km/óra
  2022.08.17., szerda  •  Jácint napja
Futsal: legyőzte a címvédő Veszprémet, így Magyar Kupa-döntős a Haladás!

Futsal: legyőzte a címvédő Veszprémet, így Magyar Kupa-döntős a Haladás!

A szombathelyiek Vas Ádám, Luiggi Longo, valamint Vatamaniuc-Bartha Dávid találataival 3–2-re diadalmaskodtak a bakonyiak ellen.

 

FÉRFI FUTSAL MAGYAR KUPA ELŐDÖNTŐ

HALADÁS VSE- VESZPRÉM FUTSAL 3–2 (1–1)

HALADÁS VSE: Alasztics Marcell - Luiggi Longo, Hajmási Milán, Dróth Zoltán, Vas Ádám, Gyimesi Máté. Homlok Levente, Szalmás Zoltán, Sipos Gergő, Dávid Richárd, Vatamaniuc-Bartha Dávid, Papp Zsombor, Gerencsér Antal, Henrique Diniz

Edző: Juan Ramón Calvo Rodríguez

VESZPRÉM FUTSAL: Spandler Mátyás - Tatai József, Fridrich Dávid, Pál Patrik, Rutai Balázs, Everton, Dorogi Benjámin, Rodrigo Dos Santos, Molnár Raul, Bencsik Ádám, Koncsol Norbert, Bognár Patrik

Edző: Fehér Zsolt

Gólszerzők: Luiggi Longo 14., Vatamaniuc-Bartha Dávid 29., Vas Ádám 38. ill. Everton 12., Pál Patrik 38.

 

Május 7-én, valamint május 8-án Kecskeméten kerül megrendezésre a Férfi Futsal Magyar Kupa négyes döntője, a Haladás együttese pedig a Veszprémmel csapott össze szombaton délután a fináléba kerülésért.

 

Agilisan, kezdeményezően léptek fel a szombathelyiek, ezt pedig egy Vas Ádám-lövéssel is jelezték már rögtön az első percben. Magasan letámadott a HVSE, nem engedte kibontakozni ellenfelét. A Veszprém a kezdeti bizonytalanság után aztán felvette a játék ritmusát, Everton, valamint Rutai előtt is adódott helyzet, Alasztics azonban magabiztosan őrizte a kaput. Nem sokkal később másik hálóőr, Spandler is megmutathatta, hogy mire képes, neki Hajmási próbálkozásánál kellett hárítania. Juanra Calvo mester igyekezett mindenkinek lehetőséget adni, a zöld-fehérek mezőnyfölényben játszottak, míg a vendégek a gyors kontráikkal próbáltak zavart okozni. A 14. percben a HVSE szerezte meg a vezetést, Luiggi Longo csent labdát, majd lőtt távolról kapura, a labda pedig utat talált a hálóba (1-0). Nagyon magas hőfokon pörögtek a játékosok, csúsztak-másztak minden labdáért, kemény, de semmiképpen sem sportszerűtlen mérkőzést vívtak a felek. A 17. percben aztán egyenlíteni tudott a bakonyi gárda, Everton lőtte ki a jobb alsó sarkot (1-1), ráadásul egy szabálytalanságra voltak a szombathelyiek attól, hogy kisbüntetőt végezhessen el a Veszprém. A játékrész hajrájában Juanra Calvo tréner időt kért, Henrique Diniz sistergős lökete a kapufán csattant, 1-1-es állással mehettek pihenni a csapatok.

 

A második játékrészt is a vasiak kezdték támadóbb szellemben, Vas Ádám egy szép egyéni alakítás végén veszélyeztetett, majd egy fifikás szabadrúgás-variácó után járt közel az újabb gólhoz a Juanra-legénység. A vendégeknek ezúttal is kellett idő, hogy elkapják a fonalat, de ők is jelezték, hogy szeretnének címet védeni, persze ehhez Alasztics Marcellnek is volt egy-két szava. Ahogy közeledtünk a játékrész közepéhez, egyre inkább beszorult a Veszprém, ez erősödő fölény pedig Vatamaniuc-Bartha Dávid révén gólban is megmutatkozott (2-1). A szombathelyiek a vezetés megszerzése után sem lassítottak, szerették volna végleg eldönteni a döntőbe jutás sorsát, ehhez azonban jobb helyzetkihasználásra, nagyobb koncentrációra lett volna szükség. Az idő fogyott, a veszprémieknek sietőssé vált a dolog, Fehér Zsolt együttese a 37. percben kockáztatott is és vészkapus játékra állt át. A formációváltás nem úgy sült el, ahogy azt a címvédő szerette volna, egy labdaszerzést követően Vas Ádám az üres kapuba passzolta a labdát, kétgólosra nőtt a zöld-fehér előny (3-1). Pál Patrik még ugyanebben a percben válaszolt, a Veszprém egy utolsó rohamot indított az egyenlítésért, erre azonban már nem maradt ideje. A Haladás egy rendkívül nehéz mérkőzésen 3-2-re nyerni tudott, s 2020 után ismét ott lesz a Magyar Kupa fináléjában, ahol vasárnap 19:45 perctől a DEAC gárdájával küzd meg az aranyéremét.

 

Fotó: Nagy Jácint

 

Malomsoki Cintia

Savaria Fórum 31. évfolyam 28.szám - 2022.08.12.
Savaria Fórum 31. évfolyam 28.szám - 2022.08.12.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
legfrissebbek
Elszenvedte első vereségét a szezonban a Haladás, hajrában szerzett góllal nyert a Szeged Szombathelyen
A mérkőzést a korábban a zöld-fehéreknél is megforduló Gajdos Zsolt döntötte el a 84. percben.
Megyei II. osztály, északi csoport: több csapatnál is kiszakadt a gólzsák az első fordulóban
A Bozsok kilenc, az Uraiújfalu fél tucat találatig jutott, a Lukácsháza és a Sé is ötször vette be ellenfele kapuját. Idegenben nyert az Alsóújlak, valamint az Újperint, a Spari pedig 1-1-es döntetlent játszott a Gércével.
Megújul a 11-es Huszár úti streetball pálya
Több mint húszmillió forintból újul meg a streetball pálya a 11-es Huszár úti tömbbelsőben. A beruházás uniós pályázatból és a szombathelyi önkormányzat támogatásával jöhet létre. Erről tartott sajtótájékoztatót Bokányi Adrienn tanácsnok, a körzet önkormányzati képviselője.
A generátor szíjának elszakadása vezetett egy felsőjánosfai gépjárműtűzhöz
A tűzesethez a körmendi hivatásos tűzoltók vonultak ki, akik elvégezték a jármű áramtalanítását, írja a vasi katasztrófavédelem honlapja.
Kiszáradnak a fák, miért nem locsolják többet?
A Szompark hivatalos Facebook-oldalán jelentette meg az alábbi közleményt.