km/óra
  2022.05.22., vasárnap  •  Júlia, Rita napja
Futsal: idegenben győzte le a nagy rivális Berettyóújfalut a Haladás a forduló rangadóján

Futsal: idegenben győzte le a nagy rivális Berettyóújfalut a Haladás a forduló rangadóján

Továbbra is megállíthatatlan a szombathelyi együttes, amely magabiztosan, ötpontos előnnyel vezeti a tabellát.

 

FÉRFI FUTSAL NB I. 8. FORDULÓ

MVFC BERETTYÓÚJFALU – HALADÁS VSE 1-3 (0-1)

MVFC Berettyóújfalu: Mezei Dávid – Horváth Norbert, Rézműves Tibor, Rábl János, Takács Zoltán, Sándor Máté, Daróczi Dávid, Sipos Robin, Tóth Attila, Szabó Péter, Kártik Zsombor, Szatmári Ákos, Nagy Dániel

Vezetőedző: Trencsényi János

Haladás VSE: Alasztics Marcell – Kovács Máté, Luiggi Longo, Dróth Zoltán, Henrique Diniz, Gyimesi Máté, Szalmás Zoltán, Hajmási Milán, Sipos Gergő, Dávid Richárd, Vatamaniuc-Bartha Dávid, Gerencsér Antal, Vas Ádám

Edző: Juan Ramon Calvo Rodriguez

Gólszerzők: Tóth Attila 35., ill. Hajmási Milán 4., Vas Ádám 2 (33., 38.)

 

Pénteken került sor a szezon első Berettyóújfalu-Haladás összecsapására, melyet a hajdúságiak otthonában rendeztek. A tavalyi idény két finalistájának mérkőzései minden alkalommal igazi csemegének ígérkeznek, ez pedig most sem volt másképp. A szombathelyiek a nyitófordulóban elszenvedett vereség óta hat meccsen tizennyolc pontot gyűjtöttek, míg a Mezei-Vill egy döntetlennel, egy vereséggel és négy győzelemmel a tabella harmadik helyéről várhatta az ütközetet.

 

Remekül kezdett a zöld-fehér alakulat, beszorította ellenfelét, jelezve, bizony mindhárom pontot szeretné hazavinni. Luiggi Longo, Dróth Zoltán, valamint Hajmási Milán is nagyon aktív volt a vendégeknél, utóbbi révén pedig a vezetést is sikerült megszerezniük a 4. percben. Nagyon agresszívan, agilisan játszott a HVSE, nem ismert elveszett labdát, a Berettyónak pedig láthatóan nem ízlett a dolog. Trencsényi János együttese rögtön öt a négy elleni játékra váltott, próbált újítani, a vasiak azonban nagyon fegyelmezetten védekeztek, ha arra volt szükség. A félidő vége felé közeledve Alaszticsnak első védését kellett bemutatnia, a szünetre maradt a 0-1-es állás, a Haladás tehát egygólos előnnyel várhatta a folytatást.

 

A fordulás után némileg megváltozott a játék képe, sokkal keményebb, harcosabb házigazda volt a pályán, nagy munkát kellett hátul végeznie a szombathelyieknek. Továbbra is emberfölényes játékot próbált a Berettyóújfalu, ám ez nem volt túl hatékony, sőt, mi több, Hajmási Milán nagyon közel járt hozzá, hogy egy labdavesztést kihasználva megduplázza a zöld-fehér előnyt. A Juanra-legénység a 33. percben aztán ismét örülhetett, egy Dróth-Vas összjáték után utóbbi módosította 0-2-re az eredményt. A hazaiak nem adták könnyen magukat, rendületlenül mentek előre, Tóth Attila révén pedig vissza is tudtak jönni a mérkőzésbe (1-2). Helyzet itt, helyzet ott, mindkét csapat ment előre az újabb gólért, végül Vas Ádám második találatának köszönhetően sikerült lezárnia a mérkőzést a bajnoki címvédőnek, amely igencsak értékes három ponttal gazdagodott.

 

Dróth Zoltánék legközelebb október 21-én, csütörtökön lépnek pályára, 18 óra 30 perces kezdettel a TFSE-BeStrong érkezik a vasi megyeszékhelyre.

