km/óra
  2022.08.17., szerda  •  Jácint napja
Futsal: megázott a gólzáporban az Aramis, a Haladás ott lesz a Magyar Kupa négyes döntőjében

Futsal: megázott a gólzáporban az Aramis, a Haladás ott lesz a Magyar Kupa négyes döntőjében

A szombathelyiek Dróth Zoltán mesterhármasával, Sipos Gergő duplájával, valamint Vas Ádám és Luiggi Longo találatainak köszönhetően 8-5-re legyőzték az Aramis gárdáját az 1-1-es odavágó után, így magabiztosan jutottak be a Magyar Kupa Final Fourba.

 

FÉRFI FUTSAL MAGYAR KUPA, 4. FORDULÓ

ARAMIS SE - HALADÁS VSE 5-8 (3-4)

Aramis: Soós - Vattamány, Fekete, Bognár, Büki, Molnár, Fülöp, Bélavári, Pap, Hosszú, Moga, Lévai, Sámson

Edző: Moga Flavius Lorant

Haladás: Alasztics - Kovács, Hajmási, Dróth, Vas, Gyimesi, Homlok, Szalmás, Luiggi Longo, Sipos, Vatamaniuc-Bartha, Papp, Gerencsér, Henrique Diniz

Edző: Juan Ramón Calvo Rodríguez

Gólszerzők: Büki 2., Hosszú 4., Bognár 12., Sámson 25., Bélavári 37., ill. Sipos 2 (6., 37.), Dróth 3 (9., 13., 32.), Vattamány (18., öngól), Vas 24., Luiggi 36

Kiállítva: Kovács 23.

 

Válogatott szünet után folytatódott a szezon a Haladás VSE futsalcsapata számára, méghozzá az Aramis elleni kupanegyeddöntővel. A csapatok március 30-án 1-1-es döntetlent játszottak egymással Szombathelyen, így a döntés a budaörsi visszavágóra maradt.

 

Finoman szólva sem indult jól a találkozó a fehérmezesek számára, ugyanis Büki Baltazár és Hosszú Ádám góljaival már a 4. percre kétgólos előnyre tett szert az Aramis (2-0). A vendégeknek rendezniük kellett a sorokat, időt is kértek, Sipos Gergő révén pedig egy kontra után sikerült is szépíteniük (2-1). A HVSE a ritmust, a budaörsiek a kesztyűt vették fel, jó iramú, remek mérkőzést láthattak a szurkolók. Mindkét oldalon adódott lehetőség bőven a gólszerzésre, a 9. percben végül Dróth Zoltán tudott eredményes lenni, egalizáltak a zöld-fehérek (2-2). Ezúttal a hazaiak kértek időt, Sipos Gergő ziccert hibázott, Bognár Bence azonban hatalmas gólt lőtt szabadrúgásból, a 12. percben ismét a narancsmezesek kerültek lépéselőnybe (3-2). Egy minutum sem telt el, amikor Dróth Zoltán hűtötte le a kedélyeket egy remek találattal, kezdődhetett minden elölről (3-3). A vendégek elkezdtek egyre magasabb fordulatszámon pörögni, Luiggi lökete pedig Vattamányról a budaörsi kapuba pattant, fordítani tudott a Haladás (3-4). A szünet előtt még egy Szalmás-helyzetet, valamint a házigazda öt a négyre való átállását lehetett feljegyezni, gólra azonban nem tudták ezt váltani, egygólos szombathelyi vezetésről folytatódhatott a mérkőzés.

 

A pihenő után is vészkapussal rohamozott a budaörsi gárda, ráadásul a 23. percben második sárga lappal Kovács Mátét kiállította a játékvezető, emberhátrányba került Juanra Calvo csapata. Rövid idő elteltével aztán a vasiak jutottak büntetőhöz, Dróth Zoltánnal szemben szabálytalankodott Soós kapus. Az ítéletvégrehajtó Vas Ádám volt, kétgólos előnyre tett szert a zöld-fehér alakulat (3-5). Az Aramisnak kockáztatnia kellett, ennek megfelelően továbbra is felvállalta az öt a négy elleni játékot, s még mielőtt ismét teljes létszámban lehetett volna a pályán a vendég csapat, Sámson révén jött a szépségtapasz (4-5). Megérezte a vérszagot a házigazda, a Juanra-legénység hősiesen védekezett, Dróth Zoltán pedig egy újabb remekbe szabott góllal vétette észre magát a 32. percben (4-6). Időt is kértek a budaörsiek, s folytatták a vészkapus játékot, ez azonban nem hozta meg gyümölcsét, ráadásul Luiggi Longo a 36., Sipos Gergő pedig a 37. percben gurított higgadtan az üres kapuba, végleg eldöntve ezzel a továbbjutás sorsát (4-8). Az Aramis erejéből már csak egy találatra futotta, a 37. percben szerzett Bélavári Botond-góllal alakult ki az 5-8-as végeredmény. Nem indult zökkenőmentesen a Haladás számára mérkőzés, a végén azonban nem fért kétség a győzelemhez, és egyben ahhoz sem, hogy a bajnoki címvédő ott lesz 2022-ben a Magyar Kupa négyes döntőjében.

 

Fotó: Nagy Jácint

 

Malomsoki Cintia

 

 

Savaria Fórum 31. évfolyam 28.szám - 2022.08.12.
Savaria Fórum 31. évfolyam 28.szám - 2022.08.12.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
legfrissebbek
Elszenvedte első vereségét a szezonban a Haladás, hajrában szerzett góllal nyert a Szeged Szombathelyen
A mérkőzést a korábban a zöld-fehéreknél is megforduló Gajdos Zsolt döntötte el a 84. percben.
Megyei II. osztály, északi csoport: több csapatnál is kiszakadt a gólzsák az első fordulóban
A Bozsok kilenc, az Uraiújfalu fél tucat találatig jutott, a Lukácsháza és a Sé is ötször vette be ellenfele kapuját. Idegenben nyert az Alsóújlak, valamint az Újperint, a Spari pedig 1-1-es döntetlent játszott a Gércével.
Megújul a 11-es Huszár úti streetball pálya
Több mint húszmillió forintból újul meg a streetball pálya a 11-es Huszár úti tömbbelsőben. A beruházás uniós pályázatból és a szombathelyi önkormányzat támogatásával jöhet létre. Erről tartott sajtótájékoztatót Bokányi Adrienn tanácsnok, a körzet önkormányzati képviselője.
A generátor szíjának elszakadása vezetett egy felsőjánosfai gépjárműtűzhöz
A tűzesethez a körmendi hivatásos tűzoltók vonultak ki, akik elvégezték a jármű áramtalanítását, írja a vasi katasztrófavédelem honlapja.
Kiszáradnak a fák, miért nem locsolják többet?
A Szompark hivatalos Facebook-oldalán jelentette meg az alábbi közleményt.