km/óra
  2022.05.27., péntek  •  Hella napja
Futsal: vereséget szenvedett a Berettyóújfalutól a Haladás

Futsal: vereséget szenvedett a Berettyóújfalutól a Haladás

A szombathelyiek hiába küzdöttek, a vendégek a hajrában eldöntötték a három pont sorsát.

 

FÉRFI FUTSAL NB I. 17. FORDULÓ

HALADÁS VSE - MVFC BERETTYÓÚJFALU 0-3 (0-0)

Haladás VSE: Alasztics Marcell - Kovács Máté, Vidák Balázs, Sipos Gergő, Vas Ádám, Horváth Bendegúz, Homlok Levente, Szalmás Zoltán, Knizs Olivér, Kárász Noel, Papp Zsombor, Gerencsér Antal, Volner Bence, Henrique Diniz

Edző: Juan Ramon Calvo Rodriguez

MVFC Berettyóújfalu: Mezei Dániel - Horváth Norbert, Rábl János, Szabó Péter, Henrique Diniz, Sándor Máté, Nagy Imre, Tóth Attila, Rézműves Tibor, Kártik Zsombor, Szatmári Ákos, Nagy Dániel, Sidnei, Takács Zoltán

Edző: Trencsényi János

Gólszerzők: Sidnei (28'), Nagy Imre (39'), Rábl János (40')

 

Az alapszakasz utolsó előtti fordulójában a nagy rivális Berettyóújfalut látta vendégül a Haladás futsalcsapata. Juanra Calvo, a szombathelyiek mestere ezúttal sem volt könnyű helyzetben, ami az összeállítást illeti, Szalmás Zoltán. Gerencsér Antal, Henrique Diniz viszont már ott volt a keretben, mindannyian a csapat rendelkezésére álltak. 

 

Mindkét együttes számára nagy téttel bírt a találkozó, a Berettyóújfalu a felsőházi rájátszásért küzdött, a hazaiak pedig az alapszakasz első helyének megszilárdításáért. A vendégek kezdtek aktívabban, majd ahogy teltek a percek, kiegyenlítettebbé vált a játék és a HVSE is magas fordulatszámon pörgött. Kemény, ám sportszerű mérkőzést játszottak a felek, szépen gyűltek a faultok hazai oldalon, ami nem kecsegtetett sok jóval Juanra Calvo tanítványai számára. Komolyabb helyzet nélkül csordogált a találkozó, az első időkérés pedig a szombathelyieké volt, öt perccel a szünet előtt. Ez érezhetően jót tett nekik, a játékrész végén nagyobb nyomást helyeztek ellenfelükre a zöld-fehérek, de csak helyzetekig jutottak, így maradt a 0-0-ás állás húsz perc után. 

 

A pihenő után sem igazán változott a játék képe. Mindkét csapat próbálkozott, főként átlövésekkel, a jól szervezett védekezéssel szemben azonban egyik gárdának sem volt ellenszere. Egy villámgyors támadás végén Kovács Mátéval szemben szabálytalankodtak a vendégek, jó helyről végezhetett el szabadrúgást a címvédő, a sorfal azonban útját állta a lövésnek. A Berettyó a találkozó ezen szakaszában kontrákra rendezkedett be, Nagy Imre lövéseinél még védeni tudott Alasztics, egy sarokrúgást követően azonban Sidnei előnyhöz juttatta a hajdúságiakat (0-1). A vezetés megszerzése után igyekezett még stabilabban védekezni a pirosmezes együttes, a házigazda pedig kockáztatott, s egy időkérés után öt a négy elleni játékra váltott. Ez nem hozta meg a gyümölcsét, sőt, mi több, a 39. percben Sidnei a gólja mellé ezúttal egy asszisztot is kiosztott, Nagy Imre volt a befejező (0-2). A vasiak folytatták az emberelőnyös játékot, ebből viszont le is zárta a mérkőzést a Berettyó, ugyanis Henrique Diniz kísérlete Rábl Jánost találta telibe, a labda pedig az üresen álló kapuban kötött ki (0-3).  A foghíjas szombathelyiek ezúttal is nagyot küzdöttek, a hajrá azonban a vendégeknek sikerült jobban, akik így háromgólos győzelmet arattak.

