km/óra
  2022.12.02., péntek  •  Melinda, Vivien napja
Futsal Magyar Kupa: simán jutott döntőbe a Haladás, a Berettyóújfalu lesz az ellenfél a holnapi fináléban

Futsal Magyar Kupa: simán jutott döntőbe a Haladás, a Berettyóújfalu lesz az ellenfél a holnapi fináléban

A nőknél Astra-Szekszárd döntőt rendeznek. A férfiaknál a másik elődöntőben az Érd közel volt a csodához, de a végén érvényesült a papírforma és a Berettyóújfalu jutott a döntőbe.

 

Szombaton délelőtt megkezdődtek a Futsal Magyar Kupa küzdelmei Szombathelyen, az Aréna Savariában. A Final Four két napon át tart, a mai nap az elődöntőket rendezték a nőknél és a férfiaknál is, holnap pedig a döntőkre kerül sor. 

 

A női elődöntőkkel kezdődött a program, elsőként az Astra és a Tolna együttese csapott össze egymással. A fordulatos mérkőzésen a Tolna szerezte meg a vezetést, majd Nagy Anett és Mátyás Noémi révén fordított az Astra. Csapó Orsolyának köszönhetően még egyenlített a Tolna, de az Astra további három góljára már későn érkezett a szépítés, így 5-3 arányban a fővárosiak jutottak elsőként a döntőbe. 

A második elődöntőt a Szekszárd és a Budaörs együttese vívta egymással. A gól nélküli első félidő után gyorsan kétgólos előnyre tett szert a budaörsi együttes, sokáig úgy is nézett ki, hogy ők lesznek a finálé másik résztvevői, ám jött a korábbi Viktória-játékos, Megyeri Boglárka és egymaga 2-2-re módosította az eredményt, így jöhetett a hosszabbítás. A ráadásban két szekszárdi találat is született, a Budaörs pedig nem tudott ezekre válaszolni, így 4-2-es győzelmével a Szekszárd jutott másodikként a döntőbe. 

 

A szurkolók által leginkább várt mérkőzéssel folytatódtak a küzdelmek, következett az első elődöntő a férfiaknál, méghozzá a Haladás VSE és a Veszprém részvételével. Mindkét csapat óvatosan kezdte a találkozót, a biztonságra törekedtek az együttesek. Egészen a második percig ebben a mederben folyt a találkozó, amikor a kiváló formában játszó Hajmási Milán lőtte ki a bal alsó sarkot Dávid Richárd passza után. A bekapott gól után kezdeményezőbben kellett fellépnie a Veszprémnek, adódtak is lehetőségeik, a legnagyobb Tatai József előtt, aki azonban közvetlen közelről kapu fölé lőtte a labdát. A játékrész második felében megélénkült a játék, mindkét csapat rendkívül veszélyesen játszott, felváltva forogtak veszélyben a kapuk, Spandler és Alasztics azonban jól állták a sarat. Egy veszprémi labdavesztés után Dávid hozta helyzetbe Vas Ádámot, Spandler azonban bravúrral védett ismét. A 15. percben aztán érkezett a második Haladás-találat: ezúttal Hajmási - Dávid Richárd volt a sorrend, utóbbi pedig egy nagyon pontos lövéssel lőtt a kapu jobb oldalába, ezzel már kétgólos volt a szombathelyi előny. Mindkét csapat szerezhetett volna újabb gólt, gólokat a szünet előtt, de a Tatai fejesénél a kapufa szólt közbe, Abreu Madson helyzeténél pedig Spandler zárta jól a szöget. 

A vezetés ellenére sem állt vissza a Hali, sokkal aktívabban kezdték a második félidőt Juanra tanítványai. A mezőnyfölény a 23. percben ismét góllá érett, Vas Ádám talált a kapuba, az eredmény pedig 3-0-volt a házigazda zöld-fehéreknek. Sorra következtek az újabb hazai helyzetek, Simic egymaga akár 3 gólt is szerezhetett volna rövid idő leforgás alatt. A Veszprém átáltt 5 a 4 elleni játékra, veszélyesebbek is voltak ezekben a percekben, de jól védekezett a Haladás, így komoly helyzetekig nem jutottak el Tatai Józsefék. Egy veszprémi labdavesztés után aztán Martinez emelésével minden lényegi kérdés eldőlt, a vendégek büntetőből sem tudtak betalálni, a Haladás így simán, különösebb erőfeszítések nélkül, a végén már kulcsjátékosait pihentetve 4-0-ra legyőzte a Veszprém gárdáját és bejutott a Magyar Kupa döntőjébe. 

