km/óra
  2022.06.25., szombat  •  Vilmos napja
Futsal: legyőzte a DEAC-ot, 2020 után ismét Magyar Kupa-győztes a Haladás!

Futsal: legyőzte a DEAC-ot, 2020 után ismét Magyar Kupa-győztes a Haladás!

A szombathelyiek 8-4-es győzelmükkel harmadik alkalommal hódították el a trófeát.

 

FÉRFI FUTSAL MAGYAR KUPA DÖNTŐ

HALADÁS VSE - DEAC 8-4 (3-2)

HALADÁS VSE: Gyimesi Máté - Kovács Máté, Sipos Gergő, Vatamaniuc-Bartha Dávid, Henrique Diniz, Alasztics Marcell, Homlok Levente, Szalmás Zoltán, Luiggi Longo, Hajmási Milán, Dróth Zoltán, Papp Zsombor, Gerencsér Antal, Vas Ádám

Edző: Juan Ramón Calvo Rodríguez

DEAC: Krajcsi Bence - Rodrigo Coito, Thiago Dos Santos, Rácz Zsolt, Szabó János Ábel, Tóth Benedek, Faragó Lajos, Szentes-Bíró Tamás, Vass Ottó, Siska Gergő, Harmati Tamás, Berecz Rafael, Harcsa Dávid

Edző: Elek Gergő

Gólszerzők: Dróth 12., Szalmás 19., Luiggi Longo 2 (19., 39.), Hajmási 23., Sipos 28., Henrique Diniz 2 (28., 39.) ill. Rácz 5., Harmati 2 (8., 30.), Rodrigo Coito 38.

 

Mint arról beszámoltunk, a Veszprém legyőzésével bejutott a 2022-es Férfi Futsal Magyar Kupa döntőjébe a Haladás együttese, a fináléban pedig azzal a DEAC-cal találkozott, amely a Rubeola elleni sikerrel vívta ki, hogy az aranyéremért harcolhasson.

 

Rögtön egy nagy Sipos Gergő-mentéssel indult az összecsapás, majd Diniz védésénél kellett védeni Krajcsinak, támadó szellemben kezdtek a csapatok. Ennek ellenére azért érezhető volt a tét mindkét oldalon, Hajmási lövésnél Krajcsi védett, a debreceniek kapusának akadt több dolga. A hajdúságiak fegyelmezetten, stabilan védekeztek, az 5. percben pedig egy kényszerítő után a vezetést is megszerezték, Rácz volt eredményes (0-1). A bekapott gól után rátett egy lapáttal a HVSE, nagyot kellett védekeznie a sötétmezeseknek, akiket önfeláldozó blokkok, vagy épp Krajcsi hárításai mentettek meg az egyenlítéstől, többek között Diniz sistergős bombájánál Dróth lekészítése után. A 8. percben aztán hidegzuhanyként érte a második DEAC-gól a szombathelyieket, egy elpasszolt labdára Harmati Tamás csapott le, s gurított Gyimesi Máté mellett a hálóba (0-2). Juanra Calvo mester időt kért, majd Kovács Máté veszélyeztetett, de Krajcsi, valamint a remekül megszervezett debreceni védekezés útját állta a vasi rohamoknak. Elek Gergő tanítványainak is akadtak momentumai, a zöld-fehérek sem nyugodhattak meg, de Dróth hatalmas kapufája is jelezte, hogy egyre közelebb volt a szépítéshez a Haladás. A szombathelyiek csapatkapitánya a 12. percben már gólnak örülhetett, egy pazar megvillanás után lőtte ki ballal az alsó sarkot (1-2). Nem sokkal később Szentes-Bíró Tamás szabadrúgása vágódott le a másik oldalon, majd Vas Ádám lőtt centikkel a bal kapufa mellé, Elek Gergő pedig érezte, hogy rendeznie kell a sorokat, időt is kért. Nem enyhült a szombathelyi nyomás, nagyot kellett védekeznie a DEAC-nak, valamint Krajcsinak is résen kellett lennie, hogy ne jöjjön az egyenlítés. A 19. percben aztán Szalmás Zoltán remek egyéni alakítása után már ő tehetetlen volt, majd a hatodik hajdúsági fault után Luiggi Longo lőhetett kisbüntetőt, egy minutum leforgása alatt fordítani tudott a HVSE (3-2). Pár másodperccel később Sipos Gergő előtt adódott ajtó-ablak ziccer, ám kimaradt, a szünetig pedig már nem változott az eredmény.

