km/óra
  2023.09.27., szerda  •  Adalbert napja
Futsal: nem adott esélyt a Haladás az ELTE-BEAC-nak

Futsal: nem adott esélyt a Haladás az ELTE-BEAC-nak

Juanra Calvo legénysége közönségszórakoztató játékkal rukkolt elő és 10-1-es győzelmet aratott fővárosi ellenfelével szemben.

 

FÉRFI FUTSAL NB I. 20. FORDULÓ 

HALADÁS VSE - ELTE-BEAC 10-1 (4-0)

Haladás: Gyimesi Máté - Kovács Máté, Luiggi Longo, Hajmási Milán, Rutai Balázs, Győrfy Balázs, Szalmás Zoltán, Knizs Olivér, Nagy Kevin, Dróth Zoltán, Vatamaniuc-Bartha Dávid, Arnon Santos Cassemiro, Fehér Dániel, Vas Ádám

Edző: Juan Ramón Calvo Rodríguez

ELTE-BEAC: Hoffer Csaba - Gémesi Áron, Szini László, Kiss Gábor, Boros Roland, Oswald Dániel, Sajben Marcell, Tóth Dávid, Szenyán Roland, Károly Bálint, Horváth Domonkos, Lugosi Márk, Szekér Zoltán

Edző: Béni Zoltán

Gólszerzők: Luiggi Longo 3 (3., 9., 28.), Vas Ádám 2 (10., 25.), Szalmás Zoltán 2 (20., 38.), Nagy Kevin 25., Dróth Zoltán 32., Fehér Dániel 38., ill. Szekér Zoltán 37.

 

Hazai környezetben gyarapíthatta bajnoki pontjainak számát a címvédő Haladás VSE futsalcsapata, amely hétfő este az ELTE-BEAC gárdáját látta vendégül a Haladás Sportcsarnokban. 

 

A hazaiak ellentmondást nem tűrően kezdték a találkozót, sorra dolgozták ki a helyzeteket, a 3. percben pedig egy Rutai Balázs-Luiggi Longo kombinációt követően utóbbi góljával sikerült is megszerezniük a vezetést (1-0). A folytatásban is az történt a pályán, amit a zöld-fehérek akartak, Hoffmann kapusnak egymás után kellett a bravúrokat bemutatnia, nem túlzás azt állítani, hogy az ő védései tartották meccsben a fővárosi alakulatot. A 9. percben egy akción belül háromszor is óriási lehetőség adódott a vendéglátók előtt, ebből még nem sikerült megduplázni az előnyt, másodpercekkel később azonban Luiggi Longo egy remek lövéssel 2-0-ra módosította az állást. Gyimesi Máté ápolása miatt Győrfy Balázs személyében élvonalbeli újoncot avatott a HVSE, majd a 10. minutumban újabb gólnak örülhetett a szombathelyi publikum, Vas Ádám büntetőből volt eredményes (3-0). A folytatásban is Hoffer Csaba volt az ELTE-BEAC legjobbja, a vasiak tettek arról, hogy ne unatkozzon, szűk 7 perccel a játékrész vége előtt pedig Juanra Calvo tréner időkérése következett. Ezután is magas hőfokon pörgött a címvédő, Rutai Balázs betalált, gólját érvénytelenítették, de Szalmás Zoltán a 20. percben gondoskodott arról, hogy a szünetre már 4-0-val mehessen a Juanra-legénység.

 

A pihenőt követően sem igazán változott a játék képe, a Haladás akarata érvényesült, ebben a szakaszban azonban jóval veszélyesebb kontrákat tudott vezetni az ELTE, mint az első játékrészben. Ennek ellenére a hazaiak jártak közelebb az újabb gólhoz, ez azonban Hajmási Milán lábában maradt, a HVSE válogatott játékosa nagy helyzetben kapu fölé lőtt. Jó iramot diktáltak a csapatok, a zöldmezesek pedig mindent megtettek, hogy látványos játékkal és szép gólokkal szolgálják ki a remek hangulatot teremtő szurkolóikat. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a 25. percben Vas Ádám egy káprázatos kapáslövés után köszönt be, az eredményjelzőn pedig már 5-0 állt, ráadásul még ugyanebben a percben egy tanári akció végén Nagy Kevin is beköszönt, ami 6-0-s állást jelentett. Továbbra is nyomasztó volt a hazai fölény, a 28. percben Luiggi Longo remek átlövéssel szerezte meg harmadik találatát a mérkőzésen, így már hétnél járt a magyar bajnok. A vendégek a nagy hátrány ellenére sem adták fel, amikor lehetőségük adódott, megopróbáltak gyorsan, pár húzásból eljutni a hazai kapuig, amelyet ezúttal ismét az ifjú Győrfy Balázs védett. Hogy a zöld-fehérek csapatkapitánya, Dróth Zoltán se maradjon adós a góllal, arról a 32. minutumban gondoskodott, 8-0 után pedig egy viszonylag csendesebb periódus következett, melybe Rutai Balázs szép egyéni megoldásai csempésztek némi színt. Így érkeztünk el a 37. perchez és a fővárosiak szépítéséhez, Szekér Zoltán gólja azonban még korántsem jelentette az említésre méltó momentumok végét: 1 minutummal később Fehér Dániel zörgette meg a vendég hálót, majd Szalmás Zoltán tudott duplázni, ezzel pedig kialakult az összecsapás 10-1-es végeredménye.

