km/óra
  2024.05.25., szombat  •  Orbán napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Futsal: pazar gólok, tükörsima győzelem, kiütötte a Haladás a második Kecskemétet

Futsal: pazar gólok, tükörsima győzelem, kiütötte a Haladás a második Kecskemétet

Felipe Conde legénysége 6-0-val intézte el legfőbb üldözőjét a felső-házi rájátszás 8. játéknapján.

 

FÉRFI FUTSAL NB I. FELSŐ-HÁZI RÁJÁTSZÁS 8. FORDULÓ

HALADÁS VSE - SG KECSKEMÉT FUTSAL 6-0 (4-0)

Haladás: Alasztics Marcell - Luiggi Longo, Hajmási Milán, Vas Ádám, Rutai Balázs, Gyimesi Máté, Szalmás Zoltán, Knizs Olivér, Dróth Zoltán, Henrique Diniz, Sipos Gergő, Körmendy Gábor, Vatamaniuc-Bartha Dávid, Hadházi Sándor

Edző: Felipe Conde

Kecskemét: Rigó László - Bencsik Roland, Kajtár Mátyás, Aleksandar Tomic, Szabó János Ábel, Krajcsi Bence, Hajnal Norbert, Bíró Attila, Gondi Károly, Pál Patrik, Suscsák Máté, Haász Benjámin, Fekete Márk

Edző: Koós Károly

Gólszerzők: Vas Ádám 8., Henrique Diniz 2 (10., 24.), Dróth Zoltán 15., Sipos Gergő 19., Luiggi Longo 38.

 

Az első helyezett fogadta a másodikat az élvonalbeli futsalbajnokság felső-házi rájátszásában, azaz Haladás - Kecskemét futsalcsemege várt a sportág szerelmeseire. Az alföldiek a két csapat legutóbbi találkozóján borsot tudtak törni a címvédő orra alá, 4-3-as győzelmet arattak, az alapszakaszban azonban egyszer 5-0-ra, egyszer pedig 3-2-re diadalmaskodtak a zöld-fehérek.

 

A találkozó elején különösen Rutai Balázs volt elemében, aki több ízben is veszélyeztette Rigó kapuját, mellette pedig egy sárga lapos figyelmeztetést is kiharcolt. A folytatásban aztán Luiggi Longo is nyomatékosította a vendégekben a Haladás szándékait, majd ismét Rutai Balázs következett, aki ezúttal sarokkal próbálta meg vezetéshez juttatni a címvédőt. Egyre nagyobb nyomás helyezedett a kecskemétiek kapujára, Hajmási Milán teljesen tisztán lőhetett, továbbra is Rigó hatalmas védései tartották életben a tabelle második helyezettjét. A vendégek csupán egy-egy kontra erejéig tudtak kibontakozni, majd két büntetőgyanús eset után Vas Ádám volt az, aki remekül lőtte ki a bal alsó sarkot és 1-0-ra módosította az állást. Másodpercekkel később Luiggi Longo osztott ki egy kötényt, majd kínálta me Rigót, aki ezúttal lábbal tudott menteni. Roppant motiváltan játszottak a szombathelyiek, ami aztán újabb gólban is megmutatkozott: Henrique Diniz szinte lemásolta Vas Ádám találatát, már 2-0-ra vezetett a Haladás. A mérkőzéshez hozzátartozik, hogy különösen ebben a szakaszban rendkívül feszült volt a hangulat, sok volt a szabálytalanság, 3-4 volt az állás ebben a tekintetben. Bő hat perccel a szünet előtt időt kért Felipe Conde, majd nem sokkal később jött Vatamaniuc-Bartha Dávid sarokrúgása és Dróth Zoltán szenzációs gólja, aminek köszönhetően már 3-0-t mutatott az eredményjelző. A jelentősnek mondható előny ellenére sem lassított a HVSE, tüzijátékot rendezett a vendég kapu előtt, egy ízben a léc akadályozta meg a hazaiakat, hogy tovább nyissák az ollót. A játékrész hajrájában öt a négy elleni játékra váltott a Kecskemét, amely mindent megpróbált a szépítés érdekében, ám a 19. percben Sipos Gergő kapcsolt le egy átadást, majd lőtt a kapuba (4-0). A félidő utolsó momentuma Suscsák próbálkozása és Alasztics Marcell védése volt, 4-0-val mehettek pihenőre a felek.

