km/óra
  2023.06.09., péntek  •  Félix napja
Dacia
Futsal: parádés győzelem, a máltai BL-minitornát is sikerrel indította a Haladás

Futsal: parádés győzelem, a máltai BL-minitornát is sikerrel indította a Haladás

A szombathelyiek gólzáporos mérkőzésen nyertek a házigazda ellen, Dróth Zoltán, Luiggi Longo és Henrique Diniz is duplázni tudott.

 

UEFA FUTSAL BAJNOKOK LIGÁJA, LEGJOBB 32 KÖZÖTT, 5. CSOPORT, 1. MÉRKŐZÉS

HALADÁS VSE – LUXOL ST. ANDREWS 6-2 (4-2)

Haladás VSE: Alasztics Marcell – Luiggi Longo, Sipos Gergő, Dávid Richárd, Henrique Diniz, Gyimesi Máté, Homlok Levente, Kovács Máté, Dróth Zoltán, Vatamaniuc-Bartha Dávid, Gerencsér Antal, Leandro Rezala, Vas Ádám

Edző: Juan Ramon Calvo Rodriguez

Luxol St. Andrews: Kenneth Rakvaag – Celino Alves, Maikinho, Hebberth Bolt, Emil Raducu, Stefan Vella, Nascimento De Oliveira, Vevé, Attard, Mark Zammit, Marrwan Telisi, Pereira Costa, Carl Azzopardi, Gia Nikvashvili

Edző: Gabriel Dobre

Gólszerzők: Dróth 2 (4., 24.), Henrique Diniz 2 (7., 18.), Luiggi Longo 2 (8., 30.), ill. Veve 10., Maikinho 13.

 

A máltai házigazda Luxol St. Andrews ellen kezdte meg szereplését a Haladás futsalcsapata a keddtől vasárnapig tartó minitornán a legjobb 32 között. A négyszeres bajnok, egyszeres kupagyőztes szigetországiak keretében öt brazil légiós is helyet kapott, így igencsak komoly ütközet elé néztek Dróth Zoltánék. Az 5. csoport másik, 17 órakor kezdődő mérkőzésn a lengyel Record Bielsko-Biala 7-2 arányban legyőzte a svéd Hammarby gárdáját.

 

Hazai szabálytalanságokkal indult az összecsapás, Sipos Gergő villámgyorsan kiharcolt két faultot, ami alapjaiban befolyásolta a mérkőzés képét, alakulását. Kezdeményezően, bátran lépett fel a Juanra-legénység, szinte megfojtotta a St. Andrews játékát, akiknek csak momentumaik voltak. Dróth Zoltánnak az első szabadrúgását még nem sikerült gólra váltania, a 4. percben azonban már beköszönt a szombathelyi csapatkapitány és megszerezte a vezetést a HVSE (1-0). Éledezett a hazai csapat, ám Henrique Diniz egy remek egyéni akciót követően megduplázta az előnyt, a 7. percben már 2-0 állt az eredményjelzőn. Gabriel Dobre időt kért, próbálta felrázni övéit, ám mivel hatodik faultjukat is begyűjtötték a szigetországiak, így kisbüntetővel jöhettek a vendégek. Luiggi Longo nem is hibázott, a Haladás pedig tovább növelte előnyét (3-0). A St. Andrews aztán ahelyett, hogy megrogyott volna, három perc alatt két alkalommal is betalált: előbb Veve volt eredményes (3-1), majd Maikinho vette be a kaput (3-2). Juanra mester időt kért, Alasztics nagyokat védett, a félidő hajrájában pedig újra mi domináltunk: Luiggi Longo három gólt is szerezhetett volna, de Henrique Diniz gondoskodott róla, hogy még egyszer közepet kezdhessen a házigazda: Sipos Gergő átadása után megszerezte második gólját, amivel 4-2-re módosította az állást. A máltai alakulat kisbüntetőből szépíthetett volna, a lehetőség azonban kimaradt, mint ahogy Vas Ádám közeli próbálkozása is. Felüörögtek az események, végül kétgólos előnyről várhatta folytatást a zöld-fehér együttes.

