km/óra
  2023.12.08., péntek  •  Mária napja
Suzuki Vitara Suzuki Castrum
Suzuki Swift Suzuki Castrum
Suzuki S Cross Suzuki Castrum
Futsal Magyar Kupa: simán jutott döntőbe a Haladás, a Berettyóújfalu lesz az ellenfél a holnapi fináléban

Futsal Magyar Kupa: simán jutott döntőbe a Haladás, a Berettyóújfalu lesz az ellenfél a holnapi fináléban

A nőknél Astra-Szekszárd döntőt rendeznek. A férfiaknál a másik elődöntőben az Érd közel volt a csodához, de a végén érvényesült a papírforma és a Berettyóújfalu jutott a döntőbe.

 

Szombaton délelőtt megkezdődtek a Futsal Magyar Kupa küzdelmei Szombathelyen, az Aréna Savariában. A Final Four két napon át tart, a mai nap az elődöntőket rendezték a nőknél és a férfiaknál is, holnap pedig a döntőkre kerül sor. 

 

A női elődöntőkkel kezdődött a program, elsőként az Astra és a Tolna együttese csapott össze egymással. A fordulatos mérkőzésen a Tolna szerezte meg a vezetést, majd Nagy Anett és Mátyás Noémi révén fordított az Astra. Csapó Orsolyának köszönhetően még egyenlített a Tolna, de az Astra további három góljára már későn érkezett a szépítés, így 5-3 arányban a fővárosiak jutottak elsőként a döntőbe. 

A második elődöntőt a Szekszárd és a Budaörs együttese vívta egymással. A gól nélküli első félidő után gyorsan kétgólos előnyre tett szert a budaörsi együttes, sokáig úgy is nézett ki, hogy ők lesznek a finálé másik résztvevői, ám jött a korábbi Viktória-játékos, Megyeri Boglárka és egymaga 2-2-re módosította az eredményt, így jöhetett a hosszabbítás. A ráadásban két szekszárdi találat is született, a Budaörs pedig nem tudott ezekre válaszolni, így 4-2-es győzelmével a Szekszárd jutott másodikként a döntőbe. 

 

A szurkolók által leginkább várt mérkőzéssel folytatódtak a küzdelmek, következett az első elődöntő a férfiaknál, méghozzá a Haladás VSE és a Veszprém részvételével. Mindkét csapat óvatosan kezdte a találkozót, a biztonságra törekedtek az együttesek. Egészen a második percig ebben a mederben folyt a találkozó, amikor a kiváló formában játszó Hajmási Milán lőtte ki a bal alsó sarkot Dávid Richárd passza után. A bekapott gól után kezdeményezőbben kellett fellépnie a Veszprémnek, adódtak is lehetőségeik, a legnagyobb Tatai József előtt, aki azonban közvetlen közelről kapu fölé lőtte a labdát. A játékrész második felében megélénkült a játék, mindkét csapat rendkívül veszélyesen játszott, felváltva forogtak veszélyben a kapuk, Spandler és Alasztics azonban jól állták a sarat. Egy veszprémi labdavesztés után Dávid hozta helyzetbe Vas Ádámot, Spandler azonban bravúrral védett ismét. A 15. percben aztán érkezett a második Haladás-találat: ezúttal Hajmási - Dávid Richárd volt a sorrend, utóbbi pedig egy nagyon pontos lövéssel lőtt a kapu jobb oldalába, ezzel már kétgólos volt a szombathelyi előny. Mindkét csapat szerezhetett volna újabb gólt, gólokat a szünet előtt, de a Tatai fejesénél a kapufa szólt közbe, Abreu Madson helyzeténél pedig Spandler zárta jól a szöget. 

