km/óra
  2023.09.27., szerda  •  Adalbert napja
Futsal: idehaza is legyőzte az Aramist és ott van a Magyar Kupa Final Four-ban a Haladás!

Futsal: idehaza is legyőzte az Aramist és ott van a Magyar Kupa Final Four-ban a Haladás!

A szombathelyiek hazai környezetben 6-5-re, összesítésben pedig 12-7-re múlták felül az Aramist, ezzel pedig ott lesznek a Magyar Kupa legjobb négy csapata között és megküzdhetnek a címvédésért.

 

FÉRFI FUTSAL MAGYAR KUPA NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ

HALADÁS VSE - ARAMIS SE 6-5 (3-3)

Haladás: Gyimesi - Hajmási, Dróth, Arnon Cassemiro, Vas, Homlok, Kovács, Szalmás, Knizs, Nagy, Henrique Diniz, Sipos, Vatamaniuc-Bartha, Fehér

Edző: Juan Ramón Calvo Rodríguez

Aramis: Gémesi - Gáspár, Moga, Lévai, Bognár, Molnár, Kövesdi, Vattamány, Matolcsi, Bélavári, Machalek, Sóvári, Szücs

Edző: Moga Flavius Lorant

Gólszerzők: Hajmási Milán 2., Vas Ádám 3., Dróth Zoltán 15., Sipos Gergő 2 (18., 35.), Henrique Diniz 34., ill. Szücs Barna 3 (9., 17., 30.), Lévai 16., Bognár 28.

 

Hétfőn még Kecskeméten hengerelt a Haladás VSE futsalcsapata, csütörtökön délután viszont már a Magyar Kupa negyeddöntőjének visszavágója várt a zöld-fehérekre. A Juanra-legénység az odavágón 6-2-es idegenbeli győzelmet aratott, így már az első felvonás után nagy lépést tett a Final Four-ba jutás felé.

 

S ha ez nem lett volna elég, ezt a találkozót is káprázatosan kezdte a házigazda, amely Hajmási Milán és Vas Ádám góljaival már a 3. percben 2-0-s előnyre tett szert. A címvédő mindent megtett, hogy már korán végleg eldöntse a továbbjutás sorsát, ám ezzel párhuzamosan a budaörsiek is rendezték a sorokat, bátrabban lettek, Szücs Barna révén pedig szépíteni is tudtak (2-1). Jó iramú találkozót láthattak a szurkolók, az Aramis nem adta könnyen magát, a folytatásban viszont a Haladás tudott váltani. Dróth Zoltánék nagy nyomás alá helyezték ellenfelük kapuját, egymást érték a veszélyes helyzetek, a 15. percben pedig épp a szombathelyiek csapatkapitánya lőtt nagy gólt egy szép lefordulás után, 3-1 állt az eredményjelző táblán. A bekapott találat felpaprikázta a vendégeket, akik Lévai Dániel és Szücs Barna révén egalizáltak, 3-3-mal vonulhattak az öltözőbe a felek.

 

A szünet után ismét a HVSE volt agilisabb, harapósabb, Nagy Kevin helyzetével indult a játékrész, melynél nem sok hiányzott a gólhoz. Felváltva forogtak veszélyben a kapuk, mindkét együttes nagy elánnal támadott, Gyimesi Máté pedig parádés védéseket mutatott be. A 28. percben Bognár Bence lőtt nagy erővel a léc alá, 4-3-ra vezettek a narancsmezesek, örömük azonban nem tartott sokáig, Sipos Gergő ugyanis villámgyorsan egyenlített, amivel 4-4 volt az állás. Egy pillanatra sem volt megállás, a 30. minutumban Szücs Barna révén ismét a vendégek kerültek lépéselőnybe, a vasiaknak viszont erre is volt válasza, Henrique Diniz remek átlövésével egyenlítettek. Sőt, mi több egy perc múlva Nagy Kevin átadását Sipos Gergő váltotta gólra, amivel 6-5 állt az eredményjelző táblán. A hajrában ugyan öt a négy elleni játékkal is próbálkoztak a budaörsiek, megzörgetniük már nem sikerült a hazai hálót, Juanra Calvo együttese 6-5-ös hazai sikerrel, összesítésben pedig 12-7-es eredménnyel jutott be a debreceni négyes döntőbe.