 

Dróth Zoltánék a következő játéknapon Debrecenbe látogatnak, a DEAC elleni összecsapásra február 6-án 18 óra 30 perckor kerül sor.

 

Fotó: Nagy Jácint

 

Malomsoki Cintia

Savaria Fórum 32. évfolyam 33. szám - 2023.09.22.
Savaria Fórum 32. évfolyam 33. szám - 2023.09.22.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Teljes útzár lesz a Rohoncin!
Szeptember 26-28. között rendezi meg a XII. Szakmai Közlekedési Verseny országos döntőjét, ennek helyszíne a forgalmas útszakasz, erről posztolt dr. Czeglédy Csaba (független) önkormányzati képviselő.
Szívfacsaró történetek: két előadást hoz Szombathelyre Pintér Béla és Társulata
Az ország legrangosabb, legnépszerűbb független színházi csapata, Pintér Béla és Társulata kétszer is vendégszerepel az ősszel az AGORA Művelődési és Sportházban. Megrendítőek s egyben felemelőek, erőt is adóak a produkcióik.
Értelemmel épül a világ: 50 éves a Pedagógus Kórus
Baráti énekkarokkal, a Bartók Termet betöltő közönséggel és persze sok-sok muzsikával ünnepelte fennállásának ötvenedik évfordulóját a Szombathelyi Pedagógus Kórus.
Jégesővel vonult át a vihar délután Vas vármegyén (fotók, videó)
Söpte-Vép-Táplán-Vasszécseny kapta a legtöbb jeget, a borsó nagyságútól a 2-3 centisig volt minden.
Vármegyei I. osztály: gólzáporos döntetlen Bükön, magabiztos hazai győzelem Sárváron
A Celldömölk is otthon tudott nyerni, a Csepreget múlta felül, a Csákánydoroszló viszont egyedüliként idegenbeli sikert aratott. Pontosztozkodással zárult a Söpte és a Rábapaty összecsapása.
legfrissebbek
Műanyag hulladék füstölt egy betonfalú tárolóban Vasváron
Egy tűzesethez vonultak a Vas vármegyei tűzoltók kedden, egy vasvári hulladékgazdálkodási cég betonfalú tárolójához, olvasható a vasi katasztrófavédők honlapján.
Lengyelország megpályázza a 2036-os nyári olimpia megrendezését
Ezt Andrzej Duda államfő szerdán jelentette be.
Csütörtökön ismét összeülnek a képviselők
A takarékossági intézkedések felülvizsgálata, az út- és járdafelújítási program eddigi eredményei és az autizmussal élők nappali ellátásának megoldása - többek között ezeket a témákat vitatják meg a nyári szünetet követő első testületi ülésen a képviselők. A csütörtöki közgyűlésen 19 napirendi pontot nyilvánosan, kettőt zárt ajtók mögött tárgyalnak. Az ülést 9 órától élőben követhetik honlapunkon a folyamatosan frissülő cikkünkben, valamint a Szombathelyi Televízió műsorán és Facebook-oldalán.
Árvízi védekezés: jutalom a helytállásért
51 szervezet több száz önkéntese vett részt az árvízi védekezésben augusztus elején. A Rábán és a kisebb vízfolyásokon levonuló jelentős árhullám jó néhány vasi településen gondot okozott, embereket is kellett menteni. A hivatásosok munkáját nagyban segítették a mentőcsoportok, önkéntes tűzoltók, polgárőrök a vészhelyzetben.
A szombathelyi piacon dolgozók és bérlők helyzetén javítana az önkormányzat
A Szombathely Városi Vásárcsarnok igazgatója az intézmény működtetése kapcsán felmerülő nehézségek miatt két kérelemmel fordult az önkormányzathoz, erről is tárgyalnak a képviselők a csütörtöki közgyűlésen. Szeretnék megemelni a dolgozók bérét, illetve segítséget nyújtani a bérlők energiaköltségeihez.