 

A listavezető az alapszakasz utolsó mérkőzésén a TFSE ellenfele lesz, a találkozóra január 31-én 20 óra 30 perckor kerül sor.

 

Fotó: Nagy Jácint

 

Malomsoki Cintia

 

Savaria Fórum 31. évfolyam 19.szám - 2022.05.20.
Savaria Fórum 31. évfolyam 19.szám - 2022.05.20.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Megyei I. osztály: magabiztosan nyert és bajnok lett a Sárvár
Hat találkozóból négyen gólképtelenek maradtak a hazai csapatok, a Sárváron kívül a Haladás-Zanat tudta otthon tartani mindhárom bajnoki pontot.
Csaknem 400 fiatal táncolt együtt a Fő téren (képgaléria)
Csaknem 400 fiatal táncolta el Johann Strauss Denevér című operettjéből a négytételes francia négyest ma a Fő téren. Két év kihagyás után ismét megrendezte az AGORA a Quadrille Európai Táncfesztivált, melynek kizárólagos hazai helyszíne Szombathely.
Ne hívj rendőrt, sokat ittam! – kérte a BMW sérült sofőrje, majd elmenekült a helyszínről
Nagy csattanásra ébredtek több háznál az acsádi Béke utcában és többen azonnal kiszaladtak az utcába megnézni, hogy mi történt. Addigra egy vérző fejű ember szállt ki a betonáteresznek ütközött roncsból.
A nagy halászléharc – Szegedi kontra bajai
A hal ősi ókeresztény szimbólum. Krisztus és a megtért ember jelképe, ünnepnapokon pedig Jézus csodatetteit és a belé vetett hitet jelenti. Szenteste számos országban kerül hal az asztalra a legkülönbözőbb formában, nálunk a halászlé vált hagyománnyá. Hogy a bajai vagy a szegedi a jobb, ízlés dolga, lényeg, hogy jól elkészítve mindkettő finom.
Orbán: Ukrajna megtámadása agresszió
A miniszterelnök nemzetközi sajtótájékoztatót tart három nappal a választások után.
legfrissebbek
Váradi vezérletével hosszabbításos Falco-siker Szegeden, ott van a legjobb négy között a címvédő
A szombathelyiek 79-87-re diadalmaskodtak és készülhetnek az Alba Fehérvár elleni elődöntőre.
Putyin megerősítette Nehammerenek, hogy Ausztria továbbra is kapni fogja az orosz gázt 
A moszkvai tájékoztatás szerint Putyin felhívta Nehammer figyelmét arra, hogy az ukrán hatóságok szabotálják az Oroszországgal folytatott tárgyalásokat.
Vasúti csapórudat tört le a pótkocsival a 86-os főúton
A Szombathelyi Járásbíróság előkészítő ülésen közlekedés biztonsága ellen elkövetett vétség miatt 100.000 forint pénzbüntetésre ítélt egy büntetlen előéletű férfit, közölte az ügyészség.
Ukrajnai háború - Zelenszij: a nagyhatalmak "flörtölnek" Oroszországgal ahelyett, hogy megszorongatnák 
Vadim Szkibickij, az ukrán katonai hírszerzés helyettes vezetője egy interjúban kifejezte véleményét, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök kész elhúzódó háborút folytatni Ukrajna ellen, legalább az év végéig, de talán még annál tovább is.
Visszaáll a normál látogatófogadás a hazai börtönökben
A látogatófogadásra ismét négy kapcsolattartó érkezhet a fogvatartottakhoz az ország valamennyi büntetés-végrehajtási intézetében és újra lehetőség nyílik a büntetés-végrehajtási intézeten kívüli kapcsolattartásra is.