km/óra
  2022.06.28., kedd  •  Levente, Irén napja
Futsal: magabiztosan húzta be a kecskeméti rangadót a Haladás

Futsal: magabiztosan húzta be a kecskeméti rangadót a Haladás

A Juanra-legénység fontos győzelemmel hangolt a Berettyóújfalu elleni derbire.

 

FÉRFI FUTSAL NB I, 7. FORDULÓ

SG KECSKEMÉT FUTSAL – HALADÁS VSE 1-5 (0-2)

SG Kecskemét: Rigó László – Ninoslav Aleksic, Klacsák Bence, Darko Ristic, Boznánszky Gábor, Halmavánszki Máté, Biró Attila, Bencsik Roland, Öreglaki Norbert, Hadnagy István, Mánya Szabolcs, Sallai Bence, Kovács Ádám, Kulcsár Gábor

Edző: Koós Károly

Haladás VSE: Gyimesi Máté, Hajmási Milán, Dróth Zoltán, Dávid Richárd, Vas Ádám, Homlok Levente, Kovács Máté, Szalmás Zoltán, Luiggi Longo, Sipos Gergő, Vatamaniuc-Bartha Dávid, Gerencsér Antal, Henrique Diniz

Edző: Juan Ramon Calvo Rodriguez

Gólszerzők:Öreglaki Norbert (22") Dróth Zoltán 2 (5', 24'), Hajmási Milán (19'), Henrique Diniz (31'), Vatamaniuc-Bartha Dávid (31')
 

 

Könnyűnek semmiképpen sem ígérkez összecsapással zárta a hetet a Haladás VSE futsalcsapata. A Juanra legénység a többek között a VB-t megjárt Ninoslav Aleksiccel, valamint Mánya Szabolccsal felálló Kecskemét otthonába látogatott. A hazaiaknál Bencsik Roland, valamint Öreglaki Norbert volt csapata ellen készülhetett. A szombathelyieknél Nagy Kevinre térdsérülés miatt nem számíthatott a spanyol tréner.

 

Már az első percekben nyomott a HVSE, Sipos Gergő, Luiggi Longo, valamint Kovács Máté is könnyen előnyhöz juttathatta volna a zöld-fehéreket. A Kecskemét beszorult, Vas Ádám löketét bravúrral kellett védenie Rigónak. Az 5. percben viszont már ő is tehetetlen volt: Hajmási labdaszerzése után Dróth mesteri löketével szerezte meg a vezetést a bajnoki címvédő (0-1). Szokásához híven nagyon agresszívan letámadott a Haladás, másodpercekig volt csak a hazaiaknál a labda, egymást érték a helyzetek. Koós Károly együttese aztán némileg erőre kapott, veszélyesebben futballozott a játékrész második felében, az egyenlítés azonban nem sikerült. A kimaradt lehetőségeket Hajmási büntette meg a félidő hajrájában, így húsz percnyi játékot követően 0-2 állt az eredményjelzőn. 

 

Fordulás után erősített a Kecskemét, bőven volt dolga Gyimesinek, aki azonban jól állta a sarat. A 23. percben Öreglaki bombája azonban utat talált a kapuba, visszajött a mérkőzésbe a Kecskemét. Helyzet helyzetet követett, a hazaiak az egyenlítésért, a vasiak a kétgólos előnyért mentek előre. Végül utóbbi forgatókönyv valósult meg, Dróth Zoltán egy újabb remek találattal módosította 1-3-ra a találkozó állását. A kiskunságiak nem adták fel, mindenképpen szerették volna megőrizni hosszú idő óta tartó hazai veretlenségüket. Ettől aztán villámgyorsan nagyon távol kerültek, ugyanis a 31. percben előbb Henrique Diniz, majd Vatamaniuc-Bartha Dávid is beköszönt, már 1-5 volt az állás. A hajrában ugyan megpróbálkozott az öt a négy elleni játékkal a Kecskemét, de Ristic helyzetét leszámítva nem tudott ebből előnyt kovácsolni. A zöld-fehérek végül magabiztos győzelmet arattak, s a tabella éléről, remek formában várhatják az október 15-i, Berettyóújfalu elleni idegenbeli rangadót.

 

Fotó: Nagy Jácint

 

Malomsoki Cintia

Savaria Fórum 31. évfolyam 24.szám - 2022.06.24.
Savaria Fórum 31. évfolyam 24.szám - 2022.06.24.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
legfrissebbek
Országos versenyt nyert Andor Sára
Megnyerte az Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyt történelemből Andor Sára, az ELTE Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium 11. osztályos tanulója csaknem maximális pontszámmal. Az öt fordulóból álló maratoni vetélkedés komoly kihívást jelentett a diákoknak: pályamunkájukat történészekből álló bizottság előtt kellett megvédeniük.
Majomhimlő: az EMA megkezdte az Imvanex oltóanyag vizsgálatát
Az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) megkezdte a dániai székhelyű Bavarian Nordic biotechnológiai vállalat Imvanex nevű, himlő elleni oltóanyagának folyamatos felülvizsgálatát annak érdekében, hogy a vakcina használatát kiterjessze az emberek majomhimlő betegséggel szembeni védelmére is - jelentette be az uniós ügynökség kedden.
DK: hetente 5-700 benzinkútról hiányozhat az üzemanyag
Hetente akár 5-700 benzinkútról is hiányozhat az üzemanyag, holott a piacon nincsenek jelentős ellátásbeli problémák - mondta a Népszavára hivatkozva a Demokratikus Koalíció (DK) alelnöke.
Meggondolta magát a Renault sofőrje, Opel furgont borított a manőverrel a 74-es főúton
A Vasvár felől Zalaegerszeg irányába tartó személyautó vezetője balra indexelt a győrvári elágazónál és be is hajtott a kanyarodósávba. Közben azonban meggondolta magát és gyorsan visszasorolt volna a főútra, de már mellette volt egy Opel furgon.
A szombathelyi börtönből verte át a sértettet, aki megadta neki a bankkártya adatait
A Körmendi Járásbíróság kisebb kárt okozó csalás vétsége miatt 6 hónap végrehajtandó börtönre ítélte a különös visszaeső vádlottat, kötelezte továbbá a magánfél részére kártérítés megfizetésére, áll a Szombathelyi Törvényszék közleményében.