km/óra
  2022.09.28., szerda  •  Vencel napja
Futsal: nagyot küzdött, de nem tudta ledolgozni négygólos hátrányát a Haladás

Futsal: nagyot küzdött, de nem tudta ledolgozni négygólos hátrányát a Haladás

A Berettyóújfalu győzelme után szerdán, Szombathelyen folytatódik tovább az aranycsata, méghozzá 2-1-es állásról.

 

FÉRFI FUTSAL NB I., BAJNOKI DÖNTŐ 3. MÉRKŐZÉS

MVFC BERETTYÓÚJFALU - HALADÁS VSE 5-3 (4-1)

Berettyóújfalu: Sándor - Horváth, Rábl, Szabó, Da Silva    Cserék: Mezei, De Oliveira, Rézműves, Nagy I., Gál, Kártik, Nagy D., Takács, Yubero

Edző: Sergio Mullor Cabrera

Haladás VSE: Alasztics - Kovács, Hajmási, Dróth, Vas     Cserék: Homlok, Nagy, Horváth, Sipos, Dávid, Vatamaniuc-Bartha, Gerencsér, Henrique Diniz, Vidák

Edző: Juan Ramon Calvo Rodriguez

Gólszerzők: Horváth 3., Vas 7. (öngól), Rábl 12., Pereira 19., Da Silva 22., ill.  Dróth 6., Vas 2 (26., 35.)

 

 

Remek, 5-2-es győzelmet aratott kedden a Haladás VSE a bajnoki döntő második mérkőzésén Szombathelyen, így azzal a tudattal utazhatott Berettyóújfaluba, hogy amennyiben nyerni tud, fennállása első bajnoki címét ünnepelheti. A másik oldalon a Berettyó az életben maradásért harcolt és szerette volna megszakítani a Magyar Kupa döntőjével együtt három meccse tartó nyeretlenségi szériáját.

 

Ennek szellemében kezdett a házigazda, már 12 másodperc elteltével bravúrt kellett bemutatnia Alasztics Marcellnek. Nyomott a Berettyó, de Hajmási is jelezte egy bombával, hogy bizony trónfosztásra készül a zöld-fehér alakulat. A 3. percben viszont hátrányba kerültek a vasiak, miután Horváthot hozták kihagyhatatlan helyzetbe, aki nem hibázott közvetlen közelről. Juanra mester nem teketóriázott, rögtön magához hívta csapatát és sikerült is felráznia őket, a folytatásban ugyanis sokkal agilisabb Haladás volt a pályán. Sipos sarokkal veszélyeztetett, Nagy Kevin előtt is adódott lehetőség, majd a 6. percben Dróth pazar találatával összejött az egyenlítést. A vendégek öröme viszont nem tartott sokáig, ugyanis pillanatokkal később egy oldalberúgásba ért bele rendkívül szerencsétlenül Vas Ádám, a labda pedig a kapuban kötött ki. Mentek előre a zöldmezesek, Hajmási és Gerencsér szép kényszerítője után utóbbi lőhetett volna, az utolsó pillanatban azonban összezártak előtte. A félidő derekán a sérülésből visszatérő Dávid Richárd is pályára lépett, még a félidő vége előtt szeretett volna egyenlíteni a Juanra-legénység. A forgatókönyv azonban másként alakult, a kimaradt helyzeteket Rábl büntette meg, ezzel pedig már 3-1 volt a hajdúságiaknak. Sokáig úgy tűnt, hogy az előző két találkozóhoz hasonlóan ez a félidő is 3-1-es hazai vezetéssel zárul, a 19. percben azonban Pereira köszönt be egy szép szóló után és módosította 4-1-re az állást. 

 

Támadó szellemű Haladás jött ki a második játékrészre, egymás után végezhették el a zöld-fehérek a sarokrúgásokat. Ahogy az első félidőben, ezúttal is egy ilyen periódusban szerzett gólt a Berettyó, Henrique Da Silva volt eredményes. Nehéz helyzetbe kerültek a szombathelyiek, ennek ellenére mindent megtettek, hogy visszajöjjenek a mérkőzésbe. Juanra vezetőedző időt kért, ezt követően pedig öt a négy elleni játékra álltak át a vendégek. Ennek másodperceken belül meglett az eredménye, ugyanis a megkülönböztetőt viselő Vas Ádám kapott remek labdát és lőtte ki a bal felső sarkot. Folyamatos volt a szombathelyiek vészkapus játéka, igyekeztek nagyon megbecsülni a játékszert, veszélyesek azonban nem igazán tudtak lenni. A kapuba közben Homlok Levente érkezett, akinek rögtön egy nagy védéssel kellett bemutatkoznia. Ha Vas Ádám, akkor nagy gól, ez pedig most sem volt másként: a Haladás 44-ese ezúttal a jobb felsőbe rúgott remekbe szabott találatot és hozta fel csapatát 5-3-ra. Öt perc volt ekkor hátra, a szombathelyiek pedig mindent egy lapra feltéve támadtak és próbáltak kapaszkodni az utolsó szalmaszálba. Az erőfeszítések ellenére azonban nem sikerült már újabb gólt szerezni, a találkozó 5-3-as végeredménnyel zárult, ami azt jelenti, hogy a Berettyó megmenekült, a párharc pedig szerdán folytatódik a Haladás Sportcsarnokban. 

 

Fotó: Nagy Jácint

 

Malomsoki Cintia

Savaria Fórum 31. évfolyam 34.szám - 2022.09.23.
Savaria Fórum 31. évfolyam 34.szám - 2022.09.23.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
legfrissebbek
A biztonsági őr rúgott meg egy kiskorút egy szombathelyi szórakozóhelyen
Ausztriában az, aki támogatást akar, kapcsolja le a villanyt!
A mai napon az osztrák kormány bejelentette az új energiaár-támogatási rendszer részleteit a vállalatok számára. Különösen izgalmasak benne azok a kritériumok, amelyekhez a támogatás feltételei, olvasható a Krone cikkében. Az energiaköltség-támogatásra összesen 1,3 milliárd euró áll rendelkezésre.
A természet kincseivel ismerkedtek a gombász találkozó résztvevői
Aki a természetet szereti, nem biztos, hogy a gombáért is lehajol. De ha gombászásról van szó, ahhoz már hozzátartozik a természet szeretete és védelme is. Ilyen embereket hívtak és vártak a XXV. Országos Gombász Találkozóra, Velembe a szervezők, olvasható a Szombathelyi Erdészeti Zrt. Facebook-oldalán.
Kultúrház palafedelét bontotta meg a szél Kenyeriben
Kosárlabda: Litvánia után Csehországot is Szombathelyen fogadjuk világbajnoki selejtezőn
Az Ivkovics-legénység november 14-én, hétfőn lép pályára az Aréna Savariában.