km/óra
  2022.10.05., szerda  •  Aurél napja
Futsal: kétgólos hátrányból felállva játszott döntetlent a Haladás a Kecskemét elleni nyitányon

Futsal: kétgólos hátrányból felállva játszott döntetlent a Haladás a Kecskemét elleni nyitányon

A két csapat megismételte a második egymás elleni felkészülési mérkőzés 4-4-es végeredményét.

 

FÉRFI FUTSAL NB I 1. FORDULÓ

HALADÁS VSE - SG KECSKEMÉT 4-4 (1-1)

Haladás VSE: Gyimesi Máté - Hajmási Milán, Dróth Zoltán, Dávid Richárd, Vas Ádám, Homlok Levente, Kovács Máté, Szalmás Zoltán, Luiggi Longo, Knizs Olivér, Henrique Diniz, Sipos Gergő, Vatamaniuc-Bartha Dávid, Fehér Dániel

Vezetőedző: Juan Ramón Calvo Rodríguez

SG Kecskemét: Rigó László - Bencsik Roland, Mánya Szabolcs, Hadnagy István, Pál Patrik, Nyerges András, Bíró Attila, Kajtár Mátyás, Darko Ristic, Öreglaki Norbert, Stojan Milovac, Haász Benjámin, Sánta János

Vezetőedző: Soltész Levente

Gólszerzők: Dróth Zoltán 17., Sipos Gergő 2 (28., 32.), Hajmási Milán 34., ill. Hadnagy István 15., Bencsik Roland 22., Darko Ristic 2 (25., 34.)

 

Egy hónapnyi kemény munka és négy felkészülési mérkőzés után hétfőn késő délután már "élesben" bizonyíthatott a Haladás futsalcsapata, a zöld-fehérek a Kecskemétet fogadták a 2022/2023-as szezon rajtján. A hazaiaknál Juan Ramón Calvo Rodríguez vezetőedzőnek több hiányzója is volt, nem volt ott a keretben az új szerzemény, Rutai Balázs, Alasztics Marcell, Nagy Kevin, valamint a szintén újonnan érkező Arnon Santos Cassemiro sem. A találkozó előtt ünnepélyes díjátadásokra került sor, a Magyar Labdarúgó Szövetség képviseletében Mersich Péter adott át emlékplakettet az előző idény legjobbjának megválasztott Dróth Zoltánnak, a legjobb kapus díjat elnyerő Alasztics Marcellnek, valamint Szalmás Zoltánnak, aki a szezon felfedezettje lett. Ezen kívül köszöntötték még a lelátón helyet foglaló Vörös Csabát, a Haladás labdarúgócsapatának technikai vezetőjét, aki a mérkőzés napján ünnepelte születésnapját.

 

Meglehetősen óvatos játékkal, egymás feltérképezésével kezdtek a csapatok, ezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy az első igazán komoly helyzetre az 5. percig kellett várni. Szalmás szerzett labdát, majd iramodott meg, életerős lökete nem sokkal kerülte el a kaput. Aktívabbak voltak azért a szombathelyiek, Szalmás után Dávid Richárd kínálta meg Rigó kapust, aki azonban védeni tudott. A kiskunságiak is mutattak életjeleket, sőt mi több, a kapufát is eltalálták, egyik csapat sem adta könnyen magát. A 15. percben aztán a vendégek örülhettek a vezetés megszerzésének, miután egy távoli Mánya Szabolcs-lövésbe Hadnagy István tette bele kecskeméti szempontból szerencsésen a lábát (0-1). A HVSE időt kért, majd igyekezett nyomást helyezni ellenfele kapujára, életveszélyesek voltak a vasiak távoli lövései. A 17. percben aztán Dróth Zoltán volt a főszereplő: a hazaiak csapatkapitánya ezúttal le tudott válni Mánya Szabolcsról, ki tudta magának alakítani a lövőhelyzetet, a labda pedig a kapuban kötött ki, 1-1-re módosult ezzel az állás. A játékrész hajráját mindkét csapat megnyomta, Gyimesitől nagy bravúrra volt szükség, hogy ne változzon az eredmény, végül 1-1-es döntetlennel fordultak a felek.

