km/óra
  2022.05.22., vasárnap  •  Júlia, Rita napja
Futsal: parádés kezdés után verte a Haladás az Aramist

Futsal: parádés kezdés után verte a Haladás az Aramist

A szombathelyiek már a 4. percben 3-0-ára vezettek, innen pedig már nem tudott visszakapaszkodni a budaörsi alakulat.

 

FÉRFI FUTSAL NB I. 2. FORDULÓ

HALADÁS VSE – ARAMIS SE 7-2 (4-2)

Haladás VSE: Gyimesi Máté – Hajmási Milán, Dróth Zoltán, Dávid Richárd, Vas Ádám, Homlok Zsolt, Kovács Máté, Szalmás Zoltán, Luiggi Longo, Nagy Kevin, Sipos Gergő, Vatamaniuc-Bartha Dávid, Gerencsér Antal, Leandro Rezala

Vezetőedző: Juan Ramon Calvo Rodriguez

Aramis SE: Soós Arnold, Horváth Szabolcs, Edvin Moga, Bognár Bence, Büki Baltazár, Nyerges András, Németh Márton, Vattamány Dávid, Anton Klushyn, Vadászi Edward, Pap Zsombor, Fekete Márk, Lévai Dániel, Sámson Zoltán

Vezetőedző: Flavius Moga
 

Gólszerzők: Dróth 2., Vas 3., Leandro Rezala 4., Vadászi 7. (öngól), Kovács 29., Nagy 39., Luiggi Longo 39., ill. Büki 15., Bognár 20.

 

A három mérkőzéses hazai sorozat második felvonása következett a Haladás VSE futsalosai számára csütörtökön este. A Juanra-legénység ellenfele az Aramis együttese volt, amelynek volt miért visszavágnia, hiszen a két csapat legutóbbi szombathelyi összecsapásán 11-2-re a zöld-fehérek diadalmaskodtak.

 

A hazaiak számára remekül alakultak az első percek, mintha csak le szerették volna másolni a szűk egy évvel ezelőtti sikert: három perc alatt háromszor találtak be, sorrendben Dróth, Vas, valamint Leandro Rezala jegyezték a gólokat. A repülőrajt után is a vasiak maradtak lendületben, valamennyi játékos óriási kedvvel és hatalmas motivációval játszott. A 7. percben aztán tovább nőtt az előny, Vadászi ért bele szerencsétlenül egy középreadott labdába. A vendégek 4-0 után időt kértek, de a mérkőzés ezen periódusában is a HVSE előtt adódtak a nagyobb helyzetek, különösen Gerencsér járt közel ahhoz, hogy betaláljon. Az Aramis küzdött, öt a négy elleni játékra váltott, Büki góljával pedig a szépítés is összejött nekik. Nem csak gólok, faultok tekintetében is 4-1 volt ekkor az állás, a hazaiaknak vigyázniuk kelllett az újabb szabálytalansággal. A hat ugyan nem gyűlt össze, viszont kevesebb, mint egy perccel a félidő előtt az ötödik után szabadrúgást kapott a budaörsi csapat, Bognár Bence pedig értékesítette azt, 4-2-re módosítva ezzel az állás.

 

A fordulás után ismét magasabb sebességi fokozatba kapcsoltak a zöld-fehérek, igyekeztek nyomást helyezni ellenfelük kapujára, Soósnak pedig akadt is dolga bőven. A vendégek továbbra is vállalták az emberelőnyös játék kockázatát, a Haladás pedig ezt próbálta kihasználni. A 29. percben aztán újabb gólnak örülhetett a hazai publikum: Luiggi Longo labdájára Kovács érkezett remekül. Az Aramis az utolsó szalmaszálba próbált kapaszkodni, folyamatosan öt a négyben játszott, a hazai védelem azonban nagyot dolgozott és hatástalanította ezeket a szituációkat. Sőt, mi több, a hajrában egy percen belül újabb két gólt szereztek, végleg megadva a kegyelemdöfést: előbb Nagy Kevin talált be az üres kapuba, majd nem sokkal később Luiggi használta ki a vendég játékosok hibáját. A HVSE végül magabiztosan, 7-2-re nyerni tudott, s remek formában várhatja a hétfőn 18 órakor kezdődő, Kistarcsa elleni hazai találkozót.

