km/óra
  2023.09.28., csütörtök  •  Vencel napja
Futsal Magyar Kupa: erődemonstrációt tartva jutott a legjobb nyolc közé a Haladás

Futsal Magyar Kupa: erődemonstrációt tartva jutott a legjobb nyolc közé a Haladás

A kétszeres győztes érvényesítette a papírformát a másodosztályú Sárvár otthonában, 9-1-es sikerének köszönhetően pedig várhatja a következő fordulót.

 

FÉRFI FUTSAL MAGYAR KUPA 3. FORDULÓ

SÁRVÁR FUTSAL - HALADÁS VSE 1-9 (0-6)

SÁRVÁR FUTSAL: Soós Benjámin - Kovács Adrián, Manganelli Zsolt, Manganelli Attila, Kuti András, Nagy Csaba, Faiszt Péter, Lőrincz Dávid, Mézer Viktor, Fábián Kristóf, Tóth László, Halmos Máté, Szakasics Balázs

Játékos-edző: Halmos Máté

HALADÁS VSE: Gyimesi Máté - Kovács Máté, Luiggi Longo, Sipos Gergő, Henrique Diniz, Alasztics Marcell, Homlok Levente, Hajmási Milán, Dróth Zoltán, Vatamaniuc-Bartha Dávid, Papp Zsombor, Gerencsér Antal, Vas Ádám

Edző: Juan Ramon Calvo Rodriguez

Gólszerzők: Halmos Máté (29'), ill. Kovács Máté 2 (3', 29'), Sipos Gergő 2 (3', 15'), Dróth Zoltán 2 (6', 28'), Vas Ádám (12'), Luiggi Longo (17'), Manganelli Zsolt (22', öngól)

 

Vas megyei összecsapást rendeztek szerdán este a Férfi Futsal Magyar Kupa 3. fordulójában, a Haladás VSE a Sárvár otthonában vívhatta ki a továbbjutást. A legjobb nyolcba kerülés sorsa egy mérkőzésen dőlt el, a találkozó pedig remek hangulatban vette kezdetét, sok szombathelyi szimpatizáns is elkísérte és buzdította a csapatot.

 

A vendégek már rögtön az összecsapás elején bekezdtek, nyomást gyakoroltak a sárváriakra, a fölény pedig nem csak helyzetekben, hanem bizony gólokban is megmutatkozott: a 3. percben Kovács Máté, valamint Sipos Gergő is beköszönt, míg a 6. minutumban Dróth Zoltán átlövésével már háromgólos volt a kétszeres aranyérmes előnye (0-3). A találkozó ezen szakaszában már a hazaiak is jelezték, hogy nem feltett kézzel érkeztek a mérkőzésbe, gyors ellentámadásokból próbálták megszerezni a szépítő találatot. Gyimesi Máté kapuja érintetlen maradt, a Haladás azonban Soós védései ellenére sem állt le a gólgyártással: a 12. percben Vas Ádám, míg a 16. minutumban Sipos Gergő volt eredményes, 0-5 állt az eredményjelzőn. A biztos vezetés tudatában is  nagy elánnal, lendületesen játszottak a vendégek, ennek gyümölcseként pedig az addig az előkészítésben jeleskedő Luiggi Longo is feliratkozott a góllövők közé, 0-6-ra módosítva az állást. A játékrész hajrájában is sorra dolgozta ki a helyzeteket a HVSE, Vatamaniuc-Bartha Dávid a kapufát is eltalálta, Gerencsér Antal közeli lövését blokkolták, a szünetig már nem változott az eredmény.

 

A pihenőt követően is hasonló mederben folyt tovább az ütközet, a játék szinte teljes egészében a sárvári térfélen zajlott, ráadásul Papp Zsombor visszagurított labdájában hazai szempontból rendkívül szerencsétlenül ért bele Manganelli Zsolt, tovább nőtt a bajnoki címvédő előnye (0-7). A Sárvárnál a korábban a Haladás második csapatában is megforduló Mézer Viktor megmozdulásaiban bízhattak, remek labdákkal igyekezett kiszolgálni társait. A hosszabb gólcsendet Dróth Zoltán törte meg a 28. minutumban, a szombathelyiek csapatkapitánya szépségdíjas kapáslövéssel szerezte meg második találatát (0-8). Megélénkült a mérkőzés, Halmos Máté révén pedig a szépségtapasz is érkezett, a korábbi válogatott játékos egy harcos labdaszerzés után tudott eredményes lenni (1-8). Hogy visszaálljon a nyolcgólos különbség, arról Kovács Máté gondoskodott, aki ezúttal távolról talált be, méghozzá Sipos Gergő lekészítése után (1-9). A találkozó hátralévő perceiben már nem pörögtek a korábbihoz hasonló fordulatszámon a felek, és bár a Haladás további gólokat szerezhetett volna, újabb középkezdésre már nem került sor, a Juanra-legénység magabiztos, sokszor közönségszórakoztató játékkal jutott a sorozat negyeddöntőjébe.

