km/óra
  2021.12.03., péntek  •  Ferenc napja
Futsal: parádés győzelem, a máltai BL-minitornát is sikerrel indította a Haladás

Futsal: parádés győzelem, a máltai BL-minitornát is sikerrel indította a Haladás

A szombathelyiek gólzáporos mérkőzésen nyertek a házigazda ellen, Dróth Zoltán, Luiggi Longo és Henrique Diniz is duplázni tudott.

 

UEFA FUTSAL BAJNOKOK LIGÁJA, LEGJOBB 32 KÖZÖTT, 5. CSOPORT, 1. MÉRKŐZÉS

HALADÁS VSE – LUXOL ST. ANDREWS 6-2 (4-2)

Haladás VSE: Alasztics Marcell – Luiggi Longo, Sipos Gergő, Dávid Richárd, Henrique Diniz, Gyimesi Máté, Homlok Levente, Kovács Máté, Dróth Zoltán, Vatamaniuc-Bartha Dávid, Gerencsér Antal, Leandro Rezala, Vas Ádám

Edző: Juan Ramon Calvo Rodriguez

Luxol St. Andrews: Kenneth Rakvaag – Celino Alves, Maikinho, Hebberth Bolt, Emil Raducu, Stefan Vella, Nascimento De Oliveira, Vevé, Attard, Mark Zammit, Marrwan Telisi, Pereira Costa, Carl Azzopardi, Gia Nikvashvili

Edző: Gabriel Dobre

Gólszerzők: Dróth 2 (4., 24.), Henrique Diniz 2 (7., 18.), Luiggi Longo 2 (8., 30.), ill. Veve 10., Maikinho 13.

 

A máltai házigazda Luxol St. Andrews ellen kezdte meg szereplését a Haladás futsalcsapata a keddtől vasárnapig tartó minitornán a legjobb 32 között. A négyszeres bajnok, egyszeres kupagyőztes szigetországiak keretében öt brazil légiós is helyet kapott, így igencsak komoly ütközet elé néztek Dróth Zoltánék. Az 5. csoport másik, 17 órakor kezdődő mérkőzésn a lengyel Record Bielsko-Biala 7-2 arányban legyőzte a svéd Hammarby gárdáját.

 

Hazai szabálytalanságokkal indult az összecsapás, Sipos Gergő villámgyorsan kiharcolt két faultot, ami alapjaiban befolyásolta a mérkőzés képét, alakulását. Kezdeményezően, bátran lépett fel a Juanra-legénység, szinte megfojtotta a St. Andrews játékát, akiknek csak momentumaik voltak. Dróth Zoltánnak az első szabadrúgását még nem sikerült gólra váltania, a 4. percben azonban már beköszönt a szombathelyi csapatkapitány és megszerezte a vezetést a HVSE (1-0). Éledezett a hazai csapat, ám Henrique Diniz egy remek egyéni akciót követően megduplázta az előnyt, a 7. percben már 2-0 állt az eredményjelzőn. Gabriel Dobre időt kért, próbálta felrázni övéit, ám mivel hatodik faultjukat is begyűjtötték a szigetországiak, így kisbüntetővel jöhettek a vendégek. Luiggi Longo nem is hibázott, a Haladás pedig tovább növelte előnyét (3-0). A St. Andrews aztán ahelyett, hogy megrogyott volna, három perc alatt két alkalommal is betalált: előbb Veve volt eredményes (3-1), majd Maikinho vette be a kaput (3-2). Juanra mester időt kért, Alasztics nagyokat védett, a félidő hajrájában pedig újra mi domináltunk: Luiggi Longo három gólt is szerezhetett volna, de Henrique Diniz gondoskodott róla, hogy még egyszer közepet kezdhessen a házigazda: Sipos Gergő átadása után megszerezte második gólját, amivel 4-2-re módosította az állást. A máltai alakulat kisbüntetőből szépíthetett volna, a lehetőség azonban kimaradt, mint ahogy Vas Ádám közeli próbálkozása is. Felüörögtek az események, végül kétgólos előnyről várhatta folytatást a zöld-fehér együttes.

