km/óra
  2022.08.17., szerda  •  Jácint napja
Futsal: óriási csatában nyert rangadót a Haladás VSE a Veszprém ellen

Futsal: óriási csatában nyert rangadót a Haladás VSE a Veszprém ellen

A szombathelyiek 3-2 arányban múlták felül a bakonyiakat, ezzel pedig már biztosan ott lesznek a bajnoki döntőben.

 

FÉRFI FUTSAL NB I. FELSŐ-HÁZI RÁJÁTSZÁS 6. FORDULÓ

HALADÁS VSE - VESZPRÉM FUTSAL 3-2 (3-1)

HALADÁS VSE: Gyimesi Máté - Kovács Máté. Hajmási Milán, Dróth Zoltán, Vas Ádám, Alasztics Marcell, Homlok Levente, Szalmás Zoltán, Luiggi Longo, Sipos Gergő, Vatamaniuc-Bartha Dávid, Papp Zsombor, Gerencsér Antal, Henrique Diniz

Edző: Juan Ramón Calvo Rodríguez

VESZPRÉM FUTSAL: Spandler Mátyás, Tatai József, Fridrich Dávid, Pál Patrik, Rutai Balázs, Matyi Benjámin, Komáromi Péter, Everton, Dorogi Benjámin, Ábrahám Botond, Bencsik Ádám, Molnár Dániel, Molnár Raul

Edző: Fehér Zsolt

Gólszerzők: Hajmási 2., Henrique Diniz 10., Vas Ádám 12., ill. Pál 17., Szalmás 26. (öngól)

 

Az Aramis elleni kupacsata első felvonása után hétfőn este már bajnoki mérkőzésen lépett pályára a Haladás VSE futsalcsapata, méghozzá a Veszprém ellen. 

 

Agresszív letámadással, a kezdeményezést magához ragadva kezdte a mérkőzést a Haladás, ez pedig hamar megmutatkozott gólban is, egy kipattanó labdát Hajmási Milán lőtt a kapu közepébe (1-0). A gyorsan bekapott gól felébresztette a Veszprémet, egymás után két alkalommal is nagyot kellett védenie Gyimesinek, remek tempójú mérkőzés kerekedett. Egy csendesebb periódus után Dróth Zoltán remekbe szabott kapáslövését hárította Spandler, de ebben a szakaszban főként a faultoké volt a főszerep, a vendégek már a játékrész derekán összegyűjtötték az öt szabálytalanságot. A 10. percben Rutai nagyon közel járt az egyenlítéshez, a jobb kapufát találta el, a másik oldalon viszont újabb gólnak örülhettek, Henrique Diniz egy remek egyéni akció végén lőtte ki a jobb felső sarkot és duplázta meg a vasi előnyt (2-0).Nem adta fel Fehér Zsolt együttese, Gyimesinek résen kellett lennie, ráadásul a 11. percben kockáztattak a vendégek, vészkapusra váltottak. Ez nem igazán sült el jól, a 12. percben egy labdavesztés után Vas Ádám emelt higgadtan az üresen tátongó kapuba. 3-0-ára módosítva ezzel az állást. A kékmezesek időt is kértek, Dróth Zoltán a kapufát találta el, majd egy veszprémi lehetőséget lehetett feljegyezni egy szemfülesen legurított szabadrúgás után. A 15. percben Juanra Calvo mester is időt kért, ezt követően pedig a hatodik szabálytalanságát is begyűjtötte vendég gárda, kisbüntetőhöz jutott a Haladás, de Dróth nem tudott túljárni Spandler eszén. Két minutummal később aztán a Veszprém is tíz méterről rúghatott, a labda mögé Pál Patrik állt, aki gólra váltotta a lehetőséget, visszajöttek a mérkőzésbe a vendégek (3-1). A játékrész végét mindkét fél igyekezett megnyomni, hazai oldalról Dróth volt a legveszélyesebb, az eredmény azonban már nem változott.

 

A fordulás után is nagy iramot diktáltak a csapatok, továbbra is sok szabálytalanság tördelte a játékot, a bakonyiak villámgyorsan hármat is összegyűjtöttek belőle. A 24. percben aztán a vezetés ellenére nehéz helyzetbe került a címvédő, ugyanis Dróth Zoltán megkapta második sárga lapját, így számára befejeződött az összecsapás. A szombathelyieknek hősies védekezésre volt szükségük a következő időszakban, ezt remekül meg is oldották, Gyimesi pedig a kapuban parádézott. Az emberhátrányt kivédekezték a zöld-fehérek, ám másodpercekkel utána Tatai lövése roppant szerencsétlenül pattant meg Szalmáson, irányt változtatott, ezzel pedig egy gólra zárkózott a Veszprém (3-2). Szinte harapni lehetett a feszültséget a Haladás Sportcsarnokban, izzott a levegő, igazi rangadóhoz méltó hangulat uralkodott. A folytatásban nyugodtan mondhatjuk, hogy Tatai-Gyimesi különpárharc alakulat ki, a vasiak hálóőre azonban ihletett formában védett, őrizte előnyét a HVSE. A másik oldalon Spandler is bemutatott két óriási bravúrt egy akción belül, nem sokkal később pedig Hajmási Milán hibázott ajtó-ablak ziccerben. A végjátékra aztán ismét öt a négy elleni játékra váltottak a vendégek, türelmesen járatták a labdát, időt is kértek, helyzetig azonban csak a 40. percben jutottak el, akkor viszont Tatai az üres kapuval állt szemben, ám kissé mögé jött a labda, így már nehezen tudta irányítani. Az összecsapáson újabb gól már nem született, a Haladás hatalmas küzdelemben tudott nyerni, amivel bebiztosította helyét a bajnoki döntőben. 

 

Juanra Calvo fiai április 25-én játsszák következő bajnoki mérkőzésüket, méghozzá az Újpest otthonában.

 

Fotó: Nagy Jácint

 

Malomsoki Cintia

 

 

Savaria Fórum 31. évfolyam 28.szám - 2022.08.12.
Savaria Fórum 31. évfolyam 28.szám - 2022.08.12.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
legfrissebbek
Elszenvedte első vereségét a szezonban a Haladás, hajrában szerzett góllal nyert a Szeged Szombathelyen
A mérkőzést a korábban a zöld-fehéreknél is megforduló Gajdos Zsolt döntötte el a 84. percben.
Megyei II. osztály, északi csoport: több csapatnál is kiszakadt a gólzsák az első fordulóban
A Bozsok kilenc, az Uraiújfalu fél tucat találatig jutott, a Lukácsháza és a Sé is ötször vette be ellenfele kapuját. Idegenben nyert az Alsóújlak, valamint az Újperint, a Spari pedig 1-1-es döntetlent játszott a Gércével.
Megújul a 11-es Huszár úti streetball pálya
Több mint húszmillió forintból újul meg a streetball pálya a 11-es Huszár úti tömbbelsőben. A beruházás uniós pályázatból és a szombathelyi önkormányzat támogatásával jöhet létre. Erről tartott sajtótájékoztatót Bokányi Adrienn tanácsnok, a körzet önkormányzati képviselője.
A generátor szíjának elszakadása vezetett egy felsőjánosfai gépjárműtűzhöz
A tűzesethez a körmendi hivatásos tűzoltók vonultak ki, akik elvégezték a jármű áramtalanítását, írja a vasi katasztrófavédelem honlapja.
Kiszáradnak a fák, miért nem locsolják többet?
A Szompark hivatalos Facebook-oldalán jelentette meg az alábbi közleményt.