A vezetés ellenére sem állt vissza a Hali, sokkal aktívabban kezdték a második félidőt Juanra tanítványai. A mezőnyfölény a 23. percben ismét góllá érett, Vas Ádám talált a kapuba, az eredmény pedig 3-0-volt a házigazda zöld-fehéreknek. Sorra következtek az újabb hazai helyzetek, Simic egymaga akár 3 gólt is szerezhetett volna rövid idő leforgás alatt. A Veszprém átáltt 5 a 4 elleni játékra, veszélyesebbek is voltak ezekben a percekben, de jól védekezett a Haladás, így komoly helyzetekig nem jutottak el Tatai Józsefék. Egy veszprémi labdavesztés után aztán Martinez emelésével minden lényegi kérdés eldőlt, a vendégek büntetőből sem tudtak betalálni, a Haladás így simán, különösebb erőfeszítések nélkül, a végén már kulcsjátékosait pihentetve 4-0-ra legyőzte a Veszprém gárdáját és bejutott a Magyar Kupa döntőjébe. 

 

A második elődöntő a várakozásokkal ellentétben már nagyobb izgalmakat hozott. A másodosztályú Érd gárdája csapott össze az NBI tabelláját vezető Berettyóújfalu csapatával. A narancsmezesek bátran kezdték a mérkőzést, 2. percben Gáspár Tibor révén pedig a vezetést is megszerezték. Alig telt el pár másodperc, de már 1-1-et mutatott az eredményjelző, Harmati Tamás révén ugyanis egyenlíteni tudott a Berettyó. A meddő mezőfölényben játszó feketemezesek nem tudták kihasználni a helyzeteiket, ez pedig megbosszúlta magát: a 16. percben ismét előnybe került az Érd, egy felívelés után Horváth Tamás fejelt a kapuba. 

A második játékrészben is jól tartotta magát az érdi csapat, Bozsoki kiállítása azonban megtörte őket, a Berettyó pedig ezt ki is használta és villámgyorsan megfordította a mérkőzést három gyors gólt szerezve és 2-4-re módosította az állást. Kertész Bence gólja visszaadta a reményt az Érdnek, de Gál és Sidnei gólja végleg eldöntötte a találkozót és 3-6 arányban győzni tudott a Berettyóújfalu, így ők lesznek a Haladás ellenfele a holnapi fináléban. 

 

A vasárnapi program 11 órakor kezdődik a női fináléval, a férfiak döntője 14 óra 30 perckor kezdődik, melyet az M4 sport csatornája élőben közvetít. 

Savaria Fórum 32. évfolyam 43. szám - 2023.12.01.
Savaria Fórum 32. évfolyam 43. szám - 2023.12.01.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
December 10-től a teljes szakaszon a MÁV közlekedteti a Szombathely-Budapest InterCityket
Több jelentős változás is ételbe lép a 2023/24. évi közforgalmú vasúti menetrend bevezetésével. Idén december 10-től a két személyszállítást végző vasúttársaság, a MÁV-START Zrt. és a GYSEV Zrt. is áttér a járat alapú közlekedésre, olvasható a GYSEV közleményében.
Itt vannak a 2023-as szombathelyi adventi vásár programjai
November 24-én nyílik meg a szombathelyi Fő téri 2023-as adventi vásár. Itt vannak a részletes programok.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
Megnyílt 2023. adventi vására, amit minden szombathelyinek látnia kell
A Fő téren felgyúltak a fények, elindult az adventi kisvonat, és forralt bor illata száll: megnyílt Szombathely minden eddiginél látványosabb adventi vására.
Bojár Gábor: Varga Mihály és Nagy Márton is tudják, hogy ez baromság
Ezt mondta az akkumulátorgyárakra építő magyar gazdaságpolitikáról Bojár Gábor, Széchényi- és Gábor Dénes-díjas Graphisoft-alapító, aki vállalkozói tapasztalatait megosztani érkezett a szombathelyi egyetemre, de a beszélgetés közben szóba került az is, hogy mit vett át tőle Steve Jobs, melyik jelenet példaértékű számára az Eldorádóból, és hogy miben különbözött az állam szerepvállalásáról alkotott elképzelésük már 1995-ben is a miniszterelnökkel.