km/óra
  2022.06.25., szombat  •  Vilmos napja
Futsal: Haladás-vereség Debrecenben a rájátszás zárásaként

Futsal: Haladás-vereség Debrecenben a rájátszás zárásaként

A két csapat a Magyar Kupa-döntőhöz hasonlóan gólzáporos mérkőzést játszott egymással, melynek végén ezúttal a hajdúságiak örülhettek, akik 5-4 arányban tudtak nyerni.

 

FÉRFI FUTSAL NB I., FELSŐ-HÁZI RÁJÁTSZÁS, 9. FORDULÓ

DEAC - HALADÁS VSE 5-4 (4-2)

DEAC: Krajcsi Bence - Rodrigo, Thiago, Berecz Rafael, Szabó Ábel, Tóth Benedek, Faragó Lajos, Szentes-Bíró Tamás, Vass Ottó, Siska Gergő, Harmati Tamás, Rácz Zsolt, Harcsa Dávid

Edző: Elek Gergő

HALADÁS VSE: Homlok Levente - Szalmás Zoltán, Hajmási Milán, Papp Zsombor, Henrique Diniz, Horváth Bendegúz, Kovács Máté, Knizs Olivér, Kiss Patrik, Vatamaniuc-Bartha Dávid, Gerencsér Antal, Vincze Bálint, Vas Ádám

Edző: Juan Ramón Calvo Rodríguez

Gólszerzők: Rodrigo 7., Berecz 2 (14., 15.), Vass 18., Thiago 34., ill. Szalmás 6., Gerencsér 20., Hajmási 30., Gerencsér 31.

 

Alig néhány nappal azután, hogy a DEAC-ot legyőzve elhódította a Magyar Kupát a Haladás futsalcsapata, ismét megmérkőzött egymással a két együttes, ezúttal a "cívisvárosban". A szombathelyieknél eltiltás, sérülés, pihenő miatt több kulcsjátékos is hiányzott, ennek köszönhetően pedig a fiatalok kaptak lehetőséget, illetve Kiss Patrik és Vincze Bálint személyében debütánsokat is avattak a szombathelyiek.

 

Két Hajmási Milán-helyzettel indult az összecsapás, majd Gerencsér Antal előtt adódott nagy lehetőség, bekezdett a HVSE. A házigazda részéről aztán Faragó jelezte, hogy bizony komoly tétje van a találkozónak, a kimaradt helyzetet viszont a nemrég születésnapját ünneplő Szalmás Zoltán büntette meg, aki a 6. percben nagy góllal juttatta vezetéshez a Juanra-legénységet (0-1). A gól után felébredt a debreceni gárda, szívósabb, agresszívabb játékot mutattak, ennek pedig az lett az eredménye, hogy Rodrigo-bombagóllal az egyenlítés is összejött (1-1). Lüktetett a mérkőzés, szinte rögtön a középkezdés után Kiss Patrik maradt le épphogy a labdáról a hosszú oldalon, majd Papp Zsombor lövésénél segített a kapufa a DEAC-on. A 14. percben aztán ismét gólnak örülhettek a debreceniek, egy szép ritmusváltás után Berecz tudott eredményes lenni, már a sötétmezesek vezettek (2-1). Egy minutummal később aztán egy szabadrúgásvariációnál időt kért Elek Gergő, amiből be is tudtak találni, ismét Berecz köszönt be (3-1). Kétgólos hátránynál Juanra Calvo mester is magához hívta tanítványait, a listavezetőnek fel kellett pörögnie, ha meg szerette volna őrizni veretlenségét a rájátszásban. Ehhez a Elek Gergő együttesének is volt egy-két szava, a 18. percben Vass Ottó köszönt be hazai részről, 4-1 állt az eredményjelzőn. Nehéz pillanatokat élt meg a HVSE, Homloknak kellett nagyot védenie, majd a szünet előtt még faragni tudott hátrányából a zöld-fehér alakulat: Hajmási lövése még kijött Krajcsiról, Gerencsér azonban gólra váltotta a kipattanót, így 4-2 volt az állás az első húsz perc után.

