km/óra
  2023.03.27., hétfő  •  Hajnalka napja
Futsal: vereséget szenvedett Újpesten a tartalékos Haladás

Futsal: vereséget szenvedett Újpesten a tartalékos Haladás

A szombathelyiek kétgólos hátrányból is visszajöttek, az utolsó szó azonban a fővárosiaké volt.

 

FÉRFI FUTSAL NB I. 14. FORDULÓ

ÚJPEST FC-200VOLT – HALADÁS VSE 3-2 (2-0)

ÚJPEST: Tyukász Péter – Lucas Moreira Alves, Szeghy Szabolcs, Suscsák Máté, Harnisch Ákos, Vámosi Marcell, Németh Péter, Balogh Levente, Sánta János, Horváth Benedek, Ricardo Sobral, Östör Martin, Béres Roland

Játékos-edző: Németh Péter

HALADÁS VSE: Alasztics Marcell – Kovács Máté, Vidák Balázs, Sipos Gergő, Vas Ádám, Homlok Levente, Knizs Olivér, Kárász Noel, Papp Zsombor, Volner Bence

Edző: Juan Ramon Calvo Rodriguez

Gólszerzők: Horváth Benedek (4’), Suscsák Máté (8’), Sánta János (26’), ill. Vidák Balázs (21’), Vas Ádám (26’)

 

A Miskolcon aratott kupasiker után ezúttal már bajnoki mérkőzés várt a HVSE futsalcsapatára, méghozzá a remek formában lévő Újpest otthonában. A zöld-fehéreknél Henrique Diniz sérülés, Dávid Richárd és Hajmási Milán eltiltás miatt nem léphetett pályára, ráadásul a mérkőzést megelőző napon heten is pozitív koronavírus-tesztet produkáltak a csapatból, hárman pedig a stábtagok közül. Az együttes így NB II-es játékosokkal kiegészülve utazott el a fővárosba.

 

A hazaiak kezdték aktívabban a mérkőzést, ami a 4. percben góllá is érett, Horváth Benedek szerezte meg a vezetést számukra (1-0). A címvédő ezt követően próbálta rendezni a sorokat, helyzeteket is ki tudott alakítani, de Kárász Noel, valamint Vas Ádám helyzeténél sem ünnepelhetett. Ebben a periódusban egyik csapat sem tudott igazán a másik fölé kerekedni, mezőnyben gyürték egymást a felek, egy védelmi kihagyás után azonban Suscsák Máté révén megduplázta előnyét a házigazda (2-0). Nem sokkal újabb lehetőség nyílt a Pest megyeiek előtt a gólszerzésre, kisbüntetőjüket azonban Alasztics Marcell hárította. A vasiak nagy erőket mozgósítottak, hogy még a szünet előtt szépítsenek, vészkapus játékra váltottak, ám újabb gól már így sem esett a játékrészben.

 

Nem úgy a második félidő elején, amikor egy szép kombináció után Vidák Balázs vette be az újpesti kaput. Ez lendületet adott a Juanra-legénységnek, amely szemmel láthatóan megpróbálta nyomás alá helyezni ellenfele kapuját. A hazaiak ekkor kontrákra rendezkedtek be, ám nem tudták kihúzni újabb kapott gól nélkül, Volner Bence remek átadása után Vas Ádám egalizált (2-2). Úgy tűnt, akár meg is fordíthatja a mérkőzést a fehérmezes szombathelyi gárda, ehelyett azonban újabb újpesti találat érkezett, Sánta Jánosról feledkeztek meg a vendégek (3-2). Nagy csata, feszült hangulat jellemezte az összecsapást, a HVSE-nek meglehetősen sietős volt, fogyott az idő, az Újpest pedig érthető módon kényelmesebb helyzetben volt. Mindkét oldalon adódtak helyzetek, a Haladás ismét megpróbálkozott az öt a négy elleni formációval, azonban ez sem volt elég az újabb egyenlítéshez, az Újpest 3-2-es győzelmet aratott.

 

Fotó: Nagy Jácint

 

Malomsoki Cintia

Savaria Fórum 32. évfolyam 10. szám - 2023.03.24.
Savaria Fórum 32. évfolyam 10. szám - 2023.03.24.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Lomtalanítási időpontok Szombathelyen
A Szomhull közzétette, hogy városunkban mikor és hol lesz lomtalanítás, írja a cég honlapja.
Megyei I. osztály: a Rábapaty elvette a Haladás veretlenségét, a Jánosháza is idegenben tudott nyerni
A Király SE és a Répcelak hazai győzelemmel folytatta jó sorozatát, nem született gól a Szentgotthárd és a Celldömölk összecsapásán.
Jövő péntektől Húsvéti vásár a Fő téren - sok meglepetéssel
Március 31-étől április 10-éig ismét húsvéti vásár lesz Szombathely Fő terén. A részletekről pénteken délelőtt sajtótájékoztatón számolt be a városvezetés és a szervezők. Minden korosztály megtalálja majd a számára kedves szórakozási lehetőséget: a kicsiket játszópark várja, de lesz sok koncert, emellett főszerepet kap a gasztronómia is.
Megyei I. osztály: idegenben nyert a Haladás és a Király SE, hetet rúgott a Sárvár, hatot a Körmend
A Söpte a Táplán, a Jánosháza a Szentgotthárd ellen tartotta otthon mindhárom bajnoki pontot.
Elismerés a Hali-legendáknak
1-1-es döntetlent játszott a Hali a Péccsel vasárnap délután a Rohonci úton. A találkozót követően Michal Hipp, a hazaiak mestere értékelte a látottakat. A szünetben a Nehru Kupát elhódító Haladás-játékosokat köszöntötték.
legfrissebbek
Márk Gergely kertészmérnök tiszteletére rendeztek konferenciát Szombathelyen
Megnyílt a Márk Gergely Centenáriumi Év. A 100 éve született legnevesebb magyar rózsanemesítő 710 fajtát hozott létre, amiket az acsádi Márk Rosariumban  gyűjtöttek össze és szaporítanak. A génmegőrzés jelentőségét, valamint a rózsák szépségét hangsúlyozták a Kámoni Arborétumban megtartott egész napos konferencián.
Áprilisban nyílik Kardos Tamás fotókiállítása
2023. április 3-án (hétfőn) 15.30 órakor nyílik Kardos Tamás Utazásaim a nagyvilágban című önálló fotókiállítása az ELTE Savaria Egyetemi Központban.
Áprilisban velemi utcát neveznek el Törőcsik Mariról
Megvan a pontos dátum is, hogy mikor avatják fel az utcanévtáblát - írja a Nyugat.hu.
Haladás-Viktória: egygólos vereség a Puskás Akadémia otthonában
A szombathelyiek a második félidőben bátran, jól futballoztak, Szemán-Tóth Barbara 30. percben szerzett gólja azonban eldöntötte a három pont sorsát.
Két baleset az elmúlt 72 órában: Hétvégi rendőrségi összefoglaló
Kettő, személyi sérüléssel járó baleset történt az elmúlt 72 órában a vármegyei utakon. Hét anyagi káros balesetnél is intézkedtek a rendőrök - közölte a rendőrség.