 

A szünet után jó tempót diktáltak a felek, helyzet itt, helyzet ott, bőven akadt dolga mindkét kapusnak. A 24. percben ismét a Haladás örülhetett, ugyanis Dróth Zoltán is duplázni tudott, ezzel pedig már háromgólosra duzzadt a szombathelyi előny (5-2). A St. Andrews jött előre, a vasiak egymást segítve, nagyon masszívan védekeztek, amiből jöhettek a veszélyes ellentámadások. A 30. percben újabb lépést tettek a győzelem felé Juanra tanítványai, Dávid átadása után Luiggi Longo is megszerezte második gólját a találkozón (6-2). Feszült volt a mérkőzés, sokat állt a játék, ám ez sem tudta megtörni és elbizonytalanítani a szombathelyieket. Amikor kellett, Alasztics Marcell remekül avatkozott játékba, biztonságot, stabilitást adva ezzel a csapatnak. A hazaiak az utolsó percig hajtottak, mentek előre, de nem tudtak mit kezdeni a szervezett zöld-fehér védelemmel, így már nem is sikerült újabb gólt szerezniük.

 

A Haladás magabiztos, 6-2-es győzelemmel kezdte meg szereplését, holnap 17 órától pedig a szintén győzelemmel rajtoló Bielsko Biala együttesével csap össze egy igazi hatpontos mérkőzésen.

 

Fotó: Nagy Jácint

 

Malomsoki Cintia
 

Savaria Fórum 30. évfolyam 43. szám - 2021.11.26.
Savaria Fórum 30. évfolyam 43. szám - 2021.11.26.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Holtan emeltek ki egy férfit a Gyöngyös-patakból a Sportház mögött
Egy Gyöngyös-patakban fekvő férfi miatt riasztották a tűzoltókat csütörtök reggel az AGORA Művelődési és Sportház mögötti területre, írja a 112Press. A szerencsétlenül járt ember életét már nem sikerült megmenteni.
Ausztria: országos zárás maximum 20 napig, jövőre kötelező lesz az oltás
Újabb, mindenkire kötelező zárlatot vezet be hétfőn 0 órától Ausztria maximum 20 napos időszakra, jövőre pedig kötelező lesz oltás - az Unióban elsőként. A részleteket sajtótájékoztatón ismertették pénteken délelőtt, a kijárási tilalom szabályai hasonlóak lesznek, mint korábban voltak.
Meghaladja a nyolcezret a napi fertőzésszám
Vas megyében 141 koronavírusos beteget regisztráltak szerdára.
A britek elfogadják a kínai vakcinát
A brit kormány november végétől azokat a beutazókat is beoltottnak tekinti, akik egyes kínai, illetve indiai gyártmányú vakcinákból kapták meg a koronavírus elleni oltás teljes dózisát – közölte a brit közlekedési minisztérium.
Közgyűlés után: hosszas viták a város anyagi helyzetéről
A kevés napirendi pont ellenére estig eltartott a csütörtöki közgyűlés, a képviselők hosszan vitatkoztak a város anyagi helyzetéről és jövőbeni kilátásairól. Ez volt a fő téma az ülést követő sajtótájékoztatókon is.
legfrissebbek
Hét dinoszaurusz-maradványt találtak Triesztnél
Az egyik lelet egy gyakorlatilag teljesen ép egyedhez tartozik.
Győzelemmel kezdett a világbajnokságon a magyar női kézilabda-válogatott
Klujber Katrin és Háfra Noémi is hét-hét gólt lőtt a szlovákok ellen.
Gyengült péntek reggelre a forint
Washington és Teherán is borúlátó az atomalku felélesztésével kapcsolatban
Blinken egyelőre azt sem tudja eldönteni, hogy iráni tárgyalópartnerei jóhiszeműen tárgyalnak-e. 
Futsal Bajnokok Ligája: a hajrában kapott ki a Haladás a spanyol ezüstérmestől
A magyar bajnoki címvédő igencsak megnehezítette a Levante dolgát.