km/óra
  2021.07.27., kedd  •  Olga, Liliána napja
Futsal: nagyot küzdött, de nem tudta ledolgozni négygólos hátrányát a Haladás

Futsal: nagyot küzdött, de nem tudta ledolgozni négygólos hátrányát a Haladás

A Berettyóújfalu győzelme után szerdán, Szombathelyen folytatódik tovább az aranycsata, méghozzá 2-1-es állásról.

 

FÉRFI FUTSAL NB I., BAJNOKI DÖNTŐ 3. MÉRKŐZÉS

MVFC BERETTYÓÚJFALU - HALADÁS VSE 5-3 (4-1)

Berettyóújfalu: Sándor - Horváth, Rábl, Szabó, Da Silva    Cserék: Mezei, De Oliveira, Rézműves, Nagy I., Gál, Kártik, Nagy D., Takács, Yubero

Edző: Sergio Mullor Cabrera

Haladás VSE: Alasztics - Kovács, Hajmási, Dróth, Vas     Cserék: Homlok, Nagy, Horváth, Sipos, Dávid, Vatamaniuc-Bartha, Gerencsér, Henrique Diniz, Vidák

Edző: Juan Ramon Calvo Rodriguez

Gólszerzők: Horváth 3., Vas 7. (öngól), Rábl 12., Pereira 19., Da Silva 22., ill.  Dróth 6., Vas 2 (26., 35.)

 

 

Remek, 5-2-es győzelmet aratott kedden a Haladás VSE a bajnoki döntő második mérkőzésén Szombathelyen, így azzal a tudattal utazhatott Berettyóújfaluba, hogy amennyiben nyerni tud, fennállása első bajnoki címét ünnepelheti. A másik oldalon a Berettyó az életben maradásért harcolt és szerette volna megszakítani a Magyar Kupa döntőjével együtt három meccse tartó nyeretlenségi szériáját.

 

Ennek szellemében kezdett a házigazda, már 12 másodperc elteltével bravúrt kellett bemutatnia Alasztics Marcellnek. Nyomott a Berettyó, de Hajmási is jelezte egy bombával, hogy bizony trónfosztásra készül a zöld-fehér alakulat. A 3. percben viszont hátrányba kerültek a vasiak, miután Horváthot hozták kihagyhatatlan helyzetbe, aki nem hibázott közvetlen közelről. Juanra mester nem teketóriázott, rögtön magához hívta csapatát és sikerült is felráznia őket, a folytatásban ugyanis sokkal agilisabb Haladás volt a pályán. Sipos sarokkal veszélyeztetett, Nagy Kevin előtt is adódott lehetőség, majd a 6. percben Dróth pazar találatával összejött az egyenlítést. A vendégek öröme viszont nem tartott sokáig, ugyanis pillanatokkal később egy oldalberúgásba ért bele rendkívül szerencsétlenül Vas Ádám, a labda pedig a kapuban kötött ki. Mentek előre a zöldmezesek, Hajmási és Gerencsér szép kényszerítője után utóbbi lőhetett volna, az utolsó pillanatban azonban összezártak előtte. A félidő derekán a sérülésből visszatérő Dávid Richárd is pályára lépett, még a félidő vége előtt szeretett volna egyenlíteni a Juanra-legénység. A forgatókönyv azonban másként alakult, a kimaradt helyzeteket Rábl büntette meg, ezzel pedig már 3-1 volt a hajdúságiaknak. Sokáig úgy tűnt, hogy az előző két találkozóhoz hasonlóan ez a félidő is 3-1-es hazai vezetéssel zárul, a 19. percben azonban Pereira köszönt be egy szép szóló után és módosította 4-1-re az állást. 

 

Támadó szellemű Haladás jött ki a második játékrészre, egymás után végezhették el a zöld-fehérek a sarokrúgásokat. Ahogy az első félidőben, ezúttal is egy ilyen periódusban szerzett gólt a Berettyó, Henrique Da Silva volt eredményes. Nehéz helyzetbe kerültek a szombathelyiek, ennek ellenére mindent megtettek, hogy visszajöjjenek a mérkőzésbe. Juanra vezetőedző időt kért, ezt követően pedig öt a négy elleni játékra álltak át a vendégek. Ennek másodperceken belül meglett az eredménye, ugyanis a megkülönböztetőt viselő Vas Ádám kapott remek labdát és lőtte ki a bal felső sarkot. Folyamatos volt a szombathelyiek vészkapus játéka, igyekeztek nagyon megbecsülni a játékszert, veszélyesek azonban nem igazán tudtak lenni. A kapuba közben Homlok Levente érkezett, akinek rögtön egy nagy védéssel kellett bemutatkoznia. Ha Vas Ádám, akkor nagy gól, ez pedig most sem volt másként: a Haladás 44-ese ezúttal a jobb felsőbe rúgott remekbe szabott találatot és hozta fel csapatát 5-3-ra. Öt perc volt ekkor hátra, a szombathelyiek pedig mindent egy lapra feltéve támadtak és próbáltak kapaszkodni az utolsó szalmaszálba. Az erőfeszítések ellenére azonban nem sikerült már újabb gólt szerezni, a találkozó 5-3-as végeredménnyel zárult, ami azt jelenti, hogy a Berettyó megmenekült, a párharc pedig szerdán folytatódik a Haladás Sportcsarnokban. 

 

Fotó: Nagy Jácint

 

Malomsoki Cintia

Savaria Fórum 30. évfolyam 27. szám - 2021.07.16.
Savaria Fórum 30. évfolyam 27. szám - 2021.07.16.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
14 éves lányt keres a szombathelyi rendőrség
Kisbabájával a kezében kért segítséget a balesetet szenvedett nő Szombathely határában
Csütörtökön történt személyi sérüléses közlekedési baleset Szombathely és Gyöngyösfalu között, a 87-es főúton. Álló Volvóba rohant egy Suzuki, az okozó elvesztette az eszméletét.
Gyújtsatok ma egy gyertyát Rozikámért! – Egy édesanya kérése
Pontosan egy éve történt az elmúlt évek talán legmegrázóbb közlekedési balesete Vas megyében, idézi fel a 112press.
Nemet mondtak a magyar helyreállítási tervre
Az Európai Bizottság nem hagyja jóvá a magyar helyreállítási tervet, amíg a kormány nem nyújt az unió által elvárt garanciákat.
Szombathely az egészségipar fellegvárává válhat
A tervezett egészségipari fejlesztésekről és az ehhez kapcsolható uniós forrásokról tartott közös sajtótájékoztatót Bokányi Adrienn tanácsnok, Ujhelyi István, az MSZP Európai Parlamenti képviselője és Ungár Péter, az LMP országgyűlési képviselője ma délelőtt a Városháza előtti téren. Elhangzott: mindhárman igyekeznek saját területükön tenni azért, hogy Szombathely az egészségipar fellegvárává váljon a jövőben.
legfrissebbek
Tizenhárman fulladtak bele az idén a Balatonba
Az eddigi halálesetek többsége nagy melegben, partközelben, kis vízben történt; idős emberek lettek rosszul, vagy a nem megfelelő úszástudás és a vízbiztonság hiánya vezetett tragédiához. 
Újranyithat a vízminőség miatt bezárt négy velencei-tavi strand
A jelenlegi eredmények szerint nem igazolt, hogy a szennyvíz a csatornarendszerből került volna a tó vizébe.
Márton Anna negyedik lett női kardban 
Márton Anna vereséget szenvedett a bronzmérkőzésen a női kardozók hétfői egyéni versenyében a tokiói olimpián, ezzel a negyedik helyen végzett. 
Elkezdődött az őzek násza
Őznász idején a bakok kergetik a sutákat és más, konkurens bakokat, miközben jóval figyelmetlenebbek, mint az év más időszakában. 
Szombaton rendezik a Strandok éjszakáját, hajnalig tart nyitva több vasi és zalai létesítmény is.
A Zalakarosi Fürdő, a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő, a Bükfürdő Thermal and Spa is csatlakozott a programhoz.