km/óra
  2022.05.23., hétfő  •  Dezső napja
Futsal: tovább menetel a Haladás, a TFSE ellen is begyűjtötte a három pontot

Futsal: tovább menetel a Haladás, a TFSE ellen is begyűjtötte a három pontot

A Juanra-legénység fokozatosan őrölte fel ellenfelét, a második félidei rohamra pedig nem tudtak reagálni a fővárosiak.

 

FÉRFI FUTSAL NB I. 9. FORDULÓ

HALADÁS VSE - TFSE-BESTRONG 7-4 (2-1)

Haladás VSE: Alasztics Marcell - Luiggi Longo, Sipos Gergő, Dávid Richárd, Leandro Rezala, Gyimesi Máté, Homlok Levente, Kovács Máté, Szalmás Zoltán, Hajmási Milán, Dróth Zoltán, Vatamaniuc-Bartha Dávid, Gerencsér Antal, Vas Ádám

Edző: Juan Ramon Calvo Rodriguez

TFSE: Haála Kada, Sóvári Benedek, Dudás Dániel, Amaro Anibal, Robert Pereira, Nagyistván Balázs, Szabó Zsolt, Szentjóby Krisztián, Kulik Renátó, Fehér Dániel, Lipl Noel, Tóth Dávid

Edző: Soltész Levente

Gólszerzők: Hajmási Milán 13., Luiggi Longo 2 (20., 25.), Sipos Gergő 25., Vatamaniuc-Bartha Dávid 31., Szalmás Zoltán 32., Dróth Zoltán 33., ill. Szabó Zsolt 18., Kulik Renátó 33., Lipl Noel 36., Robert Pereira 39.

 

A Kecskemét, valamint a Berettyóújfalu elleni győzelem után ezúttal hazai környezetben, a TFSE ellen lépett pályára a Haladás VSE futsalcsapata. A szombathelyiek a pink október keretein belül rózsaszín pólót viseltek a bemelegítés során, ezzel is felhívva a figyelmet a mellrák elleni küzdelemre. 

 

Zöld-fehér helyzetekkel kezdődött a találkozó, aktívabb volt a címvédő, a vendégek egyértelműen kontrákra rendezkedtek be. Hajmási Milán gólját érvénytelenítették, a TFSE egyre bátrabban játszott, mindkét kapustól bravúrokra volt szükség ahhoz, hogy megmentsék csapatukat a góltól. A hazaiak játszottak veszélyesebben, Dróth pazar lövésnél ismét nagyon kellett védenie Haálának, a 13. percben azonban Hajmási Milán sarkazásánál már ő is tehetetlen volt (1-0). Az egyértelműen látszott, hogy a fővárosiak nem feltett kezekkel érkeztek a a vasi megyeszékhelyre, a nyílt sisakos játéknak pedig a 18. percben egyenlítés lett az eredménye (1-1). Sokan elkönyvelhették már, hogy döntetlennel vonulnak szünetre a felek, ekkor azonban Luiggi Longo életerős lökete talált utat a kapuba, amivel 2-1-re vezetett a házigazda. 

 

Dróth Zoltánék szerették volna minél hamarabb lezárni a mérkőzést, nagy elánnal jöttek ki a második játékrészre, a brazil Liuiggi Longo duplájával pedig sikerült is tovább nővelni az előnyt (3-1). Sőt, mi több, egy perc sem telt el a gól után, amikor Sipos Gergő is eredményes tudott lenni, 4-1-nél eldőlni látszott a három pont sorsa. A budapestiek ennek ellenére nem váltak hitehagyottá, az utolsó szalmaszálba próbáltak kapaszkodni, a 31. percben azonban Vatamaniuc-Bartha Dávid harcosságának köszönhetően újabb gólnak örülhetett a HVSE (5-1). A pirosmezesek a kapufát találták el, a Haladás pedig hatodik alkalommal is mattolta ellenfele védelmét, Szalmás Zoltán volt eredményes (6-1). Ezt követően öt a négyre váltott a TFSE, amit ki is tudott használni, 6-2-nél azonban Dróth Zoltán megszerezte a mérkőzés talán legszebb találatát, egyben a hetedik zöld-fehér gólt (7-2). Ekkor már nem volt veszítenivalója a vendégeknek, folytatták az emberfölényes játékot, amiből előbb Lipl Noel, majd Robert Pereira kozmetikázta tovább az eredményt. A budapestiek erejéből azonban csak erre futotta, a rövidzárlatok megbosszulták magukat, így a szombathelyiek 7-4-es győzelmüknek köszönhetően tovább menetelnek a bajnoksában. 

