km/óra
  2024.07.12., péntek  •  Izabella, Dalma napja
Futsal: idehaza is legyőzte az Aramist és ott van a Magyar Kupa Final Four-ban a Haladás!

Futsal: idehaza is legyőzte az Aramist és ott van a Magyar Kupa Final Four-ban a Haladás!

A szombathelyiek hazai környezetben 6-5-re, összesítésben pedig 12-7-re múlták felül az Aramist, ezzel pedig ott lesznek a Magyar Kupa legjobb négy csapata között és megküzdhetnek a címvédésért.

 

FÉRFI FUTSAL MAGYAR KUPA NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ

HALADÁS VSE - ARAMIS SE 6-5 (3-3)

Haladás: Gyimesi - Hajmási, Dróth, Arnon Cassemiro, Vas, Homlok, Kovács, Szalmás, Knizs, Nagy, Henrique Diniz, Sipos, Vatamaniuc-Bartha, Fehér

Edző: Juan Ramón Calvo Rodríguez

Aramis: Gémesi - Gáspár, Moga, Lévai, Bognár, Molnár, Kövesdi, Vattamány, Matolcsi, Bélavári, Machalek, Sóvári, Szücs

Edző: Moga Flavius Lorant

Gólszerzők: Hajmási Milán 2., Vas Ádám 3., Dróth Zoltán 15., Sipos Gergő 2 (18., 35.), Henrique Diniz 34., ill. Szücs Barna 3 (9., 17., 30.), Lévai 16., Bognár 28.

 

Hétfőn még Kecskeméten hengerelt a Haladás VSE futsalcsapata, csütörtökön délután viszont már a Magyar Kupa negyeddöntőjének visszavágója várt a zöld-fehérekre. A Juanra-legénység az odavágón 6-2-es idegenbeli győzelmet aratott, így már az első felvonás után nagy lépést tett a Final Four-ba jutás felé.

 

S ha ez nem lett volna elég, ezt a találkozót is káprázatosan kezdte a házigazda, amely Hajmási Milán és Vas Ádám góljaival már a 3. percben 2-0-s előnyre tett szert. A címvédő mindent megtett, hogy már korán végleg eldöntse a továbbjutás sorsát, ám ezzel párhuzamosan a budaörsiek is rendezték a sorokat, bátrabban lettek, Szücs Barna révén pedig szépíteni is tudtak (2-1). Jó iramú találkozót láthattak a szurkolók, az Aramis nem adta könnyen magát, a folytatásban viszont a Haladás tudott váltani. Dróth Zoltánék nagy nyomás alá helyezték ellenfelük kapuját, egymást érték a veszélyes helyzetek, a 15. percben pedig épp a szombathelyiek csapatkapitánya lőtt nagy gólt egy szép lefordulás után, 3-1 állt az eredményjelző táblán. A bekapott találat felpaprikázta a vendégeket, akik Lévai Dániel és Szücs Barna révén egalizáltak, 3-3-mal vonulhattak az öltözőbe a felek.

 

A szünet után ismét a HVSE volt agilisabb, harapósabb, Nagy Kevin helyzetével indult a játékrész, melynél nem sok hiányzott a gólhoz. Felváltva forogtak veszélyben a kapuk, mindkét együttes nagy elánnal támadott, Gyimesi Máté pedig parádés védéseket mutatott be. A 28. percben Bognár Bence lőtt nagy erővel a léc alá, 4-3-ra vezettek a narancsmezesek, örömük azonban nem tartott sokáig, Sipos Gergő ugyanis villámgyorsan egyenlített, amivel 4-4 volt az állás. Egy pillanatra sem volt megállás, a 30. minutumban Szücs Barna révén ismét a vendégek kerültek lépéselőnybe, a vasiaknak viszont erre is volt válasza, Henrique Diniz remek átlövésével egyenlítettek. Sőt, mi több egy perc múlva Nagy Kevin átadását Sipos Gergő váltotta gólra, amivel 6-5 állt az eredményjelző táblán. A hajrában ugyan öt a négy elleni játékkal is próbálkoztak a budaörsiek, megzörgetniük már nem sikerült a hazai hálót, Juanra Calvo együttese 6-5-ös hazai sikerrel, összesítésben pedig 12-7-es eredménnyel jutott be a debreceni négyes döntőbe.

