km/óra
  2022.05.23., hétfő  •  Dezső napja
Futsal: helytállt, de vereséget szenvedett a Benficától a HVSE A BL-elitkör nyitányán

Futsal: helytállt, de vereséget szenvedett a Benficától a HVSE A BL-elitkör nyitányán

A klasszisok sorát felvonultató portugál együttes ötgólos győzelmet aratott.

 

UEFA FUTSAL BAJNOKOK LIGÁJA ELITKÖR D CSOPORT 1. MÉRKŐZÉS

HALADÁS VSE – SL BENFICA 3-8 (1-5)

Haladás VSE: Alasztics Marcell – Hajmási Milán, Dróth Zoltán, Dávid Richárd, Henrique Diniz, Gyimesi Máté, Homlok Levente, Kovács Máté, Luiggi Longo, Sipos Gergő, Vatamaniuc-Bartha Dávid,
Gerencsér Antal, Leandro Rezala, Vas Ádám

Vezetőedző: Juan Ramon Calvo Rodriguez

SL Benfica: Diego Roncaglio – Arthur, Rafael Henmi, Nilson Miguel, Jacaré, Martim Figueira, André Sousa, Ferreira Silvestre, Afonso Jesus, Robinho, Ivan Chishkala, Hossein Tayebi, Bruno Cintra, Fits

Vezetőedző: Jose Mendez

Gólszerzők: Dávid Richárd (4’), Leandro Rezala (25’), Dróth Zoltán (38’), ill. Jacaré 2 (2’, 3’), Hossein Tayebi 2 (10’, 10’), Fits (17’), Nilson Miguel (28’), Arthur (39’), Bruno Cintra (40’)

 

Szerda este megkezdte szereplését a Haladás VSE Európa legjobb 16 csapata között a lisszaboni Bajnokok Ligája-minitornán. A szombathelyiek az ellen a Benfica ellen léptek pályára első mérkőzésükön, amely 2010-ben egyedüli portugál együttesként megnyerte a sorozatot.

 

A pirosmezesek rögtön támadólag léptek fel, a Juanra-legénység pedig stabil, fegyelmezett védekezésből próbált építkezni. Úgy tűnt, a hazaiak nem igazán tudnak mit kezdeni a magyar bajnok hátsó alakzatával, ekkor azonban két szélről keményen belőtt labdából rövid időn belül kétszer is betaláltak, Jacaré tudott duplázni. A HVSE nem illetődött meg a hátrány ellenére sem, sőt, mi több, Dávid Richárd szemfüles találatának köszönhetően gyorsan össze is jött a szépítés. Kiegyenlítettebbé vált a játék, nem játszott alárendelt szerepet a Haladás, két Hossein Tayebi-villanás azonban azt jelentette, hogy már három góllal vezettek a luzitánok. Juanra mester időt kért, továbbra sem tettek le a zöldmezesek a gólszerzésről, Dróth Zoltán és Henrique Diniz is próbára tette a Benfica kapusát. A játékrész végéhez közeledve Frits szerezte meg az ötödik portugál találatot, az 1-5 pedig egyben a félidei eredményt is jelentette.

 

A fordulás utáni első percek komolyabb helyzet nélkül teltek el, a szürkébb periódusba egy hazai kapufa vitt némi színt. No, meg a 25. percben a szombathelyiek második találata, melyet a brazil légiós, Leandro Rezala szerzett. Még a félidő dereka előtt visszaállt a négygólos differencia, Nilson bólintott a kapuba, ezzel pedig 2-6 volt az állás. A folytatásban öt a négy elleni játékra váltott a Haladás, próbált zavart kelteni a portugál védelemben, ami több alkalommal sikerült is. Közelről, távolról is próbálkoztunk, a gól azonban nem akart összejönni. Egészen a 38. percig, amikor Dróth Zoltán egy szép megmozdulás után tudott eredményes lenni. A végjátékban aztán két újabb Benfica-gólt lehetett feljegyezni, az összecsapás 3-8-as végeredménnyel zárult.

