km/óra
  2023.06.09., péntek  •  Félix napja
Dacia
Futsal: vereséget szenvedett a Berettyóújfalutól a Haladás

Futsal: vereséget szenvedett a Berettyóújfalutól a Haladás

A szombathelyiek hiába küzdöttek, a vendégek a hajrában eldöntötték a három pont sorsát.

 

FÉRFI FUTSAL NB I. 17. FORDULÓ

HALADÁS VSE - MVFC BERETTYÓÚJFALU 0-3 (0-0)

Haladás VSE: Alasztics Marcell - Kovács Máté, Vidák Balázs, Sipos Gergő, Vas Ádám, Horváth Bendegúz, Homlok Levente, Szalmás Zoltán, Knizs Olivér, Kárász Noel, Papp Zsombor, Gerencsér Antal, Volner Bence, Henrique Diniz

Edző: Juan Ramon Calvo Rodriguez

MVFC Berettyóújfalu: Mezei Dániel - Horváth Norbert, Rábl János, Szabó Péter, Henrique Diniz, Sándor Máté, Nagy Imre, Tóth Attila, Rézműves Tibor, Kártik Zsombor, Szatmári Ákos, Nagy Dániel, Sidnei, Takács Zoltán

Edző: Trencsényi János

Gólszerzők: Sidnei (28'), Nagy Imre (39'), Rábl János (40')

 

Az alapszakasz utolsó előtti fordulójában a nagy rivális Berettyóújfalut látta vendégül a Haladás futsalcsapata. Juanra Calvo, a szombathelyiek mestere ezúttal sem volt könnyű helyzetben, ami az összeállítást illeti, Szalmás Zoltán. Gerencsér Antal, Henrique Diniz viszont már ott volt a keretben, mindannyian a csapat rendelkezésére álltak. 

 

Mindkét együttes számára nagy téttel bírt a találkozó, a Berettyóújfalu a felsőházi rájátszásért küzdött, a hazaiak pedig az alapszakasz első helyének megszilárdításáért. A vendégek kezdtek aktívabban, majd ahogy teltek a percek, kiegyenlítettebbé vált a játék és a HVSE is magas fordulatszámon pörgött. Kemény, ám sportszerű mérkőzést játszottak a felek, szépen gyűltek a faultok hazai oldalon, ami nem kecsegtetett sok jóval Juanra Calvo tanítványai számára. Komolyabb helyzet nélkül csordogált a találkozó, az első időkérés pedig a szombathelyieké volt, öt perccel a szünet előtt. Ez érezhetően jót tett nekik, a játékrész végén nagyobb nyomást helyeztek ellenfelükre a zöld-fehérek, de csak helyzetekig jutottak, így maradt a 0-0-ás állás húsz perc után. 

 

A pihenő után sem igazán változott a játék képe. Mindkét csapat próbálkozott, főként átlövésekkel, a jól szervezett védekezéssel szemben azonban egyik gárdának sem volt ellenszere. Egy villámgyors támadás végén Kovács Mátéval szemben szabálytalankodtak a vendégek, jó helyről végezhetett el szabadrúgást a címvédő, a sorfal azonban útját állta a lövésnek. A Berettyó a találkozó ezen szakaszában kontrákra rendezkedett be, Nagy Imre lövéseinél még védeni tudott Alasztics, egy sarokrúgást követően azonban Sidnei előnyhöz juttatta a hajdúságiakat (0-1). A vezetés megszerzése után igyekezett még stabilabban védekezni a pirosmezes együttes, a házigazda pedig kockáztatott, s egy időkérés után öt a négy elleni játékra váltott. Ez nem hozta meg a gyümölcsét, sőt, mi több, a 39. percben Sidnei a gólja mellé ezúttal egy asszisztot is kiosztott, Nagy Imre volt a befejező (0-2). A vasiak folytatták az emberelőnyös játékot, ebből viszont le is zárta a mérkőzést a Berettyó, ugyanis Henrique Diniz kísérlete Rábl Jánost találta telibe, a labda pedig az üresen álló kapuban kötött ki (0-3).  A foghíjas szombathelyiek ezúttal is nagyot küzdöttek, a hajrá azonban a vendégeknek sikerült jobban, akik így háromgólos győzelmet arattak.