 

A hazai bajnoksában a válogatott Belgium elleni VB-pótselejtezői miatt szünet következik, a zöld-fehérek április 22-én a Veszprém otthonába látogatnak. 

 

Fotó: Nagy Jácint

 

Malomsoki Cintia

 

 

 

Savaria Fórum 33. évfolyam 26. szám - 2024.07.05.
Savaria Fórum 33. évfolyam 26. szám - 2024.07.05.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Augusztusban folytatódik a lomtalanítás Szombathelyen
A SZOVA Nonprofit Zrt. idén is meghirdette a lomtalanítást, amely a lakosságra és lakóingatlanokra vonatkozik, így a garázstulajdonosok, illetve intézmények, vállalkozások, kereskedelmi egységek nem vehetik igénybe a szolgáltatást.
Augusztusi időutazásra hív a XXIII. Savaria Történelmi Karnevál
Augusztus 22. és 25. között ismét megelevenedik Szombathely ókori története: a nyolc kiemelt és 20 kísérőhelyszín 388 programmal várja Savaria lakóit és a vendégeket, hogy időutazással ünnepeljük a város 2000 éves múltját, jelenét és jövőjét. A XXIII. Savaria Történelmi Karneválról kedden tartottak sajtótájékoztatót a Történelmi Témaparkban.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
Edzésbe állt a Haladás VSE
Hétfőn délután 21 mezőnyjátékosnak, valamint két kapusnak tartotta meg az első edzést a Szenczi Imre vezette szakmai stáb, írja az egyesület honlapja.
Jövő hétvégén ismét Szombathely utcáira viszik a művészetet
Tovább dübörög az Érezd Szombathelyt! programsorozat: július 13-án jön az Utcaművészeti nap, melynek keretében zenészek, képzőművészek, táncosok, kézművesek lepik el Szombathely belvárosát. De ezen kívül is sok izgalmas program vár ránk még júliusban, ennek részleteiről tartottak sajtótájékoztatót pénteken délelőtt a szervezők.
legfrissebbek
Zártkapus Konferencia Liga mérkőzés volt a Király Sportlétesítményben
Július 11-én az UEFA Európa Konferencia Liga első selejtező körében a belorusz FC Torpedo Belaz Király Gábor komplexumában fogadta a moldáv FC Milsami Orheit. 
Készüljön: nagy dugók várhatók ezen a szombathelyi bevezető úton
A GYSEV Zrt. a lakosság türelmét kéri, mert július 15-től a hónap végéig ismét karbantartási munkát végez a Zanati úti aluljáró feletti vasúti hídon, ezért két héten át a Zanati úti aluljáró közúti forgalmát két belső sávra fogják szűkíteni.
Kánikula: szünetelnek az őrségi túrák
Az Őrségi Nemzeti Park a nagy hőségre tekintettel határozatlan időre felfüggeszti garantált túráit, tájékoztatott a szervezet Környezeti Nevelési és Ökoturisztikai Osztálya.
NVB: Karácsony Gergely nyerte a főpolgármester-választást
Karácsony Gergely nyerte a főpolgármester-választást, jelentette be a szavazatok újraszámlálása után Sasvári Róbert, a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) elnöke a testület pénteki ülésén.
Ausztria, Olaszország és Magyaroszág nyugdíjas szervezetei találkoztak Szombathelyen
Ausztriából, Olaszországból és több magyar vármegyéből is érkeztek nyugdíjas szervezeti vezetők az első alkalommal megrendezett Nemzetközi Regionális Idősügyi Fórumra, Szombathelyre. Az eseményen elhangzott: országhatárokon belül és kívül ugyanazok a problémák, ezekre igyekeztek megoldást találni a résztvevők.