 

A második játékrészben is a Haladás játszott veszélyesebben, két és fél perc elteltével pedig Dróth Zoltán szolgálta ki remekül Hajmási Milánt, aki parádés tekeréssel iratkozott fel a gólszerzők közé (4-2). A DEAC a bátor kezdés után nem találta az ellenszert, a szombathelyiek megnyugodtak, saját játékukat játszották, a 28. percben pedig Luiggi Longo robogott el a bal oldalon, tálalt Sipos elé, aki 5-2-re módosította az állást. A debrecenieket megfogták a gyorsan jött gólok, még ugyanebben a percben Henrique Diniz is betalált, 6-2 állt az eredményjelzőn. Elek Gergő időt kért, a DEAC az utolsó szalmaszálba próbált kapaszkodni, előbb Vas Ádámnak, majd Gyimesi Máténak kellett nagyot mentenie. Krajcsi mezőnyjátékosként segítette a sötétmezesek támadásait, ezt pedig több alkalommal is szerette volna kihaszálni a HVSE, de rendre visszaért a hajdúságiak hálóőre. A cívisvárosiak nem adták fel, a 30. percben Harmati Tamás érkezett jól egy szélről belőtt labdára, 6-3-ra zárkóztatva ezzel csapatát. A debreceniek továbbra is kockáztattak, mondhatni öt a négy elleni játékot játszottak, ekkor már nem volt veszítenivalójuk. A szombathelyi támadásokban végig ott volt a veszély, az újabb találatot azonban a 38. percben ismét Elek Gergő csapata szerezte, Coito módosította 6-4-re az állást. Juanra Calvo magához hívta övéit, a vendégek öröme pedig pár másodpercig tartott csak, ugyanis Henrique Diniz egy labdaszerzés után az üresen álló kapuba gurított, eldőlni látszott a kupagyőzelem sorsa (7-4). A Haladásban Homlok Levente érkezett a kapuba, valamint Papp Zsombor is pályára lépett, Luiggi Longo pedig a kisbüntetője után fejjel is eredményes volt az utolsó előtt percben, amivel ki is alakult a döntő 8-4-es végeredménye.

 

A Juanra-legénység egy gólzáporos, jó iramú mérkőzésen tudott diadalmaskodni, s 2018, valamint 2020 után története során harmadik alkalommal emelhette magasba a Magyar Kupa-győzelemért járó trófeát.

 

Sipos Gergő: Nem kezdtük jól a mérkőzést, nem voltunk kellően agresszívak, határozottak védekezésben, ezt pedig meg is büntette a DEAC. Fontos volt, hogy még az első félidőben fordítani tudtunk, és a folytatásban is kitartott a lendületünk, így végül megérdemelten győztünk, nagyon boldog vagyok.

 

Juan Ramón Calvo Rodríguez: Nem volt könnyű dolgunk, hiszen rossz kezdés után kellett felállnunk, de megmutattuk, hogy van tartása a csapatnak. Tavaly nem sikerült bejutni a Final Fourba, idén viszont nagyon szerettük volna megnyerni a Magyar Kupát. Boldog vagyok, szeretnék gratulálni a csapatnak, stábnak, és mindenkinek, aki hozzátett ehhez a sikerhez.

 

Fotó: Ujvári Sándor/MTI

 

Malomsoki Cintia

 

 

 

Savaria Fórum 31. évfolyam 23.szám - 2022.06.17.
Savaria Fórum 31. évfolyam 23.szám - 2022.06.17.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Fergeteges koncertet adott a Kugler zenekar (képgaléria)
100 éve jelent meg James Joyce Ulysses című regénye, Szombathely kétnapos Bloomsday-jel ünnepelte az évfordulót június 16-án és 17-én. A kortárs képzőművészeti kavalkád bővelkedett koncertekben, kiállításokban, alkotói performanszokban és gasztro-élményekben.
Szikora Róbert és az R-Go adott koncertet Szombathelyen (képgaléria)
A rajongók megtöltötték a Fő teret.
TFA-FCC Hungary-Szombathely tűzoltóverseny és koncertek a Fő téren
Szombathely Fő terén rendezik meg a TFA-FCC Hungary-Szombathely, az ország legerősebb tűzoltója nemzetközi tűzoltóversenyt a mai napon.
Felfüggesztették a Gothard iskola egyik tanárát
Ne öntse ki, inkább dobja a kontérbe!
Városszerte kilenc helyszínre helyeztek ki használt sütőolaj begyűjtésére szolgáló konténert. Szombathely 2021 márciusában csatlakozott a Cseppetsem! Programhoz. Akkor a város 18 óvodájába került gyűjtőedény, tavaly októberben pedig a Vásárcsarnok oldalához tették ki a vakítósárga konténert.
legfrissebbek
Montenegrói győzelem a magyar csoportban a férfi vízilabdatornán
A csoportgyőztesek a szerdai negyeddöntőbe jutottak, a második és harmadik helyezettek a nyolc közé kerülésért játszanak hétfőn, míg a negyedikek - Kanada visszalépése nyomán hárman - az alsóházban (13-15. hely) folytatják.
Hosszú: nagyon kedves volt nekem ez a világbajnokság
Szombati egyéni számban címvédőként negyedik lett 400 méter vegyesen. 
Meteorológiai szolgálat figyelmeztetéseket adott ki vasárnapra
A jövő héten már 38 fokos maximumokat is mérhetnek.
Rapport a hetedik meccsén kikapott 
Rapport Richárd hat döntetlen után hetedik mérkőzésén kikapott a sakkvilágbajnok-jelöltek nyolcfős madridi tornáján.
Franciaországban alkotmányba foglalnák a terhességmegszakítás jogát
A kormányszövetség és a NUPES együtt 296 képviselővel rendelkezik. A javaslat elfogadásához 289 szavazat szükséges, ami az abszolút többség.