km/óra
  2023.09.25., hétfő  •  Eufrozina, Kende napja
Futsal: megázott a gólzáporban az Aramis, a Haladás ott lesz a Magyar Kupa négyes döntőjében

Futsal: megázott a gólzáporban az Aramis, a Haladás ott lesz a Magyar Kupa négyes döntőjében

A szombathelyiek Dróth Zoltán mesterhármasával, Sipos Gergő duplájával, valamint Vas Ádám és Luiggi Longo találatainak köszönhetően 8-5-re legyőzték az Aramis gárdáját az 1-1-es odavágó után, így magabiztosan jutottak be a Magyar Kupa Final Fourba.

 

FÉRFI FUTSAL MAGYAR KUPA, 4. FORDULÓ

ARAMIS SE - HALADÁS VSE 5-8 (3-4)

Aramis: Soós - Vattamány, Fekete, Bognár, Büki, Molnár, Fülöp, Bélavári, Pap, Hosszú, Moga, Lévai, Sámson

Edző: Moga Flavius Lorant

Haladás: Alasztics - Kovács, Hajmási, Dróth, Vas, Gyimesi, Homlok, Szalmás, Luiggi Longo, Sipos, Vatamaniuc-Bartha, Papp, Gerencsér, Henrique Diniz

Edző: Juan Ramón Calvo Rodríguez

Gólszerzők: Büki 2., Hosszú 4., Bognár 12., Sámson 25., Bélavári 37., ill. Sipos 2 (6., 37.), Dróth 3 (9., 13., 32.), Vattamány (18., öngól), Vas 24., Luiggi 36

Kiállítva: Kovács 23.

 

Válogatott szünet után folytatódott a szezon a Haladás VSE futsalcsapata számára, méghozzá az Aramis elleni kupanegyeddöntővel. A csapatok március 30-án 1-1-es döntetlent játszottak egymással Szombathelyen, így a döntés a budaörsi visszavágóra maradt.

 

Finoman szólva sem indult jól a találkozó a fehérmezesek számára, ugyanis Büki Baltazár és Hosszú Ádám góljaival már a 4. percre kétgólos előnyre tett szert az Aramis (2-0). A vendégeknek rendezniük kellett a sorokat, időt is kértek, Sipos Gergő révén pedig egy kontra után sikerült is szépíteniük (2-1). A HVSE a ritmust, a budaörsiek a kesztyűt vették fel, jó iramú, remek mérkőzést láthattak a szurkolók. Mindkét oldalon adódott lehetőség bőven a gólszerzésre, a 9. percben végül Dróth Zoltán tudott eredményes lenni, egalizáltak a zöld-fehérek (2-2). Ezúttal a hazaiak kértek időt, Sipos Gergő ziccert hibázott, Bognár Bence azonban hatalmas gólt lőtt szabadrúgásból, a 12. percben ismét a narancsmezesek kerültek lépéselőnybe (3-2). Egy minutum sem telt el, amikor Dróth Zoltán hűtötte le a kedélyeket egy remek találattal, kezdődhetett minden elölről (3-3). A vendégek elkezdtek egyre magasabb fordulatszámon pörögni, Luiggi lökete pedig Vattamányról a budaörsi kapuba pattant, fordítani tudott a Haladás (3-4). A szünet előtt még egy Szalmás-helyzetet, valamint a házigazda öt a négyre való átállását lehetett feljegyezni, gólra azonban nem tudták ezt váltani, egygólos szombathelyi vezetésről folytatódhatott a mérkőzés.

 

A pihenő után is vészkapussal rohamozott a budaörsi gárda, ráadásul a 23. percben második sárga lappal Kovács Mátét kiállította a játékvezető, emberhátrányba került Juanra Calvo csapata. Rövid idő elteltével aztán a vasiak jutottak büntetőhöz, Dróth Zoltánnal szemben szabálytalankodott Soós kapus. Az ítéletvégrehajtó Vas Ádám volt, kétgólos előnyre tett szert a zöld-fehér alakulat (3-5). Az Aramisnak kockáztatnia kellett, ennek megfelelően továbbra is felvállalta az öt a négy elleni játékot, s még mielőtt ismét teljes létszámban lehetett volna a pályán a vendég csapat, Sámson révén jött a szépségtapasz (4-5). Megérezte a vérszagot a házigazda, a Juanra-legénység hősiesen védekezett, Dróth Zoltán pedig egy újabb remekbe szabott góllal vétette észre magát a 32. percben (4-6). Időt is kértek a budaörsiek, s folytatták a vészkapus játékot, ez azonban nem hozta meg gyümölcsét, ráadásul Luiggi Longo a 36., Sipos Gergő pedig a 37. percben gurított higgadtan az üres kapuba, végleg eldöntve ezzel a továbbjutás sorsát (4-8). Az Aramis erejéből már csak egy találatra futotta, a 37. percben szerzett Bélavári Botond-góllal alakult ki az 5-8-as végeredmény. Nem indult zökkenőmentesen a Haladás számára mérkőzés, a végén azonban nem fért kétség a győzelemhez, és egyben ahhoz sem, hogy a bajnoki címvédő ott lesz 2022-ben a Magyar Kupa négyes döntőjében.