 

A szombathelyiek hétfőn már a bajnokságban lépnek pályára, 18 óra 30 perces kezdettel az Újpest gárdája látogat a vasi megyeszékhelyre.

 

Fotó: Nagy Jácint

 

Malomsoki Cintia

Savaria Fórum 32. évfolyam 33. szám - 2023.09.22.
Savaria Fórum 32. évfolyam 33. szám - 2023.09.22.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Teljes útzár lesz a Rohoncin!
Szeptember 26-28. között rendezi meg a XII. Szakmai Közlekedési Verseny országos döntőjét, ennek helyszíne a forgalmas útszakasz, erről posztolt dr. Czeglédy Csaba (független) önkormányzati képviselő.
Szívfacsaró történetek: két előadást hoz Szombathelyre Pintér Béla és Társulata
Az ország legrangosabb, legnépszerűbb független színházi csapata, Pintér Béla és Társulata kétszer is vendégszerepel az ősszel az AGORA Művelődési és Sportházban. Megrendítőek s egyben felemelőek, erőt is adóak a produkcióik.
Meghalt idősebb Koman Vladimir
Ma hajnalban, 59 éves korában elhunyt idősebb Koman Vladimir, Voli bácsi, ahogy megyeszerte mindenki ismerte.
Értelemmel épül a világ: 50 éves a Pedagógus Kórus
Baráti énekkarokkal, a Bartók Termet betöltő közönséggel és persze sok-sok muzsikával ünnepelte fennállásának ötvenedik évfordulóját a Szombathelyi Pedagógus Kórus.
Vármegyei I. osztály: gólzáporos döntetlen Bükön, magabiztos hazai győzelem Sárváron
A Celldömölk is otthon tudott nyerni, a Csepreget múlta felül, a Csákánydoroszló viszont egyedüliként idegenbeli sikert aratott. Pontosztozkodással zárult a Söpte és a Rábapaty összecsapása.
legfrissebbek
Marad a nyárias idő csütörtökön is
Devizapiac: alig változott csütörtök reggelre a forint árfolyama
Alig változott, vegyesen alakult a főbb devizákkal szemben a forint árfolyama csütörtök reggelre a nemzetközi devizakereskedelemben.
Változik a buszmenetrend, épül a forgalmi iroda Szombathelyen
Korszerűsíti a BLAGUSS Kft. az Éhen Gyula téren lévő, leromlott állapotú szolgáltatási decentrum épületét, külső és belső átalakítással, energetikai fejlesztéssel, valamint az általa üzemeltetett autóbuszflotta is bővül 4 új MIDI autóbusszal (3 db gázolaj üzemanyagú, 1 db elektromos), erről is kapnak tájékoztatót a közgyűlésen a képviselők. Figyelembe véve az utasok igényeit, október 16-tól változik a helyi járatos buszok menetrendje: közvetlen temetőjárat indul a Derkovits-lakótelepről, és sűrűbben mennek a buszok a Parkerdőbe.
Haladás: Győztes hazatérés
A Merkantil Bank Liga 9. fordulójában játszotta első mérkőzését a Hali Szombathelyen a gyepcsere miatt. A Rohonci úton a vasiak 2-1-re verték a Soroksárt.
Rendőrök versenyeztek Szombathelyen (képgalériával)
Tizenkettedik alkalommal rendeztek Országos Szakmai Közlekedésrendészeti Versenyt a vármegyék legjobb forgalomirányítói, gépkocsizó- és motoros járőrei számára. 60 rendőr indult az idei próbán, amelynek Szombathely és a Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság volt a házigazdája.