km/óra
  2023.06.09., péntek  •  Félix napja
Dacia
Futsal: helytállt, de vereséget szenvedett a Benficától a HVSE A BL-elitkör nyitányán

Futsal: helytállt, de vereséget szenvedett a Benficától a HVSE A BL-elitkör nyitányán

A klasszisok sorát felvonultató portugál együttes ötgólos győzelmet aratott.

 

UEFA FUTSAL BAJNOKOK LIGÁJA ELITKÖR D CSOPORT 1. MÉRKŐZÉS

HALADÁS VSE – SL BENFICA 3-8 (1-5)

Haladás VSE: Alasztics Marcell – Hajmási Milán, Dróth Zoltán, Dávid Richárd, Henrique Diniz, Gyimesi Máté, Homlok Levente, Kovács Máté, Luiggi Longo, Sipos Gergő, Vatamaniuc-Bartha Dávid,
Gerencsér Antal, Leandro Rezala, Vas Ádám

Vezetőedző: Juan Ramon Calvo Rodriguez

SL Benfica: Diego Roncaglio – Arthur, Rafael Henmi, Nilson Miguel, Jacaré, Martim Figueira, André Sousa, Ferreira Silvestre, Afonso Jesus, Robinho, Ivan Chishkala, Hossein Tayebi, Bruno Cintra, Fits

Vezetőedző: Jose Mendez

Gólszerzők: Dávid Richárd (4’), Leandro Rezala (25’), Dróth Zoltán (38’), ill. Jacaré 2 (2’, 3’), Hossein Tayebi 2 (10’, 10’), Fits (17’), Nilson Miguel (28’), Arthur (39’), Bruno Cintra (40’)

 

Szerda este megkezdte szereplését a Haladás VSE Európa legjobb 16 csapata között a lisszaboni Bajnokok Ligája-minitornán. A szombathelyiek az ellen a Benfica ellen léptek pályára első mérkőzésükön, amely 2010-ben egyedüli portugál együttesként megnyerte a sorozatot.

 

A pirosmezesek rögtön támadólag léptek fel, a Juanra-legénység pedig stabil, fegyelmezett védekezésből próbált építkezni. Úgy tűnt, a hazaiak nem igazán tudnak mit kezdeni a magyar bajnok hátsó alakzatával, ekkor azonban két szélről keményen belőtt labdából rövid időn belül kétszer is betaláltak, Jacaré tudott duplázni. A HVSE nem illetődött meg a hátrány ellenére sem, sőt, mi több, Dávid Richárd szemfüles találatának köszönhetően gyorsan össze is jött a szépítés. Kiegyenlítettebbé vált a játék, nem játszott alárendelt szerepet a Haladás, két Hossein Tayebi-villanás azonban azt jelentette, hogy már három góllal vezettek a luzitánok. Juanra mester időt kért, továbbra sem tettek le a zöldmezesek a gólszerzésről, Dróth Zoltán és Henrique Diniz is próbára tette a Benfica kapusát. A játékrész végéhez közeledve Frits szerezte meg az ötödik portugál találatot, az 1-5 pedig egyben a félidei eredményt is jelentette.

 

A fordulás utáni első percek komolyabb helyzet nélkül teltek el, a szürkébb periódusba egy hazai kapufa vitt némi színt. No, meg a 25. percben a szombathelyiek második találata, melyet a brazil légiós, Leandro Rezala szerzett. Még a félidő dereka előtt visszaállt a négygólos differencia, Nilson bólintott a kapuba, ezzel pedig 2-6 volt az állás. A folytatásban öt a négy elleni játékra váltott a Haladás, próbált zavart kelteni a portugál védelemben, ami több alkalommal sikerült is. Közelről, távolról is próbálkoztunk, a gól azonban nem akart összejönni. Egészen a 38. percig, amikor Dróth Zoltán egy szép megmozdulás után tudott eredményes lenni. A végjátékban aztán két újabb Benfica-gólt lehetett feljegyezni, az összecsapás 3-8-as végeredménnyel zárult.

