km/óra
  2021.01.24., vasárnap  •  Timót napja
Futsal: Több Haladás-játékosra sem számíthat Turzó József a közelgő kazahok elleni EB-selejtező előtt

Futsal: Több Haladás-játékosra sem számíthat Turzó József a közelgő kazahok elleni EB-selejtező előtt

Koronavírus miatt több meghatározó játékos sem utazhat el a válogatottal Kazahsztánba, ahol a nemzeti együttes szerdán kora délután lép pályára.

 

Jövő héten szerdán, december 9-én megkezdi szereplését a magyar futsal-válogatott az EB-selejtezők következő szakaszában. A nemzeti csapat első ellenfele a bombaerős kazah válogatott lesz, az együttes Nur-Szultánban lép pályára. Turzó József együttese Kazahsztánon kívül Fehéroroszországgal, valamit Izraellel került egy csoportba. Ahhoz, hogy a válogatott kijuthasson a 2022-es, hollandiai kontinensviadalra, az első két hely valamelyikén kell végezni a csoportküzdelmek során. 

 

A csapat tegnap találkozott, hogy megkezdje a felkészülést a találkozóra, hétfőn pedig útra kel a mérkőzés helyszínére. Az összecsapásra magyar idő szerint szerdán 14 óra 30 perckor kerül sor. Sajnos, ahogyan azt elmúlt hetekben, hónapokban megszokhattuk, a koronavírus ezúttal is erősen átírta a forgatókönyvet és felforgatta a magyar válogatott keretét. A futsalhungary.hu ugyanis arról számolt be, hogy pozitív teszteredmény, valamint kontakt miatt Dróth Zoltánnak, Vas Ádámnak, valamint Hajmási Milánnak el kellett hagynia a válogatott edzőtáborát, így ők biztosan nem segíthetik a csapatot a következő találkozón.

 

A magyar válogatott kerete:

 

Kapusok:

Alasztics Marcell (Haladás)
Sásdi Bálint (Veszprém)

Mezőnyjátékosok:

Dávid Richárd (Haladás)
Horváth Szabolcs (FTC)
Pál Patrik (Veszprém)
Rutai Balázs (Veszprém)
Siska Gergő (DEAC)
Szentes-Bíró Tamás (DEAC)
Szeghy Szabolcs (Dunaújváros)
Tatai József (Veszprém)
Faragó Lajos (DEAC)
 

A következő játékosok 6-án esnek majd át teszten, és amennyiben negatív lesz az eredményük, akkor közülük egészül ki az utazó keret.

Horváth Norbert (MVFC Berettyóújfalu)
Nagy Imre (MVFC Berettyóújfalu)
Tóth Attila (DEAC)
Horváth Benedek (Dunaújváros)
Rábold Richárd (FTC)
Mezei Dávid (MVFC Berettyóújfalu)
Varsányi Áron (Újpest FC)

 

Fotó: futsalhungary.hu

Savaria Fórum 30. évfolyam 1. szám - 2021.01.15.
Savaria Fórum 30. évfolyam 1. szám - 2021.01.15.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
150 új munkahely az 500 mellé: 45 millió euróból készül el az EO bevásárlóközpont új része Felsőőrött
A Rutter Immobilien Gmbh 45 millió eurós befektetéssel új bevásárlóközpontot épít Felsőőrött (Oberwart) az EO mellé, írja a meinbezirk.at.
Február 8-tól kezdhet lazítani Ausztria, a vendéglátás és turizmus újranyitásáról február közepén döntenek
Sajtótájékoztatón jelentette be az osztrák kormány, hogy a december végén elrendelt zárást február 7-ig meghosszabbítja. Emellett az új vírusvariáns gyors terjedése miatt január 25-től elrendelte az FFP2-es maszkok viselését a kereskedelemben és a tömegközlekedésben, a védőtávolságot pedig 1-ről 2 méterre emelték.
Ausztria: hírügynökségi információk szerint február 7-ig marad a lezárás, a vendéglátás és a turizmus február végén indul újra
Az APA hírügynökség szombat késő este közzétett információi szerint február 7-ig meghosszabbítják az koronavírus-járvány miatt december végén elrendelt lezárás szabályait. A kormány vasárnap hivatalosan vasárnap jelenti be a döntéseket. 
Koronavírus-járvány Ausztria: vasárnap jelenti be a kormány az új intézkedéseket
Ausztriában a tartományi vezetők után a szakértők is egyetértettek abban, hogy a decemberi zárás intézkedéseit meg kell hosszabbítani, így elképzelhető, nem lesz lazítás január 24-től. Döntés és hivatalos bejelentés vasárnap várható
Az éttermek és szállodák pünkösdig nem számíthatnak újranyitásra Frissítés: a kormány cáfol, nincsen ilyen döntés
Levelet kaptak a Magyar Turisztikai Ügynökségtől (MTÜ) a hazai szállodások és éttermesek azzal kapcsolatban, hogy pünkösd előtt ne számítsanak nyitásra. A kormány cáfolta, hogy ilyen döntést hozott volna.
legfrissebbek
Óriási küzdelemben kapott ki Kaposváron a Falco
Gasper Okorn együttese előbb ledolgozta hátrányát, majd megfordította a mérkőzést, az utolsó percekbeli adok-kapokból viszont a somogyiak jöttek ki jobban.
Síntörés miatt nem járnak a vonatok Hegyfalu és Ölbő-Alsószeleste között
Szlávik: az engedélyezett védőoltások hatékonyak és biztonságosak
Azok a védőoltások, amelyeket a hatóságok engedélyeznek - legyenek akár hagyományos módon vagy korszerű, új technológiával előállítva - egyaránt hatékonyak és biztonságosak - mondta a Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa szombaton a közmédiának.
Ötgólos hátrányból is felállt, mégis búcsúzott a Magyar Kupától az SZKKA
A szombathelyiek többször is bizonyították, hogy nagy tartás van bennük, a végén mégis a vendégek örülhettek a győzelemnek.
Renault kisbusz borult az oldalára Nick közelében, zuhogó esőben
Répcelak irányába tartott egy német rendszámú kisbusz szombaton délután, amikor Nick előtt a jármű megcsúszott, majd a menetirány szerinti bal oldalon árokba sodródott, és az oldalára dőlt.