 

A második játékrészt a házigazda kezdte frissebben, kezdeményezőbben, közelebb álltak az újabb találathoz, Berecz egy egészen káprázatos megoldás végén szerezhetett volna gólt. Hullámzott a mérkőzés, ezt követően a vasiak pillanatai következtek, méghozzá Vas Ádám főszereplésével: a válogatott kiválóság először centikkel a lőtt a jobb kapufa mellé, majd a lécet is eltalálta. A vendégek a biztos bajnoki döntő, valamint pályelőny tudatában sem adták könnyen magukat, olyannyira, hogy Hajmási a 30,. Gerencsér a 31. percben talált be, villámgyorsan 4-4-re módosult az állás. Remek iramot diktáltak a csapatok, jól szórakoztak a kilátogatók, érezni lehetett, hogy nem ezzel az eredménnyel fog véget érni a találkozó. A 34. percben Thiago iratkozott fel a gólszerzők közé, ismét a házigazda került lépéselőnybe (5-4). A Debrecen a kétgólos előnyért, a HVSE az egyenlítésért ment előre, felváltva forogtak veszélyben a kapuk. A 19. percben a Haladás spanyol trénere időt kért, a végén még Horváth Bendegúznak kellett nagyot védenie, az eredmény viszont már nem változott, a DEAC így elvette a szombathelyiek felső-házi veretlenségét.

 

A címvédő számára a következő mérkőzés már a bajnoki döntő első felvonása lesz, ahol az ellenfél a Berettyóújfalu-Veszprém-DEAC hármasból kerül ki. 

 

Fotó: Nagy Jácint

 

Malomsoki Cintia

Savaria Fórum 31. évfolyam 23.szám - 2022.06.17.
Savaria Fórum 31. évfolyam 23.szám - 2022.06.17.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Fergeteges koncertet adott a Kugler zenekar (képgaléria)
100 éve jelent meg James Joyce Ulysses című regénye, Szombathely kétnapos Bloomsday-jel ünnepelte az évfordulót június 16-án és 17-én. A kortárs képzőművészeti kavalkád bővelkedett koncertekben, kiállításokban, alkotói performanszokban és gasztro-élményekben.
Szikora Róbert és az R-Go adott koncertet Szombathelyen (képgaléria)
A rajongók megtöltötték a Fő teret.
TFA-FCC Hungary-Szombathely tűzoltóverseny és koncertek a Fő téren
Szombathely Fő terén rendezik meg a TFA-FCC Hungary-Szombathely, az ország legerősebb tűzoltója nemzetközi tűzoltóversenyt a mai napon.
Felfüggesztették a Gothard iskola egyik tanárát
Ne öntse ki, inkább dobja a kontérbe!
Városszerte kilenc helyszínre helyeztek ki használt sütőolaj begyűjtésére szolgáló konténert. Szombathely 2021 márciusában csatlakozott a Cseppetsem! Programhoz. Akkor a város 18 óvodájába került gyűjtőedény, tavaly októberben pedig a Vásárcsarnok oldalához tették ki a vakítósárga konténert.
legfrissebbek
Montenegrói győzelem a magyar csoportban a férfi vízilabdatornán
A csoportgyőztesek a szerdai negyeddöntőbe jutottak, a második és harmadik helyezettek a nyolc közé kerülésért játszanak hétfőn, míg a negyedikek - Kanada visszalépése nyomán hárman - az alsóházban (13-15. hely) folytatják.
Hosszú: nagyon kedves volt nekem ez a világbajnokság
Szombati egyéni számban címvédőként negyedik lett 400 méter vegyesen. 
Meteorológiai szolgálat figyelmeztetéseket adott ki vasárnapra
A jövő héten már 38 fokos maximumokat is mérhetnek.
Rapport a hetedik meccsén kikapott 
Rapport Richárd hat döntetlen után hetedik mérkőzésén kikapott a sakkvilágbajnok-jelöltek nyolcfős madridi tornáján.
Franciaországban alkotmányba foglalnák a terhességmegszakítás jogát
A kormányszövetség és a NUPES együtt 296 képviselővel rendelkezik. A javaslat elfogadásához 289 szavazat szükséges, ami az abszolút többség.