 

A zöld-fehérek ma 18 óra 30 perces kezdettel a Levante ellen folytatják szereplésüket a nemzetközi porondon.

 

Fotó: Nagy Jácint

 

Malomsoki Cintia

 

 

Savaria Fórum 32. évfolyam 20. szám - 2023.06.02
Savaria Fórum 32. évfolyam 20. szám - 2023.06.02
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Dr. Perger Gyula atya visszatér Szombathelyre
A székesegyház plébánosa lesz. Több személyi változás is történt.
Elkészült a Belvárosi Levendulás
Megszépült a Mártírok tere: a Szombathelyi Belvárosért Egyesületnek köszönhetően a korábban inkább balkáni állapotokat mutató teret szombattól 700 tő levendula díszíti.
Helyi sikerek a XIII. Országos Nyugdíjas Ki-Mit-Tud és Népek Tánca-Népek Zenéje vetélkedőn
Május 12-14. között rendezték meg idén az Országos Nyugdíjas Ki-Mit-Tud és Népek Tánca-Népek Zenéje vetélkedőt Hajdúszoboszlón. A nagy hagyománnyal bíró, 13. alkalommal megrendezett megmérettetésen két helyi csoport, a Gyöngyöshermán Szentkirályi Polgári kör Népdal és nótaköre, valamint a Szombathelyi Horvát Nemzetiségi Önkormányzat ĐURĐICE vegyes kórusa és senior táncsoportja is kiemelkedő eredményt ért el.
Civil összefogásból valósul meg a belvárosi levendulás
A Szombathelyi Belvárosért Egyesület június 2-án és 3-án levendulatelepítést végez a Mártírok terén. A civil kezdeményezés magánadakozásokból gyűjtötte össze a szükséges összeget ahhoz, hogy a Fő tértől alig pár méterre lévő tér megszépüljön, és újabb turistalátványosságot kínáljon a városba érkezőknek.
Egygólos győzelmet aratott és lépéselőnybe került a Haladás VSE az NB III-as osztályozón
A szombathelyiek Ferencz Zoltán és Tóth Márton találataival 2-1-es idegenbeli sikert arattak Orosházán az osztályozó első találkozóján.
legfrissebbek
Az áradó Rába szigetéről mentettek embereket a tűzoltók Vasban
Dugólétrák és kötelek segítségével menekítették ki a bajbajutottakat.
Ráfutásos balesetek okoztak nagy dugót több helyen is Vasban
Balogunyomnál egy Mercedes nyergesvontató lengyel vezetője volt figyelmetlen és a társának a szerelvényébe tolt egy álló személyautót. Szombathelyen csúcsidőben tolta össze a sort egy MAN teherautó.
A hét végén is folytatódik a záporos, zivataros idő
Folytatódik a záporos, zivataros időjárás a hét végén is, többórás napsütés az ország nagy részén csak vasárnap várható. A hőmérséklet az eddigiekhez hasonlóan 21-26 Celsius-fok körül alakul a legmelegebb órákban - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.
Pert nyert a polgármester Dankó István ellen, jótékony célra fordítja az összeget
Hende Csaba titkárságvezetője, korábban államtitkára Dankó István beperelt, mert a közgyűlésen azt találtam mondani, hogy számomra tisztességében megkérdőjelezhető az az ember, aki államtitkárként a saját cégének milliárdos üzletet intéz, olvasható dr. Nemény András polgármester Facebook-oldalán.
Eddig hat jelölés érkezett a „Szombathelyi hétköznapi hősök” díjra
Hat jelölés érkezett a frissen alapított „Szombathelyi hétköznapi hősök” díjra. Az elismerést olyan személy kaphatja, aki sokat tesz a közösségért. Már tart a szavazás, a jelöltekre június 16-ig lehet voksolni egy online űrlapon. A díjat az Érezd Szombathelyt! programsorozat keretében, az első teraszkoncerten adják át.