km/óra
  2022.05.23., hétfő  •  Dezső napja
Futsal: magabiztosan húzta be a Veszprém elleni rangadót a Haladás

Futsal: magabiztosan húzta be a Veszprém elleni rangadót a Haladás

A szombathelyiek Dróth Zoltán mesterhármasával, valamint Vatamaniuc-Bartha Dávid és Kovács Máté góljaival verték a Magyar Kupa címvédőjét.

 

FÉRFI FUTSAL NBI . 10. FORDULÓ

HALADÁS VSE - VESZPRÉM FUTSAL 5-2 (2-2)

Haladás VSE: Alasztics Marcell - Hajmási Milán, Sipos Gergő, Leandro Rezala, Henrique Diniz, Gyimesi Máté, Homlok Levente, Kovács Máté, Szalmás Zoltán, Dróth Zoltán, Dávid Richárd, Vatamaniuc-Bartha Dávid, Gerencsér Antal

Edző: Juan Ramon Calvo Rodriguez

Veszprém Futsal: Spandler Mátyás - Tatai József, Pál Patrik, Boromisza Dániel, Rutai Balázs, Koncsol Norbert, Fridrich Dávid, Dorogi Benjámin, Ábrahám Botond, Bencsik Ádám, Fellembek Zétény, Kiss Milán

Edző: Fehér Zsolt

Gólszerzők: Dróth Zoltán 3 (5', 6', 29'), Vatamaniuc-Bartha Dávid (22'), Kovács Máté (33'), ill. Tatai 2 (4', 14')

 

Múlt héten némileg váratlan vereségbe futott bele a HVSE futsalcsapata az Aramis ellen, szerdán viszont már lehetőség is volt a javításra, méghozzá hazai környezetben a nagy rivális Veszprém ellen. Juanra Calvo tréner ezúttal Vas Ádámra, Nagy Kevinre, valamint Luiggi Longora sem számíthatott. 

 

Ez első komoly ziccer a vendégek előtt adódott, Boromisza érkezett a hosszún egy sarokrúgást követően, de közvetlen közelről nem találta el a kaput. Ahogy telt az idő, a zöld-fehérek is egyre inkább felvették a mérkőzés ritmusát, különösen Dróth volt aktív, aki ezúttal is szívesen vállalkozott távolról. A 4. percben mégis a kékmezesek szerezték meg a vezetést, egy sarokrúgás után visszakerült a labda Tataihoz, aki kissé éles szögből, de bevette Alasztics kapuját (0-1). Örülni azonban nem örülhetett sokáig a Veszprém, ugyanis villámgyorsan érkezett a válasz Dróth Zoltántól (1-1). Sőt, mi több, a 6. percben már a házigazdánál volt az előny, ismét a listavezető csapatkapitánya volt eredményes egy rögzített játékhelyzetet követően (2-1). Nem sokat teketóriázott a bakonyi alakulat, már a mérkőzés ezen szakaszában vészkapus játékra váltott, amit ki is tudott használni: a 14. minutumban nem figyeltek Tataira a hazaiak, a vendégek válogatott kiválósága pedig nem hibázott ziccerben (2-2). A játékrész hátralévő részében ugyan mindkét kapu előtt adódott gólszerzési lehetőség, egyik csapat sem tudott lélektani előnybe kerülni, 2-2 állt az eredményjelzőn a szünetben. 

 

Ahogy az első, úgy a második felvonás első helyzetét is a Magyar Kupa-címvédő jegyezte, Rutai próbálkozását azonban bravúrral védte Alasztics. Ami az egyik oldalon nem ment be, az a másikon igen: a 22. percben Vatamaniuc-Bartha Dávid köszönt be, az asszisztot pedig Dróth jegyezte (3-2). A folytatásban meglehetősen eseménytelenül, komolyabb lehetőségek nélkül zajlott a találkozó, de Dróth Zoltán megmozdulásaiban, villanásaiban azért rendre ott volt a gólveszély. A 29. percben aztán harmadik találatát is megszerezte a zöld-fehérek 11-ese, amely szintén igencsak szépségdíjasra sikeredett (4-2). Ez azért érezhetően megfogta a bakonyiakat, olyannyira, hogy négy perccel később egy villámgyors átmenetet követően Kovács Máté háromgólosra növelte a szombathelyi előnyt (5-2). A végjátékban, bő három perccel a találkozó vége előtt ismét öt a négy elleni játékra állt át a Veszprém, de hiányzott az igazi átütőerő a játékából, nem tudott már újabb gólt szerezni, a Haladás pedug 5-2-es győzelmet aratott komoly játékerővel rendelkező ellenfelével szemben.

 

A bajnokság válogatott szünet után folytatódik. a Juanra-legénység azt követően előbb a Nyírgyulaj otthonába látogat, majd a BL-elitkör előtt a DEAC gárdáját látja vendégül.

 

Fotó: Nagy Jácint

 

Malomsoki Cintia

 

 

 

Savaria Fórum 31. évfolyam 19.szám - 2022.05.20.
Savaria Fórum 31. évfolyam 19.szám - 2022.05.20.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Megyei I. osztály: magabiztosan nyert és bajnok lett a Sárvár
Hat találkozóból négyen gólképtelenek maradtak a hazai csapatok, a Sárváron kívül a Haladás-Zanat tudta otthon tartani mindhárom bajnoki pontot.
Hét bemutatót tervez az évadban a Weöres Sándor Színház
Sirály, Koldusopera, Bolha a fülbe. Hét bemutatóval és további három bérleten kívüli produkcióval jelentkezik a 2022/23-as évadban a Weöres Sándor Színház. Megemlékeznek névadójuk születésének 110. évfordulójáról, lesz karneválszínház nagy nevekkel, és változik a társulat összetétele - erről is szó esett a következő évadot beharangozó sajtótájékoztatón, ahol a választható bérlettípusokat is ismertették.
Megyei II. osztály, északi csoport: potyogtak a gólok a 26. fordulóban
A Mersevát tízszer, a Csepreg hétszer, míg az Uraiújfalu hatszor vette be ellenfele kapuját, de a Gencsapáti is gólzáporos mérkőzésen győzte le a Kemenesalját. A Gérce, valamint a Sé is otthon tartotta a három pontot, a Bozsok pedig a Söpte ellen nyert rangadót.
Csaknem 400 fiatal táncolt együtt a Fő téren (képgaléria)
Csaknem 400 fiatal táncolta el Johann Strauss Denevér című operettjéből a négytételes francia négyest ma a Fő téren. Két év kihagyás után ismét megrendezte az AGORA a Quadrille Európai Táncfesztivált, melynek kizárólagos hazai helyszíne Szombathely.
Megyei II. osztály déli csoport: a Csákánydoroszló nyolcig, a Körmend és a Telekes hétig jutott, a Tanakajdé az egyetlen hazai győzelem
Az Őriszentpéter a Gyöngyöshermán-Szentkirállyal, míg a Szentpéterfa a Rábatótfaluval osztozott meg a pontokon.
legfrissebbek
Meteorológiai szolgálat: az ország nagyobb részén továbbra sem enyhül az aszály
A csapadék egyenlőtlen eloszlása miatt az országban többfelé száraz a talaj, országos, áztató eső pedig továbbra sem érkezik, így az ország nagyobb részén nem enyhül az aszály - írta hétfői bejegyzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat.
Mintegy kilenc tonna ólomakkumulátort értékesített
A Sárvári Járásbíróság előkészítő ülésen hulladékgazdálkodás rendje megsértésének bűntette miatt 1 év, végrehajtásában 3 év próbaidőre felfüggesztett börtönre ítélt egy büntetlen előéletű férfit. A vádlottal szemben 1.911.244 forint erejéig vagyonelkobzást rendelt el.
Első alkalommal rendezett a város Takács József emlékére versenyt
Május 21-én tartották a Takács József Tenisz Emlékversenyt a Késmárk utcai teniszpályán, melyen Szombathely Megyei Jogú Városa képviseletében dr. László Győző, sportért is felelős alpolgármester vett részt és köszöntötte a résztvevőket. A torna első alkalommal, de hagyományteremtő céllal került megrendezésre Szombathely Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala, Sport és Ifjúsági Iroda szervezésében, olvasható a város honlapján.
Árokba sodródott egy autó Szentgotthárdon
Több helyen nem lesz melegvíz szerdán Szombathelyen
A felhasználói rendszer karbantartása miatt május 25-én, szerdán 8-tól 18 óráig Szombathely egyes részein a használati melegvíz-szolgáltatás szünetelni fog, olvahsató a Szombathelyi Távhőszolgáltató Kft. közleményében.