 

A listavezető az alapszakasz utolsó mérkőzésén a TFSE ellenfele lesz, a találkozóra január 31-én 20 óra 30 perckor kerül sor.

 

Fotó: Nagy Jácint

 

Malomsoki Cintia

 

Savaria Fórum 32. évfolyam 20. szám - 2023.06.02
Savaria Fórum 32. évfolyam 20. szám - 2023.06.02
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Dr. Perger Gyula atya visszatér Szombathelyre
A székesegyház plébánosa lesz. Több személyi változás is történt.
Elkészült a Belvárosi Levendulás
Megszépült a Mártírok tere: a Szombathelyi Belvárosért Egyesületnek köszönhetően a korábban inkább balkáni állapotokat mutató teret szombattól 700 tő levendula díszíti.
Helyi sikerek a XIII. Országos Nyugdíjas Ki-Mit-Tud és Népek Tánca-Népek Zenéje vetélkedőn
Május 12-14. között rendezték meg idén az Országos Nyugdíjas Ki-Mit-Tud és Népek Tánca-Népek Zenéje vetélkedőt Hajdúszoboszlón. A nagy hagyománnyal bíró, 13. alkalommal megrendezett megmérettetésen két helyi csoport, a Gyöngyöshermán Szentkirályi Polgári kör Népdal és nótaköre, valamint a Szombathelyi Horvát Nemzetiségi Önkormányzat ĐURĐICE vegyes kórusa és senior táncsoportja is kiemelkedő eredményt ért el.
Civil összefogásból valósul meg a belvárosi levendulás
A Szombathelyi Belvárosért Egyesület június 2-án és 3-án levendulatelepítést végez a Mártírok terén. A civil kezdeményezés magánadakozásokból gyűjtötte össze a szükséges összeget ahhoz, hogy a Fő tértől alig pár méterre lévő tér megszépüljön, és újabb turistalátványosságot kínáljon a városba érkezőknek.
Egygólos győzelmet aratott és lépéselőnybe került a Haladás VSE az NB III-as osztályozón
A szombathelyiek Ferencz Zoltán és Tóth Márton találataival 2-1-es idegenbeli sikert arattak Orosházán az osztályozó első találkozóján.
legfrissebbek
Az áradó Rába szigetéről mentettek embereket a tűzoltók Vasban
Dugólétrák és kötelek segítségével menekítették ki a bajbajutottakat.
Ráfutásos balesetek okoztak nagy dugót több helyen is Vasban
Balogunyomnál egy Mercedes nyergesvontató lengyel vezetője volt figyelmetlen és a társának a szerelvényébe tolt egy álló személyautót. Szombathelyen csúcsidőben tolta össze a sort egy MAN teherautó.
A hét végén is folytatódik a záporos, zivataros idő
Folytatódik a záporos, zivataros időjárás a hét végén is, többórás napsütés az ország nagy részén csak vasárnap várható. A hőmérséklet az eddigiekhez hasonlóan 21-26 Celsius-fok körül alakul a legmelegebb órákban - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.
Pert nyert a polgármester Dankó István ellen, jótékony célra fordítja az összeget
Hende Csaba titkárságvezetője, korábban államtitkára Dankó István beperelt, mert a közgyűlésen azt találtam mondani, hogy számomra tisztességében megkérdőjelezhető az az ember, aki államtitkárként a saját cégének milliárdos üzletet intéz, olvasható dr. Nemény András polgármester Facebook-oldalán.
Eddig hat jelölés érkezett a „Szombathelyi hétköznapi hősök” díjra
Hat jelölés érkezett a frissen alapított „Szombathelyi hétköznapi hősök” díjra. Az elismerést olyan személy kaphatja, aki sokat tesz a közösségért. Már tart a szavazás, a jelöltekre június 16-ig lehet voksolni egy online űrlapon. A díjat az Érezd Szombathelyt! programsorozat keretében, az első teraszkoncerten adják át.