denevér című operettjéből a négytételes francia négyest ma a Fő téren. Két év kihagyás után ismét megrendezte az AGORA a Quadrille Európai Táncfesztivált, melynek kizárólagos hazai helyszíne Szombathely.
Megyei II. osztály déli csoport: a Csákánydoroszló nyolcig, a Körmend és a Telekes hétig jutott, a Tanakajdé az egyetlen hazai győzelem
Az Őriszentpéter a Gyöngyöshermán-Szentkirállyal, míg a Szentpéterfa a Rábatótfaluval osztozott meg a pontokon.
legfrissebbek
Meteorológiai szolgálat: az ország nagyobb részén továbbra sem enyhül az aszály
A csapadék egyenlőtlen eloszlása miatt az országban többfelé száraz a talaj, országos, áztató eső pedig továbbra sem érkezik, így az ország nagyobb részén nem enyhül az aszály - írta hétfői bejegyzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat.
Mintegy kilenc tonna ólomakkumulátort értékesített
A Sárvári Járásbíróság előkészítő ülésen hulladékgazdálkodás rendje megsértésének bűntette miatt 1 év, végrehajtásában 3 év próbaidőre felfüggesztett börtönre ítélt egy büntetlen előéletű férfit. A vádlottal szemben 1.911.244 forint erejéig vagyonelkobzást rendelt el.
Első alkalommal rendezett a város Takács József emlékére versenyt
Május 21-én tartották a Takács József Tenisz Emlékversenyt a Késmárk utcai teniszpályán, melyen Szombathely Megyei Jogú Városa képviseletében dr. László Győző, sportért is felelős alpolgármester vett részt és köszöntötte a résztvevőket. A torna első alkalommal, de hagyományteremtő céllal került megrendezésre Szombathely Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala, Sport és Ifjúsági Iroda szervezésében, olvasható a város honlapján.
Árokba sodródott egy autó Szentgotthárdon
Több helyen nem lesz melegvíz szerdán Szombathelyen
A felhasználói rendszer karbantartása miatt május 25-én, szerdán 8-tól 18 óráig Szombathely egyes részein a használati melegvíz-szolgáltatás szünetelni fog, olvahsató a Szombathelyi Távhőszolgáltató Kft. közleményében.