 

Fotó: Nagy Jácint

 

Malomsoki Cintia

 

Savaria Fórum 31. évfolyam 18. szám - 2022.05.13.
Savaria Fórum 31. évfolyam 18. szám - 2022.05.13.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Megyei II. osztály déli csoport: a Csákánydoroszló nyolcig, a Körmend és a Telekes hétig jutott, a Tanakajdé az egyetlen hazai győzelem
Az Őriszentpéter a Gyöngyöshermán-Szentkirállyal, míg a Szentpéterfa a Rábatótfaluval osztozott meg a pontokon.
Hét bemutatót tervez az évadban a Weöres Sándor Színház
Sirály, Koldusopera, Bolha a fülbe. Hét bemutatóval és további három bérleten kívüli produkcióval jelentkezik a 2022/23-as évadban a Weöres Sándor Színház. Megemlékeznek névadójuk születésének 110. évfordulójáról, lesz karneválszínház nagy nevekkel, és változik a társulat összetétele - erről is szó esett a következő évadot beharangozó sajtótájékoztatón, ahol a választható bérlettípusokat is ismertették.
Megyei II. osztály, északi csoport: potyogtak a gólok a 26. fordulóban
A Mersevát tízszer, a Csepreg hétszer, míg az Uraiújfalu hatszor vette be ellenfele kapuját, de a Gencsapáti is gólzáporos mérkőzésen győzte le a Kemenesalját. A Gérce, valamint a Sé is otthon tartotta a három pontot, a Bozsok pedig a Söpte ellen nyert rangadót.
Halálos közlekedési baleset történt Csepregen
Halálos közlekedési balesetet szenvedett az a férfi, aki szombat délután a Vas megyei Csepregen a Kossuth Lajos utcában autójával egy vízelvezető árokba hajtott - közölte a honlapján a rendőrség.
Hétfőtől megszűnik az osztrák határon az oltottság ellenőrzése
A jövő héttől Ausztriában is feloldják az országba való belépéskor eddig érvényes 3G szabályozást. Ez azt jelenti, hogy már nem csak az ingázók léphetnek be az országba anélkül, hogy igazolást mutatnának fel az oltottságról, a betegségből való felgyógyulásról, vagy egy érvényes, negatív PCR tesztről, olvasható az orf.at-n.
legfrissebbek
Falco: vereség a negyeddöntő második mérkőzésén, egyenlíteni tudott hazai pályán a Szeged
A Tisza-partiak 80-74 arányban tudtak nyerni, így mindenképpen lesz negyedik felvonás.
Dr. Nemény András: itt lenne az ideje a konszolidációnak
Szinte (köz)médiacsoda történt az elmúlt héten: dr. Nemény András, Szombathely polgármestere előbb az M1, majd a Kossuth Rádió stúdiójába kapott meghívást. A városvezetőt az MSZP átalakulása mellett helyi ügyekről is faggatták, a kérdésekre pedig nem lehet azt mondani, hogy hardcore propaganda-elemeket tartalmaztak volna. Összefoglalónk.
Megyei I. osztály: magabiztosan nyert és bajnok lett a Sárvár
Hat találkozóból négyen gólképtelenek maradtak a hazai csapatok, a Sárváron kívül a Haladás-Zanat tudta otthon tartani mindhárom bajnoki pontot.
Tóth Veronikán az extrém magaslatok, helyzetek sem fognak ki
Mászott már az egri vár falán, de az Aggteleki Cseppkőbarlang felett tornyosuló sziklára is felkapaszkodott, pedig még csak 14 esztendős. Tóth Veronika hét évvel ezelőtt szeretett bele a falmászásba, azóta pedig egyre szebb sikereket ér el, tavaly például Magyar Kupa-győztes lett nehézségi mászásban a serdülők között. A fiatal tehetségre már a MOL Alapítvány is felfigyelt, mi pedig a kezdetekről, motivációról, célokról beszélgettünk vele.
Kanyar után csapódott árokba a Volkswagen Sorokpolány közelében
A mentők kórházba szállították a személyautó vezetőjét. A jármű egy jobbra ívelő kanyar után megcsúszott, áttért a szemközti sávba és árokba csapódva felborult.