 

A második elődöntő a várakozásokkal ellentétben már nagyobb izgalmakat hozott. A másodosztályú Érd gárdája csapott össze az NBI tabelláját vezető Berettyóújfalu csapatával. A narancsmezesek bátran kezdték a mérkőzést, 2. percben Gáspár Tibor révén pedig a vezetést is megszerezték. Alig telt el pár másodperc, de már 1-1-et mutatott az eredményjelző, Harmati Tamás révén ugyanis egyenlíteni tudott a Berettyó. A meddő mezőfölényben játszó feketemezesek nem tudták kihasználni a helyzeteiket, ez pedig megbosszúlta magát: a 16. percben ismét előnybe került az Érd, egy felívelés után Horváth Tamás fejelt a kapuba. 

A második játékrészben is jól tartotta magát az érdi csapat, Bozsoki kiállítása azonban megtörte őket, a Berettyó pedig ezt ki is használta és villámgyorsan megfordította a mérkőzést három gyors gólt szerezve és 2-4-re módosította az állást. Kertész Bence gólja visszaadta a reményt az Érdnek, de Gál és Sidnei gólja végleg eldöntötte a találkozót és 3-6 arányban győzni tudott a Berettyóújfalu, így ők lesznek a Haladás ellenfele a holnapi fináléban. 

 

A vasárnapi program 11 órakor kezdődik a női fináléval, a férfiak döntője 14 óra 30 perckor kezdődik, melyet az M4 sport csatornája élőben közvetít. 

Savaria Fórum 31. évfolyam 43.szám - 2022.11.25.
Savaria Fórum 31. évfolyam 43.szám - 2022.11.25.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Gyermekszemekben ragyogó karácsonyi fények: látogatás a balogunyomi mesekertben
Szombathelyről érkezve már a 86-os útról szemünkbe tűnik Kurucz József karácsonyi fényekben pompázó balogunyomi portája, mely harmadik éve várja tárt kapukkal a látogatókat advent idején – mesekertnek nevezik a csillogó-villogó ragyogó udvart, s valóban: aki ide betér, akár egy órácskára is, maga mögött hagyhatja a hétköznapi valóságot.
Végrehajtást indított a NAV a Haladás futballcsapatát működtető cég ellen
Végrehajtást indított a NAV a Haladás NB II-es csapatát működtető gazdasági társaság, a Szombathelyi Haladás Kft. ellen, írja az mfor.hu
A Bolyai nyerte a Gólyaavatót
A szombathelyi Városi Diákönkormányzat (VDÖK) kedden rendezte meg a városi Gólyaavatót: az Agora Művelődési és Sportházban kilenc iskola diákjai vetélkedtek egymással. A jó hangulatú programot Horváth Soma (Éljen Szombathely!) alpolgármester nyitotta meg. A versenyen végül a Bolyai csapata végzett az első helyen.
Európa tetején a felnőttek között - interjú Szmolek Emánuel Kick-box versenyzővel
Szmolek Emánuel junior Európa-bajnokként, junior világbajnokként, valamint felnőtt világbajnokként utazhatott Törökországba a Felnőtt és Master Class Kick-box Európa-bajnokságra. A Controll SE kiválósága fantasztikusan versenyzett a kontinensviadalon, mindkét szabályrendszerben a döntőbe jutott és light-contact kategóriában arany, míg a kick-light mezőnyében ezüstérmet szerzett.
Tanár-diák demonstráció Szombathelyen: oktatás nélkül nincsen jövő
Hetek óta tartanak a tanár- és diákdemonstrációk szerte az országban, pénteken délután Szombathelyen rendeztek tanár-diák tüntetést a diákszervezetek. A Városháza előtt előbb több százan - zömében diákok - gyűltek össze, meghallgatták a felszólalókat, tanulókat, tanárokat, a szülők képviselőjét.
legfrissebbek
Több mint hetven iskola, majdnem hétszáz tanár tiltakozik a tanárkirúgások ellen
Pénteken délben megközelítőleg ezren, diákok és szülők vegyesen gyülekeztek a budapesti Karinthy Frigyes Gimnázium előtt, hogy így tiltakozzanak az iskola tanárainak kirúgása ellen.
Kevesebb paradicsom termett Magyarországon és globálisan is
Az unió első számú termelője Olaszország, ahol 10 százalékkal csökkenhet a termés.
Vádat emeltek egy öltözőkre szakosodott tolvaj ellen
Az ügynek 25 sértettje van, akik többnyire iskolás gyerekek.
Fizetős lesz a szombathelyi Hunyadi úti Lidl parkolója
Egy óra várakozás után 1500, két óra után 2500 forintot fizettet az áruház, de ezzel az összeggel már egész napra itt maradhat az autó.
22 évvel ezelőtti emberölés gyanúsítottjait fogták el - Diszkóban megvert fiatal került a sínekre
Az esetet 2000-ben balesetként kezelték és az ügyet lezárták. 22 évvel később azonban hangos dörömbölésre ébredt két olyan férfi, akiket azzal gyanúsítanak, hogy egy diszkó biztonsági őreként megverték és megölték a síneken megtalált fiatalt.