km/óra
  2022.05.23., hétfő  •  Dezső napja
Futsal Bajnokok Ligája: lengyel riválisát is legyőzte a Haladás, ezzel nagy lépést tett a továbbjutás felé - frissítve

Futsal Bajnokok Ligája: lengyel riválisát is legyőzte a Haladás, ezzel nagy lépést tett a továbbjutás felé - frissítve

A második félidőben három perc leforgása alatt háromszor is betaláltak a zöld-fehérek, innen pedig már nem tudott visszakapaszkodni a Bielsko-Biala.

 

UEFA FUTSAL BAJNOKOK LIGÁJA, FŐ FORDULÓ B-ÁG, 5. CSOPORT, 1. MÉRKŐZÉS

HALADÁS VSE – REKORD BIELSKO-BIALA 4-3 (1-0)

Haladás VSE: Alasztics Marcell – Hajmási Milán, Dróth Zoltán, Dávid Richárd, Vas Ádám, Gyimesi Máté, Homlok Levente, Kovács Máté, Luiggi Longo, Sipos Gergő, Vatamaniuc-Bartha Dávid, Gerencsér Antal, Leandro Rezala, Henrique Diniz

Edző: Juan Ramon Calvo Rodriguez

Bielsko-Biala: Bartlomiej Nawrat – Matheus Ribeiro, Artur Poplawski, Pawel Budniak, Michal Marek, Giulio Mura, Krzysztof Iwanek, Michal Kubik, Milosz Krzempek, Kamil Surmiak, Mikolaj Zastawnik, Lukasz Biel, Stefan Rakic, Sebastian Leszczak

Edző: Jesus Garcia Lopez

Gólszerzők: Sipos 17., Dróth 2 (27., 30.), Vas 30. , ill. Budniak 28., Kubik 32., Biel 33.

 

A Haladás VSE az első fordulót szintén győzelemmel abszolváló Rekord Bielsko Biala együttesével csapott össze csütörtökön délután a Máltai Egyetemi Sportcsarnokban. A zöld-fehérek a Luxol St. Andrews együttesét múlták felül 6-2-re, míg a lengyel ellenfél a svéd Hammarbyt verték 7-2 arányban.

 

Valamivel többet volt a lengyeleknél a labda a mérkőzés elején, akik főként átlövésekkel próbálkoztak, ezek azonban rendre elkerülték a kaput. Ahogy teltek a percek, a zöld-fehérek is egyre inkább felvették a ritmust, jól járatták a játékszert és ők is bátran kísérleteztek távolról. A Bielsko-Biala rendkívül kellemetlen stílusban játszott, agresszívan letámadott, így több alkalommal is labdát szerzett a szombathelyiek térfelén. Juanra mester tanítványai sem hagyták annyiban a dolgot, Dróth és Henrique Diniz is nagy kedvvel játszott, a 17. percben pedig utóbbi labdaszerzése után Sipos Gergő megszerezte a vezetést a magyar bajnoknak (1-0). A gól után erősített a lengyel gárda, Alaszticsnak nagyokat kellett védenie, de a szombathelyiek kihúzták a hátralévő időt, így egygólos előnnyel mehettek a szünetre.

 

Hajmási két helyzetével indult a második játékrész, lüktetett a mérkőzés, a zöldmezes lengyelek pedig kénytelenek voltak felvállalni a nyílt sisakos játékot. Helyzet itt, helyzet ott, felváltva forogtak veszélyben a kapuk, egészen a 27. percig, amikor Dróth Zoltán bombájával 2-0-ára módosult az állás. Alig telt el egy perc, amikor az egész mérkőzésen rendkívül aktív Budniak lövésével szépített a Rekord, 2-1 után azonban ismét a Haladás pillantai következtek: Dróth Zoltán visszaállította a kétgólos különbséget (3-1), majd a középkezdés után nem sokkal Vas Ádám háromra növelte azt (4-1). Garcia Lopez időt kért, csapata Kubik révén szépített (4-2), majd egy minutummal később, immáron emberfölényes játékot játszva Biel vette be a szombathelyi kaput (4-3). Ezúttal Juanra Calvonak kellett reagálni, ő is magához hívta övéit egy kis erőgyűjtésre a hajrá előtt. A lengyelek az utolsó hét percet öt a négyben játszották le, a Haladás azonban hősiesen védekezve őrizte kapuját és ezzel együtt az előnyt is. Újabb gól már nem született a találkozón, maradt a 4-3-as végeredmény, ami azt jelenti, hogy továbbra sem talált legyőzőre a HVSE a nemzetközi porondon.

