km/óra
  2022.08.17., szerda  •  Jácint napja
Futsal: legyőzte a Veszprémet a Haladás a felsőházi rájátszás első mérkőzésén

Futsal: legyőzte a Veszprémet a Haladás a felsőházi rájátszás első mérkőzésén

A szombathelyiek visszavágtak az alapszakasz nyitófordulójában elszenvedett vereségért a bakonyiaknak.

 

FÉRFI FUTSAL NB I. FELSŐHÁZI RÁJÁTSZÁS 1. FORDULÓ

VESZPRÉM FUTSAL - HALADÁS VSE 0-2 (0-1)

VESZPRÉM FUTSAL: Spandler Mátyás - Tatai József, Fridrich Dávid, Pál Patrik, Rutai Balázs, Matyi Benjámin, Komáromi Péter, Everton, Dorogi Benjámin, Sergio Dos Santos, Ábrahám Botond, Bencsik Ádám, Fellembek Zétény, Kiss Milán

Vezetőedző: Fehér Zsolt

HALADÁS VSE: Alasztics Marcell - Hajmási Milán, Dróth Zoltán, Dávid Richárd, Vas Ádám, Gyimesi Máté, Homlok Levente, Kovács Máté, Luiggi Longo, Sipos Gergő, Vatamaniuc-Bartha Dávid, Papp Zsombor, Henrique Diniz

Vezetőedző: Juan Ramon Calvo Rodriguez

Gólszerzők: Dróth Zoltán (14'), Luiggi Longo (26')

 

Visszatérőkkel a fedélzeten, a győztes rajt reményében látogatott Veszprémbe a Haladás VSE futsalcsapata a felsőházi rájátszás első fordulójában. A két együttes mérlege 1-1 volt a mérkőzést megelőzően az alapszakaszt tekintve:a bakonyiak 6-5-re, míg a zöld-fehérek 5-2-re tudtak nyerni hazai környezetben. A házigazdánál ott volt a keretben Matyi Benjámin, aki a téli szünetben érkezett hozzájuk, s aki korábban kupaezüstöt, valamint bajnoki bronzot ünnepelhetett a szombathelyiekkel. 

 

Tatai József veszélyes lövésével rögtön jelezte a Veszprém, hogy számára csak a három pont elfogadható, nem sokkal tévesztett célt perdítése. A folytatásban igazi taktikai harc zajlott a pályán, keresték a fogást egymáson a felek, a vendégek első lehetőségét Hajmási Milán jegyezte egy fejest követően. Főként mezőnyben folyt a játék, a 8. minutumban azonban egy ellenfél kapuja előtti labdaszerzés után Dávid Richárd kotorhatta közelről kapura a labdát, Fridrich Dávid azonban még bele tudott lépni a próbálkozásba, nagy helyzet maradt ki. Kezdett megélénkülni a mérkőzés, a 12. percben Luiggi löketénél Spandler védett nagyot, egy minutummal később Bencsik Ádám pedig talán a kihagyhatatlant hagyta ki a kapu torkából. A címvédő trénere időt kért, nem sokkal később pedig már a vezetést ünnepelhette a HVSE: Dávid Richárd oldalberúgása után a 14. percben Dróth Zoltán lőtt a kapu jobb sarkába (0-1). A bekapott gól riadót fújt a tavalyi idény kupagyőztesének, Fehér Zsolt is időt kért, a játékrész végét pedig megnyomta a Veszprém. Az erőfeszítéseket ennek ellenére nem koronázta siker, Alasztics Marcell kapuja érintetlen maradt, így húsz perc elteltével 0-1 állt az eredményjelzőn. 

 

A fordulás után Dróth Zoltán és Dávid Richárd révén a Haladás veszélyeztetett, a szombathelyiek nagy elánnal mentek előre a megnyugtató második találatért. Ezt végül a 26. percben, egy villámgyors kontratámadás után sikerült megszerezniük, Henrique Diniz átadását Liuggi Longo váltotta gólra. A Juanra-legénység ezt követően taktikus, okos játékkal őrizte előnyt, az idő pedig nem a hazaiak malmára hajtotta a vizet. Ezt érezték Tatai Józsefék is, akik ismét megpróbáltak újítani, a bakonyiak 7-ese, valamint Rutai Balázs is megdolgoztatta több alkalommal Alasztics Marcellt, aki azonban "lehúzta a rolót". A végjátékra meglehetősen parázs hangulat kerekedett a csarnokban, sokat állt a játék a szabálytalanságoknak, reklamálásoknak köszönhetően. Négy perccel a találkozó vége előtt aztán öt a négy elleni játékra váltott Fehér Zsolt együttese, összeszedett, koncentrált védekezésre volt szüksége a vasiaknak, hogy kapott gól nélkül kihúzzák ezt az időszakot. Nagy munkával, fegyelmezettséggel ez végül sikerült is nekik, a hátralévő időben már nem változott az eredmény, ami azt jelentette, hogy a Haladás 2-0-ás idegenbeli sikerrel indította a rájátszást. 

 

A következő fordulóban hazai környezetben lépnek pályára Dróth Zoltánék, február 21-én az Újpest gárdája látogat Szombathelyre.

 

Fotó: Nagy Jácint

 

Malomsoki Cintia

 

Savaria Fórum 31. évfolyam 28.szám - 2022.08.12.
Savaria Fórum 31. évfolyam 28.szám - 2022.08.12.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
legfrissebbek
Elszenvedte első vereségét a szezonban a Haladás, hajrában szerzett góllal nyert a Szeged Szombathelyen
A mérkőzést a korábban a zöld-fehéreknél is megforduló Gajdos Zsolt döntötte el a 84. percben.
Megyei II. osztály, északi csoport: több csapatnál is kiszakadt a gólzsák az első fordulóban
A Bozsok kilenc, az Uraiújfalu fél tucat találatig jutott, a Lukácsháza és a Sé is ötször vette be ellenfele kapuját. Idegenben nyert az Alsóújlak, valamint az Újperint, a Spari pedig 1-1-es döntetlent játszott a Gércével.
Megújul a 11-es Huszár úti streetball pálya
Több mint húszmillió forintból újul meg a streetball pálya a 11-es Huszár úti tömbbelsőben. A beruházás uniós pályázatból és a szombathelyi önkormányzat támogatásával jöhet létre. Erről tartott sajtótájékoztatót Bokányi Adrienn tanácsnok, a körzet önkormányzati képviselője.
A generátor szíjának elszakadása vezetett egy felsőjánosfai gépjárműtűzhöz
A tűzesethez a körmendi hivatásos tűzoltók vonultak ki, akik elvégezték a jármű áramtalanítását, írja a vasi katasztrófavédelem honlapja.
Kiszáradnak a fák, miért nem locsolják többet?
A Szompark hivatalos Facebook-oldalán jelentette meg az alábbi közleményt.