km/óra
  2022.05.23., hétfő  •  Dezső napja
Futsal: megtréfálta a Kistarcsa a Haladást

Futsal: megtréfálta a Kistarcsa a Haladást

A szombathelyiek 5-4-es vereséget szenvedtek a Pest megyei együttes otthonában.

 

FÉRFI FUTSAL NBI. 15. FORDULÓ

KISTARCSA FUTSAL – HALADÁS VSE 5-4 (1-2)

Kistarcsa Futsal: Bohony Bálint – Dolhai Gergő, Kövesdi Zsombor, Bita László, Méhes Pál, Horváth Bence, Ribai Richárd, Besnyő Dániel, Kavalecz Márk, Gregus Richárd, Barabás Miklós, Mezőfalvi Loránd, Verhoczki László, Barabás Ádám

Edző: Sohár Zoltán

Haladás VSE: Homlok Levente – Hajmási Milán, Dávid Richárd, Gerencsér Antal, Leandro Rezala, Gyimesi Máté, Kovács Máté, Szalmás Zoltán, Luiggi Longo, Dróth Zoltán, Sipos Gergő, Vatamaniuc-Bartha Dávid

Edző: Juan Ramon Calvo Rodriguez

Gólszerzők: Barabás Miklós 2 (5., 33.), Méhes Pál 2 (22., 26.), Leandro Rezala (34., öngól), ill. Dávid Richárd (12.), Vatamaniuc-Bartha Dávid (13.), Szalmás Zoltán (31.), Sipos Gergő (32.)

 

A nemzetközi porond után ezúttal már bajnoki mérkőzésen bizonyíthatott a Haladás VSE futsalcsapata. A zöld-fehérek a 2021-es év zárásaként a Kistarcsa otthonába látogattak. A vendégek Alasztics Marcell, Henrique Diniz, valamint Vas Ádám játékára sem számíthattak, de így is pontokkal szerettek volna hazatérni. 

 

Kistarcsai emberelőnyös játékkal és helyzettel kezdődött az ütközet, ezt követően viszont inkább a szombathelyiek akarata érvényesült, amely helyzetekben is megmutatkozott. Ennek dacára a 4. percben a hazaiak kerültek előnybe, Barabás Miklós vette be a vasiak hálóját (1-0). A címvédőt nem zavarta meg a bekapott gól, veszélyesen, agilisan játszott, amely két gyors gólt eredményezett: a 12. percben Dávid Richárd révén érkezett az egyenlítés, Vatamaniuc-Bartha Dávid pedig egy minutummal később a vezetést is megszerezte a zöld-fehéreknek (1-2). A félidő hátralévő perceiben egy nagy Homlok Levente-védést lehetett feljegyezni, illetve újabb vendég lehetőségeket, az eredmény azonban már nem változott.

 

A folytatásban Kovács Máté helyzete kimaradt, Méhes Pál viszont beköszönt kistarcsai részről, amivel egyenlíteni tudott a hazai csapat (2-2). Nyomott a Haladás, közelebb is járt a gólszerzéshez, az újabb találatot viszont ismét a házigazda szerezte, ezúttal is Méhes Pál volt eredményes (3-2). Nagy erőket mozgósított a Juanra-legénység az egyenlítésért, egymást érték a vendég helyzetek, aminek meg is lett a gyümölcse: a 31. percben Szalmás Zoltán góljával egalizált a HVSE, nem sokkal később pedig Sipos Gergőnek köszönhetően a vezetést is átvette (3-4). Kettesével szerezték a csapatok a gólokat, megélénkült a mérkőzés. Méhes Pál után Barabás Miklós is megszerezte a második találatát, majd egy öngóllal már a Kistarcsánál volt az előny (5-4). Fogyott az idő, a szombathelyiek időt kértek, majd öt a négy elleni játékra váltottak. Az utolsó percek sem teltek eseménytelenül, mindkét oldal megfogyatkozott, a zöld-fehérek négy a három elleni játékkal is próbálkoztak, ám végül nem sikerült bevenniük már ellenfelük kapuját.

 

A listavezető 5-4-es vereséget szenvedett, ám ennek ellenére is a tabella éléről várhatja a január 13-i, Újpest elleni folytatást.

 

Fotó: Nagy Jácint

 

Malomsoki Cintia

Savaria Fórum 31. évfolyam 19.szám - 2022.05.20.
Savaria Fórum 31. évfolyam 19.szám - 2022.05.20.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Megyei I. osztály: magabiztosan nyert és bajnok lett a Sárvár
Hat találkozóból négyen gólképtelenek maradtak a hazai csapatok, a Sárváron kívül a Haladás-Zanat tudta otthon tartani mindhárom bajnoki pontot.
Hét bemutatót tervez az évadban a Weöres Sándor Színház
Sirály, Koldusopera, Bolha a fülbe. Hét bemutatóval és további három bérleten kívüli produkcióval jelentkezik a 2022/23-as évadban a Weöres Sándor Színház. Megemlékeznek névadójuk születésének 110. évfordulójáról, lesz karneválszínház nagy nevekkel, és változik a társulat összetétele - erről is szó esett a következő évadot beharangozó sajtótájékoztatón, ahol a választható bérlettípusokat is ismertették.
Megyei II. osztály, északi csoport: potyogtak a gólok a 26. fordulóban
A Mersevát tízszer, a Csepreg hétszer, míg az Uraiújfalu hatszor vette be ellenfele kapuját, de a Gencsapáti is gólzáporos mérkőzésen győzte le a Kemenesalját. A Gérce, valamint a Sé is otthon tartotta a három pontot, a Bozsok pedig a Söpte ellen nyert rangadót.
Csaknem 400 fiatal táncolt együtt a Fő téren (képgaléria)
Csaknem 400 fiatal táncolta el Johann Strauss Denevér című operettjéből a négytételes francia négyest ma a Fő téren. Két év kihagyás után ismét megrendezte az AGORA a Quadrille Európai Táncfesztivált, melynek kizárólagos hazai helyszíne Szombathely.
Megyei II. osztály déli csoport: a Csákánydoroszló nyolcig, a Körmend és a Telekes hétig jutott, a Tanakajdé az egyetlen hazai győzelem
Az Őriszentpéter a Gyöngyöshermán-Szentkirállyal, míg a Szentpéterfa a Rábatótfaluval osztozott meg a pontokon.
legfrissebbek
Meteorológiai szolgálat: az ország nagyobb részén továbbra sem enyhül az aszály
A csapadék egyenlőtlen eloszlása miatt az országban többfelé száraz a talaj, országos, áztató eső pedig továbbra sem érkezik, így az ország nagyobb részén nem enyhül az aszály - írta hétfői bejegyzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat.
Mintegy kilenc tonna ólomakkumulátort értékesített
A Sárvári Járásbíróság előkészítő ülésen hulladékgazdálkodás rendje megsértésének bűntette miatt 1 év, végrehajtásában 3 év próbaidőre felfüggesztett börtönre ítélt egy büntetlen előéletű férfit. A vádlottal szemben 1.911.244 forint erejéig vagyonelkobzást rendelt el.
Első alkalommal rendezett a város Takács József emlékére versenyt
Május 21-én tartották a Takács József Tenisz Emlékversenyt a Késmárk utcai teniszpályán, melyen Szombathely Megyei Jogú Városa képviseletében dr. László Győző, sportért is felelős alpolgármester vett részt és köszöntötte a résztvevőket. A torna első alkalommal, de hagyományteremtő céllal került megrendezésre Szombathely Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala, Sport és Ifjúsági Iroda szervezésében, olvasható a város honlapján.
Árokba sodródott egy autó Szentgotthárdon
Több helyen nem lesz melegvíz szerdán Szombathelyen
A felhasználói rendszer karbantartása miatt május 25-én, szerdán 8-tól 18 óráig Szombathely egyes részein a használati melegvíz-szolgáltatás szünetelni fog, olvahsató a Szombathelyi Távhőszolgáltató Kft. közleményében.