km/óra
  2023.09.23., szombat  •  Tekla napja
Futsal: újabb Haladás-diadal, a DEAC-ot is legyőzte a Juanra-legénység

Futsal: újabb Haladás-diadal, a DEAC-ot is legyőzte a Juanra-legénység

A szombathelyiek továbbra is hibátlan mérleggel rendelkeznek a felsőházi rájátszásban.

 

FÉRFI FUTSAL NB I. FELSŐHÁZI RÁJÁTSZÁS 4. FORDULÓ

HALADÁS VSE - DEAC 4-1 (3-0)

HALADÁS VSE: Alasztics Marcell - Kovács Máté, Hajmási Milán, Dróth Zoltán, Vas Ádám, Gyimesi Máté, Homlok Levente, Szalmás Zoltán, Luiggi Longo, Dávid Richárd, Vatamaniuc-Bartha Dávid, Papp Zsombor, Gerencsér Antal, Henrique Diniz

Edző: Juan Ramon Calvo Rodriguez

DEAC: Krajcsi - Faragó, Szentes-Bíró, Siska, Harmati, Dobi, Tóth, Rodrigo Coito, Thiago, Rácz, Berecz, Sándor, Serestyén

Edző: Elek Gergő

Gólszerzők: Henrique Diniz 5., Vatamaniuc-Bartha Dávid 11., Gerencsér Antal 17., Luiggi Longo 32., ill. Szentes-Bíró 34.

 

Hazai környezetben folytatódott a Haladás VSE számára a pontvadászat, a zöld-fehérek a DEAC ellen gyarapíthatták tovább pontjaik számát. A hajdúságiak eddig még nem tudtak mérkőzést nyerni a rájátszásban, a vasiak viszont háromból hármat is, így magabiztosan, 15 ponttal vezetik a tabellát. 

 

A találkozót a szombathelyiek kezdték aktívabban, Dróth Zoltán a 2. percben kétszer is nagyon közel járt a gólszerzéshez, Krajcsi azonban védeni tudott. Egy minutummal később Vas Ádám eresztett meg egy sistergős bombát, ez még nem talált utat a kapuba, az 5. percben azonban Luiggi Longo harcos labdaszerzés után adott remek gólpasszt honfitársának, Henrique Diniznek, aki megszerezte a vezetést a Haladásnak (1-0). Jó ritmusban, nagy kedvvel játszottak a szombathelyiek, sorra dolgozták ki a helyzeteket, asszisztja után maga Luiggi is beköszönhetett volna. Alasztics Marcellnek a játékrész derekán kellett az első komoly védését bemutatnia, majd a 12. percben Luiggi szintén az előkészítő szerepében jeleskedett, a befejező ezúttal Vatamaniuc-Bartha Dávid volt, kétgólosra nőtt a hazai előny (2-0). Az újabb bekapott gól után próbált újítani a debreceni gárda, a HVSE válogatott kapusának többször is a helyén kellett lennie. Remek iramot diktáltak a felek, mindkét csapat ment előre, a helyzetivel azonban ezúttal is a házigazda bánt jobban: Henrique Diniz középrelőtt labdáját Gerencsér Antal paszírozta a hálóba, kialakítva ezzel a 3-0-ás félidei eredményt.

 

A szünet egyértelműen jót tett Elek Gergő együttesének, előbb egy akción belül háromszor szépíthettek volna, végül a kapufa segítette ki a Haladást, majd Alaszticsnak kellett kispárgáznia a bal alsó sarokba tartó lövést. Próbált nyomást helyezni a címvédő kapujára a DEAC, nagy munkára volt szüksége hátul a zöldmezeseknek, de Vatamaniuc-Bartha Dávid utolsó pillanatos mentése, valamint Kovács Máté hatalmas blokkja is bizonyította, ez egyáltalán nem áll távol tőlük. Eközben természetesen a listavezetőnek is voltak komoly lehetőségei, Henrique lövését Krajcsi védte lábbal, egy perccel később viszont Luiggi Longo szólójánál már ő sem tudott segíteni, a HVSE brazilja ezúttal már feliratkozott a góllövők közé (4-0). Ekkor már nem volt veszítenivalója a DEAC-nak, Krajcsi mezőnyjátékosként segítette a támadásépítéseket, egy okos visszagurítás után Szentes-Bíró Tamás révén pedig a szépítés is összejött a cívisvárosiaknak (4-1). A találat után hazai időkérés következett, majd az eddiginél visszafogottabb iramban, csendesebb percekkel közelítettek a felek a találkozó végéhez. Krajcsi Bence a hajrában is az ellenfél térfelén helyezkedve kapcsolódott be az akciókba, ezt pedig kis híján több alkalommal is ki tudták használni a szombathelyiek. Az összecsapás állás a hátralévő időben már nem változott, a Haladás 4-1-es győzelmének köszönhetően továbbra is megállíthatatlanul menetel.

 

A bajnokság egy hosszabb szünetet követően március végén folytatódik, ám mivel a következő fordulóban a HVSE szabadnapos lesz, így legközelebb csak április 4-én lép pályára, méghozzá a Veszprém ellen hazai környezetben.

 

Fotó: Nagy Jácint

 

Malomsoki Cintia

Savaria Fórum 32. évfolyam 33. szám - 2023.09.22.
Savaria Fórum 32. évfolyam 33. szám - 2023.09.22.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Így juthat el hétfőtől InterCityvel Budapestre
A MÁV közzétette a Biatorbágy-Szárliget vasúti fővonal felújítása miatt hétfőtől (09.18.) október 26-ig érvényes vágányzári menetrendet. Spoiler: vonat, busz Kelenföldig. Ez a három hónaposra tervezett vágányzár első üteme.
Jégesővel vonult át a vihar délután Vas vármegyén (fotók, videó)
Söpte-Vép-Táplán-Vasszécseny kapta a legtöbb jeget, a borsó nagyságútól a 2-3 centisig volt minden.
Zsoldos Báró Zoltán: Én zenéből vagyok
Ha Szombathely és blues, akkor Zsoldos Zoltán, közismert (a fehér garbóról ráragadt) nevén: Báró. Ha Báró, akkor egy zseniális zenész szinte transzállapotban a színpadon, lázba hozva közönségét. Papíron nyugdíjas hegedű- és gitártanár, a Szombathelyi Szimfonikus Zenekar, a Capella Savaria egykori tagja. Most, 75. születésnapjára Bartók termi koncerttel készül barátaival. Az egykori Kőszegi utcai srácot otthonában, a Kőszegi-hegység lábánál látogattuk meg.
Vármegyei I. osztály: gólgazdag mérkőzésen nyerte a dobogósok csatáját Vasváron a Haladás, a Szarvaskend és a Rábapaty is idegenben tudott nyerni
A Király SE és a Szentgotthárd egyaránt egygólos hazai sikernek örülhetett a pontvadászat 5. fordulójában.
Sírós-nevetős születésnap: 15 éves a Fekete István Állatvédő Egyesület
Egész napos kutyabulival ünnepelte a Fekete István Állatvédő Egyesület 15. születésnapját: a Történelmi Témaparkban tartott szombati esemény minden programja az egyesület támogatását szolgálta – hiszen az állatmenhely hétköznapjai nem mindig vidámak.
legfrissebbek
XIV. Horváth Zoltán Emléktorna: magabiztos, húszpontos győzelemmel jutott döntőbe a Falco
A házigazda szombathelyiek 101-81-re verték a horvát Zabok gárdáját, a fináléban pedig az Eisenstadtot legyőző Sencur együttesével találkoznak.
Koncert lesz a református templomban
A Reformáció ünnepe alkalmából már huszadik éve rendeznek jótékonysági koncertet október végén. Idén a Szekeres Tamás - 25 év az Omegában című, klasszikus elemekkel ötvözött, nagyrészt Omega-dalokból álló koncertnek ad otthont a Szombathelyi Református Templom – hangzott el az október 28-ai eseményt beharangozó sajtótájékoztatón csütörtökön.
Teljes útzár lesz a Rohoncin!
Szeptember 26-28. között rendezi meg a XII. Szakmai Közlekedési Verseny országos döntőjét, ennek helyszíne a forgalmas útszakasz, erről posztolt dr. Czeglédy Csaba (független) önkormányzati képviselő.
Speciális Nézőpont - Fogyatékkal élő alkotók filmjeit vetítették a könyvtárban
Hetedik alkalommal rendezte meg a Speciális Nézőpont című esélyegyenlőségi filmes találkozót a Speciális Mozgókép Egyesület és a Berzsenyi Dániel Könyvtár.
Folytatná sorozatát az SZKKA
A PC Trade Szeged NKE érkezik szombaton a Rohonci úti sportcsarnokba. A találkozó esélyese a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia (SZKKA) alakulata, amely eddig mindhárom bajnokiját megnyerte.