 

Fotó: Nagy Jácint

 

Malomsoki Cintia


 

Savaria Fórum 31. évfolyam 18. szám - 2022.05.13.
Savaria Fórum 31. évfolyam 18. szám - 2022.05.13.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Megyei II. osztály déli csoport: a Csákánydoroszló nyolcig, a Körmend és a Telekes hétig jutott, a Tanakajdé az egyetlen hazai győzelem
Az Őriszentpéter a Gyöngyöshermán-Szentkirállyal, míg a Szentpéterfa a Rábatótfaluval osztozott meg a pontokon.
Hét bemutatót tervez az évadban a Weöres Sándor Színház
Sirály, Koldusopera, Bolha a fülbe. Hét bemutatóval és további három bérleten kívüli produkcióval jelentkezik a 2022/23-as évadban a Weöres Sándor Színház. Megemlékeznek névadójuk születésének 110. évfordulójáról, lesz karneválszínház nagy nevekkel, és változik a társulat összetétele - erről is szó esett a következő évadot beharangozó sajtótájékoztatón, ahol a választható bérlettípusokat is ismertették.
Megyei II. osztály, északi csoport: potyogtak a gólok a 26. fordulóban
A Mersevát tízszer, a Csepreg hétszer, míg az Uraiújfalu hatszor vette be ellenfele kapuját, de a Gencsapáti is gólzáporos mérkőzésen győzte le a Kemenesalját. A Gérce, valamint a Sé is otthon tartotta a három pontot, a Bozsok pedig a Söpte ellen nyert rangadót.
Halálos közlekedési baleset történt Csepregen
Halálos közlekedési balesetet szenvedett az a férfi, aki szombat délután a Vas megyei Csepregen a Kossuth Lajos utcában autójával egy vízelvezető árokba hajtott - közölte a honlapján a rendőrség.
Csaknem 400 fiatal táncolt együtt a Fő téren (képgaléria)
Csaknem 400 fiatal táncolta el Johann Strauss Denevér című operettjéből a négytételes francia négyest ma a Fő téren. Két év kihagyás után ismét megrendezte az AGORA a Quadrille Európai Táncfesztivált, melynek kizárólagos hazai helyszíne Szombathely.
legfrissebbek
Falco: vereség a negyeddöntő második mérkőzésén, egyenlíteni tudott hazai pályán a Szeged
A Tisza-partiak 80-74 arányban tudtak nyerni, így mindenképpen lesz negyedik felvonás.
Dr. Nemény András: itt lenne az ideje a konszolidációnak
Szinte (köz)médiacsoda történt az elmúlt héten: dr. Nemény András, Szombathely polgármestere előbb az M1, majd a Kossuth Rádió stúdiójába kapott meghívást. A városvezetőt az MSZP átalakulása mellett helyi ügyekről is faggatták, a kérdésekre pedig nem lehet azt mondani, hogy hardcore propaganda-elemeket tartalmaztak volna. Összefoglalónk.
Megyei I. osztály: magabiztosan nyert és bajnok lett a Sárvár
Hat találkozóból négyen gólképtelenek maradtak a hazai csapatok, a Sárváron kívül a Haladás-Zanat tudta otthon tartani mindhárom bajnoki pontot.
Tóth Veronikán az extrém magaslatok, helyzetek sem fognak ki
Mászott már az egri vár falán, de az Aggteleki Cseppkőbarlang felett tornyosuló sziklára is felkapaszkodott, pedig még csak 14 esztendős. Tóth Veronika hét évvel ezelőtt szeretett bele a falmászásba, azóta pedig egyre szebb sikereket ér el, tavaly például Magyar Kupa-győztes lett nehézségi mászásban a serdülők között. A fiatal tehetségre már a MOL Alapítvány is felfigyelt, mi pedig a kezdetekről, motivációról, célokról beszélgettünk vele.
Kanyar után csapódott árokba a Volkswagen Sorokpolány közelében
A mentők kórházba szállították a személyautó vezetőjét. A jármű egy jobbra ívelő kanyar után megcsúszott, áttért a szemközti sávba és árokba csapódva felborult.