 

A szünet után jó tempót diktáltak a felek, helyzet itt, helyzet ott, bőven akadt dolga mindkét kapusnak. A 24. percben ismét a Haladás örülhetett, ugyanis Dróth Zoltán is duplázni tudott, ezzel pedig már háromgólosra duzzadt a szombathelyi előny (5-2). A St. Andrews jött előre, a vasiak egymást segítve, nagyon masszívan védekeztek, amiből jöhettek a veszélyes ellentámadások. A 30. percben újabb lépést tettek a győzelem felé Juanra tanítványai, Dávid átadása után Luiggi Longo is megszerezte második gólját a találkozón (6-2). Feszült volt a mérkőzés, sokat állt a játék, ám ez sem tudta megtörni és elbizonytalanítani a szombathelyieket. Amikor kellett, Alasztics Marcell remekül avatkozott játékba, biztonságot, stabilitást adva ezzel a csapatnak. A hazaiak az utolsó percig hajtottak, mentek előre, de nem tudtak mit kezdeni a szervezett zöld-fehér védelemmel, így már nem is sikerült újabb gólt szerezniük.

 

A Haladás magabiztos, 6-2-es győzelemmel kezdte meg szereplését, holnap 17 órától pedig a szintén győzelemmel rajtoló Bielsko Biala együttesével csap össze egy igazi hatpontos mérkőzésen.

 

Fotó: Nagy Jácint

 

Malomsoki Cintia
 

Savaria Fórum 32. évfolyam 20. szám - 2023.06.02
Savaria Fórum 32. évfolyam 20. szám - 2023.06.02
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Dr. Perger Gyula atya visszatér Szombathelyre
A székesegyház plébánosa lesz. Több személyi változás is történt.
Elkészült a Belvárosi Levendulás
Megszépült a Mártírok tere: a Szombathelyi Belvárosért Egyesületnek köszönhetően a korábban inkább balkáni állapotokat mutató teret szombattól 700 tő levendula díszíti.
Helyi sikerek a XIII. Országos Nyugdíjas Ki-Mit-Tud és Népek Tánca-Népek Zenéje vetélkedőn
Május 12-14. között rendezték meg idén az Országos Nyugdíjas Ki-Mit-Tud és Népek Tánca-Népek Zenéje vetélkedőt Hajdúszoboszlón. A nagy hagyománnyal bíró, 13. alkalommal megrendezett megmérettetésen két helyi csoport, a Gyöngyöshermán Szentkirályi Polgári kör Népdal és nótaköre, valamint a Szombathelyi Horvát Nemzetiségi Önkormányzat ĐURĐICE vegyes kórusa és senior táncsoportja is kiemelkedő eredményt ért el.
Civil összefogásból valósul meg a belvárosi levendulás
A Szombathelyi Belvárosért Egyesület június 2-án és 3-án levendulatelepítést végez a Mártírok terén. A civil kezdeményezés magánadakozásokból gyűjtötte össze a szükséges összeget ahhoz, hogy a Fő tértől alig pár méterre lévő tér megszépüljön, és újabb turistalátványosságot kínáljon a városba érkezőknek.
Egygólos győzelmet aratott és lépéselőnybe került a Haladás VSE az NB III-as osztályozón
A szombathelyiek Ferencz Zoltán és Tóth Márton találataival 2-1-es idegenbeli sikert arattak Orosházán az osztályozó első találkozóján.
legfrissebbek
Az áradó Rába szigetéről mentettek embereket a tűzoltók Vasban
Dugólétrák és kötelek segítségével menekítették ki a bajbajutottakat.
Ráfutásos balesetek okoztak nagy dugót több helyen is Vasban
Balogunyomnál egy Mercedes nyergesvontató lengyel vezetője volt figyelmetlen és a társának a szerelvényébe tolt egy álló személyautót. Szombathelyen csúcsidőben tolta össze a sort egy MAN teherautó.
A hét végén is folytatódik a záporos, zivataros idő
Folytatódik a záporos, zivataros időjárás a hét végén is, többórás napsütés az ország nagy részén csak vasárnap várható. A hőmérséklet az eddigiekhez hasonlóan 21-26 Celsius-fok körül alakul a legmelegebb órákban - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.
Pert nyert a polgármester Dankó István ellen, jótékony célra fordítja az összeget
Hende Csaba titkárságvezetője, korábban államtitkára Dankó István beperelt, mert a közgyűlésen azt találtam mondani, hogy számomra tisztességében megkérdőjelezhető az az ember, aki államtitkárként a saját cégének milliárdos üzletet intéz, olvasható dr. Nemény András polgármester Facebook-oldalán.
Eddig hat jelölés érkezett a „Szombathelyi hétköznapi hősök” díjra
Hat jelölés érkezett a frissen alapított „Szombathelyi hétköznapi hősök” díjra. Az elismerést olyan személy kaphatja, aki sokat tesz a közösségért. Már tart a szavazás, a jelöltekre június 16-ig lehet voksolni egy online űrlapon. A díjat az Érezd Szombathelyt! programsorozat keretében, az első teraszkoncerten adják át.