 

A hazai bajnoksában a válogatott Belgium elleni VB-pótselejtezői miatt szünet következik, a zöld-fehérek április 22-én a Veszprém otthonába látogatnak. 

 

Fotó: Nagy Jácint

 

Malomsoki Cintia

 

 

 

Savaria Fórum 32. évfolyam 33. szám - 2023.09.22.
Savaria Fórum 32. évfolyam 33. szám - 2023.09.22.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Teljes útzár lesz a Rohoncin!
Szeptember 26-28. között rendezi meg a XII. Szakmai Közlekedési Verseny országos döntőjét, ennek helyszíne a forgalmas útszakasz, erről posztolt dr. Czeglédy Csaba (független) önkormányzati képviselő.
Szívfacsaró történetek: két előadást hoz Szombathelyre Pintér Béla és Társulata
Az ország legrangosabb, legnépszerűbb független színházi csapata, Pintér Béla és Társulata kétszer is vendégszerepel az ősszel az AGORA Művelődési és Sportházban. Megrendítőek s egyben felemelőek, erőt is adóak a produkcióik.
Értelemmel épül a világ: 50 éves a Pedagógus Kórus
Baráti énekkarokkal, a Bartók Termet betöltő közönséggel és persze sok-sok muzsikával ünnepelte fennállásának ötvenedik évfordulóját a Szombathelyi Pedagógus Kórus.
Jégesővel vonult át a vihar délután Vas vármegyén (fotók, videó)
Söpte-Vép-Táplán-Vasszécseny kapta a legtöbb jeget, a borsó nagyságútól a 2-3 centisig volt minden.
Vármegyei I. osztály: gólzáporos döntetlen Bükön, magabiztos hazai győzelem Sárváron
A Celldömölk is otthon tudott nyerni, a Csepreget múlta felül, a Csákánydoroszló viszont egyedüliként idegenbeli sikert aratott. Pontosztozkodással zárult a Söpte és a Rábapaty összecsapása.
legfrissebbek
Műanyag hulladék füstölt egy betonfalú tárolóban Vasváron
Egy tűzesethez vonultak a Vas vármegyei tűzoltók kedden, egy vasvári hulladékgazdálkodási cég betonfalú tárolójához, olvasható a vasi katasztrófavédők honlapján.
Lengyelország megpályázza a 2036-os nyári olimpia megrendezését
Ezt Andrzej Duda államfő szerdán jelentette be.
Csütörtökön ismét összeülnek a képviselők
A takarékossági intézkedések felülvizsgálata, az út- és járdafelújítási program eddigi eredményei és az autizmussal élők nappali ellátásának megoldása - többek között ezeket a témákat vitatják meg a nyári szünetet követő első testületi ülésen a képviselők. A csütörtöki közgyűlésen 19 napirendi pontot nyilvánosan, kettőt zárt ajtók mögött tárgyalnak. Az ülést 9 órától élőben követhetik honlapunkon a folyamatosan frissülő cikkünkben, valamint a Szombathelyi Televízió műsorán és Facebook-oldalán.
Árvízi védekezés: jutalom a helytállásért
51 szervezet több száz önkéntese vett részt az árvízi védekezésben augusztus elején. A Rábán és a kisebb vízfolyásokon levonuló jelentős árhullám jó néhány vasi településen gondot okozott, embereket is kellett menteni. A hivatásosok munkáját nagyban segítették a mentőcsoportok, önkéntes tűzoltók, polgárőrök a vészhelyzetben.
A szombathelyi piacon dolgozók és bérlők helyzetén javítana az önkormányzat
A Szombathely Városi Vásárcsarnok igazgatója az intézmény működtetése kapcsán felmerülő nehézségek miatt két kérelemmel fordult az önkormányzathoz, erről is tárgyalnak a képviselők a csütörtöki közgyűlésen. Szeretnék megemelni a dolgozók bérét, illetve segítséget nyújtani a bérlők energiaköltségeihez.