km/óra
  2023.03.28., kedd  •  Gedeon, Johanna napja
Futsal: HVSE-henger és kiütéses győzelem az ELTE-BEAC otthonában.

Futsal: HVSE-henger és kiütéses győzelem az ELTE-BEAC otthonában.

A szombathelyiek egy pillanatig sem hagytak kétséget a győztes kilétét illetően, 12-1-es győzelmet arattak a fővárosban.

 

FÉRFI FUTSAL NB I. 9. FORDULÓ

ELTE-BEAC - HALADÁS VSE 1-12 (1-6)

ELTE-BEAC: Oswald Dániel - Kiss Gábor, Tarjáni Péter, Appl Kristóf, Szekér Zoltán, Hoffer Csaba, Kovács Gergely, Fülöp Viktor, Tóth Dávid, Szamosi Péter, Kubitsch Kevin, Horváth Domonkos, Vass Szilárd, Lugosi Márk

Edző: Béni Zoltán

Haladás VSE: Homlok Levente - Kovács Máté, Hajmási Milán, Henrique Diniz, Rutai Balázs, Alasztics Marcell, Szalmás Zoltán, Knizs Olivér, Nagy Kevin, Dróth Zoltán, Sipos Gergő, Vatamaniuc-Bartha Dávid, Arnon Santos Cassemiro, Fehér Dániel

Edző: Juan Ramón Calvo Rodríguez

Gólszerzők: Dróth Zoltán 3 (6., 29., 30.), Arnon Santos Cassemiro 9., Nagy Kevin 11., Henrique Diniz 14., Sipos Gergő 17., Hajmási Milán 19., Rutai Balázs 25., Fülöp Viktor 33. (öngól), Szalmás Zoltán 33., Vatamaniuc-Bartha Dávid 39., ill. Vass Szilárd 10.

 

A nemzeti együttes felkészülési tornája miatt ugyan most nem rendeztek fordulót a honi élvonalbeli futsalbajnokságban, a Haladás VSE szimpatizánsai azonban így sem maradtak mérkőzés nélkül, a csapat ugyanis hétfő este pótolta az ELTE-BEAC elleni, 9. fordulóból elhalasztott összecsapását. 

 

Juanra Calvo legénysége aktívan, kezdeményezően kezdte a találkozót, főként Rutai Balázs révén veszélyeztetett, majd a 6. percben egy Henrique Diniz által kiharcolt büntetőt Dróth Zoltán értékesített, megszerezve ezzel a vezetést a szombathelyieknek. A gól után is rendkívül magas fordulatszámon pörögtek a vendégek, jó ritmusban játszottak, ennek köszönhetően pedig az újabb találatokra sem kellett sokat várni. Az előnyt Arnon Santos duplázta meg, majd Nagy Kevin, Henrique Diniz, Sipos Gergő, valamint Hajmási Milán is beköszönt még a szünet előtt, így aztán 1-6 állt az eredményjelzőn a félidőben.

 

A lényegi kérdéseket, illetve a három pont sorsát már az első játékrészben eldöntötte a vasi alakulat, amely azonban erről tudomást sem véve rohamozott tovább. A 25. percben aztán Rutai Balázs is feliratkozott a gólszerzők közé, majd Dróth Zoltán pillanatai következtek: a vendégek csapatkapitánya a 29., valamint a 30. minutumban is eredményes volt, amivel már 1-9-re vezetett a címvédő. A találkozó utolsó szakasza sem maradt gólok nélkül: előbb Fülöp Viktor jegyzett öngólt, majd Szalmás Zoltán megszerezte a tizenegyedik zöld-fehér találatot, a sort pedig Vatamaniuc-Bartha Dávid zárta. A Haladás nagyon magabiztos, 12-1-es sikert aratott, győzelmének köszönhetően pedig a tabella negyedik helyéről várhatja a szombati, 18 óra 30 perckor kezdődő DEAC elleni, hazai összecsapást.

 

Fotó: Nagy Jácint

 

Malomsoki Cintia

Savaria Fórum 32. évfolyam 10. szám - 2023.03.24.
Savaria Fórum 32. évfolyam 10. szám - 2023.03.24.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Megyei I. osztály: a Rábapaty elvette a Haladás veretlenségét, a Jánosháza is idegenben tudott nyerni
A Király SE és a Répcelak hazai győzelemmel folytatta jó sorozatát, nem született gól a Szentgotthárd és a Celldömölk összecsapásán.
Lomtalanítási időpontok Szombathelyen
A Szomhull közzétette, hogy városunkban mikor és hol lesz lomtalanítás, írja a cég honlapja.
Jövő péntektől Húsvéti vásár a Fő téren - sok meglepetéssel
Március 31-étől április 10-éig ismét húsvéti vásár lesz Szombathely Fő terén. A részletekről pénteken délelőtt sajtótájékoztatón számolt be a városvezetés és a szervezők. Minden korosztály megtalálja majd a számára kedves szórakozási lehetőséget: a kicsiket játszópark várja, de lesz sok koncert, emellett főszerepet kap a gasztronómia is.
Elismerés a Hali-legendáknak
1-1-es döntetlent játszott a Hali a Péccsel vasárnap délután a Rohonci úton. A találkozót követően Michal Hipp, a hazaiak mestere értékelte a látottakat. A szünetben a Nehru Kupát elhódító Haladás-játékosokat köszöntötték.
Megyei II. osztály, déli csoport: a Csákánydoroszló nyerte a tavaszi nyitány rangadóját, hatig jutott a Gyöngyöshermán-Szentkirály
A Felsőcsatár hazai győzelemmel kezdett, az Egyházasrádóc és az Őriszentpéter viszont idegenből távozott pontokkal. A Tanakajd a Körmenddel, a Szentpéterfa a Telekessel játszott döntetlent.
legfrissebbek
Ráhúzta egy biciklisre a kormányt Szombathelyen a sofőr, felfüggesztett börtönt kapott
A Szombathelyi Járásbíróság közúti veszélyeztetés bűntette miatt 1 év, végrehajtásban 3 évre felfüggesztett szabadságvesztésre, valamint 180 ezer forint pénzbüntetésre ítélte a vádlottat. Emellett a bíróság elrendelte a vádlott pártfogó felügyeletét, a pártfogó felügyelet céljának elősegítése érdekében pedig külön magatartási szabályként előírta, hogy a vádlott köteles alávetnie magát rendkívüli PAV vizsgálatnak, olvasható a Vas Vármegyei Főügyészség közleményében.
Megdőlt az országos és fővárosi szélrekord hétfőn
Megdőlt az országos és a fővárosi szélrekord is hétfőn - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat a honlapján kedden.
Gyönyörű muzsikával köszöntötték a tavaszt
A múlt csütörtökön a Jászai Utcai Közösségi Tér fellépői köszöntötték a tavaszt, írja az intézmény Facebook-oldala.
Megyei II. osztály, déli csoport: borsot tört a Telekes a Csákánydoroszló orra alá, nyolcig jutott a Körmend és Nádasd
Az Egyházasrádóc és a Bajánsenye hazai környezetben gyűjtötte be a három pontot, a Tanakajd és a Felsőcsatár viszont idegenben tudott nyerni.
Szombaton nyit a megújult KRESZ park és a Víztorony
A park 150 millió forintból szépült meg. Új játékok, burkolat, KRESZ táblák és padok várják a látogatókat.