 

Jövő héten azonban már nem csak a hazai pontvadászatban, hanem a nemzetközi kupaporondon is menetelésre lesz szükség, Dávid Richárdék ugyanis Máltára utaznak, hogy a házigazda Luxol St. Andrews, a svéd Hammarby, valamint a lengyel Recor Bielsko-Biala ellen kivívják a Bajnokok Ligájában a legjobb 16 közé jutást.

 

Fotó: Nagy Jácint

 

Malomsoki Cintia

Savaria Fórum 31. évfolyam 19.szám - 2022.05.20.
Savaria Fórum 31. évfolyam 19.szám - 2022.05.20.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Megyei I. osztály: magabiztosan nyert és bajnok lett a Sárvár
Hat találkozóból négyen gólképtelenek maradtak a hazai csapatok, a Sárváron kívül a Haladás-Zanat tudta otthon tartani mindhárom bajnoki pontot.
Hét bemutatót tervez az évadban a Weöres Sándor Színház
Sirály, Koldusopera, Bolha a fülbe. Hét bemutatóval és további három bérleten kívüli produkcióval jelentkezik a 2022/23-as évadban a Weöres Sándor Színház. Megemlékeznek névadójuk születésének 110. évfordulójáról, lesz karneválszínház nagy nevekkel, és változik a társulat összetétele - erről is szó esett a következő évadot beharangozó sajtótájékoztatón, ahol a választható bérlettípusokat is ismertették.
Megyei II. osztály, északi csoport: potyogtak a gólok a 26. fordulóban
A Mersevát tízszer, a Csepreg hétszer, míg az Uraiújfalu hatszor vette be ellenfele kapuját, de a Gencsapáti is gólzáporos mérkőzésen győzte le a Kemenesalját. A Gérce, valamint a Sé is otthon tartotta a három pontot, a Bozsok pedig a Söpte ellen nyert rangadót.
Csaknem 400 fiatal táncolt együtt a Fő téren (képgaléria)
Csaknem 400 fiatal táncolta el Johann Strauss Denevér című operettjéből a négytételes francia négyest ma a Fő téren. Két év kihagyás után ismét megrendezte az AGORA a Quadrille Európai Táncfesztivált, melynek kizárólagos hazai helyszíne Szombathely.
Megyei II. osztály déli csoport: a Csákánydoroszló nyolcig, a Körmend és a Telekes hétig jutott, a Tanakajdé az egyetlen hazai győzelem
Az Őriszentpéter a Gyöngyöshermán-Szentkirállyal, míg a Szentpéterfa a Rábatótfaluval osztozott meg a pontokon.
legfrissebbek
Meteorológiai szolgálat: az ország nagyobb részén továbbra sem enyhül az aszály
A csapadék egyenlőtlen eloszlása miatt az országban többfelé száraz a talaj, országos, áztató eső pedig továbbra sem érkezik, így az ország nagyobb részén nem enyhül az aszály - írta hétfői bejegyzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat.
Mintegy kilenc tonna ólomakkumulátort értékesített
A Sárvári Járásbíróság előkészítő ülésen hulladékgazdálkodás rendje megsértésének bűntette miatt 1 év, végrehajtásában 3 év próbaidőre felfüggesztett börtönre ítélt egy büntetlen előéletű férfit. A vádlottal szemben 1.911.244 forint erejéig vagyonelkobzást rendelt el.
Első alkalommal rendezett a város Takács József emlékére versenyt
Május 21-én tartották a Takács József Tenisz Emlékversenyt a Késmárk utcai teniszpályán, melyen Szombathely Megyei Jogú Városa képviseletében dr. László Győző, sportért is felelős alpolgármester vett részt és köszöntötte a résztvevőket. A torna első alkalommal, de hagyományteremtő céllal került megrendezésre Szombathely Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala, Sport és Ifjúsági Iroda szervezésében, olvasható a város honlapján.
Árokba sodródott egy autó Szentgotthárdon
Több helyen nem lesz melegvíz szerdán Szombathelyen
A felhasználói rendszer karbantartása miatt május 25-én, szerdán 8-tól 18 óráig Szombathely egyes részein a használati melegvíz-szolgáltatás szünetelni fog, olvahsató a Szombathelyi Távhőszolgáltató Kft. közleményében.