 

Fotó: Nagy Jácint

 

Malomsoki Cintia

 

 

Savaria Fórum 32. évfolyam 33. szám - 2023.09.22.
Savaria Fórum 32. évfolyam 33. szám - 2023.09.22.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Teljes útzár lesz a Rohoncin!
Szeptember 26-28. között rendezi meg a XII. Szakmai Közlekedési Verseny országos döntőjét, ennek helyszíne a forgalmas útszakasz, erről posztolt dr. Czeglédy Csaba (független) önkormányzati képviselő.
Jégesővel vonult át a vihar délután Vas vármegyén (fotók, videó)
Söpte-Vép-Táplán-Vasszécseny kapta a legtöbb jeget, a borsó nagyságútól a 2-3 centisig volt minden.
Zsoldos Báró Zoltán: Én zenéből vagyok
Ha Szombathely és blues, akkor Zsoldos Zoltán, közismert (a fehér garbóról ráragadt) nevén: Báró. Ha Báró, akkor egy zseniális zenész szinte transzállapotban a színpadon, lázba hozva közönségét. Papíron nyugdíjas hegedű- és gitártanár, a Szombathelyi Szimfonikus Zenekar, a Capella Savaria egykori tagja. Most, 75. születésnapjára Bartók termi koncerttel készül barátaival. Az egykori Kőszegi utcai srácot otthonában, a Kőszegi-hegység lábánál látogattuk meg.
Szívfacsaró történetek: két előadást hoz Szombathelyre Pintér Béla és Társulata
Az ország legrangosabb, legnépszerűbb független színházi csapata, Pintér Béla és Társulata kétszer is vendégszerepel az ősszel az AGORA Művelődési és Sportházban. Megrendítőek s egyben felemelőek, erőt is adóak a produkcióik.
Így juthat el hétfőtől InterCityvel Budapestre
A MÁV közzétette a Biatorbágy-Szárliget vasúti fővonal felújítása miatt hétfőtől (09.18.) október 26-ig érvényes vágányzári menetrendet. Spoiler: vonat, busz Kelenföldig. Ez a három hónaposra tervezett vágányzár első üteme.
legfrissebbek
Hatból hat: újabb zöld-fehér futsalsiker, a Kecskemét is meghajolt a Haladás előtt
A szombathelyiek 5-0-s győzelemmel tartották itthon a három bajnoki pontot.
Világsztárok az MSH színpadán
A jubiláló Művelődési és Sportház dicsőséges éveket, évtizedeket élt meg a rockzenében is. Ha valaki a nyolcvanas éveket böngészi, szinte hihetetlen dolgokra lel. Az elzárt határvárosban meghatározó lett a minőségi rockzene, világsztárok adták egymásnak a kilincset. Hihetetlen, kiket hallhatott és láthatott élőben egy mezei rocker.
Temetői séta lesz október elején
Orvosok és gyógyszerészek síremlékeit tekinthetik meg az érdeklődők a Szent Márton utcai temetőben október 5-én délután. A Szombathelyi Szépítő Egyesület rendezvényén a sétát Orbán Róbert vezeti.
SZEDIK: Tanuljunk együtt, egymástól, egy-másért!
Intézményünk fogyatékkal élő lakói és a Reményik Sándor Evangélikus Általános Iskola 4. osztályos tanulói egy közös participációs programban vesznek részt, melynek célja a társadalmi elfogadás és befogadás erősítésén alapszik, írja közösségi oldalán a Szombathelyi Evangélikus Diakóniai Központ.
Ötven vaddisznót lőttek ki a vadászok Szombathelyen
Augusztus 31-ig hat ütemben összesen 50 belterületen élő vaddisznót lőttek ki Szombathelyen, írja a szeptemberi közgyűlésre készült anyag.