 

A második etap első két perce nem igazán hozott komoly lehetőséget, ezt követően azonban Luiggi Longo próbálta egy ütemtelen lövéssel meglepni Rigót, aki ezúttal is jól állt a lábán. Továbbra is rendkívül magas hőfokon égett és szerette volna kiszolgálni a szurkolókat Felipe Conde együttese, ennek pedig tökéletes lenyomata volt a 24. perc eseménye: Dróth Zoltán remek átadását Henrique Diniz egészen káprázatos mozdulattal váltotta gólra, 5-0-ra változtatva ezzel az eredményt. Rettentő magabiztosan, koncentráltan játszott a Haladás, egyértelműen uralta a találkozót, a vendégek pedig egész egyszerűen nem tudtak mit kezdeni a listavezetővel. Ahogy haladtunk előre az időben, egyre több kockázatot kellett vállalniuk a kecskemétieknek, ám a házigazda védekezésben is kiválóan muzsikált és nem engedte feltörni azt a bizonyos reteszt. A Haladás pontosan azt játszotta, amit ebben a helyzetben kellett: amikor arra volt szükség gyorsította, amikor arra volt szükség, lassította a játékot. A zöld-fehérek sikere egy pillanatig sem forgott veszélyben, ráadásul a 38. percben Luiggi Longo sarokrúgása után újfent középkezdéshez készülődhettek a csíkosmezesek. Dróth Zoltánék végül 6-0-s diadalt arattak és így négy ponttal növelték előnyüket a tabellán a Kecskemét előtt.

 

A szombathelyiekre ezen a héten pénteken már újabb kőkemény erőpróba vár: április 26-án. 18 óra 30 perces kezdettel ugyanis a Veszprém otthonában vizitál az együttes.

 

Fotó: Nagy Jácint

 

Malomsoki Cintia

Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legfrissebbek
“Jancsó, nekem te vagy a Haladás…” - érzelmes posztban búcsúzik a zöld-fehér példakép
Jancsó András rúgott bombagólt az NB I-ben a Gerával, Bödével, Dibusszal felálló Fradinak az Üllőin, de pályafutása legmeghatározóbb pillanatai mégis idén történtek, és mindkettő a pályán kívül. Hosszú posztban reagál a Szombathelyi Haladás 28 éves, megkérdőjelezhetetlenül lokálpatrióta labdarúgója a csapattal történtekre.
Parkoló autónak ütközött, ami kidöntött egy 20 kilovoltos vezetéket is tartó villanyoszlopot
A baleset Kenyeriben történt péntek reggel, az azt okozó Opelen nem volt érvényes kötelező felelősségbiztosítás, ráadásul a kocsi fiatal sofőrje, megpróbálta másra hárítani a felelősséget.
Kedden két fontos szombathelyi vasúti átjárónál sem működnek majd a jelzőlámpák
Biztosítóberendezés fenntartási munkálatokat végez május 28-án kedden két forgalmas szombathelyi vasúti átjárónál is a GYSEV.
Diploma-kiállítás: létkérdések és válaszok (képgalériával)
Diploma-kiállítás nyílt pénteken az ELTE SEK Vizuális Művészeti Tanszék (VMT) képi ábrázolás szakos hallgatóinak mestermunkáiból az Írokéz Galériában (a Képtár épületében). A diákoknak az elmúlt három évben megszerzett tapasztalataikat is reprezentálják az alkotások.
Öt emberből négy használja az e-receptet
Magyarországon öt emberből négy használja az e-receptet, a páciensek kétharmada pedig kért már online vizsgálati időpontot, beutalót - derült ki a Semmelweis Egyetem (SE) Digitális Egészség kutatócsoportjának legújabb felméréséből.