km/óra
  2022.08.17., szerda  •  Jácint napja
Futsal: újabb Haladás-diadal, a DEAC-ot is legyőzte a Juanra-legénység

Futsal: újabb Haladás-diadal, a DEAC-ot is legyőzte a Juanra-legénység

A szombathelyiek továbbra is hibátlan mérleggel rendelkeznek a felsőházi rájátszásban.

 

FÉRFI FUTSAL NB I. FELSŐHÁZI RÁJÁTSZÁS 4. FORDULÓ

HALADÁS VSE - DEAC 4-1 (3-0)

HALADÁS VSE: Alasztics Marcell - Kovács Máté, Hajmási Milán, Dróth Zoltán, Vas Ádám, Gyimesi Máté, Homlok Levente, Szalmás Zoltán, Luiggi Longo, Dávid Richárd, Vatamaniuc-Bartha Dávid, Papp Zsombor, Gerencsér Antal, Henrique Diniz

Edző: Juan Ramon Calvo Rodriguez

DEAC: Krajcsi - Faragó, Szentes-Bíró, Siska, Harmati, Dobi, Tóth, Rodrigo Coito, Thiago, Rácz, Berecz, Sándor, Serestyén

Edző: Elek Gergő

Gólszerzők: Henrique Diniz 5., Vatamaniuc-Bartha Dávid 11., Gerencsér Antal 17., Luiggi Longo 32., ill. Szentes-Bíró 34.

 

Hazai környezetben folytatódott a Haladás VSE számára a pontvadászat, a zöld-fehérek a DEAC ellen gyarapíthatták tovább pontjaik számát. A hajdúságiak eddig még nem tudtak mérkőzést nyerni a rájátszásban, a vasiak viszont háromból hármat is, így magabiztosan, 15 ponttal vezetik a tabellát. 

 

A találkozót a szombathelyiek kezdték aktívabban, Dróth Zoltán a 2. percben kétszer is nagyon közel járt a gólszerzéshez, Krajcsi azonban védeni tudott. Egy minutummal később Vas Ádám eresztett meg egy sistergős bombát, ez még nem talált utat a kapuba, az 5. percben azonban Luiggi Longo harcos labdaszerzés után adott remek gólpasszt honfitársának, Henrique Diniznek, aki megszerezte a vezetést a Haladásnak (1-0). Jó ritmusban, nagy kedvvel játszottak a szombathelyiek, sorra dolgozták ki a helyzeteket, asszisztja után maga Luiggi is beköszönhetett volna. Alasztics Marcellnek a játékrész derekán kellett az első komoly védését bemutatnia, majd a 12. percben Luiggi szintén az előkészítő szerepében jeleskedett, a befejező ezúttal Vatamaniuc-Bartha Dávid volt, kétgólosra nőtt a hazai előny (2-0). Az újabb bekapott gól után próbált újítani a debreceni gárda, a HVSE válogatott kapusának többször is a helyén kellett lennie. Remek iramot diktáltak a felek, mindkét csapat ment előre, a helyzetivel azonban ezúttal is a házigazda bánt jobban: Henrique Diniz középrelőtt labdáját Gerencsér Antal paszírozta a hálóba, kialakítva ezzel a 3-0-ás félidei eredményt.

 

A szünet egyértelműen jót tett Elek Gergő együttesének, előbb egy akción belül háromszor szépíthettek volna, végül a kapufa segítette ki a Haladást, majd Alaszticsnak kellett kispárgáznia a bal alsó sarokba tartó lövést. Próbált nyomást helyezni a címvédő kapujára a DEAC, nagy munkára volt szüksége hátul a zöldmezeseknek, de Vatamaniuc-Bartha Dávid utolsó pillanatos mentése, valamint Kovács Máté hatalmas blokkja is bizonyította, ez egyáltalán nem áll távol tőlük. Eközben természetesen a listavezetőnek is voltak komoly lehetőségei, Henrique lövését Krajcsi védte lábbal, egy perccel később viszont Luiggi Longo szólójánál már ő sem tudott segíteni, a HVSE brazilja ezúttal már feliratkozott a góllövők közé (4-0). Ekkor már nem volt veszítenivalója a DEAC-nak, Krajcsi mezőnyjátékosként segítette a támadásépítéseket, egy okos visszagurítás után Szentes-Bíró Tamás révén pedig a szépítés is összejött a cívisvárosiaknak (4-1). A találat után hazai időkérés következett, majd az eddiginél visszafogottabb iramban, csendesebb percekkel közelítettek a felek a találkozó végéhez. Krajcsi Bence a hajrában is az ellenfél térfelén helyezkedve kapcsolódott be az akciókba, ezt pedig kis híján több alkalommal is ki tudták használni a szombathelyiek. Az összecsapás állás a hátralévő időben már nem változott, a Haladás 4-1-es győzelmének köszönhetően továbbra is megállíthatatlanul menetel.

 

A bajnokság egy hosszabb szünetet követően március végén folytatódik, ám mivel a következő fordulóban a HVSE szabadnapos lesz, így legközelebb csak április 4-én lép pályára, méghozzá a Veszprém ellen hazai környezetben.

 

Fotó: Nagy Jácint

 

Malomsoki Cintia

Savaria Fórum 31. évfolyam 28.szám - 2022.08.12.
Savaria Fórum 31. évfolyam 28.szám - 2022.08.12.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
legfrissebbek
Elszenvedte első vereségét a szezonban a Haladás, hajrában szerzett góllal nyert a Szeged Szombathelyen
A mérkőzést a korábban a zöld-fehéreknél is megforduló Gajdos Zsolt döntötte el a 84. percben.
Megyei II. osztály, északi csoport: több csapatnál is kiszakadt a gólzsák az első fordulóban
A Bozsok kilenc, az Uraiújfalu fél tucat találatig jutott, a Lukácsháza és a Sé is ötször vette be ellenfele kapuját. Idegenben nyert az Alsóújlak, valamint az Újperint, a Spari pedig 1-1-es döntetlent játszott a Gércével.
Megújul a 11-es Huszár úti streetball pálya
Több mint húszmillió forintból újul meg a streetball pálya a 11-es Huszár úti tömbbelsőben. A beruházás uniós pályázatból és a szombathelyi önkormányzat támogatásával jöhet létre. Erről tartott sajtótájékoztatót Bokányi Adrienn tanácsnok, a körzet önkormányzati képviselője.
A generátor szíjának elszakadása vezetett egy felsőjánosfai gépjárműtűzhöz
A tűzesethez a körmendi hivatásos tűzoltók vonultak ki, akik elvégezték a jármű áramtalanítását, írja a vasi katasztrófavédelem honlapja.
Kiszáradnak a fák, miért nem locsolják többet?
A Szompark hivatalos Facebook-oldalán jelentette meg az alábbi közleményt.