 

A zöld-fehérek ma 18 óra 30 perces kezdettel a Levante ellen folytatják szereplésüket a nemzetközi porondon.

 

Fotó: Nagy Jácint

 

Malomsoki Cintia

 

 

Savaria Fórum 31. évfolyam 19.szám - 2022.05.20.
Savaria Fórum 31. évfolyam 19.szám - 2022.05.20.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Megyei I. osztály: magabiztosan nyert és bajnok lett a Sárvár
Hat találkozóból négyen gólképtelenek maradtak a hazai csapatok, a Sárváron kívül a Haladás-Zanat tudta otthon tartani mindhárom bajnoki pontot.
Hét bemutatót tervez az évadban a Weöres Sándor Színház
Sirály, Koldusopera, Bolha a fülbe. Hét bemutatóval és további három bérleten kívüli produkcióval jelentkezik a 2022/23-as évadban a Weöres Sándor Színház. Megemlékeznek névadójuk születésének 110. évfordulójáról, lesz karneválszínház nagy nevekkel, és változik a társulat összetétele - erről is szó esett a következő évadot beharangozó sajtótájékoztatón, ahol a választható bérlettípusokat is ismertették.
Megyei II. osztály, északi csoport: potyogtak a gólok a 26. fordulóban
A Mersevát tízszer, a Csepreg hétszer, míg az Uraiújfalu hatszor vette be ellenfele kapuját, de a Gencsapáti is gólzáporos mérkőzésen győzte le a Kemenesalját. A Gérce, valamint a Sé is otthon tartotta a három pontot, a Bozsok pedig a Söpte ellen nyert rangadót.
Csaknem 400 fiatal táncolt együtt a Fő téren (képgaléria)
Csaknem 400 fiatal táncolta el Johann Strauss Denevér című operettjéből a négytételes francia négyest ma a Fő téren. Két év kihagyás után ismét megrendezte az AGORA a Quadrille Európai Táncfesztivált, melynek kizárólagos hazai helyszíne Szombathely.
Megyei II. osztály déli csoport: a Csákánydoroszló nyolcig, a Körmend és a Telekes hétig jutott, a Tanakajdé az egyetlen hazai győzelem
Az Őriszentpéter a Gyöngyöshermán-Szentkirállyal, míg a Szentpéterfa a Rábatótfaluval osztozott meg a pontokon.
legfrissebbek
Meteorológiai szolgálat: az ország nagyobb részén továbbra sem enyhül az aszály
A csapadék egyenlőtlen eloszlása miatt az országban többfelé száraz a talaj, országos, áztató eső pedig továbbra sem érkezik, így az ország nagyobb részén nem enyhül az aszály - írta hétfői bejegyzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat.
Mintegy kilenc tonna ólomakkumulátort értékesített
A Sárvári Járásbíróság előkészítő ülésen hulladékgazdálkodás rendje megsértésének bűntette miatt 1 év, végrehajtásában 3 év próbaidőre felfüggesztett börtönre ítélt egy büntetlen előéletű férfit. A vádlottal szemben 1.911.244 forint erejéig vagyonelkobzást rendelt el.
Első alkalommal rendezett a város Takács József emlékére versenyt
Május 21-én tartották a Takács József Tenisz Emlékversenyt a Késmárk utcai teniszpályán, melyen Szombathely Megyei Jogú Városa képviseletében dr. László Győző, sportért is felelős alpolgármester vett részt és köszöntötte a résztvevőket. A torna első alkalommal, de hagyományteremtő céllal került megrendezésre Szombathely Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala, Sport és Ifjúsági Iroda szervezésében, olvasható a város honlapján.
Árokba sodródott egy autó Szentgotthárdon
Több helyen nem lesz melegvíz szerdán Szombathelyen
A felhasználói rendszer karbantartása miatt május 25-én, szerdán 8-tól 18 óráig Szombathely egyes részein a használati melegvíz-szolgáltatás szünetelni fog, olvahsató a Szombathelyi Távhőszolgáltató Kft. közleményében.