 

A második félidő finoman fogalmazva sem kezdődött jól a Juanra-legénység szempontjából, ugyanis a korábban éppen a szombathelyieket erősítő Bencsik Roland - aki a két csapat felkészülési mérkőzésén is betalált - rögtön a 2. percben feliratkozott a góllövők közé, így aztán 1-2 állt az eredményjelző táblán. A bekapott gól felpaprikázta a szombathelyieket, akik rendületlenül mentek előre, helyzeteket alakítottak ki, a túlzott kitámadást viszont megbüntették a vendégek, Ristic révén már kétgólos volt az előnyük (1-3). Hátrány ide, hátrány oda, nem hagyta magát a címvédő, Sipos Gergő révén pedig jött is a szépítés, majd az egyenlítés, a 32. percben kezdődhetett minden elölről. Hogy mekkora tartás volt a hazaiakban, azt a 34. perc eseménye is alátámasztotta: egy labdakihozatalnál Hajmási Milán űzte-hajtotta a kecskemét játékost, majd el is tudta gurítani a labdát a kapu jobb alsó sarkába, ezzel pedig már a vasiaknál volt az előny (4-3). Az öröm azonban nem tartott sokáig, Ristic második találatával ugyanis hamar egalizáltak az alföldiek (4-4). Mindkét csapat nagy erőket mozgósított a győzelemért, a 38. percben egyik, majd másik oldalon is megszólalt az időkérést jelző duda, próbáltak még belenyúlni a mérkőzésbe a trénerek. Fél perc volt hátra, amikor vészkapus játékra váltott a Haladás, amit kétszer is kihasználhatott volna, Rigó azonban két hatalmas bravúrral gondoskodott arról, hogy az összecsapás 4-4-es végeredménnyel és pontosztozkodással záruljon.

 

A szombathelyiek tehát gólgazdag döntetlennel rajtoltak, pénteken pedig már újabb keménynek ígérkező erőpróba vár rájuk a Veszprém otthonában.

 

Fotó: Nagy Jácint

 

Malomsoki Cintia

 

Savaria Fórum 31. évfolyam 35.szám - 2022.09.30.
Savaria Fórum 31. évfolyam 35.szám - 2022.09.30.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
legfrissebbek
Öt évet kapott az embercsempész
A Szombathelyi Járásbíróság ítélete jogerős, áll a Vas Megyei Főügyészség közleményében.
Vigyázzunk a Lapozóra!
A Városháza előtti könyvcserepont, a LAPOZÓ a Libri-Bookline Zrt. és a szombathelyi önkormányzat együttműködésében jött létre kora tavasszal. A könyvek újrahasznosítását elősegítő könyvpavilon hónapokon át remekül működött, egy ideje azonban megfogyatkozott kölcsönözhető, cserélhető könyveinek száma.
Balesetek megyeszerte
Négy, anyagi kárral végződött balesetnél helyszíneltek a Vas megyei rendőrök, írja a police.hu.
Körözöttek kerültek rács mögé
Beszédes volt a Rendőrség honlapjának körözési alportálján közzétett fotó, írja a police.hu.
A magyar pedagógusok fekete napja
1994 óta minden év október ötödikén ünnepli az UNESCO a pedagógusok világnapját.A dátum a hatalmas előrelépést jelentő 1966-os ILO/UNESCO ajánlás aláírásának állít emléket, amely a tanárok jogait és felelősségét határozta meg. Ma Magyarországon a pedagógusjogok napját sztrájk, polgári engedetlenség és fekete ruhás tiltakozások kísérik – Szombathelyen is több iskolánál demonstráltak.