 

A csoport másik mérkőzésén a Luxol St. Andrews 3-2 arányban legyőzte a Hammarbyt, ezzel pedig biztossá vált, hogy a zöld-fehérek ott vannak az elitkörben, azaz Európa legjobb 16 csapata között.

 

Fotó: Nagy Jácint

 

Malomsoki Cintia

 


 

Savaria Fórum 31. évfolyam 19.szám - 2022.05.20.
Savaria Fórum 31. évfolyam 19.szám - 2022.05.20.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Megyei I. osztály: magabiztosan nyert és bajnok lett a Sárvár
Hat találkozóból négyen gólképtelenek maradtak a hazai csapatok, a Sárváron kívül a Haladás-Zanat tudta otthon tartani mindhárom bajnoki pontot.
Hét bemutatót tervez az évadban a Weöres Sándor Színház
Sirály, Koldusopera, Bolha a fülbe. Hét bemutatóval és további három bérleten kívüli produkcióval jelentkezik a 2022/23-as évadban a Weöres Sándor Színház. Megemlékeznek névadójuk születésének 110. évfordulójáról, lesz karneválszínház nagy nevekkel, és változik a társulat összetétele - erről is szó esett a következő évadot beharangozó sajtótájékoztatón, ahol a választható bérlettípusokat is ismertették.
Megyei II. osztály, északi csoport: potyogtak a gólok a 26. fordulóban
A Mersevát tízszer, a Csepreg hétszer, míg az Uraiújfalu hatszor vette be ellenfele kapuját, de a Gencsapáti is gólzáporos mérkőzésen győzte le a Kemenesalját. A Gérce, valamint a Sé is otthon tartotta a három pontot, a Bozsok pedig a Söpte ellen nyert rangadót.
Csaknem 400 fiatal táncolt együtt a Fő téren (képgaléria)
Csaknem 400 fiatal táncolta el Johann Strauss Denevér című operettjéből a négytételes francia négyest ma a Fő téren. Két év kihagyás után ismét megrendezte az AGORA a Quadrille Európai Táncfesztivált, melynek kizárólagos hazai helyszíne Szombathely.
Megyei II. osztály déli csoport: a Csákánydoroszló nyolcig, a Körmend és a Telekes hétig jutott, a Tanakajdé az egyetlen hazai győzelem
Az Őriszentpéter a Gyöngyöshermán-Szentkirállyal, míg a Szentpéterfa a Rábatótfaluval osztozott meg a pontokon.
legfrissebbek
Meteorológiai szolgálat: az ország nagyobb részén továbbra sem enyhül az aszály
A csapadék egyenlőtlen eloszlása miatt az országban többfelé száraz a talaj, országos, áztató eső pedig továbbra sem érkezik, így az ország nagyobb részén nem enyhül az aszály - írta hétfői bejegyzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat.
Mintegy kilenc tonna ólomakkumulátort értékesített
A Sárvári Járásbíróság előkészítő ülésen hulladékgazdálkodás rendje megsértésének bűntette miatt 1 év, végrehajtásában 3 év próbaidőre felfüggesztett börtönre ítélt egy büntetlen előéletű férfit. A vádlottal szemben 1.911.244 forint erejéig vagyonelkobzást rendelt el.
Első alkalommal rendezett a város Takács József emlékére versenyt
Május 21-én tartották a Takács József Tenisz Emlékversenyt a Késmárk utcai teniszpályán, melyen Szombathely Megyei Jogú Városa képviseletében dr. László Győző, sportért is felelős alpolgármester vett részt és köszöntötte a résztvevőket. A torna első alkalommal, de hagyományteremtő céllal került megrendezésre Szombathely Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala, Sport és Ifjúsági Iroda szervezésében, olvasható a város honlapján.
Árokba sodródott egy autó Szentgotthárdon
Több helyen nem lesz melegvíz szerdán Szombathelyen
A felhasználói rendszer karbantartása miatt május 25-én, szerdán 8-tól 18 óráig Szombathely egyes részein a használati melegvíz-szolgáltatás szünetelni fog, olvahsató a Szombathelyi Távhőszolgáltató Kft. közleményében.