km/óra
  2023.06.09., péntek  •  Félix napja
Dacia
Futsal: megázott a gólzáporban az Aramis, a Haladás ott lesz a Magyar Kupa négyes döntőjében

Futsal: megázott a gólzáporban az Aramis, a Haladás ott lesz a Magyar Kupa négyes döntőjében

A szombathelyiek Dróth Zoltán mesterhármasával, Sipos Gergő duplájával, valamint Vas Ádám és Luiggi Longo találatainak köszönhetően 8-5-re legyőzték az Aramis gárdáját az 1-1-es odavágó után, így magabiztosan jutottak be a Magyar Kupa Final Fourba.

 

FÉRFI FUTSAL MAGYAR KUPA, 4. FORDULÓ

ARAMIS SE - HALADÁS VSE 5-8 (3-4)

Aramis: Soós - Vattamány, Fekete, Bognár, Büki, Molnár, Fülöp, Bélavári, Pap, Hosszú, Moga, Lévai, Sámson

Edző: Moga Flavius Lorant

Haladás: Alasztics - Kovács, Hajmási, Dróth, Vas, Gyimesi, Homlok, Szalmás, Luiggi Longo, Sipos, Vatamaniuc-Bartha, Papp, Gerencsér, Henrique Diniz

Edző: Juan Ramón Calvo Rodríguez

Gólszerzők: Büki 2., Hosszú 4., Bognár 12., Sámson 25., Bélavári 37., ill. Sipos 2 (6., 37.), Dróth 3 (9., 13., 32.), Vattamány (18., öngól), Vas 24., Luiggi 36

Kiállítva: Kovács 23.

 

Válogatott szünet után folytatódott a szezon a Haladás VSE futsalcsapata számára, méghozzá az Aramis elleni kupanegyeddöntővel. A csapatok március 30-án 1-1-es döntetlent játszottak egymással Szombathelyen, így a döntés a budaörsi visszavágóra maradt.

 

Finoman szólva sem indult jól a találkozó a fehérmezesek számára, ugyanis Büki Baltazár és Hosszú Ádám góljaival már a 4. percre kétgólos előnyre tett szert az Aramis (2-0). A vendégeknek rendezniük kellett a sorokat, időt is kértek, Sipos Gergő révén pedig egy kontra után sikerült is szépíteniük (2-1). A HVSE a ritmust, a budaörsiek a kesztyűt vették fel, jó iramú, remek mérkőzést láthattak a szurkolók. Mindkét oldalon adódott lehetőség bőven a gólszerzésre, a 9. percben végül Dróth Zoltán tudott eredményes lenni, egalizáltak a zöld-fehérek (2-2). Ezúttal a hazaiak kértek időt, Sipos Gergő ziccert hibázott, Bognár Bence azonban hatalmas gólt lőtt szabadrúgásból, a 12. percben ismét a narancsmezesek kerültek lépéselőnybe (3-2). Egy minutum sem telt el, amikor Dróth Zoltán hűtötte le a kedélyeket egy remek találattal, kezdődhetett minden elölről (3-3). A vendégek elkezdtek egyre magasabb fordulatszámon pörögni, Luiggi lökete pedig Vattamányról a budaörsi kapuba pattant, fordítani tudott a Haladás (3-4). A szünet előtt még egy Szalmás-helyzetet, valamint a házigazda öt a négyre való átállását lehetett feljegyezni, gólra azonban nem tudták ezt váltani, egygólos szombathelyi vezetésről folytatódhatott a mérkőzés.

 

A pihenő után is vészkapussal rohamozott a budaörsi gárda, ráadásul a 23. percben második sárga lappal Kovács Mátét kiállította a játékvezető, emberhátrányba került Juanra Calvo csapata. Rövid idő elteltével aztán a vasiak jutottak büntetőhöz, Dróth Zoltánnal szemben szabálytalankodott Soós kapus. Az ítéletvégrehajtó Vas Ádám volt, kétgólos előnyre tett szert a zöld-fehér alakulat (3-5). Az Aramisnak kockáztatnia kellett, ennek megfelelően továbbra is felvállalta az öt a négy elleni játékot, s még mielőtt ismét teljes létszámban lehetett volna a pályán a vendég csapat, Sámson révén jött a szépségtapasz (4-5). Megérezte a vérszagot a házigazda, a Juanra-legénység hősiesen védekezett, Dróth Zoltán pedig egy újabb remekbe szabott góllal vétette észre magát a 32. percben (4-6). Időt is kértek a budaörsiek, s folytatták a vészkapus játékot, ez azonban nem hozta meg gyümölcsét, ráadásul Luiggi Longo a 36., Sipos Gergő pedig a 37. percben gurított higgadtan az üres kapuba, végleg eldöntve ezzel a továbbjutás sorsát (4-8). Az Aramis erejéből már csak egy találatra futotta, a 37. percben szerzett Bélavári Botond-góllal alakult ki az 5-8-as végeredmény. Nem indult zökkenőmentesen a Haladás számára mérkőzés, a végén azonban nem fért kétség a győzelemhez, és egyben ahhoz sem, hogy a bajnoki címvédő ott lesz 2022-ben a Magyar Kupa négyes döntőjében.

 

Fotó: Nagy Jácint

 

Malomsoki Cintia

 

 

Savaria Fórum 32. évfolyam 20. szám - 2023.06.02
Savaria Fórum 32. évfolyam 20. szám - 2023.06.02
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Dr. Perger Gyula atya visszatér Szombathelyre
A székesegyház plébánosa lesz. Több személyi változás is történt.
Elkészült a Belvárosi Levendulás
Megszépült a Mártírok tere: a Szombathelyi Belvárosért Egyesületnek köszönhetően a korábban inkább balkáni állapotokat mutató teret szombattól 700 tő levendula díszíti.
Helyi sikerek a XIII. Országos Nyugdíjas Ki-Mit-Tud és Népek Tánca-Népek Zenéje vetélkedőn
Május 12-14. között rendezték meg idén az Országos Nyugdíjas Ki-Mit-Tud és Népek Tánca-Népek Zenéje vetélkedőt Hajdúszoboszlón. A nagy hagyománnyal bíró, 13. alkalommal megrendezett megmérettetésen két helyi csoport, a Gyöngyöshermán Szentkirályi Polgári kör Népdal és nótaköre, valamint a Szombathelyi Horvát Nemzetiségi Önkormányzat ĐURĐICE vegyes kórusa és senior táncsoportja is kiemelkedő eredményt ért el.
Civil összefogásból valósul meg a belvárosi levendulás
A Szombathelyi Belvárosért Egyesület június 2-án és 3-án levendulatelepítést végez a Mártírok terén. A civil kezdeményezés magánadakozásokból gyűjtötte össze a szükséges összeget ahhoz, hogy a Fő tértől alig pár méterre lévő tér megszépüljön, és újabb turistalátványosságot kínáljon a városba érkezőknek.
Egygólos győzelmet aratott és lépéselőnybe került a Haladás VSE az NB III-as osztályozón
A szombathelyiek Ferencz Zoltán és Tóth Márton találataival 2-1-es idegenbeli sikert arattak Orosházán az osztályozó első találkozóján.
legfrissebbek
Az áradó Rába szigetéről mentettek embereket a tűzoltók Vasban
Dugólétrák és kötelek segítségével menekítették ki a bajbajutottakat.
Ráfutásos balesetek okoztak nagy dugót több helyen is Vasban
Balogunyomnál egy Mercedes nyergesvontató lengyel vezetője volt figyelmetlen és a társának a szerelvényébe tolt egy álló személyautót. Szombathelyen csúcsidőben tolta össze a sort egy MAN teherautó.
A hét végén is folytatódik a záporos, zivataros idő
Folytatódik a záporos, zivataros időjárás a hét végén is, többórás napsütés az ország nagy részén csak vasárnap várható. A hőmérséklet az eddigiekhez hasonlóan 21-26 Celsius-fok körül alakul a legmelegebb órákban - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.
Pert nyert a polgármester Dankó István ellen, jótékony célra fordítja az összeget
Hende Csaba titkárságvezetője, korábban államtitkára Dankó István beperelt, mert a közgyűlésen azt találtam mondani, hogy számomra tisztességében megkérdőjelezhető az az ember, aki államtitkárként a saját cégének milliárdos üzletet intéz, olvasható dr. Nemény András polgármester Facebook-oldalán.
Eddig hat jelölés érkezett a „Szombathelyi hétköznapi hősök” díjra
Hat jelölés érkezett a frissen alapított „Szombathelyi hétköznapi hősök” díjra. Az elismerést olyan személy kaphatja, aki sokat tesz a közösségért. Már tart a szavazás, a jelöltekre június 16-ig lehet voksolni egy online űrlapon. A díjat az Érezd Szombathelyt! programsorozat